Copiluti maricei de mai-iunie 2005 (14)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Florentina G spune:

Lili si Androix, sunt complet de acord cu voi.

Imi dau seama ca in zilele noastre copiii percep lucrurile altfel decat le percepeam noi. Eu imi aduc aminte ca prima oara mi-a atras atentia desenul cu evolutia omului din maimuta cand eram in clasa a 5-a, fiind agatat de perete pe o plansa in laboratorul de bilogie. Si intr-adevar mi se parea de neconceput, ca eu doar stiam de la parinti si bunci care era adevarul... insa in zilele noastre cand copiii au acces la atata informatie este foarte greu sa le axezi convingerile conform cu ale tale.... si nici nu mi se pare ok sa facem asta.
In linii mari aceeasi discutie am avut-o si eu cu Maya, i-am povestit despre ambele variante....insa asa cum ti s-a intamplat tie cu Sergiu, acum imi este teama de felul cum a perceput ea discutia, de eventuale alte discutii care sa se transforme in dispute !
Copiii astia sunt incredibili.... clar ca imaginatia lor nu are limite, sunt dornici sa afle cat mai multe si mai ales sunt nerabdatori sa povesteasca in jur ceea ce au aflat... sa iasa in evidenta cu ceva!
Iar referitor la cartea de religie, Dan tocmai de asta nu este de acord cu doctrina religioasa in scoli, o numeste "indobitocire" - so, si aici putem sa ne luam de mana...avem doi soti prea realisti as zice..
In ritmul asta cred ca vom ajunge ca peste cativa ani sa ne explice si sa ne deseneze noua copiii cum mai stau lucrurile prin Univers..

Si eu sunt credincioasa in adancul sufletului meu, insa recunosc ca m-am indepartat de credinta atunci cand am fost plecata din tara si am rupt complet legatura cu tot ce tine de biserica, de Sarbatori Religioase... Cateodata ma tem sa nu primesc vreo lovitura care sa ma faca sa ma intorc la cum am fost inainte... iar pe de alta parte stiu ca daca sunt corecta si cinstita cu cei din jur sunt mai credincioasa decat cei care merg la biserica si sunt egoisti, rai....

Androix, si eu sunt multumita cand ai mei se ofera sa ii duca la biserica pe copii, mai ales sa ii impartaseasca. Seara isi fac rugaciunile amandoi, cateodata si la masa(insa am realizat ca o fac mai mult din rutina si nu pentru ca inteleg incarcatura spirituala a rugaciunii) O chestie care m-a deranjat zilele trecute a fost cand avea Maya o criza de nervi iar taica-miu a pus-o pe seama faptului ca nu am impartasit-o de Craciun. Si nu i-am impartasit pentru ca efectiv nu au vrut sa mearga la biserica cu soacra-mea desi i-am rugat si eu si chiar si Dan- de dragul maica-sii.

Multumesc pentru raspunsuri, pup!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Ah, cita lipsa de profesionalism! M-am enervat citind ce scrieti si as vrea sa fiu in fata educatoarelor respectiva ca sa le spun vreo doua asa, crestineste.

Nu am eu timp sa dezvolt acum, dar bineinteles ca Dan are dreptate. Trebuie mers la gradinita si explicat clar si raspicat ca gradinita ca si scoala de mai tirziu sint institutii laice (sau s-a schimbat Consitutia intre timp!?!) si ca, daca stiai ca nu e asa, atunci il duceai direct pe copil la scoala de duminica de la biserica.

Nu e vorba ca sintem sau nu credinciosi, asta este viata noastra spirituala si discutiile de genul acesta se poarta la un nivel personal. Rugati-le pe educatoare sa-si imagineze ce s-ar intimpla (sau ce se intimpla pentru ca aici chiar asa este) daca ar fi educatoare intr-o tara si la o grupa de copii in care nici unul nu e de aceeasi religie... ce ar face ele atunci? Ar spune copiilor ca adevarul este cel al religiei ei/lor? Si atunci cu stiinta ce facem? De ce mai avem gradinite si scoli, nu am putea sa le facem ca anexe ale bisericiolor?

Aici stiinta este de baza, iar cind se ajunge la planul spiritual, la religii, atunci se face istoria religiilor prezente in grupul de copii si se explica un pic pe intelesul lor despre ce e vorba. Se aduc obiecte traditionale, se explica un pic ce si cum cu prilejul sarbatorilor importante si... atit! Gradinita si scoala sint laice si asa trebuie sa ramina peste tot in lume! Ce face familia duminica si la cine se roaga si cum este o problema personala!

Nu am eu timp acum, dar imi ard degetele cind aud de lucruri de genul acesta. Cine le-a facut dom'le educatoare pe doamnele astea sau ce le invata la scoala aia unde s-au format?

CORNELIA, mami de www.dropshots.com/agtuli#date/2010-09-19/14:00:33" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU

Life is just what happens to you, while you're busy making other plans. (John Lennon)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cornelia spune:

La multi ani pe anul asta! Multumesc frumos pentru urarile de ziua mea. Eu am inceput anul in forta si mi-am petrecut inclusiv ziua mea la birou.

Si la noi a fost mare discutie despre originile omului . Maria este adepta evolutionismului iar Stefan pare a inclina spre varianta religioasa . Cu Maria am avut diverse discutii depre ora de religie, ca nu intelegea de ce trebuie sa faca religia ca, citez: "eu nu sunt prea religioasa". In prima zi i-a spus profesorului ca habar nu are daca s-a impartasit vreodata, ca oricum nu stie ce inseamna . Norocul ei ca are un profesor tare simpatic, care in final a cucerit-o.

Eu ma bucur daca afla lucrurile si dintr-o alta perspectiva, fara sa fie totusi indoctrinati. Am avut mari probleme pe tema asta la Stefan la gradi, care dupa ce a scapat de o educatoare sarita de pe ax, a dat de alta, care parea mai apropiata de copii, dar in varsta, sotie de preot care ii care ii invata sa spuna rugaciuni (inclusiv un baietel musulman era obligat sa spuna Tatal nostru ). Cu chestia asta am ajuns din nou la directoare. Sper ca s-a incheiat capitolul asta, acum au doua educatoare tinerele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simona_filipas spune:

Neata fetelor
Va invit la o

Of of of ........educatoarele astea.Ce cladim noi cu mare greutate , ele darama rapid.Din pacate, in Romania exista foarte multe cadre didactice care nu ar trebui sa profeseze din " n" motive.Nici nu stiu daca se mai face testul psihologic " pe bune" sau este doar o alta stampila pusa pe un formular.

Si eu am nemultumiri legate de educatoare, gradinita , dar , din pacate nu am facut absolut nimic in sensul asta.Ne-am gandit sa nu-l mutam la alta gradinita pentru ca asta e aproape de casa, aici s-a obisnuit, are colegii lui, prietenii lui. Dar daca stau si ma gandesc mai bine, cred ca asa mai rau ii fac.

In sfarsit am reusit pun o parte din poze.Uite aici : http://www.flickr.com/photos/11906214@N03/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns omustata spune:

La multi ani pentru noul an!

Imi pare rau ca nu am mai apucat sa scriu, dar efectiv nu am timp de nimic. Fetele cu mai multi copii, sunteti efectiv de admirat. Nu stiu cum faceti fata.

Noroc ca nu ati scris prea mult ca sa pot ajunge si eu la zi cu cititul. A fost o lectura foarte interesanta si asa am realizat cat de mare nevoie am de voi, de povestile voastre. Este foarte linistitor sa sti ca te confrunti cu aceleasi probleme, ca nu-i copilul tau nici cel mai rau, nici cel mai bun. In fine, intelegeti voi ce vreau sa spun.

Si noi trecem prin aceleasi probleme legate de stransul jucariilor, cunoasterea corpului, supt deget, etc.

Gabitza-citeam ce ai scris si ma recunosteam pe mine. Eu vin la servici sa ma odihnesc si nu invers. Cand ajung acasa, parca incep un al doilea job. Efectiv nu stau linistita nici o secunda. Apoi, cu suptul degetului. Maya inca isi mai suge degetul si acum. Seara la culcare si cand se uita la TV sau este in masina si se plictiseste. La scoala ii este rusine si nu face asta. Cat despre cunoasterea corpului si obiceiuri gretoase, ne inscriem si noi cu succes in randul celor care le practica pe toate. Eu cred ca este varsta. Si Maya este mereu cu mana in pantaloni, si in fata si in spate, cu degetul in nas, etc.
Mi-a placut tare mult ce povesteai despre conversatiile cu Raducu. Tare simpatice!

