canal lacrimal infundat

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dana820 spune:

Multumesc mult pentru raspunsuri. Am luat si o hotarare sa mai astept. Nu stiu de ce dr nu mi-a zis nimic de masaj, i-as face si eu dar nu stiu cum exact, si de ce nu a mai insistat cu tratament. Nici eu nu vreau sa ajung la operatie pentru ca pana acum nu am avut nici o problema cu el si mai ales ca el nu are secretii, nu i se lipeste ochisorul, absolut nimic. Doar il are inlacrimat. O sa merg si la alt medic sa mai cer o parere.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns deea091010 spune:

am o fetita de 2 luni si o saptamana. din spital am plecat cu canalul lacrimal infundat si dupa 2 tratamente cu betabioptal si cu tobrex am ajuns la spitalul oftalmologic de urgenta din piata lahovari(buc) si ne-au spus de masajul care se face si daca nu se rezolva in 3 sapt trebuie sa mergem sa facem operatie de desfundare de canal....masajul se face dinspre varful nasului spre interiorul ochisorului....nici un alt medic oftalmolog nu ne-a zis de masaj pana nu am ajuns la urgenta....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns martta spune:

Citat:
citat din mesajul lui mamitzica

Si noi am avut problema asta cind era bebelas pina...sa spun pe la 1 an jumate;mi s-a spus ca trece pe masura ce creste si asa a fost.Cind era racit facea si mai urit.Nu stiu daca e una si aceiasi problema dar daca este ma intreb de ce dr romanesti se arunca asa usor la operatie?

Am avut aceeasi problema. Dupa nenumarate vizite la oftalmologi, am mers pe varianta dr. Burloiu, asa cum a scris si mamitzica, iar pe la un an si o luna, a trecut de la sine...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IRA_LIZA spune:

Si Eliza mea canal lacrimal infundat la ochiul drept, s-a infectat de 2-3 ori pe perioade scurte cand era f mica (2-4 luni), i-a trecut infectia de fiecare data cu Kanamicina insa canalul nu s-a desfundat cu tot masajul. Ii lacrima intr-o veselie. Asa k la finalul lui august am ajuns la spitalul de ochi de la Lahovari, a fost un consult preliminar la camera de garda, mi-a spus doctora de acolo ce acte sunt necesare, am sunat-o pe dra cand am avut toate actete, interventia a durat nici 15 min si gata. Nici o prbl de atunci pana in mom de fata. Interventia nu e majora, anestezxia e de scurta durata. Imi pare rau k am chinuit-o pana la 8 luni cu atat lacrimat, insa a fost mai dificil pt k se poate face interventia numai la cateva ore distanta de masa, or, pana spre 6 luni, papa laptic de la mami la cerere asa k era mai dificil de facut o programare.

Si eu am fost initial total impotriva ideii de a ajunge la interventie, insa daca am vazut k nu ii trece nici cu unguente nici cu picaturi nici cu masajul ochiului si vine si toamna cu frig cu toate cele, nu am mai amanat.

Pt interventie iti trebuie, printre altele, trimitere de la med fam, k nu se face interventia asa, oricand & oricum, de ex nu se face decat la o anumita distanta in timp de vaccin.

"Interventie" suna mai inspaimantator asa, povestit de altii, decat e procedura in realitate. La noi a durat cca 15 min, iar dupa noi erau 2 parinti cu un bebe de cca 4-5 luni, oricum clar mai mic decat Eliza.

