Afectiuni ale pielii - dermatita de scutec

Afectiuni ale pielii - dermatita de scutec | Autor: admin

Link direct la acest mesaj



dragi mamici,

impreuna cu Pampers lansam o serie de discutii care sa va ajute in "meseria" de mamica. Aici puteti discuta despre subiect, pe site-ul www.Pampers.ro puteti sa puneti intrebari la specialisti sau sa cititi articole de specialitate despre tema discutiei.

Tema acestui subiect: Dermatita de scutec sau eritemul fesier la bebelusui

Asteptam discutiile si sfaturile voastre despre acest subiect.
Intrebari:
- v-ati confruntat cu aceasta problema?
- cum ati tratat iritatia?
Incercam sa facem topul celor mai bune sfaturi.




Informatii de la Pampers:

"Dermatita de scutec sau eritemul fesier la bebelusi reprezinta afectiunea pielii cel mai frecvent intalnita in primul an de viata, produsa prin contactul pielii cu urina si scaunul. Aceasta afectiune se incadreaza in grupa dermatozelor de tip eczema, datorita aspectului inflamator-iritativ, sub forma unor placarde rosii, lucioase, pe suprafetele convexe lucioase, cu localizare caracteristica in regiunea pubiana, perineala, fese si, uneori, pe coapse."
Mai multe aici: www.pampers.ro/ro_RO/premium-care-articole-detail/articleId/11" target="_blank">mai multe detalii aici >




Nu uitati! In acest moment pe site-ul Pampers ruleaza si un concurs un concurs interesant:

Fa puncte pe site-ul Pampers comentand articolele, recomandandu-le prietenilor si adresand intrebari expertilor! Cu punctele poti castiga un weekend la un centru SPA de lux sau alte premii.

Mai multe informatii aici: http://www.pampers.ro/ro_RO/premium-care

O zi buna Echipa Desprecopii.com

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns SSABrya spune:

Fetita mea de 1 an si 6 luni m-a chinuit mult timp cu dermatita de scutec. Am schimbat mereu marca de scutece, am schimbat cremele.
Am incercat mai tot ce se putea, nu mai spun de chinurile si si de banii cheltuiti.
Intr-un final am descoperit si formula magica ... violet de gentiana. Solutie de 0,5% sau 1%, dar indoita cu apa, se aplica local de doua ori pe zi. Eu ii puneam dimineata si seara si nu am folosit nici servetele umede in aceasta perioada, doar apa si sapun. Se foloseste pana la vindecarea completa, iar apoi se unge local in strat subtire cu Dermocare.

Eu i-am facut acest tratament fetitei mele in septembrie si de atunci nu mai are absolut nicio problema.
In prezent folosim scutece Pampers ultra care, iar cu crema ii dau doar cand mi se pare ca ar fi putin iritata.

Bryanna 02.06.2009 si ...o noua fericire 22+ , adica Ayanna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Karin25 spune:

Am un baietel de 2 luni jumatate. De la venirea acasa ne-am confruntat cu aceasta problema. Dupa mai multe incercari am gasit si noi formula magica. Nu folosim servetele umede ci doar apa si sapun fam funduletul cu Pediatril de la AVENE si folosim Pampers Premium Care. Am incercat sa folosim si Pampersul in ambalaj verde dar s-a iritat imediat. Nu imi pot explica de ce. Am uitat sa specific ca pediatrilul ne-a fost util doar dupa ce s-a vindecat eritemul. Ca sa treaca acesta am folosit timp de vreo 3-4 zile Cutaden. De cand aplicam aceasta problema nu am mai avut nici o problema.
PS. Mi se pare foarte util subiectul pt ca eu am cautat disperata atunci ceva info si nu am gasit.

Edith mamica fericita de Andreas Daniel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns matiz spune:

pt prevenirea eritemului e bine sa nu folosim servetele umede frecvent decat in cazuri de urgenta sau cand suntem in alta parte.eu ma impac foarte bine cu pampers premium care si sudocrem.mai am o crema extrraordinara preparata in farmacie pe baza de propolis care vindeca cel mai urit eritem dupa 2-3 aplicari maxim.nu are nici un nume din pacate.am gasit intamplator la o farmacie care o faceau si a fost singura care a vindecat niste rani urate de tot.

Iza mamica de Mati (21.09.2004) si de Anastasia
(29.10.2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anna26985 spune:

si eu folosesc sudocrem si sunt foarte multumita, iritatiile nu apar decat in caz de diaree si le vindeca imediat. Inainte am folosit si bepanten si pasta petrini, ca , aia o recomanda in spital...
Acum am un bebe zapacit si fericit

annamaria26985

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns niki81 spune:

Bonjurel mamaici! Noi nu am avut pb insa am tinut foarte mult cont de produsele cosmetice folosite pt funduletz mai ales ca le foloseam f f des, asa ca am ales pt lunile de inceput sa folosim ulei de floarea soarelui fiert fiert la bain-marie si racit, stiu ca multe dintre voi va ganditi ca suntem in era in care avem atatea cosmetice la indemana, insa cred ca tot ce simplu si natural e bun. Asa ca, dragi mamaici, va recomand sa-l incercati :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreea88 spune:

buna! suntem noi pe forum.... in legatura cu iritatia de scutec vreau sa va recomand o crema minune care nu este nici scumpa...noi am incercat n creme....se gaseste in farmaciile MINIFARM si se numeste CREMA PENTRU ERITEM FESIER....este o crema preparata....va pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns didi78 spune:

Buna,
Noi am folosit crema antiiritatii scutec de la Himalaya, iar in cazurile grave, crema antiseptica. Foarte bune si la preturi mici, fata de Bepanthen, de exemplu!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oramona spune:

Iubita mea mica nu prea se irita. O spal mereu cu apa, o data sau de doua ori pe zi si cu sapun. Ea face kaka si de 5 ori. La noi are efect si trece repede numai cu Dermocare. Cat i-am dat biotics se irita urat si nu a ajutat-o nici o alta crema.

Ramona, mamica fericita de mici comori - Maria Lavinia (01.03.2006) si Elena Elisa (07.10.2010)

https://picasaweb.google.com/117035164553547422644/ElenaElisaOramona?locked=true#

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sophia33 spune:

Crema pentru iritatii de la WELEDA e foarte buna pentru asa ceva. Eu le-am cumparat din Olanda dar stiu ca au aparut si la noi pe piata. Eu folosesc toata gama pentru bebelusi de la ei si nu am ce sa le reprosez.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ali_deiu spune:

Fetita mea(3 sapt) nu prea s-a iritat. Din primele zile am folosit servetele umede de la Pampers si le folosesc de fiecare data cand le schimb. Dupa aceea o dau cu Sudocrem chiar daca nu e iritata. Alternativ, folosesc si pudra de la Dalin. Nu am avut probleme decat pe coapse putin pentru ca avusese scutecul prea strans, dar a trecut repede cu Sudocrem. Toate cele bune!

Mergi la inceput