Ce fel de mame (2) & altele

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mianna spune:

Citat:
citat din mesajul lui iulianm

...la voi, Mianna si Lucialu, cum este? In mediul profesional ma refer.

la mine, per total, mai multe reprezentante ale sexului frumos si sensibil in firma. pe teren cam si, si.

n-avem (din fericire) tinuta obligatorie (am auzit povesti de groaza de-a dreptul, nu reusesc sa inteleg de ce n-as fi decenta la 40 de grade fara ciorapi). eu una prefer pantalonul in loc de fusta, cu exceptia sezonului cald, cand mai imbrac rochii/fuste comode. cand merg pe teren (adica in spitale) de obicei port costum cu pantalon. daca vreau, pot arata si in alea suficient de sexy, insa de obicei nu vreau - insa nici nu le port cu camasa decat destul de rar, si atunci de dragul cravatei (nu, unghii rosii nu port, nu de alta, da' nu prea lamuresc oja sa stea pe unghiile mele mai mult de 24 de ore, si-atunci prefer din cand in cand un french. tocuri port, mai mari sau mai mici, pur si simplu nu pot purta incaltaminte fara toc. acra stiu sa fiu cand e cazul, dar paradoxal, ma inteleg excelent cu colegii si colegele )

am trecut printr-o singura faza de-asta mai penibila, cand m-am pomenit ca un coleg isi facuse de lucru in biroul meu si ma zapacea cu tot felul de intrebari cretine, neputandu-si desprinde privirea de pe ... nici nu pot zice decolteul meu, ca nu era etalat deloc. ok, sa zicem ca purtam o rochie ce-mi punea in valoare silueta, perfect decenta. am reusit sa nu pufnesc in ras, insa de-atunci ma bine-dispun de cate ori imbrac rochia respectiva. in rest se pare ca am parte de un anturaj civilizat, cu destul auto-control. n-am sefe directe, si n-am avut vreodata, insa asta nu m-a impiedecat sa vad cat de bitch pot fi unele - in special in chestii minore, cand vor s-arate ca ele au puterea.

am asa o senzatie c-am raspuns mai mult decat ai intrebat...

aaa, mai era ceva - zapada o dau singura, si inca nu mi s-a decolorat blondul de la asta. ok, stau la bloc, si "dat zapada" e sinonim cu "deszapezit masina", dar ceva ma face sa cred ca daca as fi stat la casa as fi facut-o si pe asta, si nu cred c-ar fi presupus careva ca mi-am facut schimbare de sex.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucialu spune:

Iulia, la mine a fost cam peste tot pe unde am lucrat. De-a dreptul agresivi masculii sau libidinosi. Si in scoli idem, de la colegi la unii profesori. Si nu am nici eu o metoda anume de a ma debarasa de ei, adica unica, in functie de cum ii simt, le-o tai mai direct, glumind cumva sau chiar adopt atitudinea prostului. Oricum e aiurea senzatia, te simti ca un obiect si atat si uneori simti frica. Bine, aici chiar sunt mai agresivi barbatii. Si pe strada. Oricum, mereu gasesti cate unul dintre astia, insa acum sunt mai maresi gestionez mai bine. Si nu e vb neaparat de cum esti imbracata. Am patit-o si fiind lalaie rau. Si banuiesc ca dc lucrurile ar escalada e greu de demonstrat, mai ales dc respectivii sunt in functii si mai ales dc au aplaudaci, cateodata o fac la vedere si spectatorii aproba si asteapata sa vada cum se va sfarsi, asa ca un spectacol bun si ca umilinta sa fie completa. Cam asta e atitudinea "civica" a colegilor. Si inhiba sau frustreaza si asta.

PS:partea cu sanii e insa funny rau, cred ca ar fi singura pereche de silicoane pe care mi-as achizitona-o

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Citat:
citat din mesajul lui ladyJ

Citat:
citat din mesajul lui ruxij

Eu nu's nervoasa deloc. Ce ai spus tu nu are legatura cu ce am spus eu, nu stiu de unde le-ai scos. Vad ca ti s-a pus pata pe mine. Ma rog....

Le-am scos din postarile tale, Ruxij.

Din postarile mele nu, sorry.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Eu nu prea dau atentie treburilor astora cu sexual harrasement. In general lucrez printre oameni civilizati si nu's grosiere. In departament sunt 20 de barbati si 2 femei. Nu pun la socoteala secretetarele, ma refer la pozitiile echivalente mie. Mi s-a mai intamplat cate o gluma nelalocul ei sau incercari de a ma "bully" (intimida). A fost unul care chiar se pusese pe capul meu cu intimidarile, dar l-am halit cu fulgi cu tot :)) Deasemenea, le mai place unora sa faca misto de mine hihihahaha. In general ii ignor si nici nu dau atentie, nu ma intereseaza nici parerile lor despre cum si ce ar tb sa fac eu, dar nici nu si le-a exprimat nimeni. Ce gandesc ei, treaba lor. De luat in serios, trebuie sa ma ia, nu pot decat sa dovedesc ca sunt buna prin ceea ce fac. E o pierdere de vreme sa bag de seama orice. Rad cu ei, ma duc la lunch, mai flirtez din cand in cand si imi vad de treaba. O singura data am avut probleme cu nevasta unuia cu care m-am dus la lunch, a aparut ca din senin si a facut niste gesturi prin care sa isi marcheze teritoriul, ma mor de ras Da' de atunci nu ma mai duc cu ala la lunch, ca are nevasta geloasa. Am si noroc ca nu trebuie sa interactionez cu ei in sensul de a avea un sef direct, barbat sau femeie. Seful de departament e gay, asa ca n-am probleme si in plus, sunt pe bune cu el. In trecut am avut si sefi femei, si barbati (in total patru sefi). Am avut experiente mixte. O femeie buna, una rea, un barbat bun, unul rau. Ca sefa, lucrez mai bine cu femeile decat cu barbatii,desi unii spun ca ar trebui sa fie invers. Barbatii nu prea vor sa se subordoneze. Ma cam chinui cu ei, nu's asa flexibili in medie, desi am si baieti care's ok. Americanii's mai greu de stapanit, au figuri in cap, asiaticii asculta Fetele sunt mult mai cooperante. De purtat tocuri, port, dar nu cui, din cele mai grosute putin. Prefer si eu pantalonii, dar port si fuste vara. Cand port fuste se holbeaza astia la mine si toata lumea face comentarii: vai ce rochie frumoasa, vai vai vai, nu ma simt prea comfortabil ca se tot mira asa:) Cam asta e povestea. Eu zic ca's norocoasa. N-am mari probleme.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulianm spune:

Mianna, merci c-ai impartasit. Nici eu nu am tinuta obligatorie, jeansii sunt la putere si tinuta sport. Unii colegi vin citeodata "parca culesi de pe ape". Nu zice nimeni absolut nimic.

Lucialu, mie de postari ca a ta mi-era groaza. Eu nu am lucrat mult deloc in Ro, nu tin minte sa fi avut probleme din astea. Mi se reprosa ca sunt tinara (!). Doar de piedici pt avansare profesionala. Cind m-am intors insa, acum citiva ani, si invatata ca aici, mi s-a parut ca eram luata peste picior de barbati, cu care interationam oficial. Si obisnuita fiind sa-mi apar si sustin drepturile, ii iritam foarte mult ca ii infruntam. Pina si la restaurant, de eram cu un barbat, acela era intrebat ce vreau eu sa comand, si lui i se aducea nota de plata. Chiar daca plateam eu.
Noroc ca nu am stat mult.

Ruxij, ai mare dreptate cu datul peste nas prin rezultate. Si la noi proportia tot cam pe acolo, chiar mai mica, depinde de grup.

Eu de cazuri de sexual harassment am auzit numai, nu mi s-a intimplat si nici nu s-a intimplat sa asist. Dar am cunoscut persoane acuzate de asa ceva.
Si cu purtat fusta, la mine se gindesc ca nu am de gind sa lucrez in ziua respectiva, ci "sa stau" in fata calculatorului ((: Noroc ca vin rar in fusta.

Personal am avut hartuire pe plan profesional, si am luat calea oficiala, avind cistig de cauza. Am fost impresionata de suportul celor cu care lucram.

Emanciparea femeilor trebuie sa vina si sa fie sustinuta in primul rind din interior, insa si societatea are rolul sau. Schimbarea mentalitatii generale si sustinerea&respectarea drepturilor femeilor. Eu asa vad rezolvarea. Romania nu e o tara din Middle East ori Asia, dar nici ce povesteste Lucialu nu e de tolerat.

M-ati facut sa ma gindesc la "Iron Jawed Angels"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sdcristian spune:

mianna ce noroc sa nu ai tinuta obligatorie. eu m-am trezit in cic ca vroiam sa port sandale si nu aveam asa ceva, ca dupa 5 ani de munca cu tinuta obligatorie, adica pantofi din care sa nu ti se vada degetele, nu imi mai cumparasem sandale, nici nu ma mai simteam ok purtand asa ceva. si da, nu imi pot imagina sa ies din casa fara ciorapi, sa mi se vada picioarele. plus ca nu aveam nici o pereche de blugi care sa imi vina bine - ca sa-i port in weekend eventual, nu merita investitia

o fi si asta un fel de brainwashing.

lasa ca acuma imi caut disperata haine de servici, nu am gasit in tot mallul o pereche de pantaloni office sa imi vina bine, ce sa zic de sacouri, parca peste tot este doar imbracaminte casual. si tot ce aveam inainte sta a naiba pe mine ca sunt mai slaba ca inainte de prima sarcina

mama de Carol (29.12.2008) si 9+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorelaim spune:

Nu stiu daca e ON sau OFF topic... dar voua vi s-a intamplat ca o femeie sa-si lipeasca (in mod voit si repetat) genunchiul ei de coapsa voastra? Mi mi s-a intamplat (cu o profa - asa mai pe la 50 de ani... eu fiind de 40) si am inghetat de fiec data... Cand discutam lucrarile (la cursul de lb) ne chema la ea la catedra si ne aseza langa ea... si inevitabil simteam cum ma inteapa cu genunchiul in coapsa sau se straduie sa se lipeasca... sa-mi arate mai de-aproape lucrarea... Recunosc ca asa vroiam sa o iau la goana... cu viteza luminii...

Stiati ca de fapt privitul luuuuuuuuung in ochi (cand "susti" privirea celuilalt) si un zambet amabil si deschis poate atrage neintentionat (poate provoca un mini "coup de foudre") si nu neaparat un decolteu curajos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

V-am urmarit discutia. Este foarte interesanta.
Eu nu sunt nici pro feminista dar nici contra.
Las lucurile sa curga de la sine. Imi deschide usa bine, nu mi-o deschide iarasi bine. In fond fiecare se poarta dupa ce are-n cap, dupa gradul de politete/respect pe care vrea/poate sau nu sa-l afiseze.

In casnicie lucrurile sunt mai simple: el face ceea ce nu-mi place mie sau ceea ce nu pot eu face.
Imi place sa gatesc si o fac cu placere - si facand asta nu consider ca stau la cratita. Nu-mi place sa schimb becuri, sa repar prize, sau chiuvete infundate. Da' daca nu e disponibil le fac si pe astea. Si el la randul lui poate gati daca eu sunt indisponibila.

Bineinteles ca este defect si nu-si gaseste niciodata lucrurile.
Ii spun unde sunt dar intodeuna adaug: "Daca erau niste tzatze le vedeai imediat." ASa ca de la un timp imi zice "nu caut niste tzatze ci pantalonii mei aia..."

In relatiile de la serviciu depinde foarte mult de colegi. In general sunt agresiva. Daca se uita insistent la decolteu venea replica: nu vrei sa mai deschid un nasture ca sa vezi mai bine?
Daca colegul nu tinea la glume de-astea aveam alte metode prin care stabileam urgent raportul. Asa ca imi spuneau "muratura".
Ba aveau si un banc: "Nici nu stii ce mi s-a intamplat ieri. Am fost in piata si mirosul de varza acra mi-a amintit de tine."
In timp,am format cea mai tare si mai buna echipa din firma.

Aveam 18 ani cand un profesor de 50, m-a mangaiat pe spate, m-a sarutat pe tampla si m-a invitat la film. Am fost atat de socata incat i-am zis: "Nu pot, ca mirositi a lavanda ieftina"
De atunci am inceput sa am numai 2.
A venit tata la scoala. Nu s-a intamplat nimic.
Atunci am hotarat sa rezolv singura situatia:
M-am asezat in prima banca. In timp ce preda ma uitam insistent la el, clipeam des, imi lingeam buzele si din cand in cand imi sugeam un deget. Acel deget...
S-a simtit atat de incorfotabil incat a izbucnit, a inceput sa tipe la mine si m-a dat afara din clasa.
M-am intors cu directoarea. La ancheta ei, 40 de colegi au spus ca eu nu am facut nimic.
Ca doar de-aia ma mutasem in prima banca...
M-a lasat in pace si am avut numai 10.

De asta am ales astfel de metode.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Wow, Viviana, ce tare

Adriana mami de Isabelle Marie - 3 luni si Aidan Alexander - 5 ani
A ticket to hell has never been funnier

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabivalceanu spune:

Citat:
citat din mesajul lui mianna
aaa, mai era ceva - zapada o dau singura, si inca nu mi s-a decolorat blondul de la asta. ok, stau la bloc, si "dat zapada" e sinonim cu "deszapezit masina", dar ceva ma face sa cred ca daca as fi stat la casa as fi facut-o si pe asta, si nu cred c-ar fi presupus careva ca mi-am facut schimbare de sex.
[b][green][font=Arial]

Ei... ziceam ca tac, dar nu ma abtin: uite, sa vezi ce fain e cind iarna, dupa ce te aranjezi, machezi, pui camasuta alba si tocuri, iesi si descoperi ca a nins (iar?!) si ca trebuie sa lopatesti vreo 60 de metri pe alei si sa cari zapada aia multa si (stiati?) grea undeva, ca doar n-o arunci peste gard la vecini, sa spargi gheata din dreptul portilor care, evident, automate, nu mai functioneaza... Nu stiu cit de mindra te-ai simti tu de dreptul cistigat, in timp ce sotul sforaie la caldurica pentru ca tu mergi mai devreme la serviciu decit el (deh, alt drept de mare sefa), dar eu una chiar imi pling de mila... Aleg, desigur, varianta trezit cu doua ore mai devreme decit de obicei, iesit in trosi si gecoi, lopatit la greu si... cu greu (!!!), intors, dushat si restul. Dar... n-o sa va recunosc acum, ce slaba si femeie de cratita sunt (asta chiar suna urit, nu stiu de ce tot folositi expresia asta) cind ma muilogesc de sot sa iasa el la dezapezirea cea de toate zilele, in timp ce eu fac cafeaua, pun piinea la prajit, in fine, prepar micul dejun... Nu.

Pup,
Gabi

Mergi la inceput