Piatra Neamt, Perla Moldovei (84)
Raspunsuri - Pagina 16
ramona_patra spune:
Buna fetelor,
Ce faceti?
Lora e o frumusete de bebeluna, sa-ti traiasca. Fetelor un sfat va rog cand aveti timp please, fiimea nu vrea sa manance, adica mananca dar f putin, am incercat in fel si chip si parca se incapataneaza mai abitir sa nu pape. Are acusi 1 an juma si are 9 kg, eu una sunt disperata. E vesela, se joaca, doarme la amiaza, dar nu prea mananca ce naiba sa fac?
Va pup
Ramona de maimutel Diana (20.07.2009)
maimu diana
LoraG76 spune:
Ramona, poate asta e ritmul ei de crestere. Daca e vesela si sanatoasa, eu zic sa o lasi in pace. Eventual, fa-i un set de analize, sa vezi daca n-are vreo lipsa de ceva. Ori da-i pikovit, pt. pofta de mancare - Iustina n-a avut vreo 3 sapt. pofta de mancare deloc-deloc, cred ca daca o lasam in pace, nu manca nimic cat e ziua de lunga. Am inceput sa-i dau Pikovit si acum ma mananca si pe mine. Eu m-am alarmat pt. ca la noi nu s-a intamplat pana acum sa n-aiba pofta de mancare si nici nu a fost cazul sa-i mai dau vreodata vitamine, e pt. prima data, asta zic ca sa nu credeti ca infund copilul cu medicamente, nu sunt genul.
Si n-ati vazut nimic..sa vedeti bolfosenia ce bobineaza!!! In curand o s-o trimit prin vecini, ca ma lasa fara mancare in casa.
Lora, mami de Iustina si Adelina
Carti personalizate - www.carteacopilariei.ro/" target="_blank">Cartea copilariei
Bazar umanitar DC - ajutati copiii
(Niciodata sa nu spui niciodata!)
ramona_patra spune:
BUna fetelor,
Multumesc Lora, analize noi i-am facut la 1 an si cam 2 luni si au iesit ok. Am vb cu dr sa-i mai facem un set luna asta, sa vad daca e ok. Vitamine i-am dat Sanosvit, recomandat de pediatru si apoi intram si noi pe pikovit. Probleme cu mancarea am de cand am nascut-o, ca si piept manca 1 minut si gata. Asa cred si eu ca asta e ritmul ei, dar poate mama sa stea linistita cand vede ca puiul nu vrea sa manance. Pup.
maimu diana
Laura25 spune:
Hello!
Ramona, problema asta o am si eu cu fata mea. Mananca putin si putine. si acasa si la gradi. Nu arata rau, dar clar are dimensiuni mici fata de ceilalti copii de varsta ei. Nu stiu ce sfat sa iti dau, doar sa nu o fortezi, ca treci in cealalta extrema. Pe a mea a impins-o ingrijitoarea la gradi sa tot manance si ajunsese sa refuze orice ii dadeau, numai ca sa fie lasata in pace. Am avut de dus munca de lamurire cu cei de la gradi (educatoare, ingrijitoare, asistenta) sa o lase in lege ei, ca e mai bine asa.
Incearca sa o tentezi, pune-i la dispozitie bucatele de legume, fructe, sandvishuri mici, cat sa le poata lua in mana (soldatzei din paine cu cascaval de ex. sau felii de carnitza pane sau fiarta) si las-o sa incerce, sa se serveasca ea cand are pofta. Nu te crampona ca trebuie neaparat sa manance "x" grame de ciorba si 'x' grame de carne. Vitaminele si le ia din legume si fructe crude, deci daca papa cateva bucatele de mar, de morcov, de ardei .. e super bun. Fa-i pe farfurie tot felul de fetze vesele, stati toti la masa si las-o sa ia din farfuria ta ce vrea.
Relaxeaza=te ca asta e, asa e ea, probabil. sigur ca e bine sa ii faci niste analize de sange (anemia da lipsa de pofta de mancare) , o coprocultura ... Vitaminele la mandra mea nu au dat rezultate, tot asa mananca si cu vitamine si fara.
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=chic%20bebe%20-%20klorane%20baby&page=5" target="_blank"> Rareshic - lau.jpg
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
ellinia spune:
Si eu cu una bucata copil nemancacios dintotdeauna... Cateodata ma intreb cu ce traieste si cum de are atata forta, pe bune, daca ma iau cu el cateodata ma da jos. Cand vine vorba de mancare ar fi in stare sa faca orice numai sa nu manance. Singurul lucru pe care l-a mancat cu placere a fost laptele, pana pe la 4 ani cand papa cu biberonul, dupa ce i-am luat "bucuria" mai bea cate un pic de lapte cu cereale din cand in cand. In rest, ciorba o mananca bine si in fiecare zi, nu concepe sa nu manance bors. Si, daca s-ar putea, dimineata, la pranz si seara tot bors sa manance, tare bine ar fi. Asa ca, eu am renuntat la vitamnie ptr ca nu aveau nici un efect. Ii dau ulei de peste, poate asta are vreun efect (cu toate ca ii dau de cateva luni bune, de acum). Ii mai faceam amestecuri de miere cu catina (tot degeaba) Ii mai dadeam intr-un timp miere cu tinctura de propolis si ulei de catina (super naspa la gust - dar el il lua, era constiincios) - si tot asa mananca.
