Cum faci diferenta intre raceli? Virala/Bacteriana
Raspunsuri - Pagina 2
roxanaz spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Zina mie mi-e teama de febra, nu-l pot lasa zile, numai cu antitermice, cu toate ca sunt certata de medicul meu homeopat, ca "distrug copilul". |
febra este buna!! sistemul imunitar lupta cu agentul patogen prin multiplicare de limfocite si il elimina - dezactiveaza. mai periculoase sunt afectiunile non-febrile care nu pun organismul in stare de alarma si cate pot evolua in stari mai grave si mai dificil de tratat.
atata timp cat e tinuta sub control nu e niciun motiv de teama.
Bee, bun doctorul ala, sa ii dea Domnul sanatate!
Roxana
lulu77 spune:
sunt certata de medicul meu homeopat, ca "distrug copilul". |
Zina, pai cam are dreptate medicul, e un medic bun, asta e clar.
De ce "te incapatanezi" si sari imediat cu antibioticul?
Stii ca FEBRA e semn bun ptr organism?
Este semn de sistem imunitar care lupta cu agentul patogen.
Ii distrugi sistemul imunitar.Nu ii oferi "sansa" deloc sa lupte cu virusul/boala, sa aiba putere de aparare.
Si de ce te sperie atat de mult febra?
Vine, trece cu ajutorul tau...daca nu este un copil predispus la febra mare/ convulsii, si asta ar trebui sa se stie deja, nu vad rostul antibioticul de la primul semn de febra.
Chiar nu e BAU-BAU febra asta, si in nici un caz pana in 39(si poate nici dupa).
Alina, mamica lui LUCA GABRIEL (20.08.2007)
bazar umanitar
roxanaz spune:
sa fac si o completare in ceeace priveste febra - pericolul este constituit de pusee de febra rapide - ce ajung in pragul celor 40 de grade, la copii mici, de pana in 2 ani - si prezinta riscul de aparitie al crizelor convulsive. ele sunt favoritzate de prima aparitie - in sensul, ca daca apar odata la copilul sub 1 an, este posibil sa tot apara si de aceea in acest caz orice puseu de febra peste 38 este combatut rapid.
aparitia lor scade ca incidenta dupa 3 ani pana la un nivel neglijabil din punct de vedere statistic.
Roxana
Bee spune:
Roxana, ce spui tu cu febra, am constatat noi pe propria piele. FAta si mezinul nu au facut nicioadata pusee de febra violente, brusc. Chiar si febra mare, urca gradat. Mijlociul a facut 3-4 pusee rapide. Stiam care e reactia lui imunitara si din cauza vaccinurilor. La 2 luni febra, la 4 febra foarte mare, iar la 6 luni mi-a facut febra aproape de 40, 24 de ore- numai ca reactie post-vaccinala.
Si inca ceva, ok se spune ca antibioticul nu are ce sa strice si ca previne suprainfectia. Eu citisem acum cativa ani, cand am avut nevoie si ai mei faceau bronsiolite intr-o veselie, ca dimpotriva administrarea nepotrivita a antibioticului in infectii virale, poate mari rata de suprainfectie bacteriana. SI erau statistici cu rata de suprainfectie, inclusiv in functie de modul de administrare (oral sau intramuscular). Cele mai frecvente suprainfectii bacteriene, in urma administrarii antibioticelor (deci nu suprainfectii bacteriene in urma infectiilor virale) erau otitele!
Pai sa va spun ca al meu sensibilos cu polipi uriasi, cu amigdale fizioloic foarte mari, cu "astmul" si cu toate infectiile gramada, a facut o singura otita? Iar ceilalti doi deloc. Si-mi zic ca o fi fost si fiindca m-am ferit sa le dau diverse, in afara cazului in care era SIGUR nevoie. Uffff si nu vreti sa stiti cat de des a fost musai....deci eu "inamicul" antibioticelor (vb vine, cu mana pe inima multumesc lui Dumnezeu ca s-au inventat si de grija ca ele sa fie in continuare utile, ma feresc sa le iau/dau la copii aiurea) am folosit anul trecut 3 ture pe senisbil si 2 pe ceilalti. A fost un sezon tare urat.....
roxanaz spune:
citat din mesajul lui Bee Eu citisem acum cativa ani, cand am avut nevoie si ai mei faceau bronsiolite intr-o veselie, ca dimpotriva administrarea nepotrivita a antibioticului in infectii virale, poate mari rata de suprainfectie bacteriana. |
da, este absolut corect. pentru ca la administrarea antibioticului fara o cauza clara se distruge echilibrul florei bacteriene rezidente, tulpinile mai slabe sunt intr-adevar eliminate, DAR cele ramase dezvolta rezistenta multipla si devin agresive (patogene) tocmai din cauza lipsei de concurenta inter-specie; administrarea ulterioara a aceluiasi antibiotic are efect nul (vezi administrarea ultra-cunoscuta si repetata a augmentinului sau a amoxicilinei).
Roxana
sdcristian spune:
zina dar daca copilul tau e atat de des bolnav i-ai facut un tratament pt imunitate?
noua acuma ni s-a recomandat broncho vaxom ca de la o laringita prelungita am ajuns la otita apoi la mastoidita
pentru raceli simple (virale) doar ii curatam foarte des nasul, eventual aerosoli cu ser simplu sa moaie mucozitatile, si foarte multe lichide, tot pt asta. acuma are o astfel de viroza, febra nu are deloc, presupun ca a luat-o pt ca are organismul slabit de la antibioticele foarte puternice primite in spital.
sper sa nu mai avem nevoie de antibiotic prea curand
mama de Carol (29.12.2008) si 8+
danny1 spune:
fetitza mea mai nou face direct otita.fara febra.din cauza inflamarii polipilor nu se mai pot drena urechile.asta e de origine bacteriana sau virala.ea a facut otita,eu si piticul-guturai.cu tuse si nas mucilos.dar fara febra.sa fi fost totusi un virus colecatat de la scoala?
mami de 18.11.03 si Robert 27.09.10
mutanta:A1298 homozigot,C677 heterozigot-hihihi si bleah,bleah,bleah
roxanaz spune:
citat din mesajul lui danny1 fetitza mea mai nou face direct otita.fara febra.din cauza inflamarii polipilor nu se mai pot drena urechile.asta e de origine bacteriana sau virala.ea a facut otita,eu si piticul-guturai.cu tuse si nas mucilos.dar fara febra.sa fi fost totusi un virus colecatat de la scoala? mami de 18.11.03 si Robert 27.09.10 mutanta:A1298 homozigot,C677 heterozigot-hihihi si bleah,bleah,bleah |
aici este o problema clara in sfera ORL si medicul are primul cuvant (si singurul ). pot fi cauze diverse iar diagnosticul viral/bacterian se face numai cand ai copilul in fata. medicina nu prea merge deloc cu spatiul virtual
dar ce zici tu... guturai..mucisori, tuse, de la gradi... viral. dar numai la voi doi, tu si piticul.
Roxana
Zina spune:
Sdcristian, baietelul meu nu este un bolnavicios, doar acum ca a inceput gradinita, a prins de 2 ori 2 viroze. La prima nu i-am dat nimic, dar a dat in otita (deci antibitotic), si acum a doua oara cand a inceput tot cu nas infundat, dar de data asta si cu febra (tot la antibiotic am ajuns). In rest, anul asta a mai fost racit, in primavara, o singura data, atat. El pana la primul anisor nu a avut nici macar un muculet, la un an si cateva zile a luat ceva de-afara, a fost prima lui viroza. Apoi a mai racit doar pana spre 2 anisori, de regula el racea, dupa ziua lui. O data, si-atat.
Eu ma panichez tare, la orice, de-asta tot deschid subiecte cu diverse teme...sa ma mai lamuresc si linistesc...cat pot:)))
Acum am fost de-am ridicat coletul cu Mierea de MANUKA, sper sa fie asa de buna cum o descriu ei.
Zina spune:
Si Sdcristian, eu tot ii dau tratamente homeopate baietelului meu, acum ia Formula 17, Formula 31, Septilin. Cam atat, deocamdata...
Pana acum a luat diverse, recomandate de medicul homeopat.