Flori-si eu sunt de acord cu sotul tau. M-a socat ce puteai sa povestesti de atitudinea profesoarei. Eu i-am spus Mayei ca de fapt nimeni nu stie exact cum au aparut oamenii si i-am oferit cele doua variante, cea religioasa si cea darwinista. O las pe ea sa decida in care crede.

Lili-m-a amuzat foarte tare mesajul tau. Tare ipoteza cu sfarsitul lumii .

Ioana-bravo! Esti o mamica moderna! Bucura-te cat mai tine. Eu acum trebuie sa trag de Maya o saptamana ca sa vina cu mine prin magazine.

simona-stai linistita ca nu esti singura mamica nervoasa. Eu cel putin ma cam iau tare de Maya. Anul asta mi-am propus sa incerc cat pot de mult sa nu mai tip la ea si vad ca nici ea nu mai tipa la mine. Nu ca m-ar asculta, dar parca nu mai este obraznica. Si eu am aceeasi problema. Seara cand am culc imi dau seama ca mai aveam o gramada de lucruri de facut si nu am apucat sa fac mai nimic si ma apuca disperarea, panica si nervii. Si nimeni nu ma ajuta cu nimic. Nimeni nu se intreaba cine schimba asternuturile, prosoapele, hartia igienica, etc. Le au pe toate la dispozitie fara sa se gandeasca ca cineva le cumpara si se ocupa de toate astea. Doamne fereste sa ramanem fara ceva in casa, ca atunci imediat se observa ce lipseste si sunt trasa la raspundere .

mygirl-ma bucur ca ai aparut, dar vad ca ai si disparut

nelia-m-a amuzat mult cand povestea de Lisandu cu manuta in pantaloni si zice ca este bine. Radeam de una singura in birou. Tare simpatici mai sunt!

Nu stiu daca voi aveti problema asta, dar fata mea este indragostita. Noroc ca si baietelului respectiv (un mexican)ii place sa se joace cu ea. Dar pe ea nu o intereseaza nici un alt copil din clasa in afara acestui baietel.Pare dragut, dar pe mine uneori pe pune pe ganduri.

Hai ca va las ca scriu la mesajul asta de cateva ore. Sa aveti o seara placuta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Siomna, dar ce constructor ai tu acolo! Iar desenele... woau!

Olga, stai linistita, e totul normal, lasa fata sa-si traiasca prima iubire! Agata e indragostita de un baietel (mulatru si frumusel foc, si destept pe deasupra) de la 6 ani. Intre timp a mai avut si altii... dar il iubeste profund si se marita cu baiatul nasilor copiilor. Sa vezi cind nu se mai joaca cu ea, atunci e tragedie mare... Sau cind nu o alege in echipa de lucru, caci acum sint din nou in aceeasi clasa. Se lasa cu lacrimi de crocodil. Tudora a fost si ea la gradinita indragostita de un chinez (si el de ea si inca vreo doi)... acum ii este dor din cind in cind de chinez, dar e in asteptare de ceva mai bun, nu-i place nici unul din clasa. Lisandru e indragostit... de mine!

CORNELIA, mami de www.dropshots.com/agtuli#date/2010-09-19/14:00:33" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU

Life is just what happens to you, while you're busy making other plans. (John Lennon)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ada_74 spune:

Sunt incantata! Si sper sa nu-mi treaca la toamna . La scoala unde o sa mearga Sergiu s-a organizat ziua portilor deschise, si am fost acolo cu el si cu nepoata-mea. Le-am cunoscut pe invatatoarele care vor prelua clasele I la anul, si am facut deja alegerea. Scoala e curata, frumoasa, si ce mi-a placut cel mai mult - toti copiii invata dimineata, deci sala de clasa e numai a lor, si o pastreaza din clasa I pana in clasa a VIII-a. In plus, inainte de inceperea scolii se organizeaza o asa-zisa scoala de vara, adica vreo 10 zile in care copiii merg la scoala pentru a se cunoaste intre ei si cu invatatoarea, astfel incat stresul sa fie minim in prima zi de scoala. Saptamana viitoare depun si cererea de inscriere si gata. Mai trebuie doar sa am grija sa ajunga la invatatoarea pe care o vreau.
Sergiu a fost incantat pentru ca a primit desene de la copii, bomboane si baloane .

