Acomodarea motanelului
Raspunsuri - Pagina 2
josefine spune:
haha, trebuie sa va obisnuiti cu mobila zgariata:-)
Canapeaua mea de 4 luni deja are urme de zgarieturi, scaunele la fel.. Eu m-am impacat cu ideea. Si are scratching post, nu ca nu ar avea biata de ea unde sa isi ascuta gherutele.
Dar cel mai fain e cand sare ca un ninja pe pereti si isi da drumul de sus. Nu va spun ce urme a lasat pe pereti:-)
Matza mea e nesimtita rau . Am auzit si de pisici cuminti.
Exista si optiunea sa ii scoti gherutele (declawing), nu stiu daca ti-a spus medicul, dar e o barbarie. Prefer cu zgarieturi decat sa chinuiesc bietul animal.
LidiaB spune:
Nu am stiu ca se poate asa ceva (declawing), dar dupa ce am citit mi se pare barbarism.
http://www.declawing.com/htmls/declawing.htm
Evolutia lui pare sa fie buna, mai ales ca fetita mea de 9 ani se joaca cu el cand vine de la scoala de doarme apoi mititelul neintors.
I-am dat si mancare umeda si mancare uscata. Nu observ sa-i placa una mai mult decat alta, dar de cand mananca si umeda isi acopera totul la ladita si sunt tare multumita. Stiu ca nu are legatura una cu alta,ci e doar coincidenta, in felul acesta nu mai miroase deloc, (inainte da , chiar daca folosim granule si mai pun si plante aromate ca sa eliminam complet mirosul).
LidiaB
ina.click spune:
Si mie mi se pare declawing o barbarie.
E doar mobila, sunt doar niste ...spatii de depozitare din lemn pana la urma. Merita sa ciopartim falangele unui animalut pentru asta?
Ma bucur ca se acomodeaza si ca va intelegeti bine cu totii. Multa sanatate tuturor.
27 +
denizel spune:
Cand am avut eu pisicute, pentru ca stateau in casa si nu aveau pe unde sa-si toceasca gherutele, le taiam putin. Cu unghiera .
Se apasa pe pernita, iese gheruta si apoi se taie foarte, foarte putin din varful ei (grija mare sa nu se atinga zona vascularizata - uitati-va intai pe partea din spate a gherutei ca sa vedeti de unde incepe zona vascularizata, pentru a nu o atinge din greseala).
Nu doare deloc, nu streseaza pisicutele si nici nu mai simt nevoia sa-si pileasca unghiile pe mobile :).
~Lumea ar fi mai frumoasa fara macelari~
LidiaB spune:
Da o sa incerc sa-i tai gherutele.
Dupa cateva zile deja de stat la noi, nu mai miauna decat dimineata dupa ce ne trezem cam 30 min....nu am inteles de ce. Fiecare cu tabietul lui.
In rest ziua doarme linistit, seara se joaca, e plin de energie tocmai cand vrem noi sa ne ducem la culcare.
O zi placuta,
LidiaB
ina.click spune:
Se ascund foarte des in sertare, dulap, pungi, etc.
Verifica de doua ori inainte sa pornesti masina de spalat, cuptorul, sa inchizi valiza, etc.
Nu stiu exact de ce le place sa se inghesuie in spatii mici, dar chiar asta tind sa faca.
Le mai plac si unele mirosuri bizare. Apa de la flori d ex. Sau mirosul de clor.
Da-i o maslina verde (preferabil din aceea conservata in ulei, nu saramura) si s-ar putea sa ii placa foarte mult, fie ca jucarie fie o va rontai pe indelete.
Hm...ce imi mai amintesc eu de la ale mele.
Daca tinde sa devina prea agresiva cand se joaca, striga un "au!" hotarat, retrage-ti mana si pleaca din camera. Nu-i nevoie sa il respingi sau sa il mustruluiesti; sunt suficient de jucause incat incetarea activitatii sa fie suficient de punitiva cand sunt mici
...si planta pisicii se cheama "catnip" in engleza. Nu exagera cu ea totusi. Pe mine ma cam sperie cum se comporta cand dau de ea.
27 +
LidiaB spune:
De ieri am vazut ca se urca pe fotolii. Unul e langa agvariu(250l) si tare ar mai prinde el cu labuta un pestisor.
