Cum il fac sa invete o poezie?? 3 ani!

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Deborah77 spune:

Noi am reusit sa o invatam (4 ani de-acum) cu usurinta. Dar..nu poate sa inceapa. Trebuie sa spun eu primele 2 cuvinte, de fiecare data, chiar daca o repeta de 10 ori una dupa alta. Culmea ca si mie mi-a fost greu sa memorez inceputul - "nu-i lipseste nici lulea"...Si pare ca amnezia asta cu primul cuvant se extinde si spre poezia in limba engleza, care, fiind mult mai usoara, parea sa o spuna bine de la bun inceput. E lene, se alinta, sau chiar nu-i vine??

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramonapreda spune:

probabil ca a memorat poezia "mecanic",fara sa se concentreze pe ce spune(continutul poeziei este foarte frumos si nu avea cum sa nu-l inteleaga). incearca sa nu intervii ,sa-l lasi sa-si aminteasca singur,fara sa fortezi nota, si sa faci chestia asta de mai multe ori.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xxxwoman spune:

Ei, cum stati cu repetatul?

Noi azi am lasat-o moale... Da,pai chiar asa... daca n-o sti, si nu i-o sopti nimeni.. ete fheosc. Oricum nu stiu cat intelege un alt parinte ce spune piticul meu, ca nu vorbeste foarte corect...

Azi discutam cu o mamica a unui baietel din grupa... Ei au inceput in septembrie (noi abia peste o luna) si-mi spunea ca ea merge la logoped cu baietelul la recomandarea unui medic care i-a evaluat la inceput de an... pe motiv ca nu spune SH, TZ... mai stalceste cuvinte... E cazul sa ma ingrijorez si eu, la 3 ani si un pic? Mereu mi-am zis ca nu conteaza - ca nu e om care sa nu stea in fund, care sa nu mearga in picioare, care sa nu manance singur... la un moment dat...Asta in cazul in care nu e o problema evidenta ci doar lenea unui bebelus sau a unui copil de a face lucruri...

Ai vostri la 3 ani vorbesc corect? Uffff... Ma astept la orice - face fraze kilometrice foarte coerente, spune poezii, stie si 2 limbi straine... :) Loviti-ma...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxxy80 spune:

Hai ca eu nu te lovesc, ca doar imi esti copie fidela . Matei face fraze complexe, dar pronuntia este destul de proasta. Vorbeste foarte mult (seamana cu mami lui ), dar cei din afara familiei nu inteleg tot ce spune. Pot sa-ti spun ca am observat o imbunatatire a pronuntiei de cand merge la gradi, dar tot prost pronunta fata de multi copilasi de varsta lui. Eu nu imi fac griji pt ca observ ca are un vocabular f bogat.

Citat:
citat din mesajul lui xxxwoman

Ei, cum stati cu repetatul?

Noi azi am lasat-o moale... Da,pai chiar asa... daca n-o sti, si nu i-o sopti nimeni.. ete fheosc. Oricum nu stiu cat intelege un alt parinte ce spune piticul meu, ca nu vorbeste foarte corect...

Azi discutam cu o mamica a unui baietel din grupa... Ei au inceput in septembrie (noi abia peste o luna) si-mi spunea ca ea merge la logoped cu baietelul la recomandarea unui medic care i-a evaluat la inceput de an... pe motiv ca nu spune SH, TZ... mai stalceste cuvinte... E cazul sa ma ingrijorez si eu, la 3 ani si un pic? Mereu mi-am zis ca nu conteaza - ca nu e om care sa nu stea in fund, care sa nu mearga in picioare, care sa nu manance singur... la un moment dat...Asta in cazul in care nu e o problema evidenta ci doar lenea unui bebelus sau a unui copil de a face lucruri...

Ai vostri la 3 ani vorbesc corect? Uffff... Ma astept la orice - face fraze kilometrice foarte coerente, spune poezii, stie si 2 limbi straine... :) Loviti-ma...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tnicoleta spune:

xxxwoman Eu zic sa nu te ingrijorezi foarte tare. Poti incepe sa ii corectezi cuvintele intr-un moment al lui mai relaxat. Azi corectati un cuvat, maine altul si incet, incet o sa vorbeasca corect.

Nicoleta si Bia Ciocarlia Sarbatoarea recoltei www.dropshots.com/tnicoleta" target="_blank"> Filmulete

"Viata poate fi inteleasa doar privind in urma. Dar poate fi traita doar privind inainte." (Soren Kierkegaard)

www.libertatea.ro/stire/transplantat-de-rinichi-e-campion-la-ping-pong-25686.html" target="_blank">Un mare campion

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns makydenis spune:

Aici se recomanda logoped de la 5 ani (ultimul an de gradi). Eu nu mi-as face griji. La noi (4 ani si 5 luni) vulcanul e bulcan , asa ne mai amuzam si noi putin, bineinteles il corectam pana data viitoare cand tot bulcan ii zice.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anaemi spune:

Noi maine avem serbarea la gradinita cu Filip (3.9 ani).Nici noi nu l-am stresat niciodata cu poeziile (de...sechele din copilarie cand ai mei ma puneau sa invat/ma invatau poezii kilometrice...eram singura cu poezii din astea......nu ca m-ar fi ajutat la ceva).
El nu-mi spune ca este mic, ci se face ca are ba treaba, ba ca este suparat... . In schimb stie multe cantecele, pe care i le-am cantat eu cam zilnic ba la baita, ba la masa, ba la joaca.

Pt serbare a avut de invat doua strofe si ie imi era teama ca nu o sa le invete , dar spre surprinderea mea le-a invatat . Eu i-am spus mai intai strofa, apoi i-am spu sdoar un vers si el a spus dupa mine, apoi am spus primele doua versuri si el dupa mine, apoi urmatoarele 3, iar apoi toata strofa. am repetat de mai multe oori si se pare ca a mers.

Anastasia, acum stie tot ce stie si Filip...se pare ca este mult mai receptiva... stie pana si strofele astea doua ale lui Filip

sdcristian mie tare mi-e teama ca o sa fiu singura care o sa jeleasca ccc ca nebuna

Anamaria & Filip (06.03.2007) & Anastasia (03.08.2008) & (DPN 07.07.2011)

Dragostea [...] toate le sufera, toate le crede, toate le nadajduieste, toate le rabda.
Dragostea nu cade niciodata...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xxxwoman spune:

:) si la noi verde e berde... Deci inca nu ma stresez. Il corectez uneori, uneori nu... Are disctia mai buna de cand cu gradinita, dar tot mai sunt cuvinte pe care le pronunta aiurea. In week-end discutam cu sotul care a ramas cu ei pret de cateva ore... El inca are nevoie de translator la anumite chestii... Deiu se enerveaza cand noi nu intelegem.... si tot asa...

Pe zi ce trece is tot mai convinsa ca n-o sa zica poezia la serbare, desi stie cate ceva din ea... Tot asa, vers inceput de mine, continuat de el....Venise o prietena la noi si n-a vrut in ruptul capului s-o spuna... pe motiv ca "eu sunt mic...". Dar cu ajutorul vostru am reusit cel putin sa privesc mai detasat lucrurile.

Mult succes celor cu serbarea maine, ca stiu ca aveti emotii, oricum ar fi. Asteptam si noi ziua de miercuri si apoi va dau raportul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxxy80 spune:

Eu sunt absolut convinsa ca Matei nu va spune poezia maine. Azi am vorbit cu educatoarea si am rugat-o sa nu cumva sa insiste maine. Sa-l intrebe o data si daca refuza sa-l lase in pace. Nu vreau sa-i creez copilului cine stie de frustrari, complexe, frici.

Citat:
citat din mesajul lui xxxwoman

:) si la noi verde e berde... Deci inca nu ma stresez. Il corectez uneori, uneori nu... Are disctia mai buna de cand cu gradinita, dar tot mai sunt cuvinte pe care le pronunta aiurea. In week-end discutam cu sotul care a ramas cu ei pret de cateva ore... El inca are nevoie de translator la anumite chestii... Deiu se enerveaza cand noi nu intelegem.... si tot asa...

Pe zi ce trece is tot mai convinsa ca n-o sa zica poezia la serbare, desi stie cate ceva din ea... Tot asa, vers inceput de mine, continuat de el....Venise o prietena la noi si n-a vrut in ruptul capului s-o spuna... pe motiv ca "eu sunt mic...". Dar cu ajutorul vostru am reusit cel putin sa privesc mai detasat lucrurile.

Mult succes celor cu serbarea maine, ca stiu ca aveti emotii, oricum ar fi. Asteptam si noi ziua de miercuri si apoi va dau raportul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexandrina spune:

Am si eu experienta relevanta in context
La prima serbare a fiului meu mi-a trimis educatoarea fituica cu poezia (asa e sistemul la noi: vine poezia acasa, tu incepi s-o inveti cu copilul, in rest apoi se tot repeta la gradinita). Cred ca erau 10 versuri. Baietul nu digerase nicio poezie pana la varsta aceea (3 ani aproape), ma duc cu hartiuta inapoi si ii spun doamnei ca eu consider ca e prea lunga si-mi zice "Sa stiti ca parintii ne cer poezii lungi, ca odraslele lor stiu, ca nu-i o problema, daca doresc sa-i aleg eu o poezie cum vreau eu". Si am rasfoit ce-am avut dupa cea mai simpla poezie, si-am gasit asta:
O furnica mititica
A urcat pe-o pietricica,
Si-a strigat in gura mare:
Toata lumea la culcare

pe care strumful a soptit-o la serbare de la mine din brate (din auditoriu adica).
A fost prima lui poezie, la serbarea urmatoare cand ii ziceam sa repetam poezia, el tot cu furnica lui ramasese.

Anul acesta are fica-mea 3 ani, si primesc telefon special de la educatoare "Am sunat sa va intreb daca sunteti de acord sa va mai trimit o poezie, stiu ca atunci cu Mihai a trebuit sa ajustam, dar Maria poate si prinde repede si as dori..."

La problema cu sh si tz nici baiatul meu de 5 ani aproape nu le poate pronunta in cuvinte, doar ca atare. Am intrebat-o pe educatoare, a zis ca e in regula daca le prinde mai tarziu. Inca nu-i vital, ii va testa un logoped cand vor fi in grupa pregatitoare.

"Fiecare copil care se naste sub soare ne vesteste ca Dumnezeu nu si-a pierdut increderea in om" (Rabindranath Tagore)
Alexandrina, mama lui Mihai (20 dec 2005) si a Mariei (21 nov. 2007).

Mergi la inceput