Manifestari astmatice la copii (3)
Raspunsuri - Pagina 21
Ramona2006 spune:
Nu am mai scris pentru ca am avut parte de o problema nasoala cu dintii , acum am scapat, har Domnului...Insa citind posturile Zinei, acelasi lucru a patit sotul meu, a dus pe picioare o voroza cu tuse pina a dat in pneumonie (atipica, fara febra mare dar cu o tuse...). Din pacate trece doar cu antibiotic la greu...Sint alaturi de toate mamicile de aici, si pe noi ne termina problemele astea.
Acum a mfost cu fetita ea (4 ani si 9 luni) la ORL dupa ce la sugestia pediatrei i-am facut testele de alergii la care nu ne-a iesit nimic.
ORL-istul ne-a zis ca e clar ca la ea e o mica alergie undeva care intretine starea asta de muci care dau in tuse sau amigdalita. Maya e incercanata si a spus ca genul ei de cearcane e semn de copil alergic. Tot el a spus ca nu intotdeauna la copii se depisteaza de la inceput alergiile prin teste. Ne-a sugerat sa continuam tratamentul (Aerius sirop si Singulair o luna ) si pe urma sa vedem, sa asteptam pina in vara. Aici clima e f nenoricita si f multi copii au astma sau alergii.
Astept sa mai creasca putin, sa o duc la acupunctura. Nu rideti, eu sint o fosta astmatica si alergica (polen de flori si iarba si acarieni) si m-am "tratat" cu acupunctura, va jur. Eram pe tratament de steroizi (Budicort) de doua ori pe zi, Ventolin si faceam crize urite, am ajuns si la urgenta cu criza de astm si desi pare ceva sci-fi, acum nu mai am nimic (bat in lemn). Ma mai loveste cite o alergie primavara cind infloresc niste flori galbene (am uitat cum se chema, dar au polen alergic rau) dar merg la acupunctura si acum.
Stiu cit e de frustrant, eu cind fiica-mea tuseste noapte stau cu ea in brate si pling de neputinta...
Si ea mai vomita cind tuseste, dar de obicei asta e cind are tuse cu flegma si vomita flegma si pe urma se linisteste...
Sanatate multa la copii si putere la mamici!
Blogul meu de mama ce sta mult prea mult acasa:
http://aloneinholyland.blogspot.com/
aalina2003 spune:
Salutare!
Ramona 2006, cand am citit cum plangi cu fata ta in brate cand tuseste noaptea parca m-am vazut pe mine.
Am tot intrat si daca am vazut ca nu sunt probleme n-am mai scris nici eu.
Ana e binisor,dar sub tratament (Singulaire de 4 luni si jumatate, Xyzal si Nasonex de 3 luni si jumatate). In conditiile astea, tot mai tuseste sec, isi drege vocea uneori, cam 1 data pe saptamana,dar fara sa faca crize sau wheezing, asa ca Ventolin nu a primit de 3 luni. Mi se pare ca tusea asta pe care o are ea este o reactie la nivelul laringe/faringe si extrem de rar pulmonar.Si daca-i dau Xyzal ii trece in jumatate de ora. Deci este alergica. Cred ca pot sa spun ca situatia este sub control. Macar atat.
A avut 2 viroze, una la sfarsitul lui ianuarie (tratata cu acupunctura cu laser)si una la sfarsitul lui februarie (tratata doar cu Nurofen fiindca a facut febra si Biseptol fiindca avut si manifestari digestive).
Cam in decurs de 1 saptamana va relua tratamentul de acupunctura cu laser si dr de acolo (care este si pediatra ei) spune sa renunt la medicamente. Sincer, mi-e teama. Nu pot sa ma gandesc cum ar fi daca ar tusi iar, mai ales noaptea. O sa vad ce-o sa facem. Ma mai gandesc.
Cam atat despre noi! Sper sa aud numai vesti bune despre voi, mamici si pitici!
JARMO spune:
Of, Doamne .. cand vad cate mamici cu copilasi bolnaviori s-au adunat la acest subiect, ma cuprinde spaima ! Va citesc mereu si imi dau seama ca la unii copii bolile se mai agraveaza , la altii dau semne de insanatosire !
