PRIETENE FARA TITLU (72)
Raspunsuri - Pagina 6
monica70 spune:
CRISTINA nu-i sigur ca-mi va mosteni Tudor viteza la vorbit,poate va vorbi rar ca si ... taica-meu.Eu vorbesc repede ca unul din fratii lui taica-meu.Deci ei olteni si unul vorbeste repede-repede altul raaaar
DANIELA deci voi cu doua serbari.Si cum te pusesi sa iei cadouri inainte sa le zici si sa strangi banii? Ca n-am inteles exact.Ce le-ai luat?
Ai dreptate si cu gradinita noastra "cu experienta". Asta e construita demuuult de cand eram eu mica.Doar ca eu si frate-meu nu am fost la asta, ci la cea de peste sosea,cea din spatele blocului lui mami.Dar sunt fix acelasi gen,cu cresa,cu program prelungit etc.
MONI cu DIANA (01.01.2006) si TUDOR (14.08.2009)
www.dropshots.com/DIANATUDOR" target="_blank"> POZE
10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% din viata noastra este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla
ARADENCELE ALATURI DE MARIA_RUBI
marchplayer spune:
Astery eu n-am priceput unde merge Razvan cu microbuzul!
Si ce inseamna asta?? De ce te-ai rusinat??
Monico deci va tot ameninta cu ninsoarea. M-am uitat acum pe net si am vazut ca saptamana viitoare la Constanta va ninge la greu. Cred ca s-a bucrat Tudor! Poate ii cadeau fulgi pe fata! Diana cum a reactionat?? N-a vrut afara instant?? Eu i-as fi scos la prima zapada si daca era 10 noaptea!
Mai am si eu un sortator din ala de la Fisher price. Tin minte cand ma intrebau ai mei sugbat daca este corecta gaura unde urma sa introduca forma. Acum are prafu de un deget pe elN-as vrea sa se aseze praful repede pe toate. Vreau sa mai fie mici multa vreme. varsta asta ar fi perfecta.
Monica, la gradi ne-au cerut 30 pentru protocol si 30 pentru cadoul copilului. Eu am dat pentru protocol si pentru cadou niet!! Pe astea le-am cumparat eu ca ei se duc si cumpara la gramada si ei avand suma fixa trebuie sa se incadreze in ea si mai apoi trebuie sa aiba respectiva jucarie in multe exemplare. Deci greu sa gasesti ceva ok. Anu trecut la Ioana a fost ok jucaria(era o papusa cu toata atrezatura necesara unui medic veterinar), la rares in schimb a fost dezastru,un tren cu niste sine care nu se asamblau si care subtiri fiind au sfarsit prin a fi rupte si aruncate. vagoanele nu pot fi alipite locomotivei..etc etc.
Hm...am cumparat jucarii si carti si carioci si tempera si chitara. Din septembrie am pus bantui deoparte pentru cadourile de craciun ca stiam ca n-am sa rezist tentatiei.
La capitolul jucarii am luat pentru Rares un camion mare, unul mai mic, o barca si zibits http://www.senario.com/movie_zibits2.htmls i-am luat laboratorul si 2 zibits din aia cu telecomanda, am luat 2 ca sa nu se bata rau de tot pe un robotel. O carte cu cars si carioci si la ioana i-am luat chitara si papusa nenuco scoala, (ea voia nancy dar mi s-a parut aurea ca nu avea nimic altceva decat toalele de pe ea si era o gramada de bani si mai are 2 asemanatoare care stau degeaba. Cu asta macar se joaca dea scoala. SPER) Altceva...i-am mai luat o masinuta mica cu o papusica de la polly pocket, alte doua papusele si tempera si carte cu zane. O sa impart cadourile astea intre gradinita, craciun, sfantul stefan s sfantul ion as mai fi vrut si niste jocuri dar cred ca le voi lua cu alta ocazie ca sa nu ma pasca divortul. si asa imi trebuiesc 700 ron pentru bicicleta de ziua ei.
