Acomodarea motanelului

Acomodarea motanelului | Autor: LidiaB

Link direct la acest mesaj

De ieri avem un membru nou in familie. Un motanel de 3 luni tare dragalas...dar plangacios. E normal sa planga mereu? Tace doar pt 5 sec si iar miauna. Sper sa fie doar temporar.
Cat despre acutitul unghiilor...ce ma sfatuiti?! noi de abia ne-am schimbat mobila in sufragerie si tare nu as vrea sa o testeze.

Orice sfat e bine venit.
Multumesc
LidiaB

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ina.click spune:

Cumpara o chestie din aia de ascutit ghearele pe ea si ca sa il atragi spre obiectul cu pricina, cumpara si niste...catusnic parca ii zice? Sau iarba-pisicii. Se gaseste la orice farmacie veterinara in sticlute, stropesti putin cu ea respectiva ascutitoare de unghii.

Si da, e normal sa planga cat il tina gura la inceput. Are 3 luni, e mic si e speriat.
Pisicile sufera de multe ori cand li se schimba locul de trai.

Acorda-i atentie pisoiului, ia-l in brate, joaca-te cu el cand miauna. Acum se simte tare singur si vulnerabil, de aici si mieunatul.
Ca si copiilor, le place sa se simta protejati. Tine-l in poala cand stai la calculator, etc

27 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LidiaB spune:

Ieri i-am cumparat chestie de ascutit gherutele, l-am asezat pe ea si instinctiv a inceput sa-si scoata gherutele pe ea. L-am dus si la vet si i-a facut primul set de analize si vaccinuri. In 2 sapt. trebuie sa mergem iarasi si apoi la alte 2 iarasi. Tot veterinarul considera ca trebuie sa-l castram inainte de a impli6 luni pt. a nu incepe sa se-si marcheze terenul prin casa..ca apoi chiar daca-l castram tot va continua sa faca p.... Deci primele lui luni la noi vor fi tare stresante.
Cat despre miunat..ieri parca s-a mai rarit....Dar a inceput iarasi de dimineata cand ne-a vazut treziti prin casa. Ce ma bucar e ca doarme toata noaptea cu noi ( la picioarele noastre) fara sa ne trezeasca ( joaca sau mieunat.
Voi cum le hraniti? Doar mancare uscata? Am inteles ca e recomandat si mancare umeda seara si dimineata, iar in rest sa-i fie lasate crantanelele. Asa procedati si voi?

LidiaB

Mergi la inceput

Cauta pe un forum de specialitate si gaseste o marca de mancare pt pisici care sa contina cat mai putina sare. Majoritatea pisoilor crescuti cu mancare din comert fac calculi renali din cauza excesului de sare prezenta in hrana de proasta calitate (de obicei fix aia cu reclame multe pe toate TVurile)

Intreaba si un veterinar ce parere are despre hrana preparata de tine. Ma rog, vorba vine preparata, nu prea ai mare chestie de preparat la un pisoi. O felie de piept de pui sau o conserva de peste etc.

E f ok castratul, felicitari pt decizie.

Eu am caine, nu detin momentan pisoi din cauza incompatibilitatii speciilor S-ar forma un lant trofic prin casa....dar cand am avut, am hranit pisoiul cu lactate (iaurt, branza) si carne preparata (fiarta d ex sau conserve de ton mai luam...), totusi asta dupa ce am intrebat vreo doi veterinari sa ma asigur ca nu fac vreo prostie.

27 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns josefine spune:

Lidia, incearca Wellness, daca esti in US.
Eu asta ii dau matzei mele de doi ani. Si umeda si uscata. Aici parerile difera - unii dau numai uscata, unii dau numai umeda, unii dau numai carne cruda, etc. Fiecare cum crede mai bine.
Wellness e buna, din cate am cercetat - ca regula, daca te uiti la insiruirea ingredientelor, vezi sa fie carnea primul ingredient. Ingredientele sunt insiruite procentual - adica, primele ingrediente au o pondere mai mare in compozitie.
Daca te uiti la whiskas, o sa vezi apa, de ex.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns josefine spune:

Inca o chestie - total pe invers. Pisicile sunt intolerante la lactoza; nu se recomanda sa ii dai lapte, branza, smantana.
Stiu ca in Romania asa hraneam pisoii - dar nu e recomandat.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui josefine

Inca o chestie - total pe invers. Pisicile sunt intolerante la lactoza; nu se recomanda sa ii dai lapte, branza, smantana.
Stiu ca in Romania asa hraneam pisoii - dar nu e recomandat.

oopsie.

Uite, vezi :)

Deci intreaba 1, 2, 3 medici veterinari si eventual intra si pe forumuri de matze etc.
Mie mi se dadusera asigurari generoase "da domnisoara, sigur, bagati branza, are calciu"...si cand colo, nu.

27 +

Mergi la inceput

Multumesc mult pt. raspunsuri.
Da stam in MD , Washington DC area, deci gasesc ceea ce mi-ai recomandat tu. O sa verific si cu veterinarul cand ajung data viitoare despre mancare.
LidiaB

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Eu am citit ca nu se recomanda castrarea motanilor inainte de un an, desi multi medici recomanda asta inainte de 6 luni...acuma cum credeti voi. Morgan, motanul nostru are acum un an jumate. L-am adus si noi acasa cand avea 3 luni, a plans noptile la inceput. Nu voiam sa il invatam sa doarma cu noi in camere, asa ca l-am lasat de la inceput singurel noptile. Ne trezea de cateva ori pe noapte mieunand...dar s-a obisnuit pana la urma. Acum ne trezeste numai in we cand dormim mai tarziu decat e el obisnuit sa ne vada in picioare :)). Noi l-am castrat la 11 luni, dar sa stii ca nu incepuse inca sa isi marcheze teritoriul, acuma probabil depinde si de rasa, al nostru e jumate norvegian de padure. Ce rasa e motanelul tau si cum il cheama? :)

Mancarea noi ii dam mancare umeda de doua ori pe zi, dimineata si seara, in rest are la discretie crantzanele. Daca il hranesti numai cu crantzanele atunci vezi sa aiba suficienta apa in vas, ca bea multa.
Pe mobila isi va mai scuti el gherutzele chiar daca are stalpul acel aspecial. Al nostru isi ascute gherutele pe mobila de bucatarie(e veche, cu asta am noroc :)) dar numai cand ii dau mancare, in rest mai foloseste picioarele scaunelor :).
Cu laptele da, trebuie din acela fara lactoza, noi mai luam din acela special de pisica sau chiar de la raionul de produse lactate fara lactoza.

Daca il obisnuiesti numai cu mancare cumparata, nu va atenta si nuva cersi mancare preparata in casa. Al nostru nu se urca pe masa de ex, nu ii place mirosul mancarurilor noastre...nici nu vine niciodata la cersit cand mancam, nu il tenteaza.

Cam atat imi amintesc acum, daca mai ai intrebari, cu placere...

fii alaturi de Mihaita

vorbe de copil...

Hobby

www.talentedenazdravani.ro/" target="_blank">talentele nazdravanilor

calator de profesie

Mergi la inceput

Am observat ca pisicile pot fi uneori fixiste in privinta obiceiurilor lor.
Nu fixist = maniac-obsesiv, ci mai degraba acumulatoare de tabieturi. Au o mancare favorita, un colt favorit, o jucarie, o persoana si uneori cand regulile se schimba chiar si accidental in micul lor univers sunt foarte afectate.

De aceea recomand sa deprinzi motanelul de pe acum cu obiceiuri bune.

Am gazduit temporar si catei si pisici de obicei ai prietenilor care trebuiau sa plece pe undeva. Cainii se acomodau rapid, dar pisicile de fiecare data au fost foarte amarate / stresate de schimbare. Transportul unei pisici pe tren sau cu masina poate fi si acela o sursa de stress.

Cred ca totul a culminat cand cineva mi-a lasat o pisica in grija pentru o saptamana uitand sa imi spuna ca mananca un singur lucru: plaman crud de vita, portionat in bucatele. Eu nici nu stiam ca asa ceva e comestibil!

Asa ca am petrecut 4 zile incercand sa tentez un birmanez flamand si foarte mieunator cu de toate: si peste, si mancare pt pisici, si carne, si ficat, si lapte si de toate. Pana si-a activat roamingul stapana....

Cu un caine cred ca nu mi s-a intamplat asta niciodata; de obicei renunta la ce obiceiuri alimentare aveau si accepta si altceva.

ma rog, rezumand poliloghia, probabil o mancare de calitate pt pisici, fie umeda fie uscata, ar fi optiunea ideala. Cine stie cand trebuie sa lasi pisoiul cuiva cateva zile si e bine ca hrana sa sa fie accesibila.

O alta diferenta intre caini si pisici e ca uneori pisicile nu isi exprima pe moment nemultumirea si frustrarea ci par a capata "obiceiuri proaste" care de fapt sunt doar efecte ale nemultumirii / spaimei lor.
Toate pisicile fericite pe care le-am vazut erau in acelasi timp si animale de companie excelente: calme, non agresive, sociabile.

27 +

Mergi la inceput

E un motanel complet negru. Nu stiu ce rasa e, ca a fost cumparat impreuna cu fratiorul lui de niste prieteni de la o tipa care se ocupa cu plasarea pisicilor fara stapani. o sa-l intreb pe veterinar. Are pana si pernutele labutelor si mustatile negre. Am observat ca ii place sa se ascunda si sa doarma. L-am cautat azi 10 min prin toata casa si a venit intr-un tarziu de dupa masina de spalat rufe, plin de praf pe blanita lui neagra si mustati. Vad ca deja s-a mai linistit, miauna doar din cand in cand, probabil isi mai aminteste el cate ceva....sau i-a intrat in obisnuinta sa miaune. Apoi tace singurel si-si cauta de joaca.

LidiaB

Mergi la inceput