Albinutze de Mai-Iunie 2009(97)
Raspunsuri - Pagina 13
CarlaV spune:
'Neata, eu am stat treaza toata noaptea, fiindca Saby plange de dureri de aseara, nu poate sta in picioare, nu se poate ridica in fund. Larisa este racita cobza, tuseste si are nasul infundat, azi-noapte a vrut doar sa urle, se dadea jos din brate, se ducea in mijlocul sufrageriei si urla cat o tineau puterile. Eu nu pot respira, am nasul infundat pana in creier, daca as fi putut dormi, era cu gura deschisa.
Asa ca am "profitat" de ocazie si am cautat pe net cazuri asemanatoare, se pare ca doctorii cam bajbaie, sunt multe boli cu simptome asemanatoare, asa ca ce am putut citi au fost experientele altora.
Am ajuns la concluzia ca este o reactie alergica la antibiotice, cel mai probabil la Zinnat, iar afectarea articulatiilor si a muschilor face parte din alergie. M-am gandit la tot felul de prostii, acum m-am mai linistit putin, in sensul ca am gasit o explicatie plauzibila pentru simptome. Problema este ca au fost oameni care au avut dureri articulare si ani de zile dupa o alergie la antibiotic si au stat la pat continuu .
Narcisica, da, Predninsonul il vom da din ce in ce mai rar, am inceput la 8 ore, il vom da la 12, apoi la 24.
bettyR spune:
carla, ma tot gandesc cum a avut si Andreea dureri de picioare, la sold se parea , dar nu putea merge deloc, se tara in 4 labe si asta se intampla la o saptamana de zinnat. Doamne ajuta sa fie bine cu fetele, a mele-s bine acum, cel putin asa pare.
CarlaV spune:
Betty, m-am gandit si la voi. Se pare ca alergia la peniciline si tetracicline apare la 7-10 zile dupa administrare, la noi se verifica treaba. Sabina are dureri in toate articulatiile si muschii, abia poate ridica putin capul de pe perna. Acum vad ca au mai lasat-o si chiar merge, dar durerile se muta, intai au fost mai puternice la glezne, apoi la genunchi, acum la sold, mi-e teama ca ajunge problema la inima, ca si ea e un muschi.
A mai avut episoade de astfel de dureri in ultimele 3 zile, dar niciodata nu au tinut atat de mult. Am inceput sa-i dau si coacaz negru .
bettyR spune:
Carla, cere ajutorul la prieteni, mama ta sa iti aduca mancare si sa poti sa te ocupi de fete, sa nu mai ai si grija asta. Sau, poate suna ciudat, dar du-te cu amandoua si interneaza-te, se gaseste un salon mai liber ... stiu ce greu este cu 2 copii bolnavi, dar la tine ca sunt si mai grav ... eu Alexandrei i-am facut aerosoli cu adrenalina, picaturi de coacaz negru is bune si pentru bronsite si scos mucii des, si acum nu mai are muci verzi, e mult mai bine si mai mananca ceva...da-i si Larisei, aceleasi simptome de raceala avem si noi, nas infundat dar si ies muci verzi, tuse productiva, traheo-laringita ne-au zis la urgenta ... si eu am fost la fel de infundata si stare de rau, de aia nici nu m-am dus seara cu fata nicaieri. Da-i nurofen Sabinei pentru dureri, cica is groaznice, e clar ca ea a facut alergie, reactie la antibiotic mai puternic ca era mai slabita ...
fetelor si sa va faceti bine pana la anul!
Edit:poate ar fi bine sa mergi azi la un spital la urgente sa o verifice pe Larisa si sa ii faci o analiza rapida de sange Sabinei, sa nu fi revenit infectia si sa se localizeze la incheieturi. Ma gandesc la voi si ma rog sa fie bine! Stiu ca nu are voie sa forteze soldul de ex prin mers daca e inflamat ca se poate modifica ceva acolo si e grav. Tine-o in pat cat poti.
cosminica spune:
SARBATORI FERICITE! CRACIUN FERICIT ! cu sanatate, bucurie si noroc.
mami de ELIZA
http://lb2f.lilypie.com/rAMSp3.png
alynta27 spune:
Intr-o pauza intre fiertul sarmalutelor si coacerea painii va urez si eu:
Un Craciun fericit! Pace in suflet si bucuria de a fi cu cei dragi alaturi!
Carla multa sanatate si un gand bun si de la mine!
Alina-Mirela mami deMaria(14.09.2010),Matei (15.05.2009) si David (27.06.2007)
POZE
Cum a aparut Printul!
Un ingeras in viata noastra
CarlaV spune:
Citat: |
citat din mesajul lui bettyR Carla, cere ajutorul la prieteni, mama ta sa iti aduca mancare si sa poti sa te ocupi de fete, sa nu mai ai si grija asta. Sau, poate suna ciudat, dar du-te cu amandoua si interneaza-te, se gaseste un salon mai liber ... stiu ce greu este cu 2 copii bolnavi, dar la tine ca sunt si mai grav ... eu Alexandrei i-am facut aerosoli cu adrenalina, picaturi de coacaz negru is bune si pentru bronsite si scos mucii des, si acum nu mai are muci verzi, e mult mai bine si mai mananca ceva...da-i si Larisei, aceleasi simptome de raceala avem si noi, nas infundat dar si ies muci verzi, tuse productiva, traheo-laringita ne-au zis la urgenta ... si eu am fost la fel de infundata si stare de rau, de aia nici nu m-am dus seara cu fata nicaieri. Da-i nurofen Sabinei pentru dureri, cica is groaznice, e clar ca ea a facut alergie, reactie la antibiotic mai puternic ca era mai slabita ... fetelor si sa va faceti bine pana la anul! Edit:poate ar fi bine sa mergi azi la un spital la urgente sa o verifice pe Larisa si sa ii faci o analiza rapida de sange Sabinei, sa nu fi revenit infectia si sa se localizeze la incheieturi. Ma gandesc la voi si ma rog sa fie bine! Stiu ca nu are voie sa forteze soldul de ex prin mers daca e inflamat ca se poate modifica ceva acolo si e grav. Tine-o in pat cat poti. Betty, mamica fericita de Andreea (13.05.2007) si Alexandra(23.06.2009) |
Multumesc pentru grija .
Ufff, cu ajutorul este foarte greu, cu internatul la fel. Sabinei i-am dat nurofen pentru durere, dar nu i-a facut nimic. E foarte ciudata durerea, cand o dor toate si urla numai daca se misca patul, cand nu mai are nimic si alearga prin casa. I-am mai facut analize miercuri, erau bune, trebuie sa iasa si exsudatul.
Larisa nu mai are febra, doar tuseste si are muci, dar nu verzi si nici galbeni. Incerc sa le repar acasa, nu vad ce le-ar putea face mai mult la spital. Poate o sa chem asistenta care a stat cu Saby in primele zile de infectie.
Mancare fac doar de regim, as fi vrut sa invartesc niste sarmale, ca era luata carnea si nu vreau sa se strice, nu se pune problema sa-mi aduca mama... Prietenii nu pot sa-i chem aici, fiecare se ocupa acum de casa si de masa lui.
alynta27 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui SoriLea Alynta te rog, baga rpd reteta de cozonaci, ca arata bestial. Eu n-am mai facut cozonaci de ani buni, dar parca m-as incumeta sa fac cativa dupa reteta ta, numai sa-mi si iasa la fel Sanatate multa celor bolnaviori - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - SoriLea - Mamica fericita a ingerasului RAZVAN - IONUT (11 MAI 2009) http://b2.lilypie.com/GcAYp3.png Lucrul important este acesta...sa fii capabil in orice moment sa sacrifici tot ce ai, pentru ce ai putea sa devii. Charles Dubois |
In ideia ca nu e prea tarziu iti zic cum am facut!
Ingrediente:
*2kg faina(000 si cam 1/2kg 650 si vreo 3 linguri de amidon)-se cerne pt o afanare mai buna
*4x2=8oua
*cam 1litru lapte
*2x250g=500g zahar
*arome-am pus esenta rom si vanilie, coaja de la o lamaie si o portocala
*2 cubulete mici drojdie
*o margarina Rama cub
Acum am sa va zic ca m-a ajutat vecina la framantatul aluatului! Dar am facut si singura cu alta ocazie!
Se dizolva drojdia cu putin zahar si apa calduta. Se amesteca cu putina faina si se lasa sa creasca!
Separat se pune pe foc laptele si zaharul pana la dizolvare. Cand e caldut amestecul se adauga mirodeniile!
Se incepe operatiunea de framatat. Peste faina se adauga plamadeala, un praf de sare si incetul cu incetul amestecul cu lapte. Spre sfarsit se adauga galbenusurile frecate cu un praf de sare- sunt mai grele si de asta vin spre final. Daca mai trebuie se mai adauga laptic! Cand e gata se framanta cu bucatele din margarina si la urma cu putin ulei! Aluatul trebuie sa fie maleabil, elastic.
Mie mi-au iesit 6 cozonaci! Se coc la foc mic aproximativ 40 de minute- pana cand se incearca cu betisorul de lemn si acesta ramane curat.
Umplutura:
-se bat spuma albusurile cu un praf de sare. Apoi se adauga treptat zaharul dupa gust! Cu miscari de jos in sus se adauga cacao, nuca(coapta, racita si macinata), rahat, stafide. Mie asa ii place, dar se pot umple si separat fie doar rahat, fie doar nuca, cacao si stafide!
Pofta buna!
Alina-Mirela mami deMaria(14.09.2010),Matei (15.05.2009) si David (27.06.2007)
POZE
Cum a aparut Printul!
Un ingeras in viata noastra
bettyR spune:
Carla, daca ba o dor, ba poate sa mearga, o fi doar o reactie alergica la antibiotic care ar trebui sa treaca. Drept ca la spital cam greu cu sarbatorile, ca daca au laboratoarele inchise nu are sens.Eu ziceam sa va trimita sarmale gata facute de ex si prajituri, cozonac, dar cum si voi sunteti pe regim ... eu cred de alexandra ca a facut la ACC, i-am dat azi ou si e bine, cu lactatele mai astept.
gabi78 spune:
Intru sa va urez un Craciun Fericit! Sa aveti masa imbelsugata si sufeltul implinit!
Noi ca si familie trecem prin momente grele de ceva vreme, dar sper ca toate sa revina cat mai aproape de normalitate si cat mai curand.
Am avut si copii raciti ... pe rand ... apoi si eu ... in fine ... sanatate multa doresc tuturor si Dumnezeu sa va dea tot ce e mai bun.
Sa pretuiti sanatatea si zambetele copiilor vostri mai mult decat orice pe lume!