cu sau fara fular afara?

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Littlelight spune:

Citat:
citat din mesajul lui denizel

:)))) J, ploua cu apa si sapun? Stiu ca multor romani le e teama de ele .

Cand avea baietelul meu vreo 3 luni l-am scos afara pe vant .
O batrana de la mine din incinta s-a rastit la mine si mi-a zis ca-mi bat joc de copil :O (ma vazuse ea si in alte situatii compromitatoare, de exemplu, cu bebe fara sosete in picioare pe canicula ).
Tin minte exact ca aia a fost prima mea reactie de mamica indignata in fata babismelor :). Cam tare reactia, da' asa-i prima data .

~Lumea ar fi mai frumoasa fara macelari~

1. Depinde ce intelegi tu prin "vant". Daca e vorba de un vanticel usor,cald, de vara nu-i nici o problema. Daca in schimb vantul bate cu putere, in special primavara si toamna, atunci e chiar periculos, pentru ca exista multi virusi care se transmit pe aceasta cale, pe distante foarte mari (ajutati fiind de viteza vantului) in aceste anotimpuri, ca sa nu mai vorbim de particulele de praf si alte mizerii angrenate de vant. In conditiile astea organismul si sistemul imunitar sensibile ale celor mici, nu pot face fata si trebuie protejate cat mai mult.
2. Poate nu stii, dar, mai nou, treaba cu sosetute in picioare la bebe chiar si pe canicula, nu e "babism", ci lucru dovedit stiintific: ii protejeaza pe bebei si copiii mici de infectii si raceli ale tractului urinar, pentru ca organismul celor mici nu isi poate regla temperatura ca organismul unui adult, iar extremitatile sunt cele mai expuse . Eu am constatat asta personal, la majoritatea prietenelor si cunostintelor mele cu copii mici care i-au lasat fara sosetute sau botosei pe cei mici asta-vara si care au tras mult cu infectiile urinare (care sunt mult mai dificil de descoperit la timp la cei mici).
PS. Mai e nevoie sa spun ca radeau de mine, pentru ca fiica-mea avea in permanenta sosetute sau botosei, chiar si in casa?
PPS. Eu una nu sunt de acord cu asa-zisa "calire a organismului" din frageda pruncie, pentru ca experienta mea si a altora, de pana acum, mi-au dovedit ca este un mare fas.

Si, ca sa raspund si la subiect, da. Fiica-mea nu iese pe frig fara fular la gura si nas (care nu se umezeste, daca e de buna calitate), pentru ca, la cat bodogane si chitaie, ar avea in permanenta rosu in gat.

Edit: ca mi-am mai adus aminte de ceva. Fularul are, pe timp de iarna, si rol de masca de protectie impotriva racelilor pe care le au din abundenta ceilalti (copii sau adulti).

Atunci cand oamenii sunt liberi sa faca ce vor, de obicei se imita unii pe altii...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Ar fi trebuit sa scriu la subiectul cu extremistele....

Desi eu sunt o friguroasa (si vara dorm cu pilota pe mine) copiii mei nu sunt si ii las in pace. Chiar si acum, iarna, ei dorm dezveliti, calare pe patura.
Bebelusi fiind (unul nascut in ianuarie si altul in octombrie) au stat cate 1-2 ore afara (pana paralizam eu sau bunicii), au fost plimbati pe vant (intorceam carutul cand nu mai puteau respira de cat de tare batea vantul), pe ploaie torentiala (ei sub husa de ploaie, eu ciuciulete). Nu aveau 2 luni cand au facut prima excursie pe munte, la cabana (iarna!) si au supt lapte pe terasa cabanei (inauntru era fum de tigara) - tot iarna. Acum sunt mari si nu am avut cu ei probleme de raceli la gradinita. Astazi, pustiul mai mare a plecat la scoala fara nimic pe cap. Mie mi s-a parut cam frig afara, dar daca asa a vrut el...asta e - are gluga la bluza de trening daca isi da seama ca e prea frig.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Angie.C spune:

OOO..dar ce se intampla pe aici?...eu am cerut un sfat..iar unele dintre voi s-au pus pe mici intepaturi si glumite. Feteleor nu va pierdeti simtul umorului...hmm..s-a deviat de la subiect un pic.
In concluzie, am inteles, nu trebuie fular peste gurita/nasuc..insa asta este o decizie pe care o ia fiecare mama, din cate observ.

Numai bine si sanatate tuturor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_lex82 spune:

Oana, te rog sa nu te superi, dar pediatrul tau sfaturi proaste ti-a mai dat pana acuma... :(. Diversificare foarte devreme, acuma sfatul cu fularul si ne-scosul copilului afara pe ploaie sau vant. Sau sfatul cu maxim 30 de minute daca e foarte frig (ma rog, cat de foarte frig a fost in iarna asta???).
Daca as fi in locul tau l-as schimba. E depasit de medicina moderna din pacate.

Draga Denizel...ce sa zic..daca dr tau iti da alte sfaturinu inseamna neaparat ca sunt cele mai bune...cu diversificarea poate a gresit...dar poate nu stii ca multi virusi se transmit prin vant...fularul protejeaza caile respiratorii sa intre in contact direct cu gerul de afara..nu ma refer la gerul din iarna de pana acum (de anul asta) pt ca deocamdata nu e ger..dar ca sa scoti un bb de 5-6 luni pe un frig de -10, sa mai bata si bantul si sa nu aiba gurita/nasuc acoperite...scuza-ma dar e cam iresponsabilitate...adica la temperaturi de genul asta si tie ti se lipesc narile de ger..d-apoi unuia mic...face fiecare ce vrea in fond dar zic sa nu mai dati cu pietre daca cineva isi da cu parerea..eu daca nu-mi convine ce zice una pe aici pur si simplu ignor...Dar in fine...dupa cum ziceam...faceti ce vreti cu bb-ii vostri...Si apropo de parerile invechite..nu uitati ca uneori "babismele" (cum le ziceti voi) v-au salvat poate in copilaria voastra...sau leacurile babesti...si eu cred sincer ca parintii nostri sunt mai sanatosi ca noi, si noi mai rezistenti decat copii nostri..tocmai pt ca traim "altfel"...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corap spune:

pai, pur statistic vorbind, speranta de viata e din ce in ce mai mare. desigur, ma indoiesc ca asta are vreo legatura cu fularul sau cu lipsa lui.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicoleta spune:

FARA fular la gura si la nas. Aerul expirat contine vapori de apa care, in contact cu frigul de afara, se transforma in mici (foooaaarte mici) ace de gheata pe care copilul le inspira si care provoaca microleziuni la nivelul mucoaselor, cai numai bune de invadat de catre bacteriile si virusurile pe care le purtam sau pe care le "intalnim". Aerul curat si rece este bun, iar faptul ca este rece ajuta la calmarea inflamatiilor cailor respiratorii si la calirea organismului! Sunt de parere ca putem scoate copiii afara la temperaturi joase, daca ii incaltam si imbracam corespunzator. Parerea mea :)!

---------------------
Vine Craciunul!

Mergi la inceput

Pfiuu, iresponsabilitate sa scoti copilul FARA fular la gura si nas? Oana, inseamna ca nu ai inteles ce se explica aici. Imi amintesc din copilarie ca intram in casa cu fularul la gura si intre gura si fular erau ace de gheata. SIGUR asta nu s-ar fi intamplat daca aveam gura si nasul libere.

---------------------
Vine Craciunul!

Mergi la inceput

A, ca tot de ziceam mai sus... baiatul meu cel mare sta descult mai mereu, are picioarele sloi si in 8 ani de zile nu a facut nicio infectie urinara.

Cu ceata si vantul suntem si noi putin certati, insa nu atat de mult incat sa stam in casa. Suntem certati si cu multimile de oameni, insa nu ii putem evita. Asa ca ne adaptam si ne calim sistemul imunitar vrem-nu vrem :).

---------------------
Vine Craciunul!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_lex82 spune:

Nicoleta permite-mi sa-ti zic ca ma refeream strict la bebelusi..Si daca ai citit postarea mea am zis ca asta tine de opinia fiecarei mamici..eu una asa fac indiferent ca imi zice una sau alta pe aici ca se face altfel...Sin in plus cate din voi sunteti medici pe aici??? Daca ati fi fost atente eu i-am sugerat lui Angie sa se consulte cu pediatrul..el este cel mai in masura sa dea sfaturi..nu noi! Aici ne spunem parerea/opinia..si as dori asa cum eu va respect opiniile sa mi le respectati si voi..chiar daca poate n-am dreptate..oricum Angie face cum crede, voi la fel..si eu la fel...asa ca...Sarbatori Fericite!!

P.S....Cine zice ca speranta de viata e in crestere? Eu din potriva am auzit ca e in scadere..dar in fine..poate nu avem aceleasi mijloace de informare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Citat:
citat din mesajul lui Littlelight

1. Depinde ce intelegi tu prin "vant". Daca e vorba de un vanticel usor,cald, de vara nu-i nici o problema. Daca in schimb vantul bate cu putere, in special primavara si toamna, atunci e chiar periculos, pentru ca exista multi virusi care se transmit pe aceasta cale, pe distante foarte mari (ajutati fiind de viteza vantului) in aceste anotimpuri, ca sa nu mai vorbim de particulele de praf si alte mizerii angrenate de vant. In conditiile astea organismul si sistemul imunitar sensibile ale celor mici, nu pot face fata si trebuie protejate cat mai mult.
2. Poate nu stii, dar, mai nou, treaba cu sosetute in picioare la bebe chiar si pe canicula, nu e "babism", ci lucru dovedit stiintific: ii protejeaza pe bebei si copiii mici de infectii si raceli ale tractului urinar, pentru ca organismul celor mici nu isi poate regla temperatura ca organismul unui adult, iar extremitatile sunt cele mai expuse . Eu am constatat asta personal, la majoritatea prietenelor si cunostintelor mele cu copii mici care i-au lasat fara sosetute sau botosei pe cei mici asta-vara si care au tras mult cu infectiile urinare (care sunt mult mai dificil de descoperit la timp la cei mici).
PS. Mai e nevoie sa spun ca radeau de mine, pentru ca fiica-mea avea in permanenta sosetute sau botosei, chiar si in casa?
PPS. Eu una nu sunt de acord cu asa-zisa "calire a organismului" din frageda pruncie, pentru ca experienta mea si a altora, de pana acum, mi-au dovedit ca este un mare fas.

Si, ca sa raspund si la subiect, da. Fiica-mea nu iese pe frig fara fular la gura si nas (care nu se umezeste, daca e de buna calitate), pentru ca, la cat bodogane si chitaie, ar avea in permanenta rosu in gat.

Edit: ca mi-am mai adus aminte de ceva. Fularul are, pe timp de iarna, si rol de masca de protectie impotriva racelilor pe care le au din abundenta ceilalti (copii sau adulti).

Atunci cand oamenii sunt liberi sa faca ce vor, de obicei se imita unii pe altii...

aoleu, Littlelight, ce spui tu aici????

Haha, inseamna ca baiatul meu e extraterestru, a trait si s-a dezvoltat cu mare succes in conditiile potrivnice asigurate de lipsa sosetelor si botosilor in casa, a sosetelor pe canicula, de prezenta vantului incarcat cu virusi care i-a atins obrajii, de lipsa fularului peste nas etc .

Totusi, nu pot sa nu izolez chestia cu infectiile urinare daca nu pui sosete bebelusului cand e canicula.
Asta nici macar mama nu mi-o spune cand vine in vizita (si mama stie toate bolile si pericolele din lume, te a-si-gur .

~Lumea ar fi mai frumoasa fara macelari~

Mergi la inceput