Mergi la inceput

Si eu tot la urgenta in Lahovari am ajuns cu el(se trezise cu ochiul vanat intr-o duminica dimineata), am primit tratament si ni s-a spus sa revenim daca nu trece.......si asa am fost programati la operatie. Stiu si eu de trimitere.....problema e ca Rares acum e racit si dr de familie nu-mi da aviz ca e sanatos deci trebuie sa mai aman operatia. Stiu ca dureaza f putin, doctora de acolo a fost f draguta si ne-a asigurat ca in 15 min maxim 30 suntem plecati. Poti sa-mi spui cam cat te-a costat interventia pe tine atunci.....ca sa-mi fac o idee ca habar n-am.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ank999 spune:

Si noi am plecat din maternitate cu canalul infundat, am incercat cu masaj la greu, curatat cu ceai de albastrele, kanamicina, tobrex si inca niste picaturi, dar pana la 6 luni nimic, asa ca am ajuns la Sp de Urgente oftalmologice din Bucuresti, Lahovari si am facut operatia care a durat 5 minute (anesteziata a fost cam 10-15 minute). Mie de anestezie imi fusese frica, dar totul a fost ok.

Anca cu Erica Elena Nicoleta (06.12.2006)www.flickr.com/photos/9330118@N03//" target="_blank">poze,

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui dana820

Si eu tot la urgenta in Lahovari am ajuns cu el(se trezise cu ochiul vanat intr-o duminica dimineata), am primit tratament si ni s-a spus sa revenim daca nu trece.......si asa am fost programati la operatie. Stiu si eu de trimitere.....problema e ca Rares acum e racit si dr de familie nu-mi da aviz ca e sanatos deci trebuie sa mai aman operatia. Stiu ca dureaza f putin, doctora de acolo a fost f draguta si ne-a asigurat ca in 15 min maxim 30 suntem plecati. Poti sa-mi spui cam cat te-a costat interventia pe tine atunci.....ca sa-mi fac o idee ca habar n-am.

Oficial nimic; neoficial cred k vreo 50 ron i-am lasat, nu mai tin minte exact, oricum nimic spectaculos, doftora oricum a fost o dragutza; a, posibil sa fi costat ceva picaturile, k dupa marea operatie a trebuit sa-i punem niste picaturele in ochisor nu mai stiu cate zile (7, cred). Una peste alta nimic daramator.

Sa nu uit: vezi k noi era s-o patim cu trimiterea in sensul k ne-a eliberat-o dra de fam cu mai multe zile inainte de data operatiei, iar noi ar fi trebuit sa mergem dupa trimitere maxim cu o zi inainte de operatie, insa de unde sa stim?? si uite-asa am ajuns in ziua operatiei inapoi la dr fam k sa imi prelungeasca avizul ala de "numa' bun de operat", altfel nu intra Eliza in operatie in ziua aia. Complicat putin din cauza alaptatului si perioadei de 5 ore de nemancat dinaintea operatiei. Asa k sa fii in tema: operatia sa fie in cca 24 h de la data la care ti-a dat aviz dr familie, sa nu bati drumurile degeaba (mai e si iarna acum...)

Mergi la inceput

Citat:

Da, lasa-l sa se faca bine si abia dupa asta vedeti cu ochisorul, il reprogramezi. Oricum daca e racit m-as mira sa-ti elibereze aviz dr fam...

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui IRA_LIZA

Citat:

Da, lasa-l sa se faca bine si abia dupa asta vedeti cu ochisorul, il reprogramezi. Oricum daca e racit m-as mira sa-ti elibereze aviz dr fam...

Ira, mamica Elizei (3 ianuarie 2009)

Merci mult pentru informatii....Tot asa ma gandeam si eu in jur de 100-200. Am sunat sa-i spun ca e racit. Mi-a spus sa sun cand e ok pt reprogramare. La ce doctor ai fost tu? Eu sunt la dr Cioboata Miruna (ff draguta si amabila).

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui IRA_LIZA

Citat:

Ira, mamica Elizei (3 ianuarie 2009)

Inainte de anestezie i-au mai facut ceva analize in spital sau cum te-ai dus a intrat in operatie? Scuza-ma ca pun atatea intrebari dar sunt putin stresata ca pana acum nu prea am fost prin spital cu el ca n-am avut motive.......

Mergi la inceput