Ati intalnit asa ceva la bb-ii vostri?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roli25 spune:

Multe alimente pt. 6 luni. La varsta asta laptele tb sa fie de baza. Cu kg sta bine si nu vad nici o pb. ca nu a luat nimic in 3 sapt., mai ales daca e activ. Cresc in salturi. Cand se lungesc nu mai iau in greutate, sau iau mai putin.
Nu-l forta, da-i cat si ce vrea, si mai ales lapte.

Roli mami de Andrei (16 ianuarie 2008) si Marc (9 iunie 2006)

Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roli25 spune:

Si inca ceva, scoate-i biscuitii din alimentatie. Inlocuieste cu cereale de bb.

Roli mami de Andrei (16 ianuarie 2008) si Marc (9 iunie 2006)

Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sanzi spune:

Oana, fata mea are aproape 10 luni si nu a mancat niciodata, pana acum 2 zile, mai mult de cateva lingurite de mancare solida. In rest, numai san. Are 9.5 kg, e activa, dr mi-a spus sa nu imi fac griji. Examen coproparazitologic i-am facut, a iesit ok. La inceput am incercat de multe ori sa o pacalesc, eram tot timpul cu lingurita dupa ea, apoi m-am linistit, incercam, vedeam ca nu vrea, o lasam in pace, sau ii dadeam san, daca ii era foame. Abia de 2 zile deschide gura cu placere si mananca un pic mai bine. I-a iesit primul dintisor si cred ca asta a linistit-o.
Stiu ca iti faci griji, si eu imi faceam, mai ales cand auzeam cat de mult mananca alti copii de varsta ei, dar stai linistita, laptele e baza pentru ei, au timp sa manance si solide, cand vor fi pregatiti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nyny spune:

Buna. Eu zic sa stai linistita. Fiecare copil are ritmul lui de crestere. Multe mame incep difersificarea la 6 luni si e normal sa accepte mai greu mancarea solida. Nu trebuie sa-l fortezi. Mai bine faci o pauza de cateva saptamani si dupa aceea incerci iar. Nu am inteles daca mananca lapte. Poti sa-i amesteci la inceput mancarea cu putin lapte.

Mama fericita de Mara si David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_lex82 spune:

Buna fetelor, am citit cu drag parerile voastre...am incercar sa amestec piureurile cu lapte..dar nici un rezultat...nu-i nimik..deja m-am obisnuit cu refuzul...va manca cand ii va fi foaqme...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanap85 spune:

imi dau seama ca esti la primul copil orice ti se pare ca e inneregulaasa suntem toate cand abia capatam experienta eu cu primul mergeam si la mai multi doctori odata daca nu eram multumita de raspuns..
cert este ca mi se pare ca la 6 luni copilul tau a incercat o gama larga de divesificare,e prea mult pentru un copil de 6 luni,
la 6 luni abia se incepe diversificarea daca este alaptat la san si daca mananca lapte formula si ai inceput mai devreme tot e prea mult copilul tre sa mearga cu un aliment mai multe zile si apoi trebuie pauza ca sa-ti dai seama daca nu face o intoleranta sau alergie la acel aliment daca ii dai mai multe odata si f des nu iti vei da seama ce nu ii prieste .si mananca putin lapte 120 ml toata ziua,putin ,asta inseamna doar o singura masa de lapte ,tocmai ca mananca mancare solida destul de multa.va veni vremea cand nu va mai vrea lapte ci doar mancare solida deci ai tip sa-i dai.gandestete ca stomacelul lui abia se abisnuieste cu tot cei nou si fortandu-l sa nu ai probleme cu el pe urma(Doamne fereste).
exact cum ti-au spus si mamicile laptele si cerealele (speciale pentru copiidupa 4,6 luni)si cate 1,2lingurita de mancare pasata pentru o zi e suficient...dar cel mai bine e sa te uiti in cartea bebelusului (sunt mamici care ti-o pot trimite)sa vezi acolo diversificarea copilului pe luni.Bafta multa si crestere usoara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina_puiu spune:

Oana, baiatul meu are aproape 8 luni si are abia 7kg.
E f mofturos la mancare, dar in schimb are o energie....
deja de ridica singur in picioare, sta in genunchi, merge de a busilea.
principala lui procupare este joaca!
crede ma ca si eu alerg prin casa cu mancarea.
ideea e ca inca mananca la piept ....
se spune ca cei alaptati si la san iau mai greu in greutate..
oricum ideea principala e sa nu te ingrijorezi!!
fiecare copil are ritmului de crestere si nu ai cum sa compari 2 copii!
te pup si stai linistita!
sarbatori fericite!

Mergi la inceput