Tatal meu sta la noi cateva luni , asa ca are compania pisoiului dimineata, dar...asta micu doarme de cum plecam noila scoli servicii pana la 3 cand vine fetita acasa. Ii place sub patul lui, iar seara se joaca ( se urca pe mese, tastaturile calc. care pornesc instantaneu , etc)
Ieri seara a cercetat holul si incaltamantea de la intrare..si a cazut o cizma de a mea inalta peste ..si a fugit mancand panantul .
LidiaB
mianna spune:
din experienta mea de 5 ani cu o pisica si-un motan (in primul lor an de viata aveam mult mai mult timp liber, asa c-am citit cam tot ce se putea citi - ca sa va faceti o idee, inainte de-a o castra pe pisica am chemat veterinarul acasa pentru o discutie, si-a incremenit, saracu', cand m-a vazut scotandu-mi lista cu 10 intrebari )
- castrarea la 6 luni stiam ca e recomadata pentru pisicute; la motani se tenteaza, pe cat posibil, implinirea varstei de un an, pentru a facilita dezvoltarea uretrei. pentru evitarea surprizelor (desi pisica era deja castrata) eu l-am castrat pe al meu la 10 luni.
- nu, pisicile n-au intoleranta la lactoza. eventual unele pisici. eu posed doua exemplare la care laptele face parte din meniul zilnic. nu lactate fermentate, deci smantana nu. cas dulce mai mananca din cand in cand aia mica, fiindca-i o pofticioasa si moare dupa el, la fel ca stapana-sa daca ii gatesti ceva, nu folosi sare si/sau ceapa. nu ii da dulciuri.
- cu mobila - resemneaza-te. ai mei au sisaluri de toate formele si marimile, peste tot, si de felul lor sunt cele mai cuminti feline de pe planeta, dar tot fotoliile si canapelele par mai atractive. catnip-ul n-a avut la noi niciun efect. nici unghiile taiate periodic nu le impiedica sa faca franjuri tapiseriei.
- mancarea - eu sunt adepta mancarii uscate, cea umeda reprezentand la noi doar un rasfat saptamanal. stiu ca exista teorii care spun altceva, insa ale mele se dezvolta foarte frumos si fara probleme cu ea (e drept, beau destul de multa apa si lapte) si pentru mine e un mare avantaj - le pot lasa singure pana la 4 zile, fara sa fie nevoie sa treaca cineva pe la ele. iar dintisorii-s sanatosi - mancarea uscata impiedica formarea tartrului.
- cu ideea "cum il inveti de mic asa il ai" sunt perfect de acord - cu amendamentul ca uneori e greu sa inveti o pisica sa faca ce vrei tu, din moment ce se stie ca pisicile n-au stapani, ci servitori
olympia spune:
Motanul nostru are un cos al lui, cocotat pe o lada. Acolo doarme. Nu-i dau voie sa se urce in alte locuri(pat, fotolii) decat daca-i la noi in brate, deci numai cand noi il luam. Asa a inteles ca sus pe mobile e teritoriul nostru. Prin urmare, nu strica, nu-si ascute ghearele in casa(o face afara pe stalpul de la magazia din curte in al carei pod se urca uneori), nu incearca sa se urce pe masa. Singurul loc unde se mai cocoata e caloriferul, sta acolo si priveste pe fereastra. Nu stiu daca stati la bloc sau la curte, la curte-i intradevar mai usor pentru animalute. Motanul nostru n-ar face in casa pentru nimic in lume, daca are o nevoie vine noaptea si ma trezeste mieunandu-mi la ureche sa-i dau drumul afara. Acum iarna mai aman cateodata si-i zic sa mai stea ca-i ingheata coada, se mai joaca un timp si cere din nou mai tarziu pe la 5-6 dimineata.
Pene colorate... cate putin din toate!
album
gradina
LidiaB spune:
Noi stam la bloc..deci nu are cum sa iasa afara. Dimineata tot miauna cand ne vede, ca nu mai are voie sa doarma prin dormitoare, ca se juca toata noaptea pe paturi , calculatoare...si ne trezea. Iar dupa ce mananca papica umeda, il apuca alergarea prin casa, eventual se mai joaca cu vreo firmitura de prin bucatarie daca gaseste pe jos, cu globurile de la brad, bea apa de la brad, desi castronelul lui are apa proaspata mereu...priveste pe geam la toate masinile care pleaca din parcare..si le urmareste pana nu le mai vede, tot asa si cu stapanii cateilor,....
LidiaB