Bobocei de sept-oct, la 2 ani (321)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ClaudiaH spune:

Nocom, si Lucia vomita foarte usor mai ales cand se supara si plange. Daca o cert sau o trimit in camera ei la scurt timp dupa ce a mancat ceva sunt sigura ca va vomita. Dar mi s-a explicat de catre pediatru ca ar fi din cauza orificiului piloric care se deschide si la alti stimuli decat cei proveniti de la sistemul nervos vegetativ. Asa cum uneori unii oameni vomita doar la aflarea unei vesti oribile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lala77 spune:

Ala e formularul E112 si se obtine f greu. Ca sa ti-l dea, trebuie ca operatia sa nu se poata efectua aici in tara. Ori noi pe hartie operam orice. M-am implicat des in cazuri umanitare si niciodata nu am reusit sa obtin o viza pe acel formular. Ultimul a fost cu leucemie limfoblastica de tip B, care nu se trateaza aici clar insa in datele ministerului e altceva.
Si a mai fost un caz al unui baietel de pe site-ul acesta care a trebuit operat la o clinica in Germania (probabil aceeasi) si nu s-a putut obtine formularul. Si mama Soniei de pe site de aici (Kay, mi se pare ca e userul) nu l-a obtinut. Sunt magari tare ca ei nu pot face nimic dar nu dau in scris ca nu vor sa-si asume raspunderea.

Claudia, imi pare rau ca nu stiu cum sa te ajut. Ma mai gandesc. Nu cred ca scrie intr-o carte special ca e daunatoare educatia asa; mai degraba ca e inutila si exasperanta pt ca ceri de la copil ceva ce nu-ti poate da si el va simti ca nu poate sa te multumeasca ,iar tu ca nu se ridica la nivelul asteptarilor. E frustrant pt ambele parti.

Ma intorc la munci.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lala77 spune:

Am dat cu totii declaratii la Politie toata ziua ca am prins si noi un hot. Si priviti ce scrie (sau cum scrie) un angajat: CITAT

Daca voi intelegeti ceva, eu va premiez.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AlexaM spune:

Citat:
citat din mesajul lui roxanda80

buna seara.imi cer scuze ca ma bag si eu in seama,dar as avea o intrebare.am un baietel de 2 ani si 2 luni si are 95cm si 19kg si de ceva vreme toti cunoscutii imi spun ca e obez si ca ar trebui sa-l ducem la un dr.am fost la asistenta(aici fiind mai greu sa ajungi la un medic)si mi-a spus ca e la limita dar va slabi in timp.
va rog daca vreti sa-mi raspundeti,ce greutate au copilasii vostri fiind de varste atat de apropiate.stiu ca fiecare copil e unic si are propriul sau ritm dar as vrea sa-mi fac o idee.multumesc.o seara buna.

mami de baietel si26+

Matei are 95cm si 15kg. Eu l-as fi vrut un pic mai grasun, dar e genul care mananca mult dar nu se ingrasa deloc...

Mami de roscatzel Matei Gabriel 24.08.2008 si 35+ Theodor Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mimihoo spune:

lala, nu inteleg nimic, am incercat, zau! :)

nocom, cand stateam pe holul spitalului (medlife) si asteptam sa intru la dr gineco', tot vedeam parinti cu ai lor copii mici ca veneau la eco toracica si chiar ma gandeam, oare ce-or avea de-i cauta atat de mici. Acum m-ai lamurit!

Xor, despre salinele artificiale am auzit si eu ca sunt apa de ploaie.

claudia, mi-e mila de copilul respectiv. din pacate nu stiu ce sursa sa-ti ofer, poate ca orice carte care prezinta dezvoltarea copilului pe etape le va da de inteles ca este prea devreme pentru astfel de activitati

Mihaela, mama de Sofia (03.10.08)
poze Sofia
jurnalul Sofiei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claudinna spune:

ClaudiaH, cauta despre stadiile dezvoltarii psihice (intelectuale), enuntate de Piaget.

http://www.logopedics.info/dezvoltarea-intelectuala-la-copii-si-adolescenti.php

cauta resurse ca vei gasi, eu nu prea am timp acum sa detaliez si oricum ai zis ca-ti tr o dovada pt ei
mai caut, dar despre Piaget mi-a venit prima data in minte

