Copiluti maricei de mai-iunie 2005 (14)
Raspunsuri - Pagina 20
robotzica cucului spune:
Gabitza, noi avem un termometru "de frunte" si nu mi se pare prea de incredere. L-am cumparat cand era Maria mititica, e Braun, dar arata diferente semnificative intre citiri succesive.
Cand Maria avea odata febra mare, si nu-mi doream sa stau cu ea la coada la urgenta, am sunat la un serviciu zis Telehealth, unde poti vorbi cu o nurse. Respectiva m-a intrebat cum ii masor temperatura si mi-a zis sa fac trei citiri succesive si sa fac media. Deci cred ca exista o oarecare nerepetabilitate a masurarii, nu stiu daca legata de senzor sau de procedeul de masurare in sine. Nu mai stiu daca scria despre asta in manualul de utilizare (daca l-oi fi citit...).
Un pupic pe frunte mie mi se pare de cele mai multe ori accurate enough . Sanatate, sa ii treaca repede lui Raducu.
Si Maria a trecut printr-un episod de stomach flu peste weekend, am avut distractie.
Androix, multumesc pentru "deschidere", o sa trimit un PM mai tarziu - dupa-masa (la mine). Eu imi asum riscul, trecem eventuala pierdere in contul meu. Sper doar sa nu fie prea mare trambalarea pentru tine...
nelia spune:
Am intrat si eu sa vad ce mai faceti si vad ca nu prea bine, ca sinteti bolnaviori. Si noi am avut un episod de gripa, toti trei au avut, dar acum sint bine, s-a terminat si saptamina de vacanta... Tudora inca mai are si astazi. Pe ceilalti doi i-a dus Octav la gradinita si scoala, dar e groaznic afara, nu stiu cum ii iau. S-a acoperit totul iar de zapada, ce ora de vara, ce primavara...
Temperatura si eu o ieu cu buzele pe frunte, daca arde tare, atunci le pun un termomentru, daca nu, le dau doar un antitermic usor. Eu am avut vreo doua feluri, pina la urma, cel mai bun este tot ala clasic cu mercur. Atit doar ca trebuie sa stai linga copil, sa-l tina bine. Dar cred ca e cel care masoara cel mai bine. Mai am si unul cu baterie si inca unul de ureche, care nu mai merge. Despre cel de frunte nici nu am auzit.
Ma duc sa mai citesc ce ati scris pe cel citeva pagini in urma... va pup si va doresc multa sanatate!
CORNELIA, mami de www.dropshots.com/agtuli#date/2010-09-19/14:00:33" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU
omustata spune:
Gabitza-ala de frunte este o porcarie. Nu-l recomand deloc. Nu stiu cum sunt cele din Romania, dar aici astea de frunte sunt cele mai scumpe si sunt cele mai incorecte. Eu nu pot sa ii iau Mayei temperatura sub brat. Nic eu nu am putut folosi metoda asta pentru mine niciodata. Din cauza asta eu si acum ii iau Mayei temperatura rectal, desi multi se oripileaza cand aud. Stiu de la soacra mea este ca este metoda cea mai sigura, doar ca trebuie sa adaugi 5 unitati. De ex. 37.4 in fundulet este OK.
Gabitza, Androix-si Maya face la fel cu sculatul devreme in weekend. Noi insa i-am pus un ceas la ea in camera si i-am spus ca daca se scoala mai devreme poate sa se joace cuminte in camera ei, dar nu are voie sa vina sa ne trezeasca pe noi ianinte de ora 8. Si de cele mai multe ori chiar nu vine. Isi ia o carte si citeste cuminte sau face un puzzle si asteapta sa se faca ora 8.
Androix-m-a amuzat ce zicea de Filip. Vezi ce baiat mare ai? Tare dragut.
simona_filipas spune:
Buna dimineata
Si noi prezenti cu muci si tuse.Vai viata mea.Numa ce ma laudasem ca suntem strong
gabitzam spune:
Hai sa va arat pozici de la Andrei de la gradinita de ieri dupamiaza: aici
A fost cam mare inghesuiala de mamici si pitici, dar a fost fun. Au fost doua fete, banuiesc ca sunt actrite, care au animat atmosfera foarte placut, s-au distrat tare copilasii. Au cantat si doua cantecele in engleza cei de la grupa mare, dar mi se termina bateria la camera si n-am filmat decat f putin. Ne-au dat niste surprize bricolate de ei special pentru mamici.