Ce fel de mame (2) & altele
Raspunsuri - Pagina 9
balerrina spune:
Bine spus Ana Maria.
Multa lume nu stie dar a fost o vreme cand femeile nu aveau voie
sa aibe proprietati, nu aveau voie sa voteze, si lista e lunga ...
Hai sa dau un exemplu: cunosc foarte multe femei de toate natiile
care prefera sa mearga la doctor ginecolog femeie si nu barbat.
Sa mai spun ca era o vreme cand femeile nu aveau voie sa meaga
la medicina si ca inca si azi, sa fi femeie cardiolog sau chirug este
foarte dificil ...
Femeile care aleg sa munceasca, mai ales in slujbe in care pot
sa influenteze pozitiv viata altora ar trebui sa fie respectate si
nu sa dati cu rosii in ele.
-- C
| Citat: | ||
citat din mesajul lui ocebine
Dragu-mi-e si mie cind poti sta acasa la caldurica pentru ca VREI, nu esti OBLIGATA...pentru fiecare "glass ceiling" spart de o corporatista acra cu bat in dos primiti voi o paturica si o pernuta in plus. Anamaria "With sufficient thrust, pigs fly." |
iulianm spune:
| Citat: | ||||
| citat din mesajul lui balerrina Bine spus Ana Maria. Multa lume nu stie dar a fost o vreme cand femeile nu aveau voie sa aibe proprietati, nu aveau voie sa voteze, si lista e lunga ... Hai sa dau un exemplu: cunosc foarte multe femei de toate natiile care prefera sa mearga la doctor ginecolog femeie si nu barbat. Sa mai spun ca era o vreme cand femeile nu aveau voie sa meaga la medicina si ca inca si azi, sa fie femeie cardiolog sau chirug este foarte dificil ... Femeile care aleg sa munceasca, mai ales in slujbe in care pot sa influenteze pozitiv viata altora ar trebui sa fie respectate si nu sa dati cu rosii in ele. -- C
|
Cind vulpile n-ajung la struguri, spun ca-s acri.
balerrina spune:
Ce vreau eu sa spun este ca lucrurile sunt de fapt mult mai imbarligate decat par.
Am vazut odata o statistica cu cate femei sunt in parlamentul tututror tarilor,
Romania era locul 100 si ceva. Practic nu avem femei in parlament. Udrea si
altele ca ea nu se pun ... Uitati-va la tarile care au sisteme de protectie sociala
mai ales masuri pentru femei si copii sa vedeti cate femei au in parlament si
in pozitii cheie in companii multi-nationale.
Ca femeile sa isi pastreze drepturile pe care le au acum, inclusiv ca fata Ancai74
sa se duca la medicina daca asta o sa vrea ea, sau sa stea acasa in CIC daca asta
alege ea, trebuie sa existe femei in pozitii de conducere. Iar pentru a intelege,
a fi credibila si a realiza ceva la nivelul respectiv, fara suparare, dar nu se ajunge
stand acasa, iti trebuie educatie, si munca multa.
Corporate este numai un aspect, insa sunt multe alte slujbe care sunt la fel si care
necesita foarte multa dedicatie din partea celor care o fac, femei care au sau nu au
copii.
Cand legile sunt facute numai de barbati, chiar si de cei cu bune intentii, exista o mare
sansa ca ele nu vor reflecta nevoile femeilor. Acum cateva zile, un prieten, tata implicat, mi-a spus ca el nu intelege ce ii tot dau zor femeile cu nasterea ca lui nu i se pare mare lucru. Sa mai spun cati barbati am vazut care lesina cand trebuie sa le ia sange, sau se sperie ingrozitor cand trebuie sa li se face o injectie?
Femeile care fac slujbe dificile, care sunt in pozitii de conducere se confrunta cu comentarii negative nu numai de la barbati, dar si de la femeile care stau acasa si nu au facut aceleasi alegeri.
Femeile ar trebui sa fie mai unite si sa nu mai dea cu rosii unele in altele.
Cand o femeie ajunge sus, toate ajungem sus, chiar daca nu e evident imediat.
-- Cristina
| Citat: | ||||||
citat din mesajul lui iulianm
Cind vulpile n-ajung la struguri, spun ca-s acri. "Double, double, toil and trouble; fire, burn; and caldron, bubble." |
DarkBendis spune:
Anca, tare bine ar fi daca copiii ar face doar ce vrem noi sau ce credem noi ca e bine pentru ei. Dar s-ar putea ei sa vrea altceva, sau sa le placa ceva din gama "nepotrivita" (dupa a noastra parere).
Ce poti faci, ca parinte, daca pe fetita ta o vor pasiona motoarele, masinile, montatul-demontatul (aici nu ma refer la tine personal, ci la "parinti" in general). Ii spui "nu, fetita mea, astea sunt pasiuni de baieti, gaseste-ti un hobby mai de fetita " sau o incurajezi sa-si dezvolte pasiunea, si, de ce nu, "to make a living" in domeniul in care ii place, chiar daca nu este unul conventional pentru o femeie? Ea nu vrea sa dovedeasca nimic nimanui, doar vrea sa faca ceva care o pasioneaza si o intereseaza. 

Dark Bendis
& Hogmanay Baby (31.12.2008) 
"I dream of wolves. With them I run."
"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"
XIO spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Edip Hai mai fetelor nu fiti rele.. eu o inteleg pe Anca cumva...Ieri mi-a schimbat uleiul la masina o tipa de vreo 25 de ani... Misto, nu? Hai sa vad cate din sustinatoarele "egalitarismului" s-ar angaja (mai ales in Ro) la un service sa schimbe uleiul la masini. |
Uite, eu nu m-as angaja, ca deja sunt angajata ca altceva. Dar daca o femeie ar vrea sa faca asta nu inteleg care ar fi problema.
Lucialu, sincer nu stiu ce parere as putea sa-mi schimb cand mai cresc si ce legatura ar avea copilu' cu gandirea asta cu care eu nu sunt de acord.
Anca, uite ca mai vin cu o nelamurire: cum anume sunt "pera mititica" pt. a intelege ce spui? Si cand voi putea sa inteleg? La 30 de ani? 33? 28?50? Imi va creste un stol de neuroni atunci, sau...?
Sunt deja plictisita de povestea asta cu femeile si "lumea barbatilor", am auzit-o in spitale si o voi auzi in continuare, pana acum credeam ca e doar vina barbtilor "din breasla", dar acum vad ca sunt si femei. trist, ce sa zic, nu pt. ca sunt femei care vor sa fie femeile din trecut (cum spunea cineva ca pe unele fete nu le-a invatat nimeni ca nu trebuie sa se urce inc opaci, murdareasca, bata samd), ci ca sunt femei care denigreaza munca altora doar pentru ca ele nu ar face-o.
Anca, am mai spus, eu inteleg sa ai o alta parere, dar cand o ai sau ti-o exprimi cu bun simt si tact astfel incat sa nu jignesti o tagma intreaga, sau taci si ii spui sotului, prietenelor, iar in public spui (frumos) in ce tabara esti. Sau na, poti intelege ca daca tie nu-ti place nu inseamna ca ceilalti sunt dementi sau ca trebuie sa le plangi de mila.
Citatul urmator mi se pare un munte de ...foarte foarte multe pe care nu ti le pot scrie...
| citat din mesajul lui anca74 Sincer, eu sunt tare suparata ca pe mine nu m-au intrebat feministele astea nebune de legat daca vreau sa torn beton in fundatii pe santiere, sa manevrez delicat o macara, sa–i dogesc capul unui amarat pe care-l prind ca fura intr-un magazin (eu fiind femeia-politist) sau sa marsaluiesc ca dementa pe un teren minat in Afganistan, cu nu stiu cate sarsanale de echipament dupa mine, si cu pusca in banduliera, sarind din mers dintr-un camion plin cu soldati. In ce hal au ajuns femeile de azi, e de nedescris… ![]() Toate tindem sa devenim ca barbatii, care sunt folositi drept etalon in ceea ce trebuie sa fie capabile femeile sa faca. Astfel, o femeie emancipata nu e una mai buna ca femeie, ci e doar o femeie care se comporta ca un barbat sau care concureaza cu un barbat. My posts represent my own opinions, thoughts, etc. and no one else's. ![]() Mamica de Zanuta mica, Anna Laura ![]() www.youtube.com/watch?v=ckFvoGRPiCU&feature=related/" target="_blank">Shape up, Anca! Le meilleur moyen de réaliser ses rêves c'est de se réveiller. |
Eu nu as vrea sa stau acasa si sa invart in cratita sau sa ma dedic vietii de casnica, sa cresc copii samd, dar nici nu le cataloghez in fel si chip pe femeile care vor asta, ba chiar le felicit si ma bucur ca suntem atat de diferiti.
Tu in schimb...nu stiu de unde sa incep, ca de terminat cred ca nu as mai termina in veci

***Fur is for petting**
www.adoptiicaini.ro si www.adoptiipisici.ro
www.accesoriisihaine.blogspot.com si http://re-shop.blogspot.com/
blackpanterro spune:
| citat din mesajul lui Edip Hai mai fetelor nu fiti rele.. eu o inteleg pe Anca cumva...Ieri mi-a schimbat uleiul la masina o tipa de vreo 25 de ani... Misto, nu? Hai sa vad cate din sustinatoarele "egalitarismului" s-ar angaja (mai ales in Ro) la un service sa schimbe uleiul la masini. |
E na, aia e "iecs"...femeile sunt egale cu barbatii numai cand e vorba de joburi unde porti Armani, la schimbat uleiul se duce egalitatea...interesul poarta fesul!
Adriana mami de Isabelle Marie - 3 luni si Aidan Alexander - 5 ani
A ticket to hell has never been funnier
XIO spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui blackpanterro
E na, aia e "iecs"...femeile sunt egale cu barbatii numai cand e vorba de joburi unde porti Armani, la schimbat uleiul se duce egalitatea...interesul poarta fesul! Adriana mami de Isabelle Marie - 3 luni si Aidan Alexander - 5 ani A ticket to hell has never been funnier |
Egalitate inseamna sa POT face aceleasi lucruri, adica daca vreau sa fiu chirurg, sa fiu asta, daca vreau sa fiu mecanic, sa fiu asta, daca vreau sa lucrez pe santier, sa lucrez samd.
***Fur is for petting**
www.adoptiicaini.ro si www.adoptiipisici.ro
www.accesoriisihaine.blogspot.com si http://re-shop.blogspot.com/
lucialu spune:
Xio, nu ac cresti,doar cand vei deveni mama.tu esti dr, la tine va fi mai mistosajon
glezi cu ture, garzi si nevoile copilului tau, pt ca sunt ft dependenti cand sunt ft mici. Al meu sot poa sa faca si acum pe supertati ca dc ea ma vrea pe mine, tot eu tre sa o iau in brate.
Mda, de privit cash ne cam privim toate intre noi, pe diferite categorii. Si da, sunt de acord ca acele femei care stiu si inteleg mai bine problemele femeilor si nu numaiar trebui incurajate, sustinute. Cat o fost treaba cu indemnizatia mamelor la tv in special barbatii si-or dat cu parerea. Inclusiv despre alaptare. Bagatelizeaza mult, dar astatot pt ca sunt vedetute care incearca cu orice pret sa convinga lumea ca dupa nastere te poti intoarce la job imediat, ca te poti ocupa de toate perfect si cu zambetul pe buze si slabesti si redevii bomba sexi peste noapte. Dah cu bani multi si regim drastic...
Insa o inteleg si pe Anca la ce se refera, majoritatea tipelor pe care le-am stiut eu "de cariera" cu functii de conducere, erau cu naf-naful in nas
ca radeau toti subalternii de ele, le uita Dumnezeu "la munca", mai si se harjioneau cu te miri cine, nu sotul, iar copiii...vai mama lor!consolati desigur cu chestii cumparate. Chiar stiu ce spun. Si da, si eu am fost si batausa, si cocotata la cucurigu, si cu nadragii rupti si ghete cu sireturi desfacute, dar mi-a trecut, ca am crescut.
Lumea asta a afacerilor, tre sa iti dea libertate de miscare si de multe ori disponibilitate nelimitata la toti cu care intri in joc. Mai ales dc esti la inceput, ca se duce naibii tot dc nu esti pe faza.
Edip, mi-a venit o faza in minte si nu vreau sa o povestesc ca e trista, sa ne fereasca DD pe toti ca de nevoie te apuci sa faci orice pana la urma.
blackpanterro spune:
| Citat: | ||||
citat din mesajul lui XIO
Egalitate inseamna sa POT face aceleasi lucruri, adica daca vreau sa fiu chirurg, sa fiu asta, daca vreau sa fiu mecanic, sa fiu asta, daca vreau sa lucrez pe santier, sa lucrez samd. ***Fur is for petting** www.adoptiicaini.ro si www.adoptiipisici.ro www.accesoriisihaine.blogspot.com si http://re-shop.blogspot.com/ |
Io stiu ce inseamna egalitate dar lupta asta pt ea e impinsa de propriile interese, intotdeauna.
Sa iti dau un exemplu...daca cineva vrea dreptul de a face ceva(legal nu ilegalitate) iar pe tine nu te intereseaza domeniul zici poate "ce naspa de el/ea" dar daca vrea sa castige dreptul de a profesa medicina te intereseaza si pe tine ca doar asta vrei si tu si automat sustii ideea.
Asa cu drepturile femeii, au fost sustinute de catre femei pt femei si au facut treaba buna prin asta dar masculinizarea femeilor a fost inventata tot de femei, de nevoia de a demonstra ca sunt la fel de bune ca si barbatii indiferent de domeniu, vezi munca pe santier, pe schela de petrol etc.
Ideea e ca nu inteleg cui ii pasa de demonstratiile astea macho ale unor femei...si sustin ca exista totusi joburi care pot sau ar trebui facute numai de barbati sau numai de femei.
Adriana mami de Isabelle Marie - 3 luni si Aidan Alexander - 5 ani
A ticket to hell has never been funnier