Nu asculta

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Delia, te rog mult nu te amari din motivele astea si mai ales nu te izola, ei ar trebui sa fie izolati undeva pe o insula pustie sa ramana doar ei cu ideile lor tampite! Ar fi ideal sa reusesti sa-ti compui o fatza DE "NU accept sfaturi", adica de cate ori cineva initiaza o conversatie in care clar vor urma "sfaturi" sa iei o figura super rece, eventual sa le bagi o privire taioso-ironica si pur si simplu sa te faci ca nu auzi; nu are rost sa intri in polemica cu astfel de persoane rigide, caci tot tu ajungi sa te enervezi si sa-ti strici ziua. Iti spun pentru ca si pe mine ma enerveaza astfel de atitudini dar am constatat ca pur si simplu nu am fost tzinta unor asemenea sfaturi si nu prea stiam de ce, apoi mi-a deschis cineva ochii, cica atunci cand sunt cu copilul ma concentrez strict asupra lui si am o mutra gen "nu am chef de conversatii". Sa spun drept, de multe ori conversez in parc cu alte mame dar am un radar intern care, iertata-mi fie lipsa de modestie nu da gres si-mi dau seama de la inceput cu cine pot vorbi si cu cine nu.
Acum imi amintesc ca totusi si eu am fost abordata de straini pe strada (prietenii sunt ca mine iar cu rudele n-am ce discuta, sau le-o tai scurt daca se baga), deci pur si simplu niste necunoscuti i se adresau direct fiicei mele din carucior:"vaaai, scoate degetelul din gura!"; "cum, cu degetelul in gura? da'-i frumos?" Intotdeauna raspundeam cu gura pana la urechi:"eee, dar de ce sa-l scoata, habar n-aveti ce bun e!! Ia incercati si dvs!". Face un neica nimeni (sau o tanti) morala copilului meu de 9-10-11 luni, pe strada! Ei o tin asa fiindca nu li se taie macaroana, ca daca ar fi ironizati sau chiar repeziti de cateva mame diferite, si-ar tine limba dupa dinti.
Sau in parc: fetitza mea, care umbla doar in 4 labe pe atunci. Majoritatea mamelor erau shocate ca o las sa patruleze asa prin parc, vaaai, se murdareste! Da? Si ce propuneti, s-o priponesc in carucior sau s-o tarasc spanzurata de manutze, cum am vazut mame cu copii de 7-8 luni? Bine, astora chiar nu le spun nimic, zambeam larg si-mi admiram progenitura cum treiera parculetul.
De dat la fund sau peste manutze nu mi-a sugerat niciodata nimeni, pentru simplul motiv ca a mea fata era mereu relaxata, voioasa, n-avea nicio treaba. Chiar ma enerva ca multe destepte o dadeau exemplu la bietul lor copil:"uite fetitza ce cuminte e! tu de ce nu esti cuminte!" Poate de-aia ca urli non-stop la el, tanti, si aude numa "nu-i voie!! nu-i voie!! iei na-na!!"?...
Ce m-am aprins, asa patesc de fiecare date cand e subiectul asta in discutie:)))

mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
18 luni
19 luni
Manole forever

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns larasarit spune:

Hai sa facem un topic cu "Asa nu, sfaturi de la lume adunate"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lulu77 spune:

Ilinca, eu am luat foc efectiv, intr-un magazin de cartier, cumparam paine, cu Luca langa mine, care ma tragea de geaca,si imi zicea in sopata mai mult sa ii cumpar o bomboana, si vanzatoarea :vai da' ce copil obraznic"pe buneeee? am intrebat-o..ce ti se pare asa "obraznic" ca cere insistent o bomboana? si si-a cam inghiti limba

Alina, mamica lui LUCA GABRIEL (20.08.2007)

bazar umanitar

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delsim spune:

Uite asa patesc si eu la faza cu degetul in gura, pe strada, la magazin, in parc...mi se pare incredibil cum niste straini simt nevoia sa se bage in seama si sa faca pe pretiosii cu copilul meu!
Nu stiu inca, nu m-am invatat cum sa parez astfel de "atacuri" , pentru ca eu asa le percep...ca atacuri
Le-as ignora , dar acuma nu pot inca...sunt prea tensionata
De felul meu asa sunt...pun orice nimic la suflet
De asta m-am si izolat...nu pot sa le fac fata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Delia, incearca sa iti faci "obrazul gros", inchide urechile si asculta numai persoanele care iti sunt dragi si in care ai incredere. Incearca sa nu mai auzi ce comenteaza strainii pe langa tine sau trimite-i scurt sa isi vada de treaba!

www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=chic%20bebe%20-%20klorane%20baby&page=2" target="_blank"> Rareshic - lau.jpg

Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Si cu cei dragi cum procedez?Aici e o problema si mai mare...maica-mea, soacra-mea,tatal meu, si o gramada de apropiati, membrii ai familiei, vecini...toata lumea pare ca participa la cresterea fetei mele
Le-am zis cu frumosu'...degeaba...i-am repezit..s-a lasat cu certuri, scandaluri
Mi-e greu sa accept ce se intampla, nu ma asteptam la asa ceva
Se pare ca si subiectul copil, va deveni un tabu...pe langa multe altele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lulu77 spune:

Delia, ori ii ignori si poate isi vor da seama ca nu mai au nici o sansa, ori le spui direct sa inceteze cu "sfaturile", tu esti cea care decizi ce educatie ii oferi copilului tau.
Eu sunt imnuna...de fapt nu, mai bine zis sunt nesimtita, NU AUD ,si pace, NU AUD.

Alina, mamica lui LUCA GABRIEL (20.08.2007)

bazar umanitar

Mergi la inceput

Vai de mine, lulu, ce nesimtzita!! Doamne, ce i-ar fi auzit urechile din partea mea!
Delia, prima ta postare pe topic m-a facut sa-mi fii tare draga; chiar mi-ar placea sa stiu ca-ti putem fi de ajutor cumva. Ce varsta are copilul acum? Ai enumerat multe persoane apropiate care te bombardeaza cu sfaturi "pretioase" dar pe sotzul tau nu; asta ar fi un bun punct de plecare, daca sotzul tau ar fi in acord cu tine si de partea ta. Soacra sau mama: locuieste vreuna cu voi? Sau esti nevoita sa le lasi copilul in grija cateodata? Caci daca nu, treburile se simplifica foarte mult.
Mama mea de ex. locuieste cu noi; e o persoana foarte faina, dar e o mama-closhca si normal ca tinde ca bunica sa fie la fel. Din partea ei am avut mici sacaieli gen:"vai, sughite! de-aia sughite ca-i e frig!! imbrac-o mai gros!" Puii mei, a sughitzat aproape zilnic primele 2-3 luni si era canicula! Asa ca normal ca nu puteam decat sa rad de sugestiile ei, bine-intentionate de altfel. Cand a vazut ca-i ignor si-i combat babismele, a lasat-o mai moale.
Soacra nu zicea niciodata nimic in contra a ce ziceam eu, dar vedeam pe fatza ei cand nu e de acord. O data m-a intrebat daca sa nu-i ia sticlutza cu biberon, am zis ca n-am nevoie, ca nu-i dau ceai. S-a mirat, doar ceaiul e un "oldie but goldie" si acum pentru multa lume S-a mirat si apoi a crezut ca a descoperit calcaiul lui Ahile:"dar apa? apa cum i-o dai?" Ei, cand i-am zis ca un copil alaptat n-are nevoie sa bea apa, i s-a taiat respiratia. A incercat sa murmure ceva gen:"canicula...sete...deshidratare", am zambit intelegator si am tinut-o pe a mea. N-a zis nimic dar ulterior a venit sotzul chicotind ca l-a implorat maica-sa sa ma convinga sa dau apa la copil, ca se deshidrateaza...am ras bine amandoi si gata.
Ei, dar soacra mea este genul de femeie careia ii place sa afle lucruri noi si are mare incredere in ce spun oamenii de stiintza pe la tv. Si m-a sunat o data super incantata, ca a vazut o emisiune medicala pe tema alaptarii, si era o doctoritza care atatea lucruri extraordinare a zis...si luand o pauza:"de fapt a zis exact ce mi-ai tot zis si tu...inclusiv cu aia ca n-au nevoie bebelusii alaptati de apa ai avut dreptate!"
Delia, cei din jurul tau cum sunt? Daca soacra-ta e si ea ca a mea, ar trebui sa fie foarte usor; asa sunt unii oameni, nu cred ceva decat daca e enuntzat de vreo "somitate". Da si tu niste exemple concrete cu ce te sacaie cei din jur, sa-ti propunem niste abordari (daca vrei).
Si eu eram genul care vai, sa nu raneasca pe nimeni, mai bine lasam de la mine...ei, dar cand vine vorba de copilul meu sunt leu-paraleu, nu cedez nici un mm de teritoriu (cata vreme sunt convinsa ca am dreptate...si am). E pacat ca iesita dintr-o depresie sa dai in alta fiindca ti-e greu sa gestionezi situatia cu niste bagaciosi