Si probabil asa va manca toata viata lui. Are momente cand ii este foame, daca totusi nu-i dau vine dupa mine, dar cu 2,3 linguri se satura si nu-i mai trebuie. Cel mai tare ma deranjeaza ca nu mananca la gradi. Dimineata cand se trezeste bea lapte cu nesquic si ii dau pachetel de mic dejun la gradi, ptr 8,30. Mereu vine cu el intreg acasa, in schimb cornul ala (care de fapt e paine goala), il roade pana acasa, tot.
Tocmai am sarbatorit acum, dupa revelion , ca, in sfarsit a trecut si el de 20 de kg, are 20,6 kg la aproape 6 ani. Inaltimea nu i-a stiu, intre 115 si 120. Habar n-am daca e in grafic sau nu, cateodata obosesc sa fug dupa el sa manance si ii zic "bine, n-ai decat sa stai flamand". Si il mai prind pe la 10 seara cum cotrobaie prin bucatarie, chipurile pe furis. Si tot asa suntem intr-o lupta continua, el, sa nu cumva sa manace prea mult (parca el ar tine dieta nu eu) iar eu cum sa-l fac sa manance mai mult si mai diversificat.
Sunt mancaruri pe care nu le mananca nici sa-l pici cu ceara, gen mazare, fasole, ficat, etc. Cateodata ma intreaba "am mai mancat din asta?". Normal ca-i spun ca da, si "ti-a placut asa de mult..."
Hai ca m-am intins, mi-am facut norma ptr cateva zile.
Cristina si Stefan Costin (25.02.2005)
BazarGeneral
ramona_patra spune:
Neatza fetelor,
Laura sarumana pentr sfaturi. Ideea e ca mananca carne, asta ii place ar manca toata ziua, iaurturi, branzica, lapte. Fructe ii plac acum clementinele, legumele nu le mananca crude, iar morcovul l-a refuzat de mica, asa ca ii fac piure, dar uneori mananca alteori nu. Faza cu vitaminele e si la noi. Eu una nu am observat nici o imbunatatire a poftei de mancare.
Mereu zic sa o las in pace, sa nu o fortez, dar mama ramane tot mama.
maimu diana
crissandrada spune:
BUna tuturor si La multi ani pe anul asta.
Va tot urmares cdar de scris mai putin. Sunt prinsa cu serviciul asta care care nici nu se incheie dar nici nu ot sa zic ca am servici.
Plus cateva interviuri si un concurs la care ma bate gandul sa ma duc. Sper sa iasa ceva pana la urma din toate astea ca tae sunt agitata si demoralizata.
Ramona si eu zic sa lasi fata in pace. Alessia care face peste 2 zile 3 ani are 13 kile . E tare mititica esi mananca mai bine ca Andrada . Adica mai diversificat. Adrada la 8 ani are 25 de kile dar e invelita frumos. Nu e salba. Dar mananca tare putine feluri de mancare.
Bazar general DC
Criss de Alessia si Andrada
"Humor is mankind's greatest blessing" - Mark Twain (Umorul este cea mai mare binecuvantare a omenirii)
LoraG76 spune:
'Neata!
Mai, dar o cafea, acolo, cat de mica, n-ati da si voi!
Haideti ca va servesc eu, cu una dubla!
Al meu copil ieri n-a mai dormit 2 ore, legate, ca alta data...a dormit...surpriza: 1 ora si 25 de minute, pe ceas..in 3 reprize, logic.
Am un copil atomic! Nu's cu cine seamana, zau asa!
Criss, Iustina la 6 ani are 21 de kile, cu indulgenta...mai spre 20, asa. Si ea mananca, doar acum s-a intamplat sa fie asa, perioada asta.
Na, ca s-a trezit!
Hai pa, o zi buna!
Lora, mami de Iustina si Adelina
Carti personalizate - www.carteacopilariei.ro/" target="_blank">Cartea copilariei
Bazar umanitar DC - ajutati copiii
(Niciodata sa nu spui niciodata!)
ramona_patra spune:
Buna seara,
Saruman mult Criss, stiu ca trebuie sa o las in pace, da a avut o perioada cand a mancat bine si dupa ia nu si m-am cam panicat, dar realizez ca asta e felul ei si pace.
Te pup si curaj, ca o sa se rezolve si cu serviciul si o sa fie bine.
maimu diana
ellinia spune:
Neatza!
Ce mai faceti? Sanatoase, voioase? Vad ca afara e soare, va doresc sa aveti si in suflete soare, sa mai uitati de probleme/griji, etc.
tuturor!
Cristina si Stefan Costin (25.02.2005)
BazarGeneral