Club chic (40)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anne16 spune:

Citat:
citat din mesajul lui danamiha

rose, ce bine ma cunosti am vrut sa-ti cer reteta, dar nu am vrut sa te pun la scris...am o reteta veche de la o prietena din SUA, dar as vrea sa vad cum o faci si tu...


Reteta o gasesti pe cutia de lasagne Barilla.

Sunt o gramada de variante(pas cu pas fotografiate) pe culinar.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rose_selavie spune:

Cu cea mai mare placere va invit la Lasagna !

Ingrediente:

-foi speciale de la Barilla (nu trebuie fierte, se inmoaie la cuptor)

-sos Ragou Bolognese

Prepararea sosului Ragou:

-1 lingura unt
-o lingura ulei de masline
-500 gr carne macinata de porc
-1 conserva de rosii fierte decojite
-1 ceapa medie, 2-3 catei usturoi
-1/2 pahar de vin alb
-2 cani cu supa (eu am fiert un cub knorr in 250 ml apa)
-sare, piper, verdeturi italiene
-mozzarela si 1 ou fiert amestecat intr-un bol cu patrunjel proaspat
-50 gr de sunca uscata afumata taiata cubulete
-parmezan+cateva felii de mozzarela pt acoperit lasagna

Cuptorul se pregateste la 180 C.
Intr-o tigaie mai mare am calit intai ceapa, sunca afumata cuburi si usturoiul in ulei de masline, am adaugat carnea macinata. Se lasa cateva minute amestecand din cand in cand, se adauga 2 cani de supa si se amesteca bine, se pune apoi conserva cu rosii decojite si se poate sara, pipera dupa gust, e timpul pt vin si verdeturile italiene si se mai lasa 10 minute bune sa fiarba la foc mediu.

E ideal sa aveti un vas mai adanc si dreptunghiular in care sa faceti lasagna.
Se unge vasul cu putin unt, se pune prima foaie de lasagna.
Sosul se ia de pe foc si se poate incepe asamblarea.

Cu o lingura se ia din sos si se intinde uniform peste prima foaie din vas, luati cu tot cu sosul lichid din tigaie, e important ce punem peste foi sa fie destul de lichid ca asa se vor inmuia bine in cuptor. Peste carne se poate presara din oul frecat cu mozzarela si patrunjel, se pune alta foaie peste si se repeta operatiunea de atatea ori cat de multe foi vrei sa umpleti (si cate incap in vas).

Totul se incheie cu o ultima foaie-capac peste care vin cateva felii de mozzarela si parmezan ras. Smantana este optionala, eu nu am mai pus ca e si asa destul de satios.
Se baga la cuptor. Acum parerile sunt impartite: unii recomanda sa acoperim cu folie de aluminiu (cu grija sa nu se lipeasca de lasagna), altii zic fara. Eu nu am pus si cred ca era mai bine sa acopar fiindca cuptorul meu cam arde si s-a format o crusta subtire pe ultimul strat.

Merge cu salata mixta cu cateva feliute de fenicul si un dressing bun.
Si cu un vin rosu sec desigur.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blue eyes spune:

Haha, eu chiar fac la lasagne acum. Am ales reteta clasica, pe cea cu sos bechamel. Pofta buna tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danamiha spune:

rose, multumesc mult, ce bine suna, chiar acum cand am slabit un numar la haine, o fi de la urcatul/coboratul scarilor

anne, multumesc mult si pt link-urile pe care mi le-ai trimis pe PM

blue eyes, spor la gatit si ...pofta buna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rose_selavie spune:

Cu bechamel e clasic, asa e . Eu am dat reteta care mi-a placut mie (de la o prietena o am) am sa fac si cea de pe cutie cu sos bechamel yumm yumm....Dana nu mai pomeni de calorii, vin si Sarbatorile nici nu mai vreau sa ma gandesc cate vor fi pe masa, la anu trag linie si Montignac ma paste, sau Atkins, trebuie sa le analizez bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabika27 spune:

Buna fetelor parfumate! Mi-ati facut o pofta de paste incat diseara sunt hotarata sa fac niste penne siciliene ca lasagna nu stiu sa fac (promit sa incerc). vroiam sa va doresc o zi buna si o saptamana frumoasa tuturor! Pupicei!
Teo insanatosire grabnica! sa te ajute Dumnezeu sa treci cu bine prin incercarea asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danamiha spune:

Citat:
citat din mesajul lui rose_selavie

Cu bechamel e clasic, asa e . Eu am dat reteta care mi-a placut mie (de la o prietena o am) am sa fac si cea de pe cutie cu sos bechamel yumm yumm....Dana nu mai pomeni de calorii, vin si Sarbatorile nici nu mai vreau sa ma gandesc cate vor fi pe masa, la anu trag linie si Montignac ma paste, sau Atkins, trebuie sa le analizez bine.

mamica de Mara Roselyn (18.06.2010)


pune poze pe FB ca nu te cred, esti manechin!
tu esti asa o gospodina, imi amintesc reteta ta cu scoici, eu doar cand vad lista cu ingrediente si deja sunt obosita

eu am slabit 13 kg cu Montignac si nu am flamanzit, am mancat pe saturate, acum nu mananc dupa ora 18 si fara dulciuri


si eu tot reteta cu bechamel o am.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmena spune:

Rose multumim, mama ce bine suna, o fac si eu zilele astea cu siguranta. Mie cred ca imi place reteta ta ca este cu rosii, iar noua ne plac sosurile cu rosii, nu albe
Daca si tu visezi diete, e clar...arati superb, uita de personalitatile alea de le-ai insiruit pe acolo, mananca ce vrei, cand vrei, dar tine cont de cantitate, daca vrei musai sa zic sa mai slabesti, dar parerea mea e ca esti o mamica superba si o tipa super frumoasa Eu una nu pot tine diete, sunt consolata, dar am grija la ce si cat mananc si mi-e ok asa. Acu deja visez la tava aburinda de lasagna



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blue eyes spune:

Citat:
citat din mesajul lui Gabika27

Buna fetelor parfumate! Mi-ati facut o pofta de paste incat diseara sunt hotarata sa fac niste penne siciliene ca lasagna nu stiu sa fac (promit sa incerc).

Gabika, stii sa faci musaca? pai daca stii, poti face si lasagne.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anne16 spune:

Gabika27, ai reteta adevarata de "penne siciliene"? Aceea cu vinete? Sau ai paste in forma de penne?

Atentie: retetele italiene de "paste" nu coincid chiar daca au aceeasi denumire, nu o sa gasiti aceleasi ingediente, totul depinde de regiune.
Sunt foarte diferite retetele din nord cu cele din sud sau centru.
Retetele din sud se bazeaza mai mult pe legume,fructe de mare si peste.

Mergi la inceput