monica70 spune:
In sfarsit e la orizontala Tudor.Mai o zi ca asta si imi iau campii ca norocul ca am reusit la ora 18 de l-am mai adormit tura a doua de somn,dar nici nu-i de mirare ca a cazut lat la ce activitate a avut.Numai in varful patului/canapelei la sarit,catarat pe taburet sa ia de pe biroul Dianei diverse,scos cartile din biblioteca ... iar cum il puneam in patut "pedeapsa" ... in mai putin de un minut se plimba iar liber prin casa Deja are o super dexteritate de a se apleca si cobora in cap din patut in patul mare.
DANIELA la ninsoarea trecuta si Diana a vrut sa iasa,dar era si seara si era de fapt lapovita cu ninsoare ,nu s-a prea prins decat pe acoperisuri ... Si acum cade ceva intre ploaie si ninsoare ... parca vad ca maine se si topeste deja
Maine dimineata am in plan sa il echipez pe Tudor si mergem la mami,ii duc si Dianei echipamentul (pantalonii de schi si manusile de zapada ca geaca o are la ea) si iesim un pic pe-acolo primprejurul blocului pe la ei macar sa se bulgareasca un pic.Sper sa nu fie prea mare fleoscaiala ...
Multe cadouri si tot unul si unul le-ai luat! Sper sa le placa si sa se si joace cu ele.Eu anul asta am ramas descoperita rau la capitolul jucarii.Am ochit eu ceva,dar ce am ochit sunt prea scumpe pentru bugetul de luna asta In afara de carti si haine au doar o chitara pentru Diana si un camion de plastic Tudor.Si nici mami nu le-a luat inca nimic.Sa vad ca poate o trombonesc sa le puna pe-astea la ea si sa le cumpar eu altceva.Daca mai apuc Si oricum nu m-am hotarat ce sa le iau
10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% din viata noastra este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla
marchplayer spune:
Eu cadourile le-am luat cu 15$ discount de la carrefour si am fcaut super afacere zic eu. Banuiesc eu ca vor mai fi reduceri la jucari dar prea aproape de craciun si nu m-am riscat sa ma plimb printre rafturi devastate. Asa ca am avut banii, am fost acolo la momentul potrivit si am facut plinul pentru toate evenimentele iernii.
Ce sa zic..niciodata nu esti multumit cu ce ai luat...ma refer la mine, ma tot gandesc ca poate am gresit si poate nu-s cadourile cele mai nimerite, ma gandesc ca poate sunt prea multe...s.a.m.d. Tare mi-a teama ca eu cumpar jucarii pentru mine. Sa nu credeti ca n-am scotocit site-urile de jucarii inainte. Am facut-o! Si cu cat cautam mai mult cu atat eram mai in ceata. Cred ca de fapt niciodata nu stii daca o nimeresti sau nu!
Eu am bagat copii in pat(asta nu inseamna ca si dorm...)le-am facut o baie fierbine de li s-a inrosit pielea de atata fre cus ce le-am tras i-am masat/cremuit, le-am taiat unghiile, uscat parul si acum se uita la NEMO, mai au 15 min. Asa ca fug si eu sa-mi fac un dus rapid si la culcat copii.
Mai!! Denisa si Ingrid pe unde sunt??
monica70 spune:
DANIELA m-am uitat de curioasa sa vad de ce papusa-scoala Nenuco zici,de asta e vorba??? http://www.shopmania.ro/magazin~online-jucarii~produs-set-scoala-cu-o-papusa-nenuco~p-11606119.html
Tulai doamne ca stiam eu ceva ca-s scumpe papusile astea dar chiar 300 lei? Sincer io nici 50 de lei n-as da pe asa ceva pentru Diana,mai ales ca nici cu papusile pe care le are (mai mult de 10 marisoare ,plus o gramada mai mici ) nu se joaca aproape deloc.Nici macar pe alea gen Barbie nu le-a dezbracat vreodata! In afara de coafat nu le facea nimic ... ba parca pantofii i-a mai dat jos si pus la loc
Pana nu s-a nascut Tudor se mai juca cu papusile bebe,dar dupa aia pauza.Iar pe celelalte cum ziceam numai le-a coafat ... dar de vreun an incoace s-a profilat pe facut freza doar membrilor familiei si vizitatorilor
Saptamanile trecute am adus papusile bebe incoace de la frate-meu si ca sa se joace cu ele,i-am zis sa le faca vaccin ca tot era cu trusa de doctorita dupa ea .S-a distrat vreo juma' de ora asa,imi tot zicea ca unul din bebe are harca in gat si ca are febra si d-astea ... plus ma chema sa le tin la vaccin. De-atunci o singura data s-a mai jucat cu ele,le-a scos pampersii si le-a dezbracat/imbracat,asta desi sunt lasate special in calea ei.Tot degeaba ...
Asa ca io chiar nu stiu ce sa ii cumpar As vrea ceva care sa ii placa si cu care chiar sa se joace mult si bine (cum au fost de exemplu cuburile de lemn,o investitie grozava) . Si cutiile de puzzle primite de la nasa nici macar nu s-a deranjat sa le deschida ,pana am insistat eu si a facut pe-ala de 60 de bucati dar cum incercam sa plec de langa ea,cum zbiera dupa mine Dupa ce l-a dat gata,i l-am scos pe ala cu 250 de bucati ... cand l-a vazut a inceput sa planga ca nu-l stie face singura ,mai ales ca am zis ca vreau sa fac o pauza ca ametisem si cu celalalt I-am promis ca o ajut,dar am apucat numai sa i le intorc cu fata in sus ... intre timp a trebuit sa plece la mami.Da' zau de-l stiu si io face pe asta de 250 de bucati,m-am uitat oleaca dar ma calca pe nervi,mi se pare pierdere de vreme ... io una nu ii cumparam asa ceva.Are doar cateva de 100 de bucati pe care le-a facut deja singura de mai multe ori si nu intentionam sa ii iau cu mai mult de 100 de bucati ... acum na,mi-a dat nasa-mea de lucru daca ar sta sa se ocupe singura de ele nu m-ar deranja,dar la atatea bucati sigur nu scap fara sa ma bata la cap
Am dat o cautare si la zibits ala ca linkul pus de tine nu se deschide si am vazut ca e ceva robot.Ii plac robotii lui Rares? Oare lui Tudor i-ar placea? Ce face mai exact robotul ala ... se plimba,i se aprind luminile ... altceva? Si ce fel de laborator e vorba?
Da' parca vad si ce preturi
M-am mai uitat si eu si pe reclamele din Carrefour,Real,Kaufland ... plus pe diverse site-uri si tot n-am dat de ceva de care sa cred ca ar fi super incantata Diana ... Si-s si scumpe rau.Sunt sigura ca mai incantata o fi de amaratul ala de ceas cu Hanna Montana cu doar 15 lei - dar pe-ala i-l dau de ziua ei! Sau daca ii iau ceva margele/bratari/inele ... Apropo de-astea am lasat-o intr-o zi sa rascoleasca printre gablonturile mele (unele din 1900 toamna si nepurtate never ) si sa vedeti fericire pe ea , a trebuit sa ii promit ca toate vor fi ale ei cand va fi mare ... ca daca era dupa ea se impopotona la gradi cu ele de pe-acum
Chestia e ca mi-ar fi mult mai usor sa aleg daca ar veni cu o pretentie ca pe-asta o vrea,sau daca ar fi super pasionata de ceva in mod special.Dar ea nu are nici pretentii,nici nu prea stie ce vrea ... asa a fost intotdeauna.
LunaNoua spune:
Moni, de ce ar fi atat de imposibil statul pe saltelute ? Daria asa sta acasa, ca la noi este ingrozitor de frig pe jos. I-am facut niste saltelute din burete imbracat, si si le pune pe unde are nevoie. Se joaca si cu jucariile, si cu cuburile stand pe ele, fara nici o problema. Sunt de acord cu tine ca cei frigurosi ar simti rece, dar ei se pot imbraca mai gros daca e nevoie. Cei care sunt caldurosi, insa .. ce sa faca ??? Eu o iau pe Daria fierbinte de la gradi, transpirata si pe picioare, leoarca, si rosie in obraji si o duc la fel de dezbracata ca asta vara Mai dezbracata de atat, ar fi in pielea goala. Si, si asa tot transpirata as lua-o. Si o iau la fel de transpirata si daca o ridic de la masa, deci nu este de la alergat.
Daniela, cum pot sa iau aminte cum sa procedez anul viitor, cand se supune la vot, si .. majoritatea parintilor hotaraste ? Ca la fel a fost si cu Mosul. Au fost voturi contra, dar nu destule. Eu sper sa nu ne mai prinda anul viitor la gradi , ca m-am saturat ca de mere acre
Bee spune:
Buna fetele.
Astery, sper ca ai scapat de sperietura cu Razvan! La ce ora veniti la Bucuresti la doctor? Nu stiu prin ce minune om reusi sa ne vedem......Ufff, voiam sa zic sa vii pe la noi, dar am realizat ca e Ana racita. Sper sa se faca bine piticul si sa partcipati la serbare.
Moni, Tudor e genial! Auzi tu la el propozitii.
Daniela, cand te aud pe tine, realizez ca noi suntem foarte zgarciti cu toate. Stiu papusa minune. Si noi am avut solicitare: Papusa care vorbeste si cere nu stiu ce. Insa copiii stiu sigur ca Mosul va aduce un singur lucru din ce au cerut ei. Oricum la mine in casa e depozit de jucarii. Ca s-au strans in ani si ani, mai si primim.......De fapt nu zgarciti, dar sunt atatea lucruri de care trebie sa tin cont si nu fac fata cu cheltuielile in general. Plus ca eu muncesc cumva neplatit pana prin primavara cand o sa ma umplu de bani. (adica sunt incadrata de la 1 octombrie, dar banii vor veni candva din februarie incolo).
Deea, pe saltele? Vise. Cred ca Daria e o exceptie de copil linistit. Ai mei nu stau niciodata pe nimic de pus pe jos. De fapt sunt tot timpul in miscare. Cat despre serbari, a mea e foarte incantata sa invete si sa recite poezii, sa cante. Desi nu neg, ca ar fi cea mai fericita sa faca si un bal mascat! Mi-a si comandat de ziua ei bal mascat. O sa trebuiasca sa ma execut candva, cred ca la anul. La noi e mai bine: nu primim/ducem cadouri la gradi. Moshul vine acasa la copii.
Ieri am avut o albinuta dansatoare. Tare dragalasa! II place asa de mult sa danseze. O vedeam intre celelalte albinute toata numai zambet de incantare. Si a venit si Moshul la balet care i-a adus agrafe si niste dulciuri.
monica70 spune:
Buna dimineata haideti la cafea!
BRANDUSA si poze/filme cu albinuta ??? Cat despre Tudor "genial",nici chiar asa N-am avut io timp ca voiam sa scotocesc prin arhiva sa vad cand a inceput si Diana cu propozitii,dar o s-o fac si pe-asta ca-s curioasa rau.Parca asa a inceput si ea pe la un an si 4-5 luni,dar vreau sa fiu sigura.Cu "unde este" a continuat si azi,la prima ora cand s-a terminat un episod din Baby Einstein a intrebat "UNDE ETE?" deci clar stie ce intreaba,nu repeta ca papagalul.Diana parca era cu alta intrebare pe la inceputuri,nu mai retin exact. Ma gandesc ca poate Tudor e mai stimulat fiindca o are in preajma pe sora-sa vorbareata plus ca am stat eu acasa cu el.Cu Diana a stat taica-su acasa si el nu a prea vorbit cu ea,el doar o plimba cu caruciorul ore in sir ... Bine a mai stat si mami cu ea,nu doar el,dar totusi ...
Sper sa apuc sa il filmez zilele astea pe Tudor pana nu-si schimba repertoriul.L-am filmat acum cum zice "unde-i apa" si se si duce sa o ia ,dar nu se aude prea clar.
DEEA si eu zic ca Daria e exceptia de la regula ,e un copil extrem de linistit - asta referitor la statul pe jos pe perne . Si exceptie e si la capitolul caldura.Pai daca ar fi la gradi temperatura pe care o preferi tu,ar ramane doar Daria pe-acolo,restul ar fi gata spitalizati
Io-s rece la picioare tot timpul chiar daca am si ciorapi si papuci de casa si-s 20-23 de grade in casa,nicidecum 16 sau 18 grade,nu mai stiu exact cat ai zis ca-s la voi si le preferi.
Cat despre gradi daca te-ai saturat de ea de ce-o mai duci atunci,ca doar nu-i obligatoriu.Nu doarme acolo,nu mananca,nu-ti convine ce ii invata,nu suporti serbarile,nu va convine nici ca trebuie dusa/luata de la gradi ... doar sa o trambalezi pentru numai 4 ore? Daca tot o duci la pictura,modelat,gaseste inca o activitate-doua de-astea si o duci acolo daca asa te simti mai bine si ti se pare mai ok.Problema e ca pentru scoala trebuie sa aiba facuta grupa pregatitoare,dar daca o inveti tu acasa si faci cerere sa o evalueze cred ca merge si asa.Da' zici tu acum ca te-ai saturat de gradi,pe pariu ca peste un an-doi o sa te saturi de scoala de o sa regreti gradinita
Eu recunosc ca sunt foarte multumita ca exista gradinita si ca am ales-o pe-asta de langa bloc.E foarte aproape - o poate duce/aduce oricine din familie ,sunt multumita de personal,de dotari,de activitati,au serbari frumoase,mananca acolo (o grija mai putin deci),doarme acolo la ore regulate (acasa isi mai decaleaza programul de somn si atunci seara e rupta/nu te mai intelegi cu ea).In plus Diana s-a integrat in colectiv si in vacante ii lipsesc colegii,abia asteapta sa reinceapa gradinita.
Io cu Tudor p-aci ,mai vreo juma' de ora si ne echipam de mers la zapada.Il duc si il las la mami si o iau pe Diana.Sa il mai pazeasca si ea cand sare in paturi/canapele
E cam mocirla pe-afara,dar e prinsa destula zapada macar pe iarba.Iar la prognoza saptamana asta tot asa o fi lapovita si ninsoare,insa se mai raceste un pic deci sper sa stationeze zapada cat de cat.
monica70 spune:
http://www.dropshots.com/tudor2#date/2010-12-12/11:38:35
monica70 spune:
Deci a avut loc si prima desfasurare la zapada de anul asta.Tudor saracu' a ramas blocat si la propriu si la figurat.La propriu de incotosmanit ce era,la figurat de mirat de atata alb in jurul lui
Pe el l-a dus mami sus dupa putin timp si eu am ramas cu Diana,mai ales ca a coborat Alexandra cu bunicul ei si cu sania.Le-a tras oleaca (greu ca era zapada topita pe trotuare ) ,dar macar ne-am distrat dupa aia cu aruncat cu bulgari si cu construit oameni de zapada.Abia am adus-o pe Diana de-acolo ... Am fost intai sus la mami sa mancam,apoi am trecut pe la magazin pe la ei sa mai luam una alta si acum e in pat ,se foieste sa faca nani,ca diseara avem copii in vizita si trebuie sa fie fresh.
La ora asta e deja topita zapada Sper sa mai ninga totusi zilele astea cum vazui in prognoza.