Pufi iubiti ian-feb 2010 (180) LMA Luca Alexandru!

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns larisel spune:

LML LUCA!
Mult noroc mereu sa ai!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danasor spune:

Citat:
citat din mesajul lui ayanna_xem

Am mai citit din urma...si sunt atatea subiecte interesante la care as fi vrut sa dau feed-back, dar nu ma simt in stare si mi-e ciuda pe mine. Ma cam doboara oboseala in ultima vreme, desi noaptea dorm destul de ok si zgubi nu-mi da trezirea decat de 1-2 ori pentru tzitzi...chiar am constatat ca atunci cand dorm mai putin si mai fragmentat parca-s mai odihnita decat atunci cand dorm cateva ore legat...oare care o fi explicatia? o fi avand legatura cu fazele somnului si momentul trezirii?

Am si eu vreo doua intrebari sondaj daca-mi permiteti...
- cata carnitza papa pufii vostri intr-o zi...ce cantitate si de cate ori?
Eu ii dau doar la pranz...nu stiu cate grame, dar cam 3-4 lingurite asa de carne pasata pe care o amestec cu legume. Oare e suficient? Ar trebui sa le dam si seara? Sau e inca prea devreme?
- cate mese solide aveti pe zi?
- ce fel de ceai dati la bebei, daca dati? il indulciti? cu ce? puneti si lamaie? cam ce cantitate de ceai beau bebeii vostri?

Cred ca am pus cam multe intrebari...mai am, dar le las pe maine, poimaine, ca sa nu aruncati cu oo...

_
Mami de strumfita zgubilitica

raspund si pt Cris.d :

1 - dimineata se trezeste pe la 9 , pe la 8 are i repriza de tt fara trezire, cam dupa o ora, o ora jum. ii fac un mar sau o para sau mango la blender cu cereale cu lapte, deci ar fi prims masa solida
pe la 11, 12 tt pt somn

2- 1 sau 2 legume cu carne/ficat/ou -
pe la 16, 17 tt pt somn

3- la 19 iar legume/ branza diverse combinatii
4- ii mai dau pe la 21 un pic de cereale cu lapte

de la 22 , 23 tt la cerere

intre mesele astea mai gustam si nishte pufuleti, un biscuitel, nishte firmituride paine, ce se nimereste, si portocale, mancam portocale la greu cu totii ca sunt si ieftine si fff bune in perioada asta.

carnitza ii pun cam un sfert dintr-o pulpita inferioara, cam dupa ochi
ceai nu prea ii dau, poate fiindca nu beau nici eu, dar apa ii dau mai ales dupa masa, per total intr-o zi bea cam 2 biberoane de 200. cand ii dau ceai ii pun la 100ml o jum de lingurita de zahar si 10 pic de lamaie - de la dr.

Cris.d ii dau sa manace cam la o ora dupa ce se trezeste sa se dezmeticeasca bine.

Mergi la inceput

La multi ani LUCA ALEXANDRU !!!!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ayanna_xem

Am mai citit din urma...si sunt atatea subiecte interesante la care as fi vrut sa dau feed-back, dar nu ma simt in stare si mi-e ciuda pe mine. Ma cam doboara oboseala in ultima vreme, desi noaptea dorm destul de ok si zgubi nu-mi da trezirea decat de 1-2 ori pentru tzitzi...chiar am constatat ca atunci cand dorm mai putin si mai fragmentat parca-s mai odihnita decat atunci cand dorm cateva ore legat...oare care o fi explicatia? o fi avand legatura cu fazele somnului si momentul trezirii?

Am si eu vreo doua intrebari sondaj daca-mi permiteti...
- cata carnitza papa pufii vostri intr-o zi...ce cantitate si de cate ori?
Eu ii dau doar la pranz...nu stiu cate grame, dar cam 3-4 lingurite asa de carne pasata pe care o amestec cu legume. Oare e suficient? Ar trebui sa le dam si seara? Sau e inca prea devreme?
- cate mese solide aveti pe zi?
- ce fel de ceai dati la bebei, daca dati? il indulciti? cu ce? puneti si lamaie? cam ce cantitate de ceai beau bebeii vostri?

Cred ca am pus cam multe intrebari...mai am, dar le las pe maine, poimaine, ca sa nu aruncati cu oo...

_

Carnitza: de pui/gaina 1-2 ori/sapt, de vita de 2 ori/sapt (2 zile consecutiv pt ca fierb la kukta), de peshte 1-2 ori/sapt, ficat de pui maxim 1 data/sapt. Cantitatea este de regula 50-100 grame (ficatul cam 30 grame) carne cruda, dupa fierbere ramane mai putzin dar nu shtiu cat. Si toata cantitatea o amestec cu legume (piure/supa), dar ce-mi rezulta este pt amandoua si nu se mananca total, ba de multe ori ramane intacta ( a se citi frecvent in cazul Nataly).
Mese solide: 3 la numar: pe la 10-11-12 (depinde de somnul de dimineatza) fructe crude sau preparate/fructe cu cereale/orez cu mere/ceva de genul asta, apoi pe la 14-15 pranzul format din 2 feluri (o supa si un piure), din care unul contzine proteine (carne/oua/oua+branza/branza) si pe la 17-18 gustarea de dupa-amiaza adica iaurt/iaurt cu fructe/branza cu fructe/branza cu biscuiti/grish cu lapte (rar)/piure de la pranz (rar). La astea se adauga lapte dimineatza (de fapt pe la 5-6 destul de noaptea nu?) si lapte+cereale la culcare seara pe la 21. Plus finger-food peste zi (ce se nimereshte si in momente cand vreau "sa scap" de ele).
Ceai: cam 2 litri la 1 zi jumate beau amandoua (Nataly 75% si Alena 25%), dar de vreo luna mai beau si cate putzina apa (mai in joaca mai in gura). Avand problema cu eriteme si scaune numeroase ceaiul e musai de menta/menta+ceva (gen tei, lamaitza, babycalm). Si indulcit cu fructoza. Si musai incalzit la fiecare inghitzitura.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui mamidepuiuti

referitor la fular...sotul unei prietene e un f. bun medic orl,si cand era radu mic mi-a interzis sa-i pun fular pe gura cik sa-mi pun mie daca vreau,dar sa las copilul sa respire aerul normal
editez sa spun ca noi iesim si pe ger,inca asta mic mai trage si-un pui de somn cateodata...

mami de Alex si Radu

, e bine de stiut
nici eu nu-i pun fular pe gura,dar de obicei nu prea stam pe afara daca e frig, ne urcam repede in masina si mergem unde avem treaba

Mergi la inceput

Eu am fugit la somn... maine ma scol devreme ...program curatzenie generala in living - partea I. Presimt ca vor fi vreo 3-4 partzi ... NB!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ayanna_xem spune:

DANASOR, LARISEL... multumesc mult pentru raspuns. Ma ajuta sa-mi mai fac si eu ordine in ganduri, ca ma tot intreb daca e ok menu-ul meu, programul meu de masa...

A, LARISEL, mai vroiam sa-ti zic ca si noi ne-am confruntat cu o iritatie care nu ne mai trecea si am mers la medic care ne-a spus ca de fapt nu ar fi iritatie, ci un fel de ciuperca, desi arata exact ca iritatia de scutec...si ne-a dat unguent Dermovate si Fucidin si in trei zile ne-a disparut de tot. Daca nu trecea trebuia sa facem urocultura sa vedem daca nu e ceva interior, dar am scapat usor.
Ma gandeam la tine ca si tu te confruntai cu o iritatie din asta care nu mai trece...ai fost la medic ca sa te convingi ca nu cumva e vorba despre altceva?

_

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui simplicity

Citat:
citat din mesajul lui xela_07

Ce de "butoaie" mai fetelor, care mai de care .
Asa suntem noi femeile niciodata multumite cu ce avem si intodeauna ar fi bine sa fie altfel/altcumva .

Asa e,eu cel putin ma incadrez in categoria mereu nemultumita(din pacate sotul asta imi reproseaza),toata viata mi-a placut sa planific,am target pt 30 ani,etc... mi se pare ca asa mai mult realizez,imi place sa imi fac planul si sa il respect,cat pot.cat e de gresit?

Mami de Ariana(albinuta mea)
Motto-ul de azi:
"Dreams come true; without that possibility, nature would not incite us to have them"

bravo tie ca stii ce vrei, dar faptul ca esti nemultumita si mereu iti doresti sa-ti atingi anumite teluri nu inseamna ca nu pretuiesti prezentul? ma refer la momentul tau de prezent nu la ce ai acum (copil,sot s.a...) nu siut daca m-am facut inteleasa...la ora asta ,

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui cris.dogarel

Ema afacut pasi de-a busilea. pe inainte, ca inapoi incepuse de 3 zile.

acu' am incercat s-o adorm fara tzatza. prea multe vreau si eu intr-o zintz,ntz, zise ema si eu m-am conformat.sunt cam ...sigura ca nu prea mai e lapte, nu mai curg sanii, nu se mai umplu nici daca trec 3-5 ore fara, dar nici ea nu mai trage decat de cateva ori sa adoarma si...gata. au ramas cam de suzeta, cum zicea LOREX. btw, cat a durat faza asta de kiki la bobitza?

Ema
nici la mine nu se mai umplu,dar cand verific mai este, oricum la cat manaca A. sunt sigura ca tt e de alint, ca tare ii place...
Mama reuseste s-o adoarma, dar daca sunt eu cu ea nu scap faar tt la somn.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Lillo

Citat:
citat din mesajul lui xela_07

Citat:
citat din mesajul lui Lillo

Neatza!
Dece acum am vazut si voiam sa raspund ca e corect cu cratima, ma-sa, etc(prescurtare de la mama sa...)
Dar te-ai miscat mai repede.
Noi fara febra in sfarsit...si fara bube...deci a fost o viroza mica, mititica.

Chiar vroiam sa intreb ce mai face. Cand aveti serbarea? O sa mergeti?

Mergem la serbare pe 16. A invatat poezioara, ma alearga prin casa sa mi-o spuna, mai bina zis ma mituieste, cum vrea ceva cum mai recita cate o poezie...Daca la Mos Craciun poezie=cadou, poate merge si la mami, de ce sa nu incerce...

draguta tare fetita ta

Mergi la inceput