Prietene la bine si la greu - 92
Raspunsuri - Pagina 12
dana n. spune:
Citat: |
citat din mesajul lui simina_kin Neata . Germanica mai are zapada nu??? La noi in Bucuresti iar nu se mai gaseste.Iar facem sarbatorile fara zapada fericita de ranjita delicioasa Maya Andreea ( 6-oct-2009) Povestea nasterii printesei cu ochi albastri www.youtube.com/watch?v=EZMAyvih51Q" target="_blank">Ceva special pentru fata si sotul meu! VA IUBESC!!! |
Simina, Germanica nu are doar zapada...ci nameti de zapada...si tot ninge.
Dana, mami fericita de David (2 noiembrie 2009)
floricik spune:
Salutare.
Fetelor ce harnicute sunteti. Eu de data asta imi permit sa fiu lenesa, ca mama le face pe toate, mai ales la bucatarie nu lasa pe nimeni sa-si bage nasul.
Eu toata ziulica stau dupa fundul zburlitei, care alearga toata casa. Vrea sa mearga repede-repede si normal ca mai si cade. Noroc ca baga mainile la inaintare.
Asta cu crizele e grava Eu nu stiu daca procedez bine, dar daca (de ex), vrea sa bage ceva in gura si chiar nu are voie, ii iau chestia respectiva, ii dau ceva frumos si interesant, iar daca face o criza d'aia cu aruncat pe jos, nu o bag in seama.
Chiar aici in site e un articol interesant
http://www.desprecopii.com/info.asp?id=1075
Floricik mami de Maria Ema-12.12.2009
Andrecluj spune:
Seara buna, sa contribui macar cu un meniu de azi daca nu cu altceva:- lapte- mei cu BV, banana si para- mazare cu pui si dovlecel- avocado cu iaurt si prune- urmeaza lapte (plus ce a mai primit pe furate, adica vreo 3 spaghete de la taica-so si un biscuite de la bunica-sa)Cred ca in curand discutia despre crizele astea va deveni dominanta. Chiara a inceput sa muste de nervi, despre asta incerc sa ma documentez printre stiri. Va pup Minunea mea care s-a lasat asteptata atat de mult!
lili_a spune:
ho ho ho
si eu ca toata lumea zilele astea, citesc pe apucate si nu mai apuc deloc sa scriu...
Nu va imaginati ca gatesc ceva ca noi traim din ce produc parintii si socrii dar deh, cumparaturi, impodobitul casei, curatenie, d-astea...
Nu mai tin minte mare lucru, vreau doar sa-i zic lui Cory ca-mi place tare atitudinea ei si lui Licurici sa-i traiasca blogul si ca nenea Brazelton cel recomandat de Dozz zice ca atunci cind copiii fac tantrumuri (crize d-alea cu dat cu fundul de pamint) cauza adevarata este de fapt o acumulare de frustrare (de ex faptul ca vrea sa mearga si nu poate ca lumea etc) si nu chestia punctuala care declanseaza criza.Astfel, raspunsul nostru nu trebuie sa fie unul negativ de tipul "mami se supara daca faci asa" pt ca ei au nevoie de descarcarea tensiunilor acumulate. Noi trebuie sa incercam pe cit putem sa evitam criza prin distragerea atentiei (ce ziceau fetele mai devreme), dar, daca criza s-a declansat, trebuie sa ne pastram calmul si: varianta a) daca este intr-un loc in care nu-si poate face rau si te tin nervii, sa o lasi in pace si sa te indepartezi fara sa para ca-i dai atentie, supraveghind-o dar fara sa te uiti fix sau varianta b) daca ar putea sa se raneasca (sa se dea cu capul de pereti etc) sau daca nu rezisti nervos, atunci o iei de acolo, o tii in brate strins dar fara sa-i dai senzatia de imobilizare si ii spui ca mami intelege ca e suparata dar ca nu intelegi ce vrea/spune daca urla si ca trebuie sa o opresti tu pina cind va fi destul de mare ca sa se poata opri singura. Atit, fara contact vizual direct, fara explicatii, fara suparare, astepti sa treaca criza si gata. Cu timpul, situatiile acestea se vor rari pe masura ce copilul invata sa-si controleze izbucnirile si sa-si exprime frustrarea in alt fel.
Mai bag si meniul pe ziua de azi:
- dimineata lapte, 2 bucatele de piine cu brinza de vaci si gem de prune fara zahar
- prinz ciorbita de curcan cu legume si putina linte, acrita cu bors, nu prea i-a placut
- seara taietei fidea integrala bio cu putin unt,brinza de vaci si smintina
-fructe: mandarina, strugure, mar aburit
As vrea si eu sa stiu ce fac fetele cu zboruri zilele astea - laura-andreea si lumi
many, raluci zic si eu ca lyly - spor la treburi
raluci si noi o asezam la masa cu noi dimineata (cind e singura masa in familie) si roade foarte cuminte la bucatile alea de piine. Vreau sa iau si eu scaun d-ala mic de la Ikea, ca asta mare ma omoara sa-l mut de colo colo.
Nu prea mai stiu ce vroiam sa mai spun asa ca hai sa ma laud:
Cra-cra: Lila stie sa faca ca pestele si ca broscuta, sa scoata limba daca o rogi sa ti-o arate si sa-si dezveleasca gingiile ca sa-ti arate dintii. Si,normal, sa-ti dea piciorul sa i-l pupi
Ma bag sa ma uit la o emisiune despre revolutie pe tvr si sa-mi torn niste miere si ceai pe gitul care ma ustura
evribadi
Dozz spune:
Salut! In fuga mare, mare.
Lyly, ma bucur ca Alex sta in sling, sper sa reusesti sa te perfectionezi si sa nu mai alunece. Sanatate micutului, mi-a parut rau sa citesc ca iar au aparut mucisori.
Imi place ce scrieti, mai salvez una, alta, sunt info ff utile pt mine.
Acum ii fac mancare Anei si o sa incerc sa am in fiecare zi 1 leguma sau max 2, sa pun in practica ce zicea pediatra Dankutzei. . Plus pasat doar cu furculita, sa vedem maine cum va fi acceptata schimbarea.
Pupici!
broscuta_80 spune:
Dankutza buna treaba cu ademenitul cu altceva. Trebuie sa ma pregatesc din timp cu o idee, ca foita asta a mea o da pe lacrimi in secunda doi si nu mai vede nimic in fata ochilor
lili un mare pup pentru Lila ta mica. Mor de nerabdare sa o si vad. Pana atunci pup piciorusul ei de balerina
Lidia74 spune:
Lyly mi-o si imaginez pe aia mica scotandu-ti lucrurile din dulap.
Dana ce misto arata tiramisu tau
coquelicot spune:
Hello, hello
Ne-am intors si noi de la zapada.
Poze si niste cuvinte mai inteligente, in episoadele viitoare.
Noapte buna
mami de MATEI -TUDOR (10.11.2009)
ionelamaria spune:
Seara buna
Va scriu i eu doo doua vorbe pe fuga
Suntem bine dar azi am fost praf cu nervii... nu stiu de ce.
Intrebarea Laurei a venit ca o manusa pe "atitudinea" de azi a lui Mihnea. Cu greu mam abtinut... aram reusit in cea mai mare masura.
Laura, vad ca ti-au raspuns deja feteleexpunand parerea lor . Eu sustin in cea mai mare masura ceea ce deja s-a scris. Una peste alta as adauga ca, daca instinctul tau de mama inti spune sa iei fata in brate cand face asa si sa o dragalesti... mergi pe instinct. Iti spun asta din convingere personala si nu din tratate stiintifice. Nici e nu am cunstinte foarte temeinice despre educarea copiilor pana in 3 ani ( varsta la care merg la gradi) dar... instinctul matern nu trebuie subestimat.
Bun, nu pun sa incurajam mofturelele, dar, asacum sa mai scris, iei copilul in brate si ii spuica nu intelegi ce vrea si astate face s pe tine sa e smti... D'astea.
Hai ca sunt rupta , ma bag la nani.
Mami fericita de Mihnea (14.11.2009 )
dankutza spune:
Meniu:
lapte
perlute nu a vrut
supa cu galusti si carnita de vita + nelipsitul catel de usturoi
brocoli cu BV, o lingurita de smantana si 3 lingurite de iaurt
150 lapte cu cereale