fetite nascute in Polizu
![](images/user_woman.png)
A mai nascut cineva in Polizu ( fetita ). Ati avut probleme cu Klebsiella?
Roxana & Ruxandra
Raspunsuri
carmenutza spune:
Eu am nascut in iulie la Polizu, fetita dar nu am avut nici un fel de problema..fetita a stat cu mine in salon cu 2 paturi. Nici nu am auzit de Klebsiella...ce este??
Carmen
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
Alexandra spune:
Si Sonia s-a nascut la Polizu anul trecut, pe 30 septembrie si n-am avut probleme. Ce e chestia aia de care intrebi tu?
Alexandra
madadum spune:
si mara tot la polizu s-a nascut, in iulie 2001. a stat numai cu mine in rezerva medicover, numai cu hainute aduse de noi si nu am avut nici o problema
mada
aquariusrpro spune:
Am nascut in Polizu in iunie 2000 ( in rezerva medicover, cu hainutele noastre si scutecele noastre )si, dupa vreo 3 saptamani am observat ca Ruxi avea o secretie genitala care mi-a parut anormala ( desi eram la primul copil). De gura mea, pediatra a facut analizele si .. surpriza: infectie cu baccil Klebsiella si nu oricare, unul extraordinar de rezistent. M-au luat pe mine la analize pe toate partile si alta surpriza, nu aveam nimic. Avand in vedere rezistenta la antibiotice a panaramei de klebsiella, concluzia medicilor a fost ca provine din spital.
Am mai vorbit cu doua mamici: aceeasi problema. M-am concentrat pe problemele mele si am trecut printr-o perioada mult prea grea ca sa fac scandal spitalului ( in sensul de atentionare, sa ia masuri ). La un an dupa mine, sotia unui coleg a nascut tot in POlizu,fetita, aceeasi problema. Si ea a nascut prin cezariana, deci exclusa contaminarea de la mama.Anul acesta din nou, alte doua fetite cu probleme ( nascute de curand )una dintre ele cu K in sistemul digestiv.
Klebsiella este un baccil foarte periculos in momentul i care intra in sistemul digestiv sau / si urinar. Daca va amintiti, au fost cazuri mediatizate despre bebelusi care au murit in spitale din cauza K. Un k rezistent iti poate da tot atata bataie de cap cat pioceanic-ul si sufera puiul de-ti vine sa demolezi totul de jur imprejur.
Mi-au trebuit 3 ani sa scap de K... Asta daca se confirma ultima analiza, daca apare acel minunat NEGATIV pe buletinul de analiza. Mai am 3 zile de asteptat. tineti-mi pumnii!
Incerc sa gasesc mamicile cu aceleasi probleme si care au nascut in Polizu si vreau sa fac o sesizare la spital. Nu scandal ( desi l-as pune pe cel ce raspunde de conditiile sanitare sa suporte tot atatea injectii cate a facut puiul meu )ci pur si simplu sa ia masuri sa nu se intample ceva mai rau. Traiesc in Romania si stiu cat de "receptivi" sunt cei din administratia unui spital la astfel de sesizari. Din aceasta cauza, vreau sa merg cu o lista bine pusa la punct.
Cam asta este. Sanatate si pupici la pitici!
Roxana& Ruxandra
quote:
Initial creeata de aquariusrpro
A mai nascut cineva in Polizu ( fetita ). Ati avut probleme cu Klebsiella?
Roxana & Ruxandra
acs spune:
Si eu am nascut la Polizu, in iulie 2003, fetita (Maria). Stiu ca renovasera spitalul chiar inainte de a ma interna. Maria n-a avut nici o problema.
Dar la anul voi naste tot la Polizu. Nu stiu inca daca va fi o fetita sau nu, dar cred ca are mai putina importanta. Nu vreau sa i se intample ceva puiului meu.
Multa sanatate,
Manuela
alina_antoaneta spune:
Si eu am nascut la Polizu, in nov 1998 fetitza.