18 luni
19 luni
Manole forever

Mergi la inceput

Multumesc , Ilinca de incurajari! Am invatat muuulte citindu-va de-a lungul timpului pe la diverse topice, practic ideile voastre de crestere si intelegere a copilului s-au mulat perfect pe ideile mele si practic ati fost prietenele mele nevazute care mi-au confirmat ca sunt pe drumul cel bun.
Fetita mea, Amalia, are acum aproape 9 luni.
Sotul meu este cu mine si langa mine, ne dezvoltam si invatam impreuna.
Situatia noastra locativa este grea, locuim cu ai mei ,incercam sa ne mutam, povestea e complicata si grea.Soacra este in alt oras , din fericire. Nu este nici pe departe ca a ta.Probleme au fost mereu cu ambele perechi de parinti, acuma dupa nasterea Amaliei au rabufnit toate, plus problemele mele acumulate din copilarie cu ai mei...probabil sunt "copil captiv". Devenind parinte am inceput dintr-o dat sa vad lucrurile clar.E...ai mei au pretentia sa=mi cresc copilul dupa modul lor stramb si invechit, eu insami fiind produsul nereusit al educatiei primite. Eu considerandu-ma "damaged", nu accept implicarea lor cu forta in cresterea fiicei mele, s-o strice si pe ea.
Povestea e lunga, a spus pe scurt problema, nu vreau sa monopolizez topicul.Imi cer scuze fata de Nicoleta!
M-am gandit adeseori sa scriu pe forum un topic, insa...nici timpul nu mi-a permis si sincer asa de jos am fost ca nu mai suportam sa fiu judecata si aici.
Am inceput sa merg la psihoterapie si facem eforturi sa ne mutam.

Mergi la inceput

Ei, Delia, nu cred ca se supara Nicoleta, mai ales ca si-a rezolvat problemele pentru care cerea ajutor in topic. Putem acum sa ne prefacem ca titlul "nu asculta" se refera la faptul ca cei din jur nu asculta ce spunem si nu tin cont de cum vrem noi sa ne crestem copilul, incercand sa ne impuna conceptiile lor.
Eu ma mir ce probleme asa mari, "existentiale", le pot pune un copil de 9 luni, ce "educatie" ar vrea ei sa-i oferi la varsta asta?! Mi-aduc aminte ce varsta lipsita de griji a fost asta pentru mine, nicio treaba n-aveam, fetitza abia incepea sa se deplaseze tarash, manca 80% lapte matern si nu-mi bateam capul...ce naiba nu le convine la "educatia" unui copil de 9 luni?! Sau incep de pe acum sa-i puna viitorul la cale?!
Bine, nu vreau sa insist daca tu nu doresti sa dai exemple concrete; dar te asigur ca aici nimeni nu te va judeca, asta e clar!
Este foarte bine ca faceti eforturi sa va mutati, dar trebuie sa fii bine blindata pana atunci, nu-i lasa sa-ti manance sufletul! Fa front comun cu sotzul tau si aplica o metoda, ori ignorarea, ori incercarea de a-i convinge...desi din substratul vorbelor tale reiese ca sunt obtuzi rau. Si poate ca ai primit o educatie aiurea, dar "produs nereusit" nu esti, in niciun caz!

18 luni
19 luni
Manole forever

Mergi la inceput