Cum intarzii CM ?

Cum intarzii CM ? | Autor: Crinutz

Link direct la acest mesaj

Buna fetelor,
Am o nelamurire legata de cum as putea sa intarzii luna aceasta ciclul menstrual. N-am apelat nicodata la asa ceva dar acum chiar am nevoie sa il decalez cu vreo saptamana.
Azi trebuia sa merg la medic dar din pacate nu poate ajunge in oras, apoi vin sarbatorile si multi medici nu mai vin in clinici (in spital nu merg din motive intemeiate).
Ideea e ca eu sunt sub tratament cu duphaston pt chisturi la sani si nu am folosit niciodata anticonceptionale. Stiu ca o metoda buna e cea cu administrarea de AC, luate intr-un anumit fel ca sa intarzii. Asta e nelamurirea mea. Pot sa fac si eu asta cu AC, sa incep sa iau ? Dar cum, avand in vedere ca nu am luat pana acum ? Ciclul ar trebui sa vina pe 27/28, max 29. De obicei e fix la 27 zile, deci un 27 ar fi cel mai viabil.
Cum fac ? Sunt in ceata !!!! :D
multumesc !

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Sanatate multa, in primul rand

Eu imi intarziu des cm-ul cu ac-urile
DAR, prima pastila din prima cutie trebuie luata fix in prima zi de cm. Deci cm-ul va fi unul normal, iar timp de 21 de zile vei lua pastilele si in pauza de 7 zile va veni acel pseudo-ciclu.
Eu fentez incepand o noua cutie.

Cel mai bine ar fi insa sa mergi la medic.

Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela
_"Meglio sole, che mall`accompagnate !"

*** Concursul KloraneBaby *** www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=chic%20bebe%20-%20klorane%20baby&page=4" target="_blank">mam.jpg ***

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Crinutz spune:

As merge crede-ma :( dar nu am la cine acum. O tot sun pe dr mea dar nu-mi raspunde.
Din ce imi spui tu cu "prima pastila din prima cutie trebuie luata fix in prima zi de cm..." asta inseamna ca pt luna asta nu va functiona, nu ? :(((
Sincer nu ma prind
Plus ca nus tiu ce fel de pastile sa iau...de asta vroiam sa vb cu dr, dar de unde sa o iau ?!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tonia Antonia spune:

Buna,

Cum iei deja Dufaston cred ca cel mai simplu ar fi sa nu intrerupi tratamentul cu Dufaston atunci cand ar trebui ci cu o saptamana mai tarziu.
In ce perioada a ciclului menstrual iei Dufaston?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Crinutz, si eu cred ca daca continui Duphastonul inclusiv in zilele acelea nu iti va veni. Sau daca in urmatoarea zi dupa ce termini Duphastonul continui cu AC. Dupa ce opresti AC-urile, in 2-3 zile iti va veni.

Daca iei AC ia unele cu 20 micrograme de etinilestradiol, nu cu 30.

Nu sunt dr, nici farmacist, e o parere de neprofesionist.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sdcristian spune:

daca ai chisturi la san nu stiu cat e de bine sa iei ac

era ceva cu duphastonul - ca vine cm doar dupa ce nu mai iei

mama de Carol (29.12.2008) si 9+

Mergi la inceput

Pai treaba sta asa: iau duphaston doar cate 10 zile/luna in a 15a zi a ciclului, apoi ma opresc pana la ciclul urmator. Azi urma controlul dupa 3 luni de tratament dar cum doctorita nu a venit nu stiu daca sa il continui si oricum ar trebui sa il reaiu dupa ce imi va veni pe 27 dec. Ultimul tratament cu duphaston l-am facut deja intre 19 si 28 noiembrie deci...nu am ce sa mai intrerup.
As putea sa iau doar AC chiar daca nu am facut-o pana acum si sa si functioneze ?
Stiu ca cu chisturile astea nu ar trebui sa iau dar nu fac din asta un obicei, doar luna asta vreau, atat ! Of si dr nu raspunde la telefon :(

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sdcristian spune:

ca sa aiba efectul dorit, ar trebui sa fii la a doua folie de ac si sa nu faci pauza intre prima si a doua

desi nici asta nu merge - eu o data am incercat si mi-a venit timp de 2 saptamani tot cate putin, deci parca mai rau

mama de Carol (29.12.2008) si 9+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mel_g spune:

Cu Orgametril am reusit eu cand am avut nevoie.

Am luat cate 2 pastile incepand cu 3 zile inainte de CM , timp de 7 zile. Scrie oricum si pe instructini cum trebuie luat in astfel de cazuri.

CM nu revine cand termini cele 7 zile ci dupa 2 sau 3 zile - depinde de organism

Mergi la inceput

Multumesc ! Am sa incerc de luni sa dau de doctorita mea la telefon si poate ma lamureste daca pot sa iau asa ceva avand in vedere pb de la san. Vad ca acest orgametril contine ceva progesteron...
Oricum ideea e buna, merci mult !

Mergi la inceput

Gata, am reusit sa o localizez pe madam doctor :)
A zis sa iau incepand de azi sau maine 1 folie de AC chiar daca nu am mai luat. Ea zice ca va functiona. Voi ati zis ca trebuia deja sa fiu la a 2a folie si ssa o iau pe a 2a fara pauza... Acu eu am incerdere in ea, ca o stii ea ce zice dar...ma tot intreb :)
A zis sa iau AC yasmin (avand in vedere pb la san si varsta) si ca nu e nici o pb sa iau doar 1 folie, nu-mi va face rau doar ca e posibil sa vina mai abundent data viitoare si un pic de dureri pe ici pe colo.
Sper sa functioneze :)
Apropo de orgametril, ea a zis ca nici nu se mai gaseste si ca nu e ok.
Va pup si merci de sfaturi. va tin la curent daca a functionat ca poate mai are si altcineva nevoie vreodata ;)

Mergi la inceput