Mamici si Gravidute Italia ***(89)***

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Laura_Luiza spune:

Mi-am adus aminte ce vroiam sa mai intreb. Pt cele care au adus de acasa schimburi pt bebe. Ce anume ati pus in pachetel pt o zi? Adica ce hainute? dupa mine ar trebui body gen pijama, adica cu totul de sus pana jos, caciulita, si cam atat? Eu am niste probleme f mari cu hainele de bebe, inca nu reusesc sa imi dau seama cum ar trebui imbracat un copil.. De exemplu, cu ce ar trebui sa-l scot din spital? Am cumparat un costum de cosmonaut cu totul, dar pe dedesubt? Fetelor care ati nascut iarna poate va faceti mila si-mi raspundeti. Si sa nu radeti in barba de mine ca-s nestiutoare..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgyiuly spune:

Buna fetele!!!

Laura ...ai facut foarte bine ca ai insistat si te-ai luat de ei,nu e de gluma cu viata unui copilas,mai ales cand este semnalata o problema!
sa vii maine cu vesti bune de la analize!

Despre intrebarile tale:
-hainute pt spital:body maneca scurta/lunga,cum preferi si pijamaluta peste(cu totul sau din 2 piese).Este de ajuns...din experienta mea..in salonele din spital se moare de cald!
Eu caciulite nu am folosit si nici sosetele pt ca erau pantalonasii cu totul!dar eu am nascut in martie!
Cosmonautul este nemaipomenit pe vreme friguroasa, nu conteaza ce are pe dedesupt,pijamalute,costumas....in el nu ii va fi frig!

In general cat sunt micuti si mai ales daca vremea este nefavorabilasi nu iesi prea des ...folosesti body-uri multe,pijamalute cu totul sau din 2 piese,mai sunt costumasele acelea catifelate(nu stiu cum se chiama materialul) ,tot cu totul sau 2 piese...in rest vreun costumas asa mai fitzos pentru iesiri"importante"!
Caciulite...cele de bumbac(stil romanesc )foloseamdoar dupa baie,10-15 minute.

In ceea ce priveste baia...eu i-am facut Giuliei dupa caderea buricului(care a cazut a 5 zi,spre norocul meu).Mie mi-au aratat in spital cum sa-l curat,cu fasa sterila si cu alcool.Nimic complicat!

In ceea ce priveste alaptatul...nu e complicat neaparat,fiecare experienta difera!In plus alaptatul intervine intr-un moment in care esti slabita,esti predispusa depresiilor,oboseala e multa,dureri sunt nu numai la sani dar si mai jos.Dar odata depasita perioada mai critica....totul devine mai usor!
In teorie ar trebui sa fim relaxate,odihnite,optimiste...dar realitatea e mai diferita.

Eu sunt pentru alaptat,eu am alaptat un an....dar sunt si pentru sanatatea mentala a mamei,asa ca daca din diferite motive nu se poate alapta un copil,nu e cazul sa nu am liniste sufleteasca si sa nu ma pot bucura de alte lucruri impreuna cu copilul meu!

Abramurico..te-am vazut on-line...deci sigur nu ne dai vesti de scos motate!

Georgiana

mami de Giulia (12.03.2009) si 29+
Giulia!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisellino spune:

laura eu am nascut in nov, destul de frig si am iesit din spital pe 13 la noi chiar ca e cu ghinion nenorocitul asta de numar, l-am imbracat pe robi intr-un cosmonaut facut cadou de fratele meu bleu ca eu aveam numai haine roz, asteptam fetita si pe dedesubt un body cu maneca scurta cu fundite roz si o tuttina tot roz normal ca nu aveam alta culoare. caciulita nu i-am pus ca nu aveam cumparata dar cosmonautul nostru era din ala de se strange la capusor nu stiu cum sa ti-l descriu, are un snur si s-a reglat in jurul capusorului lui robi si a fost ok.sper ca ti-am fost de ajutor

robi al meu e racit, dar foarte racit, a facut si febra si convulsii si de toate, stau acasa cu el dar parca sunt pe ace, sper sa treaca mai repede

va pupam

POZE ROBI
www.youtube.com/watch?v=vS256hpwOSw" target="_blank">video pentru robi
POVESTEA LUI ROBI
Catalina sotie de Teo si mami de Robi

