Bauturi de sarbatori
Raspunsuri - Pagina 2
Rufus spune:
Citat: |
citat din mesajul lui claudia_a Rufus, sa ne zici cum au iesit! Ma opreste ideea de oua crude... Zambeste, iubeste, iarta! |
Da, nu m-am gandit ca-s crude ouale...dar la macerat se sterilizeaza tot...cred.
La prima degustare, e bun. Am constatat, insa, deja, ca e importanta calitatea romului. Ceea ce este normal. Si timpul de macerare e important...
Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009
claudia_a spune:
Asa cum nu ma gandesc eu la microbei... ci doar la senzatia de crud... aceeasi senzatie o am si la un lapte nefiert sau o friptura in sange; Cred ca ideea de crud e problema! Fiecare cu pasarica lui.
Sarbatori fericite!
ioanaiub spune:
soacra-mea face lichior de oua, o sa o intreb reteta
eu vreau sa-mi cumpar de sarbatori Campari, sa beau Campari-orange ... si o sa avem tuica de prune facuta de sotul meu saptamana trecuta, vin de Blaj
Mamica de David Iulian (07.01.2005) si Mara Teodora (12.07.2007)
_
"Sanatatea este o comoara pe care putini stiu sa o pretuiasca, desi aproape toti se nasc cu ea." - Hippocrate
lulu77 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ioanaiub si o sa avem tuica de prune facuta de sotul meu saptamana trecuta, vin de Blaj Mamica de David Iulian (07.01.2005) si Mara Teodora (12.07.2007) _ "Sanatatea este o comoara pe care putini stiu sa o pretuiasca, desi aproape toti se nasc cu ea." - Hippocrate |
vinul nu stiu cum este, dar tuica o poti trimite la Cta
Alina, mamica lui LUCA GABRIEL (20.08.2007)
bazar umanitar
EllaX spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui lulu77
vinul nu stiu cum este, dar tuica o poti trimite la Cta Alina, mamica lui LUCA GABRIEL (20.08.2007) bazar umanitar |
Vrei? Ca as fi pus la Bazar, da' ma tot intreb cum se trimite prin posta o sticla cu palinca (de Ardeal, da?).
Pe mine sa ma lasati in pace bu cu bauturile voastre!... ca nici nu mai stiu sa scriu! Tocmai fac (da, la ora asta!) lichiorul-crema de whisky de pe pagina anterioara. Din greseala, am pus, in loc de 500 ml whisky, 750. No, a trebuit sa mai fac amestec din ala cu zahar ars si frisca lichida si vanilie! Acum e la racit. Da' am gustat si caramelul, am gustat si whisky-ul (bleah! simplu nu-mi place), am gustat si lichiorul-crema intermediar (ala cu mult alcool). Cre' ca o sa fie taaare bun lichiorul final, da' nu-s sigura ca apreciez obiectiv, la ora asta. Si se face repede, daca nu-l gresesti. Recomand!
maya_m spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui EllaX
Vrei? Ca as fi pus la Bazar, da' ma tot intreb cum se trimite prin posta o sticla cu palinca (de Ardeal, da?). Pe mine sa ma lasati in pace bu cu bauturile voastre!... ca nici nu mai stiu sa scriu! Tocmai fac (da, la ora asta!) lichiorul-crema de whisky de pe pagina anterioara. Din greseala, am pus, in loc de 500 ml whisky, 750. No, a trebuit sa mai fac amestec din ala cu zahar ars si frisca lichida si vanilie! Acum e la racit. Da' am gustat si caramelul, am gustat si whisky-ul (bleah! simplu nu-mi place), am gustat si lichiorul-crema intermediar (ala cu mult alcool). Cre' ca o sa fie taaare bun lichiorul final, da' nu-s sigura ca apreciez obiectiv, la ora asta. Si se face repede, daca nu-l gresesti. Recomand! EllaX cu Ana (30 iunie 2006) |
NIMENI NU MOARE VIRGIN...VIATA I-O TRAGE FIECARUIA CEL PUTIN O DATA
omibaba spune:
Lapte caramel
e bun atat pentru copii cat si pentru adulti.
Eu si fratele meu eram inebuniti dupa aceasta bautura delicioasa.
La un litru de lapte se folosesc cam 8 linguri de zahar, dar se poate si dupa preferinta.
Zaharul se topeste intr-o cratita pe foc, pana ajunge de culoare aramie cu tenta spre roscat, nu il prajiti prea tare ca face bautura amara putin.
Cand ajungeti la culoarea dorita a zaharului caramelizat atunci se adauga o cana de apa peste. Aveti grija face putin sfarai si stropeste nitel. Cand s-a mai linistit zaharul fierbinte sub apa rece adaugati laptele nefiert peste. Se mai adauga un varf de cutit sare fina, ca sa nu se afume sau sa se prinda de fundul cratitei.
Se lasa totul la fiert si procedati ca si atunci cand fierbeti laptele.
De la zahar, bautura ar trebui sa se coloreze nitel asa ca o cacao cu lapte, insa nu chiar foarte intensa culoarea. Dar gustul...incomparabil.
E mult mai bun ca laptele cu cacao.
Se poate servi ca atare sau cu alte mirodenii (vanilie, scortisoara, cuisoare), merge si la mic dejun alaturi de o painica cu gem.