Olga, si Sergiu a fost indragostit de vreo doua ori, dar i-a trecut repede dupa ce dragostea nu i-a mai fost impartasita . In schimb, nepoata-mea a varsat multe lacrimi cand a aflat ca nu se poate casatori cu Sergiu .

Simona, imi suna atat de cunoscut "plictisitor" si "n-am chef"! In momentul ala imi vine sa-i iau toate jucariile ca sa-i dau motive adevarate sa fie plictisit si fara chef.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanailincam spune:

Salutare! N-am mai avut timp sa intru pe aici si m-am bucurat mult cand am vazut activitate intensa.

Olga - da, chiar sunt mamica moderna, mai degraba inconstienta ca vad ca iar s-a activat gripa porcina. In orice caz, daca as spune mamicilor de bebelusi de nov-dec 2010 ce fac eu in fiecare zi cred ca s-ar soca (noroc ca nici nu m-am mai inscris la ele, era imposibil sa fac fata la ce logoree au - mai tineti minte cand eram si noi asa? Se scria capitolul una doua). Ele stau cu bebelusii in casa si se plnag ca nu dorm, plang etc. Pai da-l, frate, afara (sau la mall ), sa vezi ce cuminti sunt! Din pacate huzureala mea se va termina chiar mai devreme decat era programat, am fost solicitata sa ma intrc la birou la 1 martie in loc de 1 aprilie. Chiar daca luna martie ma voi intoarce doar part time ma tem ca se va termina cu toate plimbarile mele, voi fi atat de chiauna (bb inca mananca de 3 ori pe noapte si nu intrevad sa renunte la vreo masa curand) incat probabil tot ce-mi voi dori sa fac va fi sa dorm. Asa ca acum am inceput stresul cautarii de bona, inceputul pare promitator in sensul ca am vorbit cu o vecina care ar fi interesata, dar sa vedem daca vrea, in ce conditii, daca se va descurca. Of, mi-e groaza sa las bb asa de mic cu un strain, mor de ciuda ca bona Anei nu poate sa-l mai ia si pe el in custodie din motive de sanatate.

Apropo de originea omului Ana nu stie niciuna dintre variante, apoi cine sa-i explice, ca noi nu! In schimb i-a spus bonei zilele trecute sa se duca la biserica sa vorbeasca cu Doamne Doamne sa nu moara niciodata. Va dat seama ca bona era sa lesine de emotie...

Bai, e mortal asta mic, a inceput sa intinda manuta dupa lucruri, dar timid asa sau baga pumnisorul cu totul in gurita pentru a explora; am uitat ce dragalasi sunt bebelusii la ora descoperirilor. Si cuminti, nu tre' sa-ti bati gura cu aranjatul jucariilor, facutul temelor etc. Ce ma fac eu ca mi se pare ca si el creste prea repede: deusnazi ma batea gandul la bb 3, dar asta ar fi chiar nebunie curata. Dar cine stie, pana la 40 de ani mai am timp.

Lili - bravo ca ai gasit scoala si e de bine. Recunosc ca o parte din decizia mea de a amana scoala pana in 2012 se bazeaza si pe faptul ca nu am ajuns pe la scoli (daca nu am acum timp, ma intreb cum voi avea la anul, cand voi fi la birou; sunt indolenta tare, dar gandul sa ma duc pe scoli cum am facut si cu gradinitele ma scarbeste profund). Poate de data asta il trimit pe barbat, ca atunci cand a fost cu gradinitile eu am batut o zi intreaga toate gradinitele de stat din sector, el a vazut doar una si a decretat ca Ana va merge la particulara, moment in care am luat-o de la capat cu vizionarile. Sa se duca el sa vreajeasca directoarele acre de scoli.

Ei,gata si pauza mea ca s-a trezit mititelul si trebuie sa ajunga si capra a mare acasa. Seara buna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cornelia spune:

Pup in viteza

Lili, la ce scoala il inscrii pe Sergiu?

Stefan ramane singurul din gasca din Constanta care mai copilareste un an .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ada_74 spune:

Scoala 38, langa gradinita lui Stefan

Mergi la inceput