Noi suntem in continuare pe Seretide, crize grave nu am mai avut de mult timp, doar cateva usoare whizing-uri , tratate cu ventoline . L-am operat de polipi si o paracenteza la urechea dreapta din cauza numeroaselor otite . Acum este bine, sare toata ziua pe trampolina, il las linistit chiar daca ii ascult respiratia mereu , trebuie sa se invete si cu frigul si cu vintul ... deoarece la gradinita ei ies mereu in recreatii de cate 20-30 min , chiar de e frig , vint , soare sau o usoare ploicica . Si pneumologul m-a sfatuit sa nu-l tin in carapace, organismul trebuie invatat cu toate , asa ca nu mi-a mai ramas decat sa-i urmez sfatul . Luam si Aerius sirop pentru pacatoasa asta de alergie si in rest ... Doamne ajuta !
Sanatate la puiuti !
softurela spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Ramona2006 Nu am mai scris pentru ca am avut parte de o problema nasoala cu dintii , acum am scapat, har Domnului...Insa citind posturile Zinei, acelasi lucru a patit sotul meu, a dus pe picioare o voroza cu tuse pina a dat in pneumonie (atipica, fara febra mare dar cu o tuse...). Din pacate trece doar cu antibiotic la greu...Sint alaturi de toate mamicile de aici, si pe noi ne termina problemele astea. Acum a mfost cu fetita ea (4 ani si 9 luni) la ORL dupa ce la sugestia pediatrei i-am facut testele de alergii la care nu ne-a iesit nimic. ORL-istul ne-a zis ca e clar ca la ea e o mica alergie undeva care intretine starea asta de muci care dau in tuse sau amigdalita. Maya e incercanata si a spus ca genul ei de cearcane e semn de copil alergic. Tot el a spus ca nu intotdeauna la copii se depisteaza de la inceput alergiile prin teste. Ne-a sugerat sa continuam tratamentul (Aerius sirop si Singulair o luna ) si pe urma sa vedem, sa asteptam pina in vara. Aici clima e f nenoricita si f multi copii au astma sau alergii. Astept sa mai creasca putin, sa o duc la acupunctura. Nu rideti, eu sint o fosta astmatica si alergica (polen de flori si iarba si acarieni) si m-am "tratat" cu acupunctura, va jur. Eram pe tratament de steroizi (Budicort) de doua ori pe zi, Ventolin si faceam crize urite, am ajuns si la urgenta cu criza de astm si desi pare ceva sci-fi, acum nu mai am nimic (bat in lemn). Ma mai loveste cite o alergie primavara cind infloresc niste flori galbene (am uitat cum se chema, dar au polen alergic rau) dar merg la acupunctura si acum. Stiu cit e de frustrant, eu cind fiica-mea tuseste noapte stau cu ea in brate si pling de neputinta... Si ea mai vomita cind tuseste, dar de obicei asta e cind are tuse cu flegma si vomita flegma si pe urma se linisteste... Sanatate multa la copii si putere la mamici! Blogul meu de mama ce sta mult prea mult acasa: http://aloneinholyland.blogspot.com/ |
Ramona, am aruncat un ochi pe blogul tau. Cuvintele in care descrii tusea nocturna a fetei, m-au atras ca un magnet. Din toate paginile scrise de tine, ochii mi s-au dus direct acolo.
Imi pare rau, ce sa mai zic.
Eu nu am plans cu ea in brate, dar am tremurat, la propriu.
Legat de acupunctura, ce fel de terapie ? Noi am facut terapie quantica (acupunctura cu laser) e vorba de acelasi lucru ?
Multa sanatate micutei!
Mami de fetite: Diana (15.dec.2007) si Bianca (15.iun.2010)
Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518
aalina2003 spune:
Softurela,
Am sa-ti raspund eu legat de acupunctura pe care o face Ana. Traditional se face cu ace,dar pentru copii dr foloseste un dispozitiv laser (arata ca un pix cu o luminita rosie in varf) cu care stimuleaza punctele clasice de acupunctura. Dr care o vede pe Ana spune ca in cazul ei tratamentul nu face decat sa stimuleze functionarea unor organe care "merg" prost (plamani.etc)astfel incat concentratia de alegeni la care sunt sensibile sa creasca si copilul sa suporte mai usor "atacuri"ale acestora.
NU stiu in ce consta terapia mentionata de tine.
OanaRusu spune:
Sa ridic moralul ![]()
Noi suntem sanatosi - baiatul meu a scapat de otita cu remediu homeopat din fericire (chiar daca la urgenta avea 40 temp si medicul mi-a scris f sigur pe el antibiotic, desi inca nu era puroi).
Acum avem un an de cand am trecut pe homeopat - adio singulair, ventolin, flixo... avem un an in care nu a luat nici macar nurofen - am trecut de toate cu remedii homeopate si cu bowen.
Sanatate la toti - si un weekend minunat!
(vine primavara!)
softurela spune:
| citat din mesajul lui aalina2003 Softurela, Am sa-ti raspund eu legat de acupunctura pe care o face Ana. Traditional se face cu ace,dar pentru copii dr foloseste un dispozitiv laser (arata ca un pix cu o luminita rosie in varf) cu care stimuleaza punctele clasice de acupunctura. Dr care o vede pe Ana spune ca in cazul ei tratamentul nu face decat sa stimuleze functionarea unor organe care "merg" prost (plamani.etc)astfel incat concentratia de alegeni la care sunt sensibile sa creasca si copilul sa suporte mai usor "atacuri"ale acestora. NU stiu in ce consta terapia mentionata de tine. Alina si Ana (15 martie 2006) |
Da, asta am facut si noi, in urma cu o luna. Am facut o serie de 10 sedinte si urma sa mergem la intretinere. Dar nu am mai avut nici bani si nici disponibilitate.
O sa reincepem de marti incolo.
Multumesc de raspuns.
Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518
Ramona2006 spune:
Apropo de acupunctura, aici din cite stiu eu se foloseste cea clasica, cu ace. Am sa-mi intreb acupuncturistul.
Nu stiu, de cind citesc si scriu la topicul asta mi-a mai crescut moralul...simt ca nu sint singura. Imi place f mult atitudinea pozitiva de aici si raspunsurile prompte si la subiect.
Sper insa din tot sufletul sa citesc mereu numai despre lipsa simptomelor si despre insanatosiri.
Multa sanatate si putere la mamici, ca avem nevoie!
Blogul meu de mama ce sta mult prea mult acasa:
http://aloneinholyland.blogspot.com/
madalinuza spune:
Buna seara.in primul rand vreau sa va multumesc, existenta acestui topic m-a impulsionat sa-mi duc baietelul cel mare (4 ani si 2 luni) la pneumolog- Marcela Ionescu- de altfel si numele dumneaei l-am aflat tot de aici....din pacate temerile mele s-au dovedit intemeiate si, desi nu avem inca un diagnostic cert, ni s-a prescris tratament cu Flixotide , Ventolin in crize si in perioadele de exacerbare, Aerius, Zyrtec. i-am facut si testele de alergii, nu i-a iesit nimic, acum urmeaza sa-l duc si la ORL.
softurela spune:
| citat din mesajul lui madalinuza Buna seara.in primul rand vreau sa va multumesc, existenta acestui topic m-a impulsionat sa-mi duc baietelul cel mare (4 ani si 2 luni) la pneumolog- Marcela Ionescu- de altfel si numele dumneaei l-am aflat tot de aici....din pacate temerile mele s-au dovedit intemeiate si, desi nu avem inca un diagnostic cert, ni s-a prescris tratament cu Flixotide , Ventolin in crize si in perioadele de exacerbare, Aerius, Zyrtec. i-am facut si testele de alergii, nu i-a iesit nimic, acum urmeaza sa-l duc si la ORL. |
Ma bucur ca noi te-am ajutat cu ceva. Ai grija totusi cu dna doctor. Ca o parere personala, e cam darnica la prescris medicatie. Mie intotdeauna mi s-a parut ca ne da prea multe in conditiile in care nu se confirmase nici o alergie.
Multa sanatate !
Cici, voi sunteti bine? Nu ai mai raspuns de cateva zile. Sper ca esti ok.
Si ca sa-ti ridic moralul, uite, am reusit saptamana asta sa pun meniul pe blog. Am pus si niste retete, am mai pus si parte din documentarele si articolele vizionate si care m-au convins pe mine.
Da-mi de veste daca te mai intereseaza si iti trimit pe private.
Wow, acum am realizat. Ai nascut sau inca esti in asteptare?