Manifestari astmatice la copii (3)
Raspunsuri - Pagina 5
aditapop spune:
Aalina, diagnosticul la internare a fost bronsiolita, la externare wheezing...
RAZVAN IN CONCURS ap.jpg
gabitom spune:
Alina,la dr. Cernatescu nu am ajuns greu. Am sunat,m-a programat peste 5 zile(pe 10 ian am fost).La 9,30 am fost acolo si peste 5 min am intrat. e f dragut,copilul desi are 1 an si 1 luna a stat bine cu mascuta,dr i-a facut tot felul de jucarii. Diagnosticul "fara reversibilitate" cred ca se refera la starea de moment,dupa ce i-a dat si ventolin si i-a facut spirometrie din nou. Eu l-am intrebat daca e astm si a zis ca nu e astm agravat dar trebuie prevenit.Din pacate nu am gasit solutii pt aerosoli si am cumparat babyhaller si spray-urile.Celelate fete daca ati primit un diagnostic ca al nostru,stiti sa-mi explicati mai multe,va rog?
Va multumesc!
inutsa spune:
Buna seara, mamici!
Dau buzna si eu la voi. Am o fetita de 1 an si 6 luni si a fost diagnosticata cu astm bronsic infantil. A avut 3 episoade de wheezing, toate cu pneumonie. La ultimul episod am sesizat si eu, in sfarsit, wheezingul, caci la celelalte pneumonii dr nu s-au sinchisit sa imi spuna ce si cum. Acum mergem la un anume dr care m-a mai luminat, asa ca am putut sesiza wheezingul.
Avem tratament cu Singulair, 3-6 luni si Flixotide 3 sapt dupa episodul ultim de wheezing. Dr a zis ca avem sanse mari sa scapam de astmul asta pe la vreo 3 ani. Doamne, ce bine ar fi!
Am dat analize pt Ig-uri, dr alergolog suspecteaza ca ar fi astm indus viral de virusul sincitial respirator. Dr la care am fost internate ultimele dati pt wheezing , altul decat dr alergolog, mi-a zis sa scoatem covorul [ceea ce nu putem, avem mocheta lipita], perdeaua, jucariile de plus, fara alune, nuci, fragi, capsuni, zmeura, un intreg pomelnic cu chestii de evitat.
Din experienta cu copiii vostri, wheezingul se amelioreaza cu singulair? La noi e nasol ca dupa ce apare wheezingul, incepe a respira greu, in 2-3 ore are insuficienta de oxigen, devine letargica, somnoroasa si ajungem la spital. Of, ca tare greu e!
De-am scapa de afectiunea asta, ca tare pacatoasa mai e!
Inesa, fericita de Bianca-Maria (14 iulie 2009)
Rallex spune:
Inutza,
nu te ingrijora, pitica ta este mica si are toate sansele sa treaca de astmul asta infantil, mai ales ca l-ai descoperit "din fasa". E foarte important ca sa ii faci IGE-urile totale si apoi si cele specifice, dar asta mai tarziu, dupa cinci ani. Singulair-ul e foarte bun pe wheezing, dar sunt copii la care pur si simplu nu functioneaza, asa cum altora le face foarte bine; ar trebui sa mergi cu fetitza la un medic pneumolog bun, ca Cernatescu, Marcela Ionescu, etc. nu stiu daca la varsta asta ii poti face un panel pediatric, trebuie sa intrebi medicul.
Gabitom,
fetitza mea are 5 ani si jumatate si ia de juma' de an flixo la greu si mai nou si seretide; si ea a avut si are o obstructie bronsica, dar dr Ionescu ne-a spus ca este reversibila in timp. Ai toata increderea in Dr Cernatescu- este grozav. Sunt convinsa ca veti fi mai bine; dar , ceea ce pentru mine este foarte, foarte greu.....trebuie multa rabdare si totul se rezolva in timp, aici vorbesc de ani; noi avem si componenta la efort, IGE-urile totale foarte mari, alergii la greu. Ideea e ca trebuie prevenit, pentru a nu se instala astmul. Fa tot ce iti spune Cernatescu, o sa va fie bine.
Va pup
sanatate!
inutsa spune:
rallex merci de raspuns. Dr de care ziceai presupun ca sunt de gasit in Bucuresti, nu? Nush daca ajungem pan'acolo. Sa vad daca gasesc pe cineva bun in Iasi. Si, sa nu razi, dar ce e ala "panel padiatric"? Se vede ca sunt "novice" in treaba cu astmul. Tare as fi vrut sa nu am de-a face deloc, dar de, genele, bata-le vina!
Inesa, fericita de Bianca-Maria (14 iulie 2009)
Rallex spune:
Inutsa,
panelul pediatric presupune testarea copilului la diferite grupe de alergeni, analiza se face din sange. Si doctorii de care ti-am vorbit ii gasesti in Bucuresti; dar presupun ca sunt si in Iasi doctori buni; mai este o doctorita pneumoloaga pediatra foarte buna si in Cluj - Dr Ioana Sosa, dansa are multa experienta, inclusiv cu produse homeopate.
Sanatate!
gabitom spune:
Rallex,asa voi face cum spune dr. Cernatescu. Vom merge la un control peste 1 luna-2. IgE total e cam mare si la el dar testul pt alergeni-panelul pediatric a iesit negativ la toti 20 de alergeni testati.Deocamdata e bine. mai tuseste dimineata sau cand plande si se mai ineaca.De aseara am inceput si singulaire. speram ca va fi bine.
ioanaandone spune:
Mamicilor, cum procedati cu copiii care au componenta la efort ? ii lasati sa alerge cat vor, fac sport mult sau incercati sa ii mai potoliti?
sursula spune:
Ioanaandone-eu il opresc cand incepe sa tuseasca ,pentru ca tusea e f urata...dar in general,il incurajez sa alerge,sa faca efort.
SURSULA,mama lui TUDOR MILAN
ary_v spune:
Citat: |
citat din mesajul lui inutsa rallex merci de raspuns. Dr de care ziceai presupun ca sunt de gasit in Bucuresti, nu? Nush daca ajungem pan'acolo. Sa vad daca gasesc pe cineva bun in Iasi. Si, sa nu razi, dar ce e ala "panel padiatric"? Se vede ca sunt "novice" in treaba cu astmul. Tare as fi vrut sa nu am de-a face deloc, dar de, genele, bata-le vina! Inesa, fericita de Bianca-Maria (14 iulie 2009) |
Inutsa eu sunt multumita de dr Gotia. Tu la cine mergi?