Imi pare rau ca va confruntati cu asa o problema grava
Care credeam ca este unul dintre spitalele unde sunt bine ingrijiti copii...Noi tot in rezerva cu 2 paturi am stat.
Multa sanatate!!!!
jeanny spune:
Buna fetelor,
Subscriu din pacate listei cu fetite infecate cu klebsiela in Spitalul Polizu. In 22 august 2002 am nascut normal o fetita sanatoasa de 3.200 kg si am stat intr-o rezerva de 2 paturi.
Am fost foarte multumita de serviciile medicului ginecolog si de conditii in schimb a fost jalnica asistenta acordata copilului care aproape lipsea in afara de baita zilnica.
Fetita a plins excesiv inca din spital dar abia acasa dupa 3 saptamini am realizat motivul urletelor zi/noapte: infectie digestiva cu klebsiela depistata la laboratorul Sanepid multumita flerului pediatrei. Au urmat 3 ture de tratament cu antibiotic care s-au intins pe 3 luni.
In concluzie e bine ca cineva sa sesizeze spitalul in mod profesionist ca poate de frica unui scandal in presa sa se decida o igienizare generala a acestuia.
danoana spune:
Buna fetelor, si eu am nascut la polizu in 22 august 2003 o fetita frumoasa si sanatoasa. Slava cerului pana acum n-a avut nimic.Din maternitate am scos-o cu un eritem alergic si cu o conjunctivita rebela pe care am rezolvat-o dupa doua saptamani de tratament.
Spuneti-mi si mie ce simptome are K si dupa ce trebuie sa ma uit, si mai ales ce perioada de incubatie are?Fetita mea are acum doua luni si jumatate si e sanatoasa tun.Trebuie, Doamne fereste sa ma astept la surprize mai tarziu, sau daca n-are nimic pana acum nici nu mai face nimic?
Astept cu nerabdare raspuns.
Va pupam,Oana si bebe Raluca
aquariusrpro spune:
quote:
Originally posted by danoana
Buna fetelor, si eu am nascut la polizu in 22 august 2003 o fetita frumoasa si sanatoasa. Slava cerului pana acum n-a avut nimic.Din maternitate am scos-o cu un eritem alergic si cu o conjunctivita rebela pe care am rezolvat-o dupa doua saptamani de tratament.
Spuneti-mi si mie ce simptome are K si dupa ce trebuie sa ma uit, si mai ales ce perioada de incubatie are?Fetita mea are acum doua luni si jumatate si e sanatoasa tun.Trebuie, Doamne fereste sa ma astept la surprize mai tarziu, sau daca n-are nimic pana acum nici nu mai face nimic?
Astept cu nerabdare raspuns.
Va pupam,Oana si bebe Raluca
Oana,
Cel mai bine ar fi sa-i faci fetitei o coprocultura si o analiza a secretiei ; la bebelusi recoltarea de secretie se face strict in zona vulvara fara alte probleme.
Una dintre mamicile cu care am vorbit are o bebea cu K in sistemul digestiv. A iesit la coprocultura.
Minunica mea a avut K localizata in zona vulvara. Copilul meu avea trei spatamani cand am observat o foarte usoara iritare in zona genitala. M-am uitat cu atentie si am constatat un soi de secretie care, dupa mintea mea de mama la primul copil, nu avea ce sa caute acolo. De gura mea rea s-au facut analizele.
O alta mamica cu care am vorbit a descoperit K dupa 5 luni. Brusc copila a facut o iritatie genital si fesier. Intamplator mergeam la aceeasi pediatra si doctoritei i-a sclipit mintea sa-i faca imediat analizele. Acum, pentru orice copil ii vine din polizu cere analize.
Cam asta este.
Bafta si sa ne tii la curent. Iti urez sa fii dintre norocoasele care nu au probleme.
Roxana&Ruxandra ( Minunica )