tipaaa

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

nu prea cred.
daca la 3 luni nu se supara nimeni daca un bb trage un part in public ;), cu totul altceva e la 20 de ani, nu?

sunt lucruri care nu pot fi asimilate imediat, ar trebui tot mapamondu sa fie de acord ca la 3 ani nu te poti stapani dpdv nervos, nu tine de perceptia fiecaruia un fapt dovedit stiintific....

pamantu se invartea dupa soare si cand altii percepeau altfel prin sec 14

PS sorry, mananc litere samd

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Ah, eu cand vad copii facand crize in magazine, primul lucru care-l fac e sa ma uit bine de tot la parinti. La reactiile lor.
Foarte putini se apleaca la nivelul copilui incercand sa-l linisteasca cu vorba buna sau o imbratisare.
Cei mai multi smucesc copilul, ii dau una la fund si, printre dinti, zic:´´taci odata ca ma faci de ras´´ sau :´´lasa ca-ti arat eu tie,nu mai mergi nicaieri cu mine ,esti ca un salbatic´´

Deci, in primul rand e vina parintelui care nu stie ce sa faca si da vina copilareste pe tancul de 2 ani care obosit, face crize.

Cu un copil obosit, irascibil , somnoros , nu te duci in mall.

Da, e vorba de lipsa de educatie..a parintelui.

--------------------------------------------
´´Cel care nu stie si stie ca nu stie, stie mai mult decat cel care nu stie dar nu stie ca nu stie´´

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns makydenis spune:

Citat:
citat din mesajul lui narcisam102

Sincer ai dreptate nu conteaza unde face criza...tot lipsa de educatie e.

Adica un copil care face crize (in public sau nu) e lipsit de educatie? Asta vroiai sa spui? Daca da, eu nu sunt de acord.

Parerea mea: criza este urmarea frustrarii. Deci ce-are a face frustrarea cu educatia? Pt mine n-are sens!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns makydenis spune:

Citat:
citat din mesajul lui ladyJ

Da, e vorba de lipsa de educatie..a parintelui.

Corect!
Personal n-am folosit niciodata expreia "ma faci de ras" pt ca nu o inteleg pur si simplu in fata cui m-ar face de ras.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adra_bell spune:

la fel de rea sau poate mai rea este "rad copiii de tine". O aud atat de des incat mi-a facut sant pe creier. Are si varianta: "ia uite cutare ce cuminte e/frumos mananca/etc, tu de ce nu esti asa?"

Narcisa, un copil la 9 luni nu se joaca cu pungi (pericol de asfixie), incarcator de tel (pericol de strangulare), baloane (asfixie iar), obiecte mici care pot fi inghitite

blog

am hainute la bazar

Inseamna si asta ceva dar nimeni nu intelege ce

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinabobe spune:

ladyJ in masina i-am agatat si jucarii de geam etc, insa pe el il enerveaza faptul ca nu se poate misca in primul rand. si chiar daca conduce sotul nu mi se pare ok sa il iau in brate si sa-l las sa se cocoate prin masina....
sabina problema nu e ca face o criza in magazin sau in parc sau se tavaleste pe trotuar desi nici o placere nu cred ca e, ideea e cum il pot invata ca nu poate avea mereu ceea ce vrea si asta nu inseamna ca e ok sa se crizeze, de la ce varsta se incepe educatia cu un copil mic, avand in vedere ca el deja a inceput sa-si manifeste personalitatea.
roxy nu nu imi dau ochii peste cap cand vad un copil tavalindu-se, dar vreau sa ii dau o educatie. si apropo de crese avand in vedere modificarile legislative in mod cert la un an voi fi nevoita sa il dau la cresa, nu pentru ca asa imi doresc ci pentru ca nu imi permit sa il cresc cu o indemnizatie de 1000 ron, iar la cresa sigur nu va sta cineva dupa el non stop. e dureros dar asta e realitatea zilelor noastre.
oricum am priceput ca si concluize ca e prea mic pentru a incepe educatia cu el de acum si ca tipa doar pentru ca nu se poate exprima altfel, asa ca asta e, incerc sa fac cum vrea el atunci cand se poate si sper sa nu inteleaga ca dc tipa va obtine ce vrea si sa o tina asa pana la facultate .
am scris pe fuga si poate nu am reusit eu sa ma fac complet inteleasa, nu e vorba ca tipa, sau ca se tavaleste, etc, dilema mea e cand incepe educatia unui copil mic si cum il pot face sa inteleaga ca nu ii pot da intotdeauna ce vrea si asta nu neaparat pentru ca nu vreau ci pentru ca nu e bine sau chiar nu am posibilitatea, si asta fara sa facem din asta un dezastru?intrebarea asta mi-am pus-o citind pe un alt forum cum povestea o mamica cum copilasul ei se da cu capul de perete daca nu ii face pe plac, si sincer poate sunt eu nebuna dar nu mi se pare ok sa ajung acolo. asta e motivul pentru care v-am intrebat pe voi din experienta voastra cum pot preveni astfel de crize.
in ceea ce priveste faza cu lasa-l sa planga nu mai stiu exact pe ce site am citit chiar recomandarea unui psiholog sa nu iei copilul atunci cand plange ci sa astepti sa se linisteasca si sa te duci la el atunci cand e zambitor...(va rog nu interpretati acum ca il las sa planga...spun doar ca am citