cu sau fara fular afara?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Bebe Beca spune:

Si noua ni s-a spus la fel, fara fular peste gura si nas. Fular la gat da, ca sa nu intre frigul pe la ceafa daca haina nu este suficient de "inchisa". In ceea ce priveste statul afara, cred ca depinde foarte mult si de rezistenta parintilor... eu pe frig nu am curaj sa scot nasul afara, iar daca il scot... o fac pentru perioade scurte de timp (cred ca maximum 30 de minute).

Ioana, Rebeca (16.05.2004), Sara (17.04.2009) si 28+
Creste fata mica... Creste si minunea Rebeca
http://community.webshots.com/user/Berecutza
http://community.webshots.com/user/bebeca2004
http://community.webshots.com/user/bebebeca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Zina spune:

Eu ii pun fularul la gat si il trag pe gurita atunci cand vad ca este foarte frig. Si eu imi pun pe gura gulerul de la bluza, cand simt ca este aerul foarte rece. Eu nu cred ca aerul asta rece nu face rau la gat, eu vad pe mine, imediat ma ustura gatul...sau sunt eu prea sensibila.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

:)))) J, ploua cu apa si sapun? Stiu ca multor romani le e teama de ele .

Cand avea baietelul meu vreo 3 luni l-am scos afara pe vant .
O batrana de la mine din incinta s-a rastit la mine si mi-a zis ca-mi bat joc de copil :O (ma vazuse ea si in alte situatii compromitatoare, de exemplu, cu bebe fara sosete in picioare pe canicula ).
Tin minte exact ca aia a fost prima mea reactie de mamica indignata in fata babismelor :). Cam tare reactia, da' asa-i prima data .

~Lumea ar fi mai frumoasa fara macelari~

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Zina

Eu ii pun fularul la gat si il trag pe gurita atunci cand vad ca este foarte frig. Si eu imi pun pe gura gulerul de la bluza, cand simt ca este aerul foarte rece. Eu nu cred ca aerul asta rece nu face rau la gat, eu vad pe mine, imediat ma ustura gatul...sau sunt eu prea sensibila.

probabil ca mama ta iti tragea repede fularul peste gurita cand erai mica si asa te-ai obisnuit :).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisi_ella spune:

Eu nu le-am pus niciodata fular la nas sau la gura, nici la -15 grade. Doar la gat. Da, intr-adevar, nu e sanatos sa acoperi nasul si gura cu fular. Eu ma crucesc ca inca sunt oameni (si culmea, doctori!!!!), care inca nu stiu treaba asta! Cand vorba aia...avem acces la informatie pe toate caile posibile...
In legatura cu timpul...eu ii tineam cca juma' de ora, cel mult 3 sferturi...pe o vreme ca asta...cum e azi afara. Brrrr...
Ce e mai important: sa-l invelesti cu o paturica, mai ales la picioare. Chiar daca e imbracat gros, el sta in carutz, nu face miscare, asa ca simte frigul mai acut decat noi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca81 spune:

Fular peste nas si gura - nuuuuuuuu
Fular sau batic la gat - daaaaaaaa
Afara la joaca/plimbare/bulgareala la -10 grade - daaaaaaaaaaaa, in fiecare zi de 2 ori daca se poate

Carla & mami

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariel_7000 spune:

chestia cu fularul peste nas si gura este o greseala. deoarece copilul respira si picturi de saliva, vapori de apa se fixeaza in tesatura fularului, iar mediul umed si caldut este preferatul microorganismelor. mai degraba "raceste" un copil asa decat fara. frigul chir rolul asta are, de a ucide microorganismele.
copilul se scoate afara si iarna, pe frig, se evita scoaterea lui pe ceata, cand e umezeala ridicata si ajunsa in caile respiratorii se incalzeste si creeaza conditiile optime de dezvoltare pt carcaiasi.
iar chestia aia cu straturi interminabile de caciulite suprapuse nu am inteles-o niciodata. mai bine o singura caciula, dintr-un material calduros si gata. eu iarna, la imbracaminte prefer materialul de polar/fleece, deoarece este conceput pt a menitine caldura, chiar daca este sintetic. intre fibrele lui se creeaza spatii care se umplu cu aer, care se incalzeste de la caldura corpului si mentine o temperatura optima. aerul este un foarte bun izolant termic. de evitat este materialul de blug care tine rece iarna, iar vara se incinge.

" SALVEAZA-L PE SILUAN!!! TU IL POTI AJUTA!"

Mergi la inceput

Denizel, nu e asta, ci faptul ca eu ma simt mai bine asa, cand e frig, imi trag peste gura gulerul bluzei. Nu suport aerul rece...

Mergi la inceput

Zina, deci mama ta nu iti punea fular la gura cand erai mica?

Mergi la inceput

Nu Denizel, dar ce legatura are???

Eu mi-am scos copilul afara in luna noiembrie, deci era foarte frig, cand avea doar o luna, si nu i-am pus nimic pe gura. Acum o fac, dar cand simt eu ca este ger (fularul nu se umezeste).

Mergi la inceput