Face pipi pe el....doar la gradi
Baietelul meu de 3 ani si 5 luni a inceput brusc de o saptamana sa faca pipi pe el, in fiecare zi, la gradi, si nu-mi dau seama din ce cauza.
Noi am scapat de pampers de un an aproape si de atunci este curat si ziua si noaptea, rar mai avand cate un "accident".Gradinita (program de dimineata) a inceput-o de la 1 septembrie si a stiut chiar de la inceput sa ceara la toaleta fara nici o problema.Ii place sa mearga acolo,are prieteni multi iar educatoarea e o persoana f calma si calda. Ingrijitoarea pare la fel.
Nu stiu sa se fi intamplat nimic deosebit acolo, l-am tot intrebat si pe el si pe educatoare, dar de martea trecuta a inceput pur si simplu sa nu mai ceara.Cand se merge la toaleta , el spune ca nu are nevoie si apoi ajung in clasa, incepe lectia si isi da drumul pe el.
Apoi spune ca a venit pipi prea repede si nu a mai avut ce face. Cand vin sa il iau imi promite ca a doua zi nu mai face si ca va cere la toaleta, dar bineinteles ca asta nu se intampla si iar il gasesc schimbat.
I-am explicat ca daca mai face nu ne vor mai primi la gradi dar se supara si imi spune ca el vrea sa mearga acolo, la prietenii lui.
Absolut nimic altceva din comportamentul lui nu e schimbat, e acelasi copil fericit.Acasa , de o saptamana,de cand a inceput totul, nu a avut nici un "accident", trezindu-se si noaptea de cateva ori ca sa imi ceara la toaleta.
Educatoarea mi-a spus ca pot exista asemenea perioade de regresie, ea patind-o chiar cu fata ei.Solutia la ele a fost sa nu o mai trimita la gradi, pana cand intr-o zi fetita a venit si i-a spus ca de maine s-a hotarat sa nu mai faca pipi pe ea
V-ati confruntat cu o asemenea situatie?cum ati gestionat-o?cum s-a rezolvat?
Raspunsuri
olympia spune:
So-o fi speriat sau scarbit de ceva la toaleta gradinitei?
Pene colorate... cate putin din toate!
album
gradina
crisu79 spune:
de speriat nu cred, banuiesc ca mi-ar fi zis ceva.
scarbit?poate fi.ma gandesc sa merg maine dimineata cu el la toaleta .....asa sa dam o tura.
variantele la care m-am gandit eu au fost fie ca a luat-o totul ca pe o joaca initial (desi azi mi-a spus educatoarea ca s-a suparat cand s-a intamplat), fie este foarte obosit si ma gandesc ca vacanta va rezolva acest lucru.
nu stiu ce sa cred....
crisu79 spune:
Gata, s-a rezolvat.La fel de brusc cum a si inceput.De 2 zile si-a revenit si cere, asa cum facea si inainte.Cred ca oboseala a fost de vina.
emilia.m spune:
Fetita sefei mele se ia cu joaca si ii place atat de mult activitatea in care se antreneaza in anumite momente incat nu vrea sa se intrerupa sa ceara la toaleta.
Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai.