usturoi la copil?

usturoi la copil? | Autor: andromeda201

Link direct la acest mesaj

am un copil de un an si 3 luni. obisnuiesc sa-i dau zilnic macar 2 catei de usturoi-in combinatie cu papa. de curand o ruda m-a atentionat ca ar contine arsenic si ar fi contraindicat. stie cineva daca aceasta afirmatie este pertinenta? multumesc

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Se pare ca ideea potrivit careia usturoiul ar contine arsenic isi are originea in mirosul unuia din oxizii de arsenic, miros aproape identic cu al usturoiului.

Un studiu recent arata ca, din contra, www.newscientist.com/article/mg19726385.100-garlic-combats-arsenic-poisoning.html" target="_blank">usturoiul este un foarte eficient remediu IMPOTRIVA intoxicatiei cu arsenic.

In cantitati rezonabile usturoiul este indicat. Acum, ce inseamna doi catei (un catel mare de usturoi face cat 5-10 catei mici) pentru un copil mic, numai un medic poate sa ne spuna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

"Macar" 2 catei zilnic?! Interesant, dar de ce faci asta la o varsta asa de frageda, ii place copilului sau consideri ca are ceva beneficii? Eu nu i-am pus niciodata in mancare dar i-am dat cateodata borcanele care aveau in compozitie usturoi, chiar ma distra ca-i mirosea un pic respiratia dupa. Cred ca nu toata lumea il tolereaza la fel si cica multi copii isi mostenesc parintii; eu de ex. sunt genul care poate balota ceapa fara probleme dar de la usturoi mi-e cam rau, chiar daca nu-mi displace, asa ca mananc extrem de rar (si in niciun caz mujdei, de la ala ma ia gaia), de asta am ezitat sa-i dau copilului, sa nu-i cada si ei la fel de greu. Dar 2 catei mi se pare o cantitate enooooorma...

mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
18 luni
Manole forever
Sovata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andromeda201 spune:

ma intrebi de ce-i dau usturoi. ii place-spre bucuria mea-, mancarea e si asa fada. si-i dau pt imunitate-raceala etc-. incerc sa-l hranesc cat mai sanatos, dar nu-l oblig sa pape ce refuza. :), cati copii mananca oare cu placere catina? el o papa ca pe bomboane-recunosc, majoritatea o inghite:).
ei bine, informatia cum ca usturoiul ar fi periculos pt sanatatea oamenilor este aparuta recent, eu nu vreau sa cred prostia asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns m_monique spune:

copiii mei mananca amandoi usturoi si ceapa cu mare placere. de cate ori curat ceapa sau usturoi trebuie sa le curat si lor.
fetita mea a ajuns sa se serveasca cu usturoi de pe taraba din piata, in timp ce eu faceam cumparaturile. si manca cu o pofta usturoiul ... spre crizarea babelor si a pietereselor.
in schimb copiii mei nu mananca fructe.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deus spune:

si al meu mananca ceapa si usturoi cu mare placere, noi cand facem mujdei (usturoi cu sana sau usturoi cu rosii) facem in halba mare de 0,5 l si nu ne ajunge:-)

devii ceea ce practici
www.de-azi.ro
http://oscarfriends.wordpress.com/

Va rog sa-l ajutati pe ALEX! http://dianalaura.wblog.ro/.

Mergi la inceput