Strumfi de iulie-august 2007(205)
Raspunsuri - Pagina 8
Vivela spune:
mai, pe scurt, am si eu o nedumerire: va mai amintiti cumva, de cand erau strumfii mici, sa fie zile intregi in care sa nu doarma deloc?
ca damian doarme doar noaptea (vorba vine doarme), de pe la 10-11 seara, numai la tzatza, atunci cand "doarme" de fapt suzeteste, nu se opreste mai deloc. doarme mai legat doar intre 5 si 8. la 8 e super fres (si eu distrusa, ofcors), iar ziua nu mai doarme deloc. vrea sa stau non-stop langa el, sa-i arat toate, sa ne jucam, sa vorbim. cum mi-am luat privirea de langa el, e jale. mai prinde din cand in cand cate o repriza de activitati de unul singur, cate 10 min maxim, in rest ma aresteaza cu totul.
(nu vreti sa stiti cum e la mine in casa, hehe, balamucul e loc organizat, pun pariu).
pe mine ma sperie, stiam ca un copil de varsta asta ar trebui sa doarma mai mult, david cel putin dormea in 2 reprize ziua si seara la 8,30 era la nani. se trezea pana dimineata de cateva ori, dar cate 5 min.
si eu ma plangeam ca david sta prost la capitolul somn .
oare ar trebui sa-mi fac probleme pt lipsa asta de somn? nici nu stiu incotro s-apuc daca ar trebui ceva investigatii.
Traiesc in Orasul Alandala
karligutza spune:
Georgi da, chiar a fost o serbare reusita... aveam si eu frica aceasta cu copiii intimidati, care plang, fug la parinti, nu spun poezia, ba chiar ne-au avertizat si educatoarele ca e foarte posibil sa se intample asa; plus ca am auzit de la f.multi parinti care au mai trecut prin serbari de grupa mica despre faptul ca dureaza maxim 30 minute si gata...
fug rapid afara ... am primit un apel urgent; revin mai pe seara
karligutza
sunt mamica Adelutei
are mama o fetita... are si un blog!
_
ALAPTATUL HELPLINE
_
CarlaV spune:
Eu mi-as dori sa dureze 30 min serbarea, ca trebuie sa fugim apoi la tratament. Saby va merge cu branula la serbare, sper sa nu se ia cineva de mine, ca va iesi urat.
Vivela, la varsta lui, Damian ar trebui sa doarma 14-15 ore din 24, nu stiu ce sa zic, este chiar important pentru el. Sabina de pe la 1 an si jumatate nu a mai dormit la pranz, dar recupereaza noaptea.
Vivela spune:
carla, el nici cand era mic de tot nu dormea 14-15 ore. poate in prima luna, apoi a dormit maxim 10-12 ore. el e vesel, mananca bine (se vede si din poze ), e foarte activ, nu plange daca stau langa el sa ne jucam. doar daca indraznesc sa-l las singur plange. culmea e ca nu e obosit deloc, spre deosebire de mine.
azi am facut 2 feluri de mancare cu damian in brate, l-am hranit pe david (ca vrea sa-i dau in cioc de cand are frate ), i-am facut baie lui david si am strans si pus rufe in masina de spalat tot cu damian intr-o mana. mai am in plan un aspirator si un mop pe gresie, dar sigur o sa am un brat mai lung si unul mai scurt la sfarsitul zilei.
Traiesc in Orasul Alandala
CarlaV spune:
Vivela, eu cred ca tu ai cel putin 3 maini, unde le-ai ascuns pe celelalte cand ne-am vazut?
Claucia, Alina, Cristina, va pup pe toate.
Cand eram cu Saby la spital intr-o zi m-am intalnit cu Madalina (Housepocket), aveau si ei ceva problemute, dar nu ca ale noastre. Bine ca m-a agatat ea, ca eu nu vedeam nici pe unde mergeam, ce sa ma mai uit la oamenii din jur...
violetan spune:
Neata!
Carla, ce ma bucur ca e bine Saby! succes la serbare si sa nu te enerveze nimeni!
Anto, uite aici linku' cu interviu': http://www.tvr.ro/articol.php?id=93999&c=5572
Vivela, nici laur nu dormea mult cand era mic, nici chiar ziua, si stii si tu ca daca e activ si papacios e totul in regula!
Karli, frumos, bravo, ma bucur ca v-a placut serbarea
Georgi, lulu, mychy, timi, luna, xerxe,
Violeta, mami de Laurentiu Cristian 15.08.2007
karligutza spune:
da, am revenit, dar nu va mai bat la cap cu serbarea... atata doar va spun ca la noi a tinut vreo ora si jumatate.