Un grapefruit este o lamaie care a avut o sansa si a profitat(Wilde) Robi imi doresc din tot sufletul sa fii un grapefruit si sa profiti de tot ce e bun pe lumea asta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns abramburika spune:

dana - stefania, pasnica ca de obicei, de aia a sarit in apararea alexandrei . Oricum, fiecare are parerile lui, nu cred ca ale a vrut sa supere pe cineva, de aia am si pus emoticunul asta cand i-am raspuns. Ca si cu virusii si bolile, unde ale zicea ca face un circ monstru daca ii aduce copilul ceva acasa (era legat si de varicela Silviei atunci), la vremea aia i-am zis sa fie mai relaxata ca nu e chiar asa. In fine, ii doresc sa nu ajunga la situatii de-astea limita in cresterea si educarea copilului (boli, alaptare etc.), insa nici sa nu generalizeze, ca sunt alte mamici care au suferit pt. unele decizii luate, independent de vointa lor. SI gata, ca nu vreau sa ma cert cu nimeni acum in prag de An Nou. Mai ales ca nici nu e prezenta ale ca sa raspunda ... iar cand revine nu stiu cat timp o sa mai am eu de forumit asa pe indelete. Pt. ca sper sa iasa bb Gabriele pana atunci .

laura - am inteles. Pai atunci, la 34 si de sapt. poti sa stai oarecum linistita ... nu ca e ideal sa nasti, insa nici nu e o tragedie. Copilul are plamanii maturati (de la 33 de sapt.), deci poate respira singur, e format etc. Ar fi ca nasti la 7 luni, ceea ce nu mai e o problma in zilele noastre. Cu timpii de asteptare, da, e nasol rau aici ... de aia eu am ales sa fac totul in privat (analize, eco) pe timpul sarcinii. E o cheltuiala considerabila, nu suntem asa bogati sa ne permitem orice lux, dar gravida nu o sa fiu toata viata, iar sanatatea copilului e pe primul plan in conceptia noastra. Asta e parerea mea.

Asa ... cu imbracatul ... eu iti spun cum am imbracat eu copilu' (pe Silvia, care e nascuta in nov.): pampers, body de bumbac cu maneca scurta, salopetica de cignilia (materialul ala tip catifelat) cu sosetele cu tot si gata. In casa asta. Fara caciula, 22°-23°C. Afara, idem ca mai sus, doar ca ii puneam o caciula (nu de bumbac, de aia subtirica, ci mai grosuta) si o impachetam intr-o salopeta de aia cosmonaut matlasata, cu gluga pe cap, in landou, invelita cu o paturica. Si ce mai dormea ... nici nu apucam sa ies din curtea blocului ca adormea instant.

Si imi vine sa rad ca pt. a o scoate din spital mi-a adus nana un rand de hainute. Nu neaparat sa o scoata ea din sital, cum e traditia, dar a fost placerea ei. Si, avand in vedere ca ne intelegem bine, am acceptat. Ii spusesem inainte, de la ecografii ca bb e mai mare, cica asa rezulta. N-a fost o bblina uriasa cum ma asteptam, ci in norma, 3,500 kg. Insa ea luase deja hainele, de 3 luni. O pierdeam pe biata fata in salopetica aia, abia ii zaream nasucul .

Baie complet. in cadita, i-am facut dupa ce i-a cazut buricul (adica dupa 2 sapt.). Pana atunci o spalam la fundulet, la chiuveta si o stergeam pe la incheieturi (subtioara, gat etc.) cu servetele umede. Nu trebuie mare lucru pt. buric, oricum din spital o medicheaza ei ... acasa, fese de pansament patratoase, fixate cu centura aia elastica. Nu stiu denumiri, da' tot la farmacii sau mag. specializate gasesti kit-ul pt. buric.

mamma bis - o fetita si 40s+3 de
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=chic bebe - klorane baby&page=0" target="_blank">fetita mea chic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura_Luiza spune:

Imi vine sa va pup de saritoare ce sunteti! M-am lamurit cum e si cu hainutele acum.
Ambramburica si eu tot la privat am fost pana acum, asta fiind primul contact serios cu sistemul de stat.. Acum sunt dezamagita de amandoua..de dr mea pt ca m-a trimmis la taiere asa de la ea putere, la ultimul control mi-a zis ca s-ar putea sa fiu nevoita sa fac ceza, dar cand i-am cerut parerea a spus ca dupa ea nu va fi nevoie. Din spital cand nu reuseam sa obtin programare am sunat-o si mi-a zis sa stau in pat, sa mananc carne, ca asa e la stat mai ales in perioada sarbatorilor, si a ramas sa ne vedem in jur de 8...pai cum mama dracului imi rezolva mie asta problema?? Iar de spital..dezamagita de durerea in fund pe care o au mai toti..sper ca la nastere lucrurile sa stea in mod diferit.. Eu m-am tot interesat de clinica privata unde sa nasc, insa nu exista in regiunea mea ca m-as fi dus mancand pamantul..
A reusit al meu sot printr-un coleg de-al lui sa-mi faca programare pt maine dimineata pt flussimetrie la privat..m-am mai linistit
Cu riscul de a va plictisi de tot, revin maine cu noutati

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns abramburika spune:

laura - bafta atunci maine la eco si sa vii cu vesti bune!! Eu de nascut am nascut la stat si m-am simtit excelent, fara spagi si alte mizerii care sunt in Ro. Deci, stai linisitita ca nu o sa fie rau. Doar de timpii de asteptare de la stat ma vait eu ... mori cu zile pana te programeaza ei pt. o analiza.

mamma bis - o fetita si 40s+3 de
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=chic bebe - klorane baby&page=0" target="_blank">fetita mea chic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kemsy spune:

Salutare!!!

Sunt trista!!Nu mai vin musafirii mei de revelion . Eu ce fac, iar singurei acasa? Dar si cand o sa-mi scot parleala!!!!!!!!!
laura_luiza, bafta maine la eco!cu imbracatul vad ca au raspuns fetele. Eu vroiam sa completez la intrebarea cu buricul: noua ne-au explicat in spital cum sa-l ingrijim. Ne-am cumparat niste servetele speciale, imbibate cu o solutie speciale (ceva gen servetele umede), si cu ele infasori buricutul, apoi pui pansament, apoi o banda elastica care ii inconjoara mijlocul la bb. Baie in cadita ii faci dupa ce cade buricul (la noi cam dupa 2 saptamani s-a intamplat).

Gianina, mamica fericita a unui pestisor de aur, Loris Stefan (02.10.2009)

Ahooo, ahooo, vine Anul Nou!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxali spune:

Laura bafta maine ...mamica grijulie vad ca nu iti scapa nimica

Azi a avut juniorul o gramada de meciuri, m-a nimerit pe mine azi cu fotbalul...nu au castigat unul, din cauza portarilor, unul fiind baiatul meu
pe 5, mai au cateva sper macar unu gol sa macheze ai nostri

Abramburika cred ca vrea sa apara cu ocazia Anului Nou

Mergi la inceput

Pisellino sanatate multa celui mic!!!Imi pare rau ca a facut febra si convulsii.Din pacate stiu si eu ce inseamna ca si Giulia mea a facut!

Ioana ..ai fugit in tara de sarbatori si tu????Sunteti bine ,sanatosi???

Eu am niste arsuri si o greata de nu am chef de nimic.Noroc ca Giulia se distraza cu taica-su seara si pe mine ma lasa linistita!

noapte buna!!!

Georgiana

Giulia!

Mergi la inceput

Neata ..va las virtuala!,ca cea reala mi s-a terminat si in dimineata sunt fara.Dar ies eu din casa!

Azi trebuie sa fac sarmale pt revelion...si asa am o lene!

Kemsy..imi pare rau ca nu-ti mai vin musafirii si faceti revelionul singuri!
Si noi anul ttrecut la fell-am facut,dar asa am ales noi ca am considerat ca Giulia e mica si nu are rost sa o tinem in muzica si fum!
Anul asta ne ducem la niste prieteni dar cu siguranta dupa miezul noptii venim acasa din acelasi motiv!

In ceea ce priveste intrebarea ta legata de intarcat..eu m-am hotarat intr-o sa nu-i mai dau si nici ea nu a facut scandal.Cand cerea o distram cu altceva.Noaptea i-am dat ceai..cand a vazut ca nu mai primeste tzatza a renuntat sa se mai trezeasca.A fost nesperat de simplu,mai ales ca a mea manca doar san si nu vroia sa auda de mancare solida.Cred ca treuie sa fii si tu convinsa ca vrei sa intarci...si se trasmite si la bebe!

Abramburico..motatele le las pt dupa revelion,macar daca ai fost cu ai tai de serbare si Craciun sa fii si de revelionAsa ca- pe 1 e bine?

Georgiana

Giulia!

Mergi la inceput