"Stadiul senzoriomotor -; 0-2 ani Cunoasterea lumii se realizeaza prin manipularea obiectelor care ii ofera copilului informatii senzoriale -; si perceptive - despre acestea. Perioada incepe cu manifestarea reflexelor si se sfarseste cu coordonari complexe ale abilitatilor senzorio-motorii. In acest stadiu copilul invata sa se diferentieze de lumea inconjuratoare, sa isi delimiteze contururile propriei persoane. Tot in aceasta perioada incepe sa inteleaga cauzalitatea in timp si spatiu.
Achizitiile majore ale stadiului sunt reprezentate de dobandirea conceptului de obiect permanent (obiectul continua sa existe chiar si atunci cand nu mai este direct perceput) si, la sfarsitul perioadei, de aparitia reprezentarilor mentale interne (experientele putand fi reamintite sau imaginate), in forma jocului imaginativ si a gandirii simbolice.
Stadiul preoperator -; 2-6/7 ani Functia simbolica se dezvolta in continuare, de exemplu prin folosirea simbolica a limbajului si rezolvarea intuitiva de probleme. Copilul incepe sa inteleaga clasificarea obiectelor dar gandirea sa este caracterizata inca prin egocentrism -; intelegerea lumii printr-o prisma unica, cea a propriei persoane, ireversibilitate si centrare. Imaginatia infloreste din plin. Catre sfarsitul acestei perioade emerg abilitatile de preluare a perspectivei sociale. Copilul incepe sa dobandeasca si conceptul de conservare a numarului.
Stadiul operatiilor concrete -; 6/7-11/12 ani Copilul intelege si aplica operatiile sau principiile logice, pentru a interpreta experiente specifice. Intelege conservarea masei, a lungimii, a greutatii si a volumului. Poate sa preia mult mai usor perspectiva unei alte persoane. Poate clasifica, ordona si organiza obiectele in serii. Este inca legat de experienta concreta, imediata, dar inauntrul acestor limite poate sa utilizeze operatii mentale logice.
Stadiul operatiilor formale -; de la 12/14 ani Adolescentul sau adultul este in stare sa gandeasca despre abstractiuni sau concepte ipotetice. Poate manipula mental idei cu aceeasi usurinta cu care manipuleaza obiecte sau persoane. Poate face speculatii asupra posibilului. Poate sa rationeze deductiv, sa formuleze si sa testeze ipoteze. Pe unii, aceasta intuire a complexitatii cunoasterii umane ii poate face sa creada ca nu mai inteleg nimic; altii dimpotriva au senzatia ca inteleg absolut totul. Se cristalizeaza ideea ca exista pentru fiecare intrebare mai multe raspunsuri posibile, si mai multe intrebari pentru fiecare raspuns. Problemele politice, etice, sociale si morale devin din ce in ce mai incitante pentru individ, “presandu-l” sa se implice in rezolvarea lor.

http://www.preferatele.com/docs/psihologie/10/paradigma-piagetiana14.php

ideea este ca la varsta la care se afla copilul, nu este in stare sa opereze cu notiuni abstracte, asa cum sunt literele, de ex...el invata niste simboluri golite de continut...doar niste semne

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns timur spune:

!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns khristin spune:

Salutare dragelor,

Vorbind de greutatea copiilor, al meu e manechin mai fetelor are 94 cm si fro 13 kg , da-i frumos tare , si ma bucur ca-i mai slabutz asa ca zic eu ca nu s-o plange mai tarziu de dat jos , desi nu-i asta regula. Aici copiii cu greutate corporala mare ridica semne de intrebare.

Claudia, eu nu m-as ingrijora prea tare de parintii respectivi, e dreptul fiecaruia sa-si invete copilul ce vrea si cand vrea. Spun asta, deoarece am vazut si enorm de multi parinti care nu vor sa-si invete copiii nimic, dar nimic ... Asa ca ma gandesc ca fiecare parinte greseste in felul sau si cu putin noroc mai si invata din propriile greseli pana la urma De asta se si spune pana la urma ca a fi parinte e cea mai grea meserie din lume. Si sint convinsa ca genul respectiv de parinti nu vor sa auda pareri despre educatie de la altii . Pana la urma nu stie nimeni formula exacta dupa care se cresc geniile, nu?

Cristina

Yasmine et Chris Anthony

The past is history, the future is a mystery, but today is a gift—that’s why it's called ‘present’.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claudinna spune:

khristin, ai si tu dreptate

insa, copilul poate creste cu un complex de inferioritate, daca nu se va ridica de fiecare data la inaltimea pretentiilor parintilor...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luminita2008 spune:

eu zic ca va bat pe toate:
Edi are 94 cm si 12 kg, ieri l-am cantarit. Robi are 94cm si 13.2 kg.
mai slabanogi ca ai mei, n-are nimeni, huh?

si mie mi se par cam multe cele 19 kg, e bine ca ceri insa o parere avizata. sanatate!

Mergi la inceput