nma ma bucur ca primele analize pentru Alex au fost ok, Doamne-ajuta sa fie si restul la fel! ma intreb daca nu cumva sunt prea stresati deja copilasii din ziua de azi incepand chiar de la clasa I... tocmai ce ne-a vizitat un prieten in seara asta care are o fetita in clasa I si ne spunea cum efectiv ii preseaza la scoala cu tot felul de cereri, scrie acasa teme cate 3-4 ore la tot felul de discipline; avea de invatat intr-o perioada cate o poezie pe zi! si cand a inceput la gradinita ultimul an - anul pregatitor, sfatul tuturor a fost ca sa nu fie invatata sa scrie/citeasca! ca acum sa faca totul intr-un ritm atat de alert/atat de stresant pana la urma pentru ei. Si ne mai miram de ce scriu urat (o litera mai mare/una mai mica) sau nu mai vor sa scrie, sa-si faca "temele", se plictisesc facand atatea teme. Pai in conditiile in care noi, pe vremea noastra si o dau in babisme de-acum... invarteam la betigase, bastonase, liniute si mai stiu eu ce, timp de un trimestru si-abia apoi daca stiam a citi "Ana are mere" si alte bazaconii... dar nu acum, ca trebuie deja sa scrie dupa dictare in primul semestru!
violetan ahaaa... deci tu erai! la baza cu spectacolul turtita fermecata... a fost si in sectorul 5, chiar pe la inceputul anului scolar... nu bine am ajuns la gradi in primele saptamani ca ne-au si zis ca avem teatru azi... 6 lei piesa. Apropo, a fost si cu taxa?
Timi cum fu' la serbarea lui Sophie? abia astept impresii si eventual replici de-ale ei.
Valen
pupici de noapte buna! zzzzzzzzzzz
karligutza
sunt mamica Adelutei
_
ALAPTATUL HELPLINE
_
violetan spune:
Karli, actiunea pe care am initiat-o eu n-a presupus taxa!!!! Noi am mers prin gradi si scoli primare cu teatrul, iar la final le-am dat copiilor fulgi de porumb fortza. In nici un caz nu i-am fi pus sa plateasca, dar am auzit ca se practica...
Vivela, nu pot intra pe blogul tau! o fi de la mine?
Asa, si acum, neata si hai la o cafea. Irish. Na, acu sa va vad care vine!
karligutza spune:
neata... multumim de cafea, mai dati si altceva? ca noi ne-am trezit cu mic cu mare, vrem si lapte cu cereale daca aveti
Vio "nu te supara frate" ma gandeam eu ca ce ati facut voi era fara taxa, dar eu habar n-am daca exista povestea asta "turtita fermecata" (slaba cultura! ) si poate o fi fost doar o simpla coincidenta... cert e ca la noi pt.piesa asta de teatru s-a cerut taxa 6 lei... au venit actorii in gradi; cand s-a mers cu copiii afara din gradi la teatru s-a cerut 10 lei... ma rog; parca m-as putea impotrivi?! in opinia mea ar trebui sa le faca gratis sau la preturi modice (gen 1-2 lei) spectacolele acestea de teatru pentru copii prescolari pentru a-i incuraja sa mearga mai des
karligutza
sunt mamica Adelutei
_
ALAPTATUL HELPLINE
_
violetan spune:
Karli, nu m-am suparat deloc! Turtita fermecata chiar exista (am vazut-o io in tramvai ); nu, serios, exista, e vb de doi batrani fara copii, iar mosu' o roaga pe baba sa faca o turtita buna cum facea pe vremuri. Ea zice ca nu mai are faina (titan ), el o roaga sa caute, ea gaseste un pumn si tranteste o turtitza parfumata yummy yummy pe care o lasa la dospit (mosu vrea s-o haleasca, dar baba nu-l lasa, deh- matriarhat!), dupa care, intr-un final apoteotic face turtitza, o scoate din cuptor, o lasa la racit si cand s-o ingurgiteze mosu- oops!- ia turtita de unde nu-i, pen''ca asta nu e o turtita ca mine ca si ca tine, ci una fermecata care o ia la fuga prin padure trecand printr-o gramada de peripetii cu salbaticiunile care vor sa o manance, dar ea le pacaleste pe toate cantandu-le un cantecel istet care suna cam asa:" Eu sunt turtita fermecata/de prin lada adunata/ pe mosneag l-am pacalit/de bunica am fugit..." Dupa ce vede ca e periculos se intoarce acasa la ei ei si totul are un final fericit. In cazul nostru, de ce turtita e asa plina de viata si trece peste toate? Pen' ca consuma la fiecare masa nu preparate din peste oceanic asa cum ne asteptam cu totii, ci cereale fortza cu multivitamine si minerale QED!
Dupa cum observati, o povestioara plina de invataminte: carevasazica o turtita singura, cu posibilitati financiare precare (nici faina n-avea ma-sa in casa, vorba aia!) in floarea tineretii, fuge de acasa imbracata sumar si vagabondeaza prin codrii patriei in cautare de salbaticiuni care se dau la ea; ea analizeaza situatia (cat de cat) si le pacaleste totusi (perversa de mica) dupe care realizeaza ca recolta de ciupercute-ciup, ciup-nu e una profitabila si se intoarce spasita, dar la fel de leftera, in sanul familiei-celula de baza a societatii.
Povestea este totusi una cu happy end, precum masajele thailandeze, da' nush ce pot invata copiii astia din ea. Poate doar ceva in genu:"fie painea cat rea/ tot mai bine-n tara mea/ tara mea, Germania".
Hai ca vaz ca mananca limba in dimineata asta, nush ce-am, parca-s pe ecstasy. Si n-am nimic de mancare-n casa, nici macar cat de-o trutitza.