Bujori si panselute de Mai - Iunie 2011(10)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns amidala spune:

Stefania, imi pare asa de rau. Am plans cand am citit mesajele tale. Nu vreau sa ma gandesc cat de greu ti-a fost sa iei decizia asta, dar daca as fi fost in locul tau si eu as fi luat aceeasi decizie. Sunt studenta in ultimul an la medicina si am vazut foarte multi pacienti cu boala asta. E o afectiune cumplita care pe langa problemele pe care le stiti toti vine cu multe alte posibile afectari de organe. Viata acestor copii e grea, iar a aparintilor lor e si mai grea.

Stiu sigur ca ai sa ai puterea sa treci peste asta. Dumnezeu ne da doar ce putem duce. Sa nu-ti pierzi increderea....vei avea copii frumosi si sanatosi. Stiu ca nimic din ce spunem noi acum nu-ti poate aduce alinare, dar sa stii ca suntem alaturi de tine.

Vei fi in gandurile mele.

16+
bebelush

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miris_ spune:

e o decizie inteleapta. In ceea ce ma priveste, eu v-am spus de la incepul odiseei ca amnio e singurul risc, in aceasta sarcina, pe care pot sa mi-l asum. Am refuzat stresul dt si/sau tt, tocmai pt a avea o certitudine. Sa fim sincere, un copil cu sd poate avea multiple malformatii, si va ramane pe umerii cui, dupa ce noi nu mai suntem? Ai fratilor? Ai rudelor? Ai statului? Asta daca va ajunge la acea varsta. Eu am mai postat o poveste la forumul de pe prima pagina, nu va spun povesti. Sunt acolo cazuri reale. In plus, am intrat si pe forumul mamicilor de copii cu sd. Nu am putut citi tot, dar mi-a ramas in cap o fraza -'astazi am implinit 5 ani, nu vorbim inca, dar ne intelegem prin semne'. Asta s-a adaugat la experienta mea legata de sd. E crunt. Te gandesti ca mai faci un copil, pt ca vrei unul sanatos, dar acesta nu va avea parte de dragostea totala a parintilor lui, deoarece acestia au o mare grija. Va fi si el un copil nericit, dupa parerea mea.

Mamica de baiat mare si mormoloaca de 15+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramo_jo spune:

Citat:
citat din mesajul lui stefaniadinu

Buna seara fetelor

Nu am mai intrat de ceva timp ptr ca am numai vesti proaste.
Luni mi-a iesit rezultatul la amniocenteza care este destul de prost adica sindrom Down.Aceasta veste m-a terminat fizic si psihic ptr ca nu stim ce decizie sa luam.Din punct de vedere ecografic nu are nici o problema dar analiza spune altceva.
Acum oscilam intre o alta punctie ptr amnio sau intrerupere sarcina.Partea proasta este ca deja am 20 de saptamani si mai vin si sarbatorile iar toate astea ma preseaza f tare.Am tot cautat pe net sa vad daca mai exista o alta analiza mai complexa,mai avansata decat amnio dar nimik.Sper sa nu va intristez prea tare.

Va pup si va doresc sarcina usoara
+19

Eu zic sa nu te descurajezi si sa incerci si in alta parte.Iti spun asta pt ca stiu tot asa un caz.I s-a spus parca din primul trimestru de sarcina ca s-ar putea sa se nasca cu acest sindrom dar ea a mers pana in panzele albe si acum are un copilas sanatos de aproape 2 ani.Gandeste pozitiv, eu sunt 100% ca va fi bine si o sa ai un bebelus sanatos.Sa ne tii la curent si sa nu mai fii suparata...

14+

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui simomiha81

Buna fetelor,

In primul rand, Stefania, imi pare nespus de rau ce vi se intampla, sper sa aveti puterea si intelepciunea sa luati cea mai buna decizie...
Apoi, ma primiti si pe mine?
Ma numesc Simona sunt o fericita mamica de fetita - Diana - de aproape 5 ani si o mandra posesoare de burtica de bietel de 19 sapamani.
Datele mele sunt:
UM:28.07.2010
DPN: 04.05.2011
Voi naste la Elias prin cezariana cu dr. Cristian Andrei

Simona nici nu stii cat ma bucur ca gasesc in sfarsit o mamica care va naste cu dr. Cristian Andrei.Te-a programat la cezariana din cauza unor probleme sau...a fost alegerea ta?Mai stii detalii legate de el ca eu nu prea il cunosc cu toate ca imi inspira f multa incredere.Primul l-ai nascut tot cu el?Scuze ca te-am bombardat cu atetea intrebari dar mor de curiozitate

14+

Mergi la inceput

imi permit sa postez aici mesajul pus de mine la subiectul "verdict dur-sindrom down"

miris_
membru incepator

Romania
Bucuresti
405 Mesaje
0 Prieten(i)
Trimis la: - 19/10/2010 : 22:18:32
--------------------------------------------------------------------------------

dupa ce v-am citit de la cap la coada, am zis sa vin si eu cu parerea mea de mamica si insarcinata.
le-am povestit si fetelor din odiseea mea ceva ce am trait asta iarna, fiind internata cu baietelul meu (avea o bronsita cu complicatii), la grigore alexandrescu. am avut in salon si o mamica de 33 ani, internata cu fetita ei de aproape 2 ani, care avea SD. mamica mai avea acasa 3 copii, 2 fete si un baiat, intre 12 si 6 ani, perfect normali, toti 4 fiind facut cu acelasi barbat (sotul).
e adevarat ca fetita era de o dragalasenie, de o veselie, si o bunatate, iesite din comun. m-a impresionat, pt ca pana atunci nu citisem nimic despre aceasta boala. trist este ca avea si o malformatie la inima, retard mental, malformatie la rinichi si la sist digestiv, si ceva probleme cu auzul. mamica, de cand o nascuse, renuntase la servici, era insotitor de persoana cu handicap (cred ca asa se cheama), avea un venit extrem de mic pt asta, pe la 4 mil (sper s anu gresesc). stiu ca imi povestea ca nu primise banii de la stat de 5 luni! era bucuroasa ca ii primeste, totusi, dupa 5 luni, si "vin gramada" (am pus ghilimelele pt ca am citat-o). ea era in permanenta, aproape, internata prin spitale cu cea mica, avand atatea probleme si fiind asa de sensibila. sotul ei muncea in constructii, venea acasa doar in wkend. va inchipuiti cum se cresteau unul pe celalalt ceilalti 3 copii...
in fiecare marti venea in bucuresti (ei stand la 80 km de capitala) la recuperare psihomotorie, cu micuta. era suparata ca mai avea cam 1 luna si doamna doctor cu care facea recuperarea, primise preaviz pt desfiintare post. ei statusera in bucuresti, dar dupa nasterea fetitei, cand au aparut mult mai multe cheltuieli, au hotarat sa vanda apart. si sa se mute in afara, la casa, acolo nefiind poluarea de aici, printre altele.
o ascultam. era... foarte deschisa, sociabila, vesele in aparenta, pentru ca trebuia sa fie asa in fata fetitei cu SD si a celorlalti copii, dar si pt ea, presupun. eu nu as fi putut fi ca ea. niciodata! imi era rusine de mine/cu mine, cand o asculta, cand o priveam...
nu e usor. asta e romania! nu te ajuta cu nimic, statul.
insarcinata fiind, am ales de pe acum sa nu dublu si triplu test, si voi face direct amnio. vreau sa am siguranta diagnosticului, cu tot riscul de 1/100 de pierdere sarcina. acesta este riscul pe care simt ca mi-l pot asuma.

