canal lacrimal infundat
Raspunsuri - Pagina 6
crocodilux spune:
Da, tare m-am mai suparat la clinica aia, mai ales ca pe afara-i vopsit gardu', iar inauntru-i leopardu'. Nici nu vreau sa mai povestesc.
Pana acum, merge destul de bine cu antibioticul asta. O sa vad pana duminica daca se rezolva ceva.
Te tin la curent.
crocodilux spune:
Floaredemac, n-a mers bine cu antibioticul dat ultima data. Am fost din nou la dr Burloiu, care a spus si el in cele din urma ca sunt canalele infundate. :) Doar ca el a zis sa mai asteptam cu operatia. Nu stiu, tot in ceata sunt. Are un an si aproape doua luni. Mai astept o luna, mai pun ser. Masaj e mai greu de facut acum, ca nu mai sta deloc. Uff!
floaredemac spune:
Of, imi pare rau! Dar poate daca ati incerca totusi o analiza a secretiei? Eu tot mai sper ca nu a nimerit antibioticul...
crocodilux spune:
Floare de mac, i-a trecut de la sine! Ma rog, am pus si niste nettacin cateva zile, ca mi se parea secretia foarte mare.
Am asteptat pana la un an si cinci luni aproape!
Se trezea cu ochiul lipit rau de tot, insa am tot asteptat.
N-am vrut sa mai mergem la doctor pentru ca tocmai facuse enterocolita si era tare speriata de doctori, spital, spatii deschise si aglomeratie. Inca are chestia asta. Acum are aproape o luna de cand i-a trecut. Sper sa nu mai revina.
pisi-pis spune:
Raspund la subiect, pentru ca vreau sa va povestesc si experienta noastra.
Fetitza mea s-a nascut cu ambele canale lacrimale infundate. Atat la maternitate cat si medicul de familie ne-au prescris antibiotic, am si facut un pic tratament. Dar din fericire am ajuns la un pediatru foarte bun, este presedintele asociatiei de pediatrie portugheze, care a intrerupt imediat antibioticul, explicandu-ne ca e conjunctivita numai in cazul in care conjunctiva, partea alba a ochiului, este rosie si iritata, secretiile galbene fiind normale si ne-necesitand tratament. A ajuns sa ne dea si declaratie pt gradinita care ne innebunise cu "conjunctivita", si cu "vai cum ii curge ochiul".
Acelasi pediatru a fost total impotriva interventiilor chirurgicale pentru deschiderea canalelor, ne-a spus ca este o metoda folosita in trecut, care de multe ori a condus la probleme, fiind agresiva. Ne-a recomandat doar masajul si curatarea ochiului cu ser fiziologic. Si sa avem rabdare, sa asteptam.
Unul din canale s-a deschis in jur de 6 luni. Dar cu celalalt am tot asteptat ca pe ghimpi, inclusiv uitandu-ma mereu sa aflu noutati la topicul vostru, am asteptat, am asteptat... si intr-un final, cu cateva zile inainte de a face bebe 1 an, s-a ... destupat. Asa, de pe o zi pe alta, desi sincer deja credeam ca pediatrul nostru abereaza, ca nu o sa se mai deschida nici mama canalului la "varsta asta".
Mami de Laura (14.06.2010) si Mitza Fetitza
cleo78 spune:
vin si eu cu experienta noastra. Fetita mea s-a nascut cu canalele infundate (de la ambii ochi, ma refer). Si infectate din maternitate, aici eu banui candida mea din sarcina. Tratamentul de la pediatra (in spital ne-au zis ca e secretie normala, dar de fapt nu e absolut normal sa fie galbena si cu ochii lipiti ), a fost de conjuctivita, cred ca Netacin sau Tobrex/Tobradex;iar pt canalelele lacrimale infundate, ne-a recomandat masaj. La inceput am facut cu mila, mai mult o 'mangaiam'.
La controlul de 1 luna, pediatra a scos 2 comprese sterile si ser fiziologic, si mi-a aratat cum sa fac masajul: ca un fel de P, sa zicem, invartit + usor in coltul ochiului, si o miscare in jos in lungul nasului, dar nu mai jos de jumatatea nasului sa zicem. Si s-a vazut, ca la masaj, a iesit ceva secretie in coltul ochiului. Dupa 2 zile, unul din ochisori s-a curatat, celalalt abia la 9 luni. Am refuzat interventia chirurgicala, speriata de efectele secundare ale anesteziei (sub 3 luni se evita orice fel de interventie, datorita efectelor secundare asupra sistemului nervos), plus ca am vazut ca e posibil sa treaca de la sine.
Plus, pediatra mi-a explicat pe intelesul meu: canalele lacrimale fac legatura de la ochi in nas; ele sunt f.fine. La unii copii nu sunt perfect drepte, si au tendinta de a se infunda. Cu cat creste, cu atat se largesc de la sine; la muci se poate infunda/imflama celalalt capat etc. Nu e o problema in sine, decat ca poate fi mediu de infectare, asa ca igiena este importanta.
Interventia chirurgicala se face oricand. Dupa o anumita varsta, se schimba modul de interventie.
Verisoara mea e de 3 ori gaurita la un ochi.