canal lacrimal infundat
Raspunsuri - Pagina 5
crocodilux spune:
Fetita noastra, la 2 saptamani de la nastere, a avut canale lacrimale infundate. Am mers la dr Burloiu, care a recomandat masaj si ser. La trei luni nu mai avea nimic.
La un an am mers din nou la dr Burloiu, pentru ca avea la un ochi aspect lacrimos. L-am intrebat daca este posibil sa aiba din nou canale lacrimale infundate si a spus ca este imposibil, ca doar la batranete se mai poate. A spus ca are conjuctivita.
I-am pus o luna picaturi antibiotice si ser, insa ochiul are in continuare aspect lacrimos, chiar daca in unele zile pare ca e mai bine.
Am fost la Oftapro, unde ni s-a spus ca are canale lacrimale infundate si ca trebuie operata.
Nu stiu ce sa mai cred. Voi ce ziceti? E posibila o revenire a infundarii canalelor, la aproape un an distanta?
floaredemac spune:
Crocodilux, ati incercat o analiza a secretiei? Poate nu a nimerit antibioticul bun. Cand am avut noi probleme, ni se sugerase sa folosim nettacin unidoza, care cica ar fi mai bun decat cel la doza mai mare. Noi nu am mai avut nevoie, ca si voi am rezolvat cu masaj si ser.
crocodilux spune:
Floaredemac, nu am incercat nici o analiza. Nici macar nu ne-a fost sugerata. Mie-mi vine tare greu sa cred ca are canale infundate la un an si o luna dupa ce ele s-au desfundat, prin masaj si ser, la trei luni.
floaredemac spune:
De-asta te-am intrebat si eu, fiindca nici mie nu imi vine sa cred. Macar mai consulta inca un medic si intreaba tu de analiza aceea. Mi-e teama ca nu cumva sa faceti degeaba procedura de desfundare.
Ca si remediu naturist, iti recomand ceaiul de pelin, cu toate ca si mie mi-e teama sa incerc lucruri de-astea cand e vorba de ochisorii copilului meu. Am folosit cu succes la mine... dar la el nu am incercat. In orice caz, nu ceai de musetel, din cate stiu eu.
Sanatate!
Edit: Daca nu vrei sa mai mergi inainte la dr, suna direct la un centru de recoltare (gen synevo) si intreaba daca fac asa ceva, sa iti explice procedura. -ma refer la analiza secretiei. Uite aici: http://www.synevo.ro/cultura-secretie-oculara-cu-antibiograma-dupa-caz/
Eu asa as face in prima faza, apoi as decide ce e de facut in continuare.
crocodilux spune:
Da, floaredemac, vom merge din nou la doctor. Eventual la dr Burloiu din nou, sau/si la inca un altul. Oftapro mi-a lasat o impresie foarte proasta. Si doctorita rece, distanta, fara pic de empatie, fara zambet. O sa detaliez intr-o zi :)
Analiza la secretie as vrea sa-i fac, insa secretia apare doar dimineata, cand se trezeste. Dar o sa sun acolo sa intreb.
In rest, in timpul zilei are din cand in cand un ochi cu aspect lacrimos.
N-am curaj sa pun niciun fel de ceai in ochi. La mine as avea, la ea nu. :)
Nu vreau sa-i fac interventia degeaba, asa, doar de moftul cuiva. Vreau sa ma asigur ca e necesara. Parerea mea (subiectiva) este ca nu e necesara.
Revin cu vesti.
floaredemac spune:
Se pare ca gandim la fel, Crocodilux .... inclusiv cu ceaiul [:)
Sa va faceti bine si sa ne mai spui si noua cum ati rezolvat! Sanatate!
micalondra spune:
Mie mi-au spus ca l-au anesteziat pe bb (de 3 luni) cu xilina si in urmatoarea jumatate de ora sa nu manance nimic fiindca are si gatul amortit si sa nu se innece, dar inainte de interventie a mancat, inca chiar atunci i-am scos sticluta din gurita si l-am dat asistentei! Mi l-au adus treaz si nu parea a avea comportament diferit. Si mi-a zis doctorita ca sa am grija sa aiba nasucul desfundat daca raceste ca altfel iar exista pericolul sa i se infunde canalul lacrimal. Si in ziua respectiva i-a mai lacrimat ochiul, dar cu urme rozii, sangerii, dar m-a prevenit si de acest lucru doctorita, ca sa nu ma impacientez daca vad urme de sange.
crocodilux spune:
Floaredemac, am fost din nou la dr Burloiu, care mi-a confirmat inca o data ca are doar conjuctivita. A zis ca el crede ca a fost rezistenta la primele doua antibiotice. Mi-a dat altul. A mai spus ca nu trebuie operata, ca nu e deloc nevoie, ca nu are canale infundate. Logica lui era exact ca si a mea: daca au trecut la trei luni, cum mama naibii sa se infunde iar la un an? A mai spus ca pot fi, cel mult, ingustate, din cauza inflamatiei. I-am povestit si ca am fost la Oftapro, unde ni s-a indicat operatia pentru canale infundate, iar el a zis "si v-a recomandat operatia, nu?". Ce-ar mai fi de comentat?
Astept pana duminica sa vad cum merge cu antibioticul asta.
Mie operatia nu mi se pare asa de usoara, chiar daca e o interventie minora si dureaza zece minute.
crocodilux spune:
Dana, Rares nu a avut nimic pana la un an jumate? Ce explicatie a avut doctorul pentru asta?
Mie nu mi se pare deloc logic!
floaredemac spune:
Crocodilux, sa dea Dumnezeu sa treaca de data asta! Din pacate si eu am ajuns la concluzia ca multe clinici (doctorii) recomanda operatii care nu sunt necesare in mod obligatoriu... interesele financiare primeaza, din pacate. Nu vorbesc despre acea clinica la care ati mers voi, fiindca nu am fost niciodata acolo, dar am observat in alte parti aceasta tendinta.
Si eu m-am ferit de operatie si am fost recunoscatoare ca am scapat doar cu ser si masaj! Va tin pumnii!