Ce fel de mame (2) & altele
Raspunsuri - Pagina 10
DarkBendis spune:
Eu tot nu inteleg...daca asta micu al meu, cand va fi mare, va dori sa devina asistent medical la "sectia de nasteri" (apropos, la spitalul unde am nascut o amica a fost asistata de un "midwife" de gen masculin care s-a comportat ireprosabil, din ce mi-a spus fata ) eu ar trebui sa-i spun "nu, baiatul lui mama, asta e job de femeie?" Sau, daca am o fetita si isi va dori sa se faca mecanic auto/sofer de raliu/pilot de avion/medic chirurg (apropos, Xio, am o amica rezidenta la chirurgie in Romania,deci se poate pana la urma! dar comentariile si "betele in roate" exista)eu sa o trimit... sa faca altceva mai de "femeie" chit ca ea isi doreste altceva?
Jobul meu favorit a fost unul part-time la un Viking Heritage Centre unde printre altele aveam de facut demonstratii de arme la vizitatori. Munca de femeie au ba? Don't know and I don't care. Dar daca Heritage Centre-ul nu ar fi la o ora si jumatate de mers cu autobuzul+trenul de casa l-as face si acum. Cine stie? Daca imi iese bine "pasenta" cu lucratul de acasa, s-ar putea sa ma limitez la asta 4 zile/saptamana si a 5-a sa o petrec din nou acolo. Cand am plecat managerul mi-a zis sa-l anunt daca vreau sa ma intorc, ma re-angajeaza oricand ![]()

Dark Bendis
& Hogmanay Baby (31.12.2008) 
"I dream of wolves. With them I run."
"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"
blackpanterro spune:
Balerina, tu vorbesti probabil de lumea civilizata pt ca exista enorm de multe tari unde femeia nu inseamna nimic, nu are nimic, nu are nici un drept.
Cine e feminista convinsa pe aici, cand a fost ultima data cand ati luptat pt drepturile femeilor din Congo, din Sudan?
E foarte usor sa fluturi lupta pt drepturile femeilor cand e vorba de parcela ta de pamant dar de restul cui ii pasa?
Adriana mami de Isabelle Marie - 3 luni si Aidan Alexander - 5 ani
A ticket to hell has never been funnier
lucialu spune:
Copiii pot sa-si aleaga ei ceea ce doresc, important e sa le placa ce vor alege sa faca. Sunt convinsa ca vom ceda daca ne pasa, asta nu inseamna ca nu iti doresti ca ei sa aiba parte de o viata mai lipsita de riscuri.
Nu stiu, poate e prejudecata la mine, dar pe bune, cand ii vad pe prezentatorii astia de la TV de chestii mondene, Cabral, Capatos, etc...dictai barbatii si stau ca femeile la treanca fleanca, de obicei cu femei invitate ca deh!e barfa si se contorizeaza rufele tuturor, arata brrrr, nu sh cum
Lucrurile sunt amestecate, cand faci ceva cu pasiune, nu tre sa aiba gen, dar ideal ar fi sa fii sustinut de cei de langa tine si in general. Sunt femei care muncesc, sunt serioase si cand devin mame sufera pt ca nu pot sa se imparta la modul ideal, sa se cloneze, pt ca e nevoie de ele in ambele locuri si au nevoie si ele sa fie tot asa. Pentru ele da, toata admiratia si toata empatia!
balerrina spune:
Din pacate nu cred ca ai inteles ce am vrut sa spun.
-- Cristina
| Citat: |
| citat din mesajul lui blackpanterro Balerina, tu vorbesti probabil de lumea civilizata pt ca exista enorm de multe tari unde femeia nu inseamna nimic, nu are nimic, nu are nici un drept. Cine e feminista convinsa pe aici, cand a fost ultima data cand ati luptat pt drepturile femeilor din Congo, din Sudan? E foarte usor sa fluturi lupta pt drepturile femeilor cand e vorba de parcela ta de pamant dar de restul cui ii pasa? Adriana mami de Isabelle Marie - 3 luni si Aidan Alexander - 5 ani A ticket to hell has never been funnier |
gabivalceanu spune:
Anca, admir foarte mult cum gindesti...
Eu nu am nimic personal cu cele care vor sa-si depaseaca statutul, conditia... Pacat ca, in ciuda eforturilor si a parului lasat benevol la subbrat, nu am auzit de femei-pictor celebre, femei-chirurg celebre, femei-bucatar celebre (vor fi fiind vreo doua-trei,dar raaaaar).
Mie toata comicaria asta cu feminismul imi suna a complex si a sindrom nihil penis.
Pup,
Gabi
ari spune:
Ce vrei sa spui, gabivalceanu, ca nu sunt sigura ca am inteles?
Vrei sa spui ca noi, femeile, nu prea avem multe-n tartacuta si ca ar trebui sa ne vedem lungul nasului? Iar pe aia cu parul de sub brat, chiar ca n-am priceput-o. N-ai vrea sa ma luminezi, daca te rog frumos?
alra spune:
Adica suntem niste dambe cu toatele si degeaba ne agitam ca oricum de mare branza nu suntem in stare...
Genial '![]()
Ps: "corporatistele" au par la subrat ?
blackpanterro spune:
| Citat: | ||
| citat din mesajul lui balerrina Din pacate nu cred ca ai inteles ce am vrut sa spun. -- Cristina
|
OK, my bad, nu tu mi-ai spus ca de aia au luptat femeile, ca sa poata ajunge corporatiste, si ca ar trebui sa le pup picioarele pt ceea ce fac, o fi fost vecina...
Adriana mami de Isabelle Marie - 3 luni si Aidan Alexander - 5 ani
A ticket to hell has never been funnier
gabivalceanu spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui ari Ce vrei sa spui, gabivalceanu, ca nu sunt sigura ca am inteles? Vrei sa spui ca noi, femeile, nu prea avem multe-n tartacuta si ca ar trebui sa ne vedem lungul nasului? Iar pe aia cu parul de sub brat, chiar ca n-am priceput-o. N-ai vrea sa ma luminezi, daca te rog frumos? |
Eu zic ce zic: ca, desi de suficient de multa vreme femeile au aceleasi sanse ca barbatii, eu n-am vazut sa se ridice la nivelul lor (in ceea ce priveste unele profesii).
Cu parul la subbrat e asa: barbatii ne transforma in obiecte bla, bla. Epilarea, zic feministele, e subjugare, prosteala, inferioritate. Asa ca nu mai trebuie sa le facem barbatilor - care se cred superiori - pe plac, deci nu ne mai epilam (printre multe altele). Stiu ca intr-un timp poza si Julia Roberts cu un stufulet la subbrat, pentru nu stiu ce miscare feminista...
Nu vreau sa fiu inteleasa gresit, nu sunt antiemancipare si nu accept ideea unor maimute care-si chinuie femeile. Doar ca in capul meu nu exista inferioritate vs superioritate sau ceva asa. Exista complementaritate.
Pup,
Gabi
ari spune:
Gabivalceanu, multumesc pentru lamuriri. Intelesesem bine, deci, din pacate.
Faptul ca tu nu stii ca exista femei care au influentat istoria lumii si nu putine, asta nu inseamna decat ca TU nu stii asta. Daca esti curioasa, poti sa afli exact cine au fost unele din acele femei in stiinte, arte, politica, etc. Si asta in ciuda faptului ca pana pe la inceputul secolului 20, femeia nu era considerata fiinta umana cu drepturi depline.
Parul de sub brat? Hai sa fim serioase: tu te epilezi pentru sotul tau, sau pentru tine? Adica, daca intr-o zi sotul tau iti spune ca el te prefera paroasa, iti lasi perisorii sa creasca in voia lor?
Care naiba de feminista s-a pronuntat impotriva epilarii ? Ca eu m-as mira sa existe vreuna care s-o faca, in numele feminismului...Cele mai paroase si mai paroase femei pe care le-am vazut erau, tocmai, vajnice gospodine.