Bunicii si nepotei

Bunicii si nepotei | Autor: ircuta

Link direct la acest mesaj

Dragele mele,am o fetita de un an si jumatate care tocmai a petrecut prima saptamana din viata ei doar cu bunicii.
Intrebarea mea este cum va intelegeti voi cu bunicii? Repecta regulile pe care le impuneti? Eu nu o las pe cea mica la TV, ei nu prea sunt de acord, eu ii fac baita in fiecare seara pentru ca asa doarme mai bine, ei cred ca sunt cam exagerata, nu ii dau voie sa pape dulciuri, ei cred iarasi ca exagerez, pisicutei mele ii place mult painica si nu ii dau decat maxim o felie pe zi (si ii fac painica in casa), ei spun ca painica te face mare.... Si tot asa... Cum ii convingeti voi sa va respecte regulile? Eu am incercat sa controlez totul de la distanta, dar tot mai fac anumite chestii cum vor ei... Dupa o saptamana am gasit un copil vesel ce e drept, dar care sta numai in brate, lucru care pe mine m-a ingrozit (eu mai am un bebe in burtica de 6 luni si evit cat mai mult sa o iau in brate pe cea mica). Si nu stiu care e cea mai buna metoda de convingere a bunicilor, imi spun ca si ei ne-au crescut pe noi si suntem ok asa ca sa nu imi fac nici o grija deoarece sunt perfect apti pentru operatiunea asta.
La voi cum este?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ioanadara spune:

Un copil de un an jumatate nu este normal sa petreaca saptamani in sir "doar cu bunicii".In mod normal trebuie crescut de parinti.
Daca totusi o situatie speciala duce la acest lucru, eu personal cred ca este foarte greu sa te impui "de la distanta".
Din experienta proprie pot spune doar atat: perioadele in care parintii mei sunt in vizita la mine si deci implicit se implica in educatia copiilor sunt cele mai grele perioade din toate punctele de vedere.Placute bineinteles pentru ca ne bucuram de familia extinsa, dar grele pentru ca nu ii pot face sa inteleaga nici o regula ca cele enumerate de tine aici.
Metoda de convingere la varsta lor nu prea exista .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcoca spune:

Citat:
citat din mesajul lui ioanadara

Un copil de un an jumatate nu este normal sa petreaca saptamani in sir "doar cu bunicii".In mod normal trebuie crescut de parinti.

Eu nu am vazut unde ircuta a spus ca bb ar sta saptamani in sir la bunici. Nu asta a fost intrebarea ei, cat sa stea cu bunicii. Cred ca ar fi bine sa raman on topic, si sa nu aruncam cu pietre gratuit.

Acum la subiect : am avut aceleasi "probleme ca si tine". Le-am resolvat cu ajutorul unui film :). Bunicii nu sunt parintii copilului, ei nu ii fac educatzie, ei rasfatza. LA bunici copilul face ce acasa nu are voie, ca de aia e la bunici. Ei, mi-am dat seama ca asa e :), si ca trebuie sa ne relaxam si sa lasam bunici si nepoti sa se bucure unii de altii :).

Vicky si Printzesone

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bebe Beca spune:

Destul de slabe sansele de a schimba situatii de genul acesta... placa asta cu crescutul nostru mari si tari cred ca o au toti bunicii. La fel ca si Mcoca, eu m-am relaxat, le spun care sunt dorintele noastre si sper sa le respecte. Si le acord incredere, ca politist n-am cum sa fiu

Ioana, Rebeca (16.05.2004), Sara (17.04.2009) si 28+
Creste fata mica... Creste si minunea Rebeca
http://community.webshots.com/user/Berecutza
http://community.webshots.com/user/bebeca2004
http://community.webshots.com/user/bebebeca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanadara spune:

Nu am dat cu nici o piatra .Am spus doar ca intr-o situatie fireasca, nu se intampla asta: "am o fetita de un an si jumatate care tocmai a petrecut prima saptamana din viata ei doar cu bunicii", nici macar nu mi-am permis sa spun ca ar fi rau
si apoi am explicat ca daca totusi din diferite motive copilul ramane la bunici este foarte greu sa crezi ca ii poti schimba "de la distanta" asa cum a specificat autoarea topicului.
Nu poti decat sa accepti bunicii asa cum sunt din moment ce ai luat decizia de a lasa copilul asa de mic la ei.Asta am spus.
Cine a aruncat piatra aici, oare?
Dar eu nu am inteles, ce se schimba "cu un film". DEspre ce film vorbim iar nu pricep.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Rolul bunicilor e sa fie bunici, nu parinti. Adica sa isi rasfete nepotii, sa le permita lucruri pe care parintii poate nu le permit, sa fie mai relaxati, mai veseli, mai calmi, mai "in mintea" copiilor. Relatia nepotilor cu bunicii e de dorit sa fie una putin diferita de cea cu parintii. Momentele cu bunicii ar trebui sa fie printre amintirile cele mai dragi din copilaria oricarei persoane.
Probabil ca toti nepotii mananca mai mult dulce, stau mai mult la tv, sar pe pat mai tare si stau in brate mai mult cand sunt cu bunicii. Face parte din relatia lor si probabil ca pur si simplu asa trebuie sa fie.

www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=chic%20bebe%20-%20klorane%20baby&page=2" target="_blank"> Rareshic - lau.jpg

Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deus spune:

bine ai spus Laura25:-) mi-au trebuit cativa ani sa inteleg asta...
La al meu, buncii ii fac toate poftele, se distreaza si intorc casa pe dos dar nu ma supar, doua-trei ore cat sta la ei se distreaza foarte bine

devii ceea ce practici
www.de-azi.ro
http://oscarfriends.wordpress.com/

Va rog sa-l ajutati pe ALEX! http://dianalaura.wblog.ro/.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beshter spune:

Si eu m-am relaxat:) Mi-am dat seama ca relatia pe care o are fiu-meu cu bunicii lui e diferita de relatia pe care o are cu noi si...asta e. E mai bine asa.
Cata vreme sta cu ei / petrece timp cu ei - alea cateva ore sambata si cateva ore duminica - bunicii fac programul (si de masa, si de somn, si de plimbare). Nu prea se poate si cu varza unsa si cu slanina-n pod. Asa imi spun cand simt ca ceva ma deranjeaza. Ori nu-l las pe nicaieri ori imi dau seama ca bunicii trebuie sa aiba si ei (o oarecare:) libertate in construirea relatiei.
E adevarat si ca bunicii lui sunt oameni de treaba si ca - unde-i groasa - nu fac de capul lor. In rest, ca mananca trei felii de paine in loc de una, ca face mamaie prajitura duuuuulce, ca nu doarme la pranz si bate maidanele impreuna cu bunica-su, foarte bine.

Lucrarile Ioanei si terapia lui Pinkutz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Ircuta, daca fetita ta nu petrece timp foarte mult cu bunicii inseamna ca obiceiurile lor nu au cum sa-i afecteze sanatatea si dezvoltarea :).

Citat:
citat din mesajul lui ircuta

pisicutei mele ii place mult painica si nu ii dau decat maxim o felie pe zi (si ii fac painica in casa)

Pai, nu faci bine, sa stii .
In piramida alimentatiei sanatoase cerelele sunt pe primul loc, adica ele trebuie consumate in cantitati importante. Zilnic!
De ce ii dai copilei atat de putina paine facuta in casa? (am presupus ca painea pe care o faci in casa e paine integrala, nu paine alba).

~Lumea ar fi mai frumoasa fara macelari~

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ircuta spune:

In primul rand copilul meu nu va fi crescut de bunici, dar sunt cateva situatii speciale cand nu ai incotro. Acum sunt insarcinata in 6 luni si am avut nevoie mare de putina odihna din cauza unor probleme si asta a fost solutia cea mai la indemana. Nu am mai avut timp sa caut bona sau alte solutii. Pana acum nu am stat separate nici macar o seara si era dependenta de mine, doar cu mine papa, doar cu mine facea nani, cu tati facea baita, si intr-o situatie critica trebuie sa poata sta si cu altii.
Dar problema mea era ca intr-o saptamana s-a trasformat intr-o rasfatata si mai mare. Stiu ca bunicii rasfata, dar speram ca vor fi mai ascultatori. Poate nu am nici o speranta sa ii schimb, dar eu tot insist, cred ca macar o parte din reguli le vor respecta, cel putin sper.
Si apropo de painica, cand am spus ca nu ii dau mai mult de o felie, m-am referit mai mult de o felie ca desert. Ea papa painica goala, dar mai papa si la masa, ii plac mult si pastele si mai consuma si cereale sub alte forme, deci cantitatea zilnica cred ca este un pic cam mare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Citat:
citat din mesajul lui ircuta

In primul rand copilul meu nu va fi crescut de bunici, dar sunt cateva situatii speciale cand nu ai incotro. Acum sunt insarcinata in 6 luni si am avut nevoie mare de putina odihna din cauza unor probleme si asta a fost solutia cea mai la indemana. Nu am mai avut timp sa caut bona sau alte solutii. Pana acum nu am stat separate nici macar o seara si era dependenta de mine, doar cu mine papa, doar cu mine facea nani, cu tati facea baita, si intr-o situatie critica trebuie sa poata sta si cu altii.

ircuta, chiar nu trebuie sa te scuzi si sa te justifici! E perfect normal ca cei mici sa stea si la bunici, nu numai acasa cu parintii. Daca stau la bunici cateva zile/saptamani pe an nu inseamna ca sunt crescuti de bunici.
Sarcina usoara si sanatate multa. Dupa ce vei naste cu siguranta vei mai avea nevoie de ajutor de la bunici, deci nu fi prea drastica in a le impune ce sa nu faca. Un pic de rasfatz nu strica la nimeni , mai ales la o fetita atat de micutza cum este a ta.

www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=chic%20bebe%20-%20klorane%20baby&page=2" target="_blank"> Rareshic - lau.jpg

Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput