declaratie oficiala -vaccin?

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Citat:
citat din mesajul lui bird70

Citat:
citat din mesajul lui XIO

Fomalhauti, Mediajust iti poate raspunde la asta pt. ca ea este din domeniu. Cum la noi nu s-a intamplat asa ceva nu se stie sigur, dar eu stiu ca tutorele legal nu are dreptul de a-i pune in pericol viata(asa cred).

Nu te supara, dar tu practici medicina fara sa cunosti legislatia relevanta? Ce te faci cand te gasesti in fata unui astfel de caz si nu ai timp sa intrebi sau sa citesti legile si nu poti sa-ti permiti sa ghicesti sau sa faci ceva de inspiratie proprie?

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation

Da, practic medicina asa, cand va fi cazul voi afla in 3 minute despre ce este vorba...desi cu specialitatea mea nu voi avea ocazia.
Si nu, nu ma supar.

Uite, a durat mai putin de 1 minut: legea cu comisia este ceva nou pt. mine.
"Art. 13
Pacientul are dreptul sa refuze sau sa opreasca o interventie medicala asumandu-si, in scris, raspunderea pentru decizia sa; consecintele refuzului sau ale opririi actelor medicale trebuie explicate pacientului.

Art. 14
Cand pacientul nu isi poate exprima vointa, dar este necesara o interventie medicala de urgenta, personalul medical are dreptul sa deduca acordul pacientului dintr-o exprimare anterioara a vointei acestuia.

Art. 15
In cazul in care pacientul necesita o interventie medicala de urgenta, consimtamantul reprezentantului legal nu mai este necesar.

Art. 16
In cazul in care se cere consimtamantul reprezentantului legal, pacientul trebuie sa fie implicat in procesul de luare a deciziei atat cat permite capacitatea lui de intelegere.

Art. 17
(1) In cazul in care furnizorii de servicii medicale considera ca interventia este in interesul pacientului, iar reprezentantul legal refuza sa isi dea consimtamantul, decizia este declinata unei comisii de arbitraj de specialitate. (2) Comisia de arbitraj este constituita din 3 medici pentru pacientii internati in spitale si din 2 medici pentru pacientii din ambulator."

***Fur is for petting**

www.adoptiicaini.ro si www.adoptiipisici.ro
www.accesoriisihaine.blogspot.com si http://re-shop.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Citat:
legea cu comisia este ceva nou pt. mine.

Not any more !!!

Pacat ca nu se invata serios legislatia in facultate. Este foarte important ca sa te poti proteja pe tine, sa poti actiona conform legii si sa poti justifica motivele pentru care ai facut ce ai facut.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation

Mergi la inceput

Citat:

Citat:

Not any more !!!

Pacat ca nu se invata serios legislatia in facultate. Este foarte important ca sa te poti proteja pe tine, sa poti actiona conform legii si sa poti justifica motivele pentru care ai facut ce ai facut.

Nu stiu cat de pacat este, cand am mentionat aici despre bioetica unde am invatat legislatie am fost luata peste picior ca ce, asta se invata in facultate?
Legislatia trebuie sa o stie orice om de pe strada, nu doar medicul.
Drepturile pacientului si obligatiile medicului sunt trecute si prin spitale la aproape fiecare etaj.

***Fur is for petting**

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lili_mar spune:

Citat:

Citat:

Not any more !!!

corect bird.
XIO te poti trezi in situatia in care o familie refuza sa faci antibiotice copilului (pe motive religioase) sau poti fii in situatia in care nu ai minutul ala sa cauti pe internet ce iti permite legea sau nu si sa ajungi sa platesti din buzunarul tau, sau al clinicii/spitalului (cel putin aici) atat incat sa ajungi pe drumuri (sau dator pe viata) din cauza ignorantei pe care cu nonsalanta o ridici la rang de lege (tu, ca doctor - asta este, de altfel, surprinzator).

Mergi la inceput

Lil-mar, stai linistita, pana sa fiu eu intr-o astfel de situatie (lasand la o parte faptul ca din cauza specialitatii alese nu voi ajunge), vor trece 5 ani.
Nu as avea minutul acela sa caut doar daca as fi in varful muntelui cu telefonul mort, caz in care antibioticul ar fi ultima problema.
Exista mai multe situatii, te-ai gandit putin la asta inainte sa ma faci ignoranta?

***Fur is for petting**

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LiKarm spune:

IERTARE, IERTARE, IERTARE !!!!!!! ca nu scriu la “subiect” !!!!!!!!!
Va rog din suflet sa ma iertati, dar o caut pe “cici” intr-o problema VITALA pentru mine.
Da, pe tine “cici” te CAUT si TE ROG DIN SUFLET sa-mi dai un semn la lilicarma@yahoo.com.
MULTUMRSC,
Liliana

Mergi la inceput