FMI a raspuns mamicilor si bebelusilor!
dupa cum stiti, un numar de asociatii si comunitati online (printre care se afla si Desprecopii.com - cea mai mare comunitate a mamicilor din Romania) a transmis o scrisoare deschisa FMIului referitor la recentele masuri ale guvernului Romaniei:
iata raspunsul oficial primit de Asociatia Mame:
Va prezentam in continuare raspunsul primit de la seful misiunii FMI in Romania, domnul Jeffrey Franks:
Dragi membri ai Asociatiei M.A.M.E.,
Va multumesc pentru scrisoarea datata 3 decembrie 2010. Asa cum stim cu totii, Romania trece printr-o grava criza economica, fapt ce a fortat guvernul sa adopte masuri dificile cu privire la venituri si sa faca reduceri drastice de cheltuieli. Noi, Fondul Monetar International, am ajutat in realizarea unei atenuari a efectelor acestei crize oferind sprijin financiar tarii si consiliere guvernului pentru a imbunatati eficienta operatiunilor pe care le desfasoara. Ca parte din dorinta de a genera o eficienta si mai mare, guvernul si-a revizuit programul de cheltuieli. Din pacate, multe din aceste masuri sunt ineficiente - aloca resurse unor familii mai bine pozitionate financiar, in acelasi timp neoferind destul ajutor unor familii foarte nevoiase. Sprijinim in mod ferm eforturile guvernului de a imbunatati modul in care este acordata asistenta sociala pentru ca aceste inechitati sa fie luate in considerare.
In acest context, autoritatile romane au decis de asemenea sa revizuiasca reglementarile referitoare la concediul maternal. In Romania, concediul maternal ofera sprijin pe parcursul unei perioade mai lungi decat in alte tari europene. Mai mult decat atat, avand in vedere faptul ca acest concediu are o indemnizatie bazata pe salariile anterioare, mai mult din acest sprijin financiar merge catre femei care au un venit mai mare. Privind din nou catre eforturile de a stabili o echitate, este potrivit sa fie gasite metode care sa aloce beneficii in cadrul concediului maternal acelor familii care au cea mai mare nevoie, armonizand treptat beneficiile din aceasta tara cu cele ce se acorda in Uniunea Europeana. Acestea fiind spuse, as dori sa subliniez faptul ca FMI nu a impus nicio reducere a concediului maternal ca si conditie pentru programul nostru curent de finantare. Decizia asupra modului in care sunt reformate cheltuielile este una suverana si respectam deciziile guvernului in aceste situatii.
Suntem constienti de problema numarului limitat de crese din Romania, lucru care face dificila acordarea de asistenta copiilor intre un an si 3 ani. In alte tari, astfel de lipsuri au fost abordate ca si ocazii pentru diverse afaceri, permitand unor mame sa ia in grija si pe copiii altora, beneficind de supervizare si posibil ajutor din partea guvernului. Initiativele de a imbunatati optiunile pentru asistenta acordata copiilor (precum infiintarea unor "cooperative" de ingrijire a copiilor) de catre organizatii non-guvernamentale precum este si a dumneavoastra, reprezinta un pas important catre imbunatatirea situatiei mamelor din Romania.
Permiteti-mi sa repet faptul ca acordam o mare importanta dialogului cu reprezentantii societatii civile din Romania si ca am fi bucurosi sa avem in continuare un schimb de opinii cu dumneavoastra asupra acestui subiect sau a altora.
Cu sinceritate,
Jeffrey Franks
Seful Misiunii FMI in Romania
-----
Alinuk, multumiri si felicitari pentru TOT!
Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | www.facebook.com/#!/desprecopiicom" target="_blank">DC pe Facebook
Raspunsuri
capcaunul spune:
Noi, Fondul Monetar International, am ajutat in realizarea unei atenuari a efectelor acestei crize oferind sprijin financiar tarii si consiliere guvernului pentru a imbunatati eficienta operatiunilor pe care le desfasoara.
Ce comentarii savuroase vor curge pe marginea acestei declaratii de dragoste a FMI fata de tara noastra! ![]()
capcaunul spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Jasmine Am citit bine??? COOPERATIVE??? |
Bine ca n-au spus ferme.
lucialu spune:
noh, caz doara n-o scris CAP
ceapeu...
dragut ca o raspuns, in rest ar fi bine sa-i atarnam un clopotel la gat sa stie si gravidutele din timp ce le paste.![]()
lucialu spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui capcaunul
Bine ca n-au spus ferme. |
pai s-a dat anuntul cu CIC-ul dupa prezentarea situatiei bovinelor, ca asa o fo' prioritar pt Boc. Bine, zambetul sagalnic a marcat dc mai era un vreun dubiu ca a fost faza intentionata, sa intensifice suspansul, poate poate naste vreo mamica.

Laura25 spune:
Aha, deci asta era de fapt schepsisul: crearea de oportunitati de afaceri (cooperative de crecut copii) pt femeile romance. Ahaaaaa!!
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=chic%20bebe%20-%20klorane%20baby&page=2" target="_blank"> Rareshic - lau.jpg
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
inbox spune:
| Citat: | ||||
citat din mesajul lui lucialu
pai s-a dat anuntul cu CIC-ul dupa prezentarea situatiei bovinelor, ca asa o fo' prioritar pt Boc. Bine, zambetul sagalnic a marcat dc mai era un vreun dubiu ca a fost faza intentionata, sa intensifice suspansul, poate poate naste vreo mamica. ![]() in de![]() "and the song became love and love became the egg" (Happy Feet) my little sunshine |
Mi s-a parut mie ca zambeste cand incepe sa vobeasca despre mame, asta dupa ce nu am prins comunicatul de la inceput si m-am nimerit cand vorbea despre bovine de nu pricepeam legatura...apoi cand a trecut la subiectul mult asteptat il apucase veselia!
mamica de printesa Maria 15.11.2006 si bebe Mircea -25.09.2010
capcaunul spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Laura25 Aha, deci asta era de fapt schepsisul: crearea de oportunitati de afaceri (cooperative de crecut copii) pt femeile romance. Ahaaaaa!! ![]() |
Din fonduri SAPARD.

in
de