Am o mare placere de asculta opinia si gandurile dlui Plesu:
Iata un tablou al prezentului:
De ce nu se pronunta intelectualii romani pe teme mari, de societate, cu impact major, cum ar fi scandalul Wikileaks sau legea educatiei sau modul in care guvernul gestioneaza criza economica? Scriitorul si eseistul Andrei Plesu raspunde, intr-un interviu HotNews.ro-RFI, la intrebari pe teme actuale prea putin dezbatute de intelectuali in spatiul public, dar si pe alte teme politice la zi. Iata o selectie din cele mai interesante raspunsuri:
•Despre Wikileaks: Nu vreau sa fac teorii conspirationiste, dar, in general, cand documente de acest tip si in aceasta cantitate ies la suprafata, nu poate fi vorba de un nebunatic jucaus.
•Despre Guvernul Boc si criza: Exista un fel de echivoc, un fel de flexibilitate exagerata a unor anumite decizii, care azi sunt intr-un fel si maine altfel
•Despre Traian Basescu: Printr-o anumita neglijenta a spontaneitatii, el a instituit un tip de tensiune publica, de natura sa otraveasca orice episod al vietii noastre politice
•"Domnul Ponta nu are proprietatea cuvintelor. Foloseste si cuvantul "dracu" intr-un fel in care nu coincide cu fisa postului, foloseste si cuvantul "legionar" ca pe o eticheta utilizata in anii 50 in Romania. Dumnealui e tanar si cu o mentalitate senila
•"Eu nu stiu cine este domnul Antonescu. E un baiat flexibil, maleabil. Nu am auzit de la el nimic consistent in materie de constructie politica"
cititi totul aici: http://www.hotnews.ro/stiri-8125352-special-andrei-plesu-despre-wikileaks-traian-basescu-victor-ponta-crin-antonescu-dictatura-intra-text-asculta-integral-interviul-vezi-video.htm
Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | www.facebook.com/#!/desprecopiicom" target="_blank">DC pe Facebook