Albinutze de Mai-Iunie 2009(97)
Raspunsuri - Pagina 18
otiliap spune:
narcisica, am vazut ca stii ca si matei e atopic. nu, nu am incercat schema de la carla, pt ca, asa cum spuneam intr-un mesaj mai vechi, din mai sau iunie nu a mai aparut nicio bubita pe fata. prin martie sau aprilie un medic austriac ne-a recomandat o crema, DEXERYL, pe baza de parafina, care a dat rezultate fff bune. la inceput l-am dat cam o luna de mai multe ori pe zi, cam de 5 - 6 ori pe zi. dupa ce au disparut bubitele, l-am dat tot mai rar, iar acum il mai dau doar dupa baie, in primele 3 minute de la terminarea baii, cat pielea e inca umeda. in rest nu folosesc nimic altceva. nici in apa de baie nu pun nimic, iar pe cap si corp folosesc sampon johnson, fara nimic altceva. nu folosesc nici macar sapun. in plus, ii spal hainutele si toate jucariile de plus cu detergent hipoalergic, fara balsam. nu-i dau sa manance nuci, alune, kiwi, albus, dulciuri, mezeluri, carnati, (dr. alergolog la care am fost m-a rugat chiar sa intarzii cat de mult pot cu albusul si kiwi-ul) iti recomand cu caldura aceasta crema, iar in plus nici nu e scumpa. un tub de 250 ml e cam 33 lei. eu o comand de la o farmacie online fff serioasa. daca vrei, iti spun si numele.
schema de la carla o am scrisa intr-un carnetel si o pastrez in caz de nevoie. daca vrei schema, spune-mi si o postez.
tot dr alergolog ne-a rcomandat un siropel, bronho Fort day si night (de fapt sunt 2 siropele, de zi si nopate), care e din plante si e ff bun pt copiii nostri. ai grija mare cu racelile puiului, caci ai nostri sunt predispusi astmului.
in alta ordine de idei, va urez multa, multa distractie la taiatul motului!! asteptam si ceva poza, daca se poate. 
dicirstea, mi-l si imaginez pe theo cu aspiratorul intr=o manuta si cu mopul in alta.
asa ca e mai curat la tine acum??? 

pe mine m-a disperat mancarea anul acesta. cred ca e ultima data cand mai fac atatea feluri, mai ales cu copil mic si nazdravan printre picioarele mele. pe 24 si pe 25 a dormit doar cate 5 - 10 minute pe zi, va inchipuiti ce bine mi-a fost?? eu nu am facut salata boeuf, am facut salata de vinete, salata bulgareasca, salata din piept de pui, 2 checuri aperitiv (unul cu ciuperci si altul cu carne tocata), ficatei inveliti in kaiser, friptura, racituri (piftie), ciorba de pui cu smantana, o prajitura cu foi de napolitane si crema din rahat, nuca si lamaie. asa ca pt revelion meniul va fi mult mai subtire. ![]()

coraly, nu stiu exact ce ingrediente pune in cafea sotul, dar stiu ca e cu o doza mare de dragoste. ![]()
saracutul de el, a pregatit cafeaua dimineata, dar nu a mai apucat sa o bea, caci a trebuit sa plece cu taica=miu la spital, pt ca a cazut aseara pe gheata si are clavicula luxata. 
lui dominic, sa treaca durerea mai repede!!
gata. am ajuns la zi cu cititul si raspunsul. va pup si va urez sa aveti parte in continuare de sarbatori frumoase, pline de sanatate si fericire!!! 

dicirstea spune:
Neata fetele!
O intravenoasa cu cafea se poate?
Eu m-am trezit inghetata pe la 4 dimineata, dar ca sa fie caloriferele reci la ora ai cred ca erau oprite de cel putin 2 ore, nu am mai putut dormi de grija lui Th, care nu suporta sa fie invelit si drept dovada, acum suntem amandoi muciosi, da' greu de tot.
Cica s-a oprit gazul in complex 

Bineinteles ca mi-a facut un mare kk de a dat pe dinafara si a trebuit sa il spal cu apa calaie, de pe conducta. Abia acum au dat drumul la caldura...astept febra, tusea ...tot pachetul.
Coacazul negru asta unde se gaseste? E homeopat?
Vreau si eu, ca am carapace pe spate (pete rosii, umflate si dureroase)
Salata de beuf initial trebuia sa-i ajunga la mama intr-un castron, dar se pare ca va trebui sa se multumeasca cu ce mananca la masa, ca deja am atentat la portia ei.
Coraly, nu stiu de ce fobia asta cu bonele, chiar nu are nicio legatura. Accidente din astea se pot intampla oricui, iar bona poate fi calificata ca asistenta sau infirmiera.
La mine mama nu a fost in stare sa sune la salvare cand Th a sarit de 40, a dus-o mintea doar sa ma sune pe mine care eram in intersectie la Universitate, de era sa ma urc pe troita. Ii spun sa sune la salvare si dupa 5' nu sunase ca nu stia adresa, dar nici pe mine sa imi spuna ca nu o stie. Doar statea si plangea.
Si sa-ti mai spun ca a fost profesoara si apoi a lucrat intr-un institut de cercetari in chimie si facea experiente pe soricei, deci la o adica ar sti sa umble si cu un bisturiu?
Vineri a ajuns la spital si fetita de 4 ani a unui coleg de servici al sotului, la fel, s-a inecat cu mancare.
Tatal i-a acordat primul ajutor si a fugit la spital si toti colegii se minunau de el cum s-a descurcat, ca la servici e cam mototol. Iar el a zis ca l-a intarit Dumnezeu si a actionat ca un robot, abia cand era in afaraa pericolului a inceput sa tremure.
CAPRA CU 2 IEZI

mamica lui Matei Constantin
(21.05.2007) si a lui Theodor Cristian
(03.06.2009)
MINUNEA MEA
www.flickr.com/photos/11558563@N06/" target="_blank"> A DOUA MINUNE 2
A DOUA MINUNE
www.animalutze.com/umanitare/bb-darius/index.php" target="_blank">Ajutati-l si pe Darius!
Sa o ajutam pe Georgi sa mearga
Manu - papusa fara picioare
coraly spune:
Dici, ai dreptate, rezerva mea nu e doar fata de bone, ci de oricine ar sta cu copiii, inclusiv bunicii. Mi-e teama ca nu ar avea prezenta de spirit si nu ar sti ce sa faca. Imi poti da un link cu manevrele de ajutor despre care vorbeai?
Coraly, Sergiu (3 ian 2005) si Dominic (11 mai 2009)
www.flickr.com/photos/13756075@N03" target="_blank">poze
Alaptatul - Help Line
CarlaV spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui otiliap carla, cum e sabina?? mai bine?? ati aflat de la ce e alergia?? multa sanatate si tie multa putere. de ce a facut sabina dexa?? cum e larisa?? au trecut febra, mucii si tusea?? multa sanatate. ![]() mami de matei george si arina georgiana |
Multumesc de intrebare. Imi pare rau pentru sotul tau, am tot auzit de probleme cu clavicula in ultimul timp...
Sabina a fost ieri mai bine, inca ii mai apare eruptie, desi respectam regimul alimentar strict, medicamentatia si cura de detox. Dexa a facut pentru alergie si inainte de ultimele doze de antibiotic intravenos.
Analize pentru a afla cauzele alergiei nu se pot face atata timp cat ia predninson, dar din ce am gasit noi pe net si ce am vorbit cu prietena mea din SUA care este doctor, mai mult ca sigur este din cauza antibioticelor.
Larisa este mai bine, febra a facut o singura noapte, cand i-a spart un canin. Muci si tuse mai sunt, dar mult mai putin. Sper sa nu fi luat ceva ieri, cand au fost multi copii la nasii Sabinei si erau cam tusitori.
dicirstea spune:
Carla, am tot vrut sa-ti spun, si cortizonul poate da dureri musculare.
Intre timp uitati ce am mai gasit despre coacaz si despre eliminarea efectelor tratamentelor cu cortizon:
pe
"http://organicka.ecosapiens.ro/cortizonul-love-it-or-hate-it/"
"Ce este cortizonul?
La origine, cortizonul nu este un medicament, ci chiar un hormon natural, produs de catre glandele suprarenale, fiind esential pentru functionarea normala a corpului, mai ales cand suntem supusi stresului fizic sau psihic – rolul sau e de a limita procesele inflamatorii, de a regla diviziunea celulara, de a stopa procesele degenerative si proliferarea formatiunilor tumorale.
Rolul cortizonului in organism:
Cortizonul indeplineste citeva functii importante:
* Ajuta organismului sa suporte mai usor stresul fizic si mental
* Micsoreaza nivelul inflamatiei in organism
Absenta secretiei de cortizon este cunoscuta ca boala lui Addison, care este fatala in lipsa tratamentului.
Multivalenta efectelor lui au facut ca in urma cu cateva decenii, medicii sa-si puna problema de-a introduce in organism cantitati suplimentare de cortizon, pentru a lupta impotriva diferitelor boli. Asa au aparut injectiile cu cortizon, apoi tabletele, cremele, spray-urile nazale, supozitoarele cu cortizon: remedii cu uz intern sau extern, pentru o gama foarte larga de afectiuni. In prezent, cortizonul este rareori folosit singur, avand o actiune ce astazi e considerata de durata scurta si cu eficienta relativ redusa. In schimb, au fost creati derivati semi-artificiali ai cortizonului, care au efecte mult mai puternice si – zic cei care ii produc – efecte secundare mai putine.
In sine, corticoizii nu pot vindeca o boala, in schimb, sunt foarte intens folositi pentru eliminarea simptomelor in afectiuni din cele mai diverse: alergie, astm, lupus eritematos, reumatism cronic, reumatism degenerativ, dermatite atopice, leucemie, inflamatii diverse. De asemenea, sunt folositi in boala canceroasa, pentru a incetini evolutia tumorilor.
De ce trebuie evitat?
Reactiile adverse la cortizon si la derivatii sai sunt atat de puternice, incat multi medici isi pun pe buna dreptate problema daca bolile produse de administrarea indelungata a corticoizilor nu sunt mai grave decat cele tratate initial cu ajutorul lor : scaderea imunitatii, osteoporoza, retinerea de apa in tesuturi, boli cardio vasculare, ulcer gastro duodenal, fragilitate vasculara, boli infectioase, hipertensiune arteriala, nivel crescut de colesterol, depresie, anxietate, insomnie etc.
Capacitatea de autoaparare a organismului nu e stimulata de cortizon, ci dimpotriva, mai curand slabita. Pe de alta parte, acest efect este salutar in bolile autoimune, unde sistemul imunitar lupta cu propriul organism (de pilda in reumatism sau in scleroza multipla).
Scaderea imunitatii este poate cea mai grava problema care apare la persoanele care iau vreme indelungata corticoizi. Ea duce la o sensibilitate crescuta la infectii, astfel incat in cazul unor boli infectioase banale, apar complicatii mult mai grave decat in mod normal.
Cele mai multe probleme apar in urma folosirii indelungate si in special prin utilizarea formelor puternice de corticoizi.
Corticosteroizii au un potential de actiune care variaza de la slab la puternic. Aceasta gama ofera medicului posibilitatea de a alege preparatul potrivit in dependenta de gradul de seriozitate a problemei, starea si tipul pacientului. Scopul principal este de a alege corticosteroidul adecvat, cu o eficienta inalta si cu minim de efecte adverse.
Pana la doua treimi dintre pacienti se tem ca unguentele cu cortizon ar putea duce la o subtiere a pielii.
Se spune ca aplicate cu respectarea intocmai a prescriptiei medicale (si pe o durata scurta de timp), preparatele moderne nu au acest efect secundar. Corticosteroizii moderni, au un efect local, adica se activeaza in piele si apoi rapid sint eliminati din sistem. Astfel numai o cantitate foarte mica de corticosteroizi ajunge in singe, iar pielea sanatoasa si corpul nu sint afectati.
Cat dureaza un tratament?
Atunci cand starea pacientului o permite, este ideal ca administrarea lor sa se faca pe o perioada mai scurta de timp, pentru ca cele mai nocive efecte apar cand sunt luate mai mult de o luna. De regula, aceste medicamente se administreaza pentru eliminarea pentru o perioada de timp a simptomelor, si nu pentru vindecarea propriu-zisa a bolii. Pentru a nu deveni necesara administrarea lor continua si a nu crea organismului o anumita dependenta, este extrem de benefica adoptarea unei terapii naturale, care sa vindece boala in profunzime.
Nu este permisa intreruperea abrupta a tratamentului cu tablete de cortizon, deoarece in timpul terapiei, organismul isi sisteaza productia proprie de cortizon. Renuntarea brusca la medicament poate provoca tulburari de circulatie si reactii de soc. Cortizonul trebuie retras intotdeauna treptat: doza se reduce continuu, in decurs de cateva saptamani, pana cand organismul devine din nou capabil sa-si produca singur cantitati suficiente de hormon.
Eliminarea efectelor nocive ale cortizonului
Evitarea efectelor nocive ale cortizonului si ale derivatilor sai se face, mai intai de toate, eliminand sau limitand administrarea substantelor de acest tip.
Dupa un tratament puternic sau indelungat cu preparate pe baza de cortizon, sunt indicate cure de detoxifiere si de reducere a efectelor adverse. In aceste sens, dieta si preparatele naturiste sunte cele mai indicate.
* Antidoturi naturale la corticoizi sunt, in primul rand, dietele exclusiv vegetariene, cu multe legume si fructe crude. Apoi, rezultate foarte bune au efectuarea regulata a efortului fizic (chiar de mica intensitate) si administrarea unor diuretice si depurative naturale puternice: tinctura de ienupar, ceaiul de maghiran sau de anghinare, tinctura de fructe de soc.
* Multa vitamina C (mai ales din fructe si legume) – este necesara pentru functionarea glandei corticosuprarenale.
* Mult calciu, pentru a preveni osteoporoza si alimente bogate in acizi grasi Omega 3 si Omega 6 pentru reducerea colesterolului.
* Miscarea in aer liber este importanta pentru pacientii tratati cu cortizon, caci ea intareste oasele, muschii si sistemul imunitar, micsorand riscul de osteoporoza si de lipsa a fortei musculare.
Alternative naturale
Nu se poate pune problema ca in medicina de urgenta, in boli foarte grave cum ar fi alergiile severe, reumatismul, socul anafilactic sau boala lui Addison, sa se intervina cu plante medicinale in locul medicatiei cu corticoizi.
Si cand e vorba de astmatici, multi bolnavi isi datoreaza chiar supravietuirea terapiei cu cortizon. Cand caile respiratorii sunt iritate, datorita unei reactii alergice, in absenta tratamentului se ajunge la o inflamare a mucoaselor, pacientul riscand sa se asfixieze.
Insa in cazurile mai usoare, cu acceptul medicului, se poate recurge la plante medicinale, care sunt surprinzator de eficiente. Iata o lista de remedii naturale a caror actiune similara cu cea a corticoizilor :
Pentru uz intern
Mugurii de coacaz negru – Ribes Negrum, sunt un produs homeopatic, cu efecte exceptionale impotriva alergiei, chisturilor ovariene si mamare, fibroamelor. Este adjuvant in lupusul eritematos.
Lemnul-dulce – sub forma de pulbere de radacina contra reumatismului articular, anumitor forme de cancer, tumorilor benigne.
Schinduful – semintele macinate ale plantei se administreaza sub forma de pulbere, in tratamentul psoriazisului, hemoroizilor inflamati, astmului alergic si bronsitei alergice.
Uz extern
Tataneasa si salvia – combinate in proportii egale se aplica extern, sub forma de cataplasma, de baie sau de unguent, avand un efect antiinflamator puternic. Se folosesc local pentru tratarea reumatismului, alergiilor cutanate, hemoroizilor inflamati, psoriazisului, tumorilor.
Crema Bio Vegicor – Este o crema bio, exclusiv de origine vegetala, un tratament intensiv pentru calmarea iritatiilor, cu actiune similara cortizonului. Reduce iritatiile si indeparteaza senzatia de disconfort. Este indicata persoanelor cu piele hiper reactiva, pentru tratarea eczemelor, dermatitei atopice, psoriazisului, a intepaturilor de insecte, a roselii, acneei, furunculozei etc.
De asemenea, poate fi folosita pentru tratarea iritatiilor de scutec la bebelusi, inca din primele zile de viata.
Are ca principii active: ulei de argan, de orez, ulei de jojoba, unt de shea, ceara de orz, aloe vera, vitamina E. Are o formula naturala fara parabeni, parafina, PEG, parfum, coloranti, alergeni, este certificata BIO AIAB/ICEA si o puteti gasi numai pe www.organik.ro
V-o recomand cu toata deschiderea, pentru ca persoanele care au cumparat-o o data, au revenit. Si pentru ca am avut grija sa le cer parerea dupa ce au folosit-o, mi-au descris-o ca fiind “mana cereasca”. O sa va dau doar exemplul Deliei, una din clientele magazinului care o poarta acum in poseta. Asta pentru ca nu mai e nevoita sa faca injectii cu cortizon pentru o dermatita atopica la pleoape – lucru oribil pentru o femeie, sa “poarte” in loc de farduri, umflaturi si cruste…
Tot pentru dermatite si alte probleme ale pielii, mai ales in cazul copiilor/bebelusilor, va recomand:
Untul de shea nerafinat – este folosit pentru tratarea pielii uscate, a petelor rosii, decolarari ale pielii, cicatrice si riduri, eczeme, psoriazis, dermatite sau iritatii de scutec la bebelusi, pentru atenuarea vizibila a vergeturilor din timpul sarcinii etc. De asemenea, da rezultate bune in calmarea durerilor in cazul umflaturilor si artritei, relaxarea muschilor anchilozati si pentru protectia solara.
Gelul de aloe vera pur, pentru uz extern – ingrijeste pielea sensibila, iritata, arsa, are o actiune calmanta, hidratanta si ajuta la refacerea & regenerarea rapida a tesuturilor. Poate fi folosit atat pe fata cat si pe corp, fara efecte adverse."
CAPRA CU 2 IEZI

(03.06.2009)
MINUNEA MEA
A DOUA MINUNE
www.animalutze.com/umanitare/bb-darius/index.php" target="_blank">Ajutati-l si pe Darius!
narcisica28 spune:
Otilia, multumesc de mesaj si de urari.
Carla, imi pare bine ca s-a ameliorat starea de sanatate a fetelor; tu esti mai bine cu raceala ? Si pe aici bantuie o viroza, sper sa o fentam...
DAU DE BAUT SI VA INVIT LA PAPA BUN PENTRU IUBITUL MAMEI STEFANEL.
Onomastica placuta uram si celorlaltor sarbatoriti ai zilei Amir, Stefania de Piky si Stefania de Yioana, sper ca nu am ratat pe nimeni.
dicirstea spune:
Coraly, le-am trimis pe mailul comun.
CAPRA CU 2 IEZI

(03.06.2009)
MINUNEA MEA
A DOUA MINUNE
Flobaby spune:
Buna, buna!
Maria doarme si eu profit sa ma forumizez putin.
Gabi, ingrozitor ce a patit nepotul tau

. Sincer, simt o furie ciudata, nici nu stiu pe cine. Ingerasilor n-ar tb sa li se intample nimic, niciodata
.
Sa va zic cum am petrecut de Craciun. In ajun au venit surorile mele la noi sa ne ajute sa impodobim bradul. Tati s-a imbracat in Mos Craciun si mi-a speriat Capsunica. N-am vazut un mos mai sadic. Eu filmam, sor-mea o tinea pe Maria in brate, ea urla de nu mai putea si mosu' insista sa-i spuna si o poezie ca sa-i dea darurile

. Imi venea sa-l bat dar m-am aptinut ca poate vede fata filmarea si afla cine a fost mosul
. Una peste alta, a afost frumos, am cantat colinde, Maria a fost incantata de cadouri si eu m-am simtit tare bine. De Craciun am fost la mama iar duminica la bunicul meu la tara ( s-a bucurat f mult sa ne vada pe toate acolo, nepoate si stranepoate). Un Craciun frumos zic eu.
Ma alatur si eu mamicilor de tip paranoia. Sunt disperata sa nu pateasca fii-mea ceva. N-am incredere in nimeni. Si ma gandesc ca se apropie momentul despartirii
. Nu stiu ce voi face cu ea. Soacra-mea crede ca o voi lasa la ea dar asta ar insemna sa o vad la sf de saptamana
. Plus ca soacra-mea sta cu fratele ei care e fan bautura si cand se imbata tipa, vorbeste urat, injura. Cum sa-mi las eu copilul acolo? La cresa ma tem sa nu se imbolnaveasca ( stiu ca sunt multi copii dusi la cresa si nu toti se imbolnavesc dar.........) Asa ca nu stiu ce voi face.........Parca Andata studiase psihologie, nu? Ca tare as avea nevoie de consiliere din punctul asta de vedere. Si cand ma gandesc ce planuri de crestere a copilului aveam inainte de a o avea pe Capsunica............
In rest capsunica a fost racita iar, e suspecta de infectie urinara iar, azi n-am reusit sa-i iau proba pt analize, etc. Ne distram zilnic. Dar o ADOR!!!!!!!!!!!!!!!E sufletul meu! Sincer, cred ca nu as mai putea avea alt copil, cel putin momentan.
Va las ca v-am impuiat capul si s-a trezit si Binladenu. Sper sa revin si sa si pot raspunde tuturor.
Va pupam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Florentina
zurlie si
de
Maria Ioana ( Campioana
)17.06.2009
http://community.webshots.com/user/FlorentinaMacovei
Binladenu'
http://lb1f.lilypie.com/SDdqp3.png
nicuratze spune:
Buna dragi mamici,
Am citit pe fuga doar la capitolul asta
,
CARLA,multa sanatate Sabinei,sa se refaca repede,sper sa descoperiti ce i-a facut rau.
ANCY,bine ai revenit,v-am admirat pozele de la nunta.
Cuscrele mele,MADA (e super Ianis,s-a facut un ranjit) si ANA,va pup,sper sa apuc si eu sa mai pun cateva poze.
DICI,
,am avut o perioada mai aglomerata..sarumana mult pentru articolul cu cortizonul ,mi-am notat si eu ce trebuie facut pentru eliminare..tot nu-mi place cum se dezvolta Radu,si cred ca e de la tratament cu cortizon. (la multi ani puiului tau!)
NARCISICA,la multi ani lui Mihnea!
GABI,
,e crunt ce s-a intamplat,nici nu stiu ce vorbe sa-ti spun.
Si am mai vazut poze cu copilasii tai Alynta,la petrecerile de mos,e o scumpa Maria,dar si baietii.
DANA si ANAELA,sunteti bine?
RELUSHA,nastere usoara
Va pup pe toate,CRIS,ANDATA,BECA,LAURRA,OTILIA,CORALY,ELY,BETTY,VIOLETA,CLODY,si toate fetele

dicirstea spune:
Ohohho, La multi ani Stefan!!
La multi ani Stefaniilor!!
Rusinica
am si uitat de Sfantul Stefan...de fapt mi-am uitat si telefonul intr-un magazin azi. A sunat patronul la soata mea sa-l anunte (noroc ca era arab, ca daca era roman nu cred ca mai pupam telefon).
Uitati si cum a decusr intalnirea noastra cu mosu':
http://picasaweb.google.com/bistroburghez/MosCraciun2010#5555251464433783730
CAPRA CU 2 IEZI

(03.06.2009)
MINUNEA MEA
A DOUA MINUNE