Mamica de baiat mare si 7+

in plus am sa adaug si ca m-a mai infricosat inca un caz, dt si tt "foarte bune", sarcina urmarita de u ff renumit medic din bucuresti, parintii veneau tocmai din bv pt a fi mamica pacienta acestui medic, si.. stupoare. la nastere, copilul avea sd. aveau o sitiatie materiala... exceptionala, puteau face amnio la privat fara probleme, daca acel dr ar fi vazut ca ceva nu e in regula.

de aceea am zis ca dupa parerea mea, intreruperea de sarcina/provocare nastere in scop terapeutic (ca asa se cheama), e cea mai buna alegere. si eu am vorbit despre asta cu sotul meu, pt ca voi face si eu amnio peste cateva zile.
va rog sa nu va suparati ca am scris atat de mult. poate pe unele dintre voi nu va intereseaza subiectul, si inteleg si asta. fiecare decidem ce credem ca e mai bine pentru noi si familiile noastre. acestea sunt, din pacate, lucruri care se intampla. ma uitam in urma cu cateva luni la protv la un reportaj despre acesti copii. erau niste parinti care la fel ca si cazul al doilea expus mai sus, puteau face orice le spunea medicul celebru, daca acesta ar fi vazut ca ceva nu e in regula, dar.. acum aveau un copil cu sd si unul (al doilea), normal, si spuneau ca sunt fericiti cu faptul ca au certitudinea ca alti 500 copii s-au nascut sanatosi (acesta fusese riscul la ei, la teste), pt ca ei stiu ce inseamna un astfel de copil.

Mergi la inceput

Sunt de acord cu tine in aceasta privinta.Daca se demonstreaza ca acest copil chiar sufera de acest sindrom da...este mai bine si pt. el si pt. parinti ca mama sa faca aceasta intrerupere.Dar eu ziceam sa mai incerce macar o data...sa mai faca un test.Oricum decizia este a parintilor si ei stiu cel mai bine ce trebuie facut...sa va dea Dumnezeu puterea sa treceti peste acest moment, sau un pic de noroc sa se demonstreze contrariul .Multa sanatate si sa auzim numai de bine!

14+

Mergi la inceput

ramo_jo, departe de mine gandul de a te contrazice pe tine sau pe altcineva. e o situatie asa de delicata... nu am vrut decat sa ii spun stefaniei ca suntem alaturi de ea si sotul ei, si in decizii, pt ca unele dintre noi le impartasim alegerea. nici nu stiu cat ii ajuta, si acest lucru.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Valentina_D spune:

Ramo, Stefania trece prin stresul asta inca de la dublu test. S-a prelungit apoi cu triplu test si apoi cu amniocenteza...Eu cred ca a obosit
O cred si o inteleg cand spune ca nu mai poate prelungi aceasta situatie

17+

my baby

MTHFR C677T heterozigot, 3 sarcini oprite din evolutie la 5s, 6s si 7s

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns april_25 spune:

Buna seara, fetelor!
Vreau sa-mi cer scuze in primul rand Stefaniei, daca am suparat-o cu ce am zis, dar si voua....Citind ce ati scris voi, vad lucrurile altfel. Eu ma gandeam pana acum doar la faptul ca nu pot lua viata unui copilas, dar .... nu puteam sa gandesc mai departe la cum ar fi viata lui ...
Cazurile de care auzim si de care ai reamintit tu miris, parca ne trezesc la realitatea aceasta crunta....

Nu vreau sa lungesc prea mult (pt ca risc sa ma pierd in detalii), dar indiferent de alegerea pe care ai luat-o sau o vei lua, noi suntem alaturi de tine, si ne rugam sa fie bine! Voi, parintii, stiti cel mai bine ce sa faceti.
Te imbratisez si Doamne-ajuta!

Bunul Dumnezeu si Sfintii Parinti Ioachim si Ana m-au ajutat, sunt 16+

minunea noastra
POZE BEBE

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Valentina_D

Ramo, Stefania trece prin stresul asta inca de la dublu test. S-a prelungit apoi cu triplu test si apoi cu amniocenteza...Eu cred ca a obosit
O cred si o inteleg cand spune ca nu mai poate prelungi aceasta situatie

17+

my baby

MTHFR C677T heterozigot, 3 sarcini oprite din evolutie la 5s, 6s si 7s

Cred...si imi pare atat de rau de aceea tot am vrut sa mai las o luminita de speranta..poate..poate...dar normal ca decizia este numai a lor si ei stiu cel mai bine ce este de facut.Stii cum este treaba asta...din afara este asa de usor sa vorbesti si sa-ti dai cu parerea...

14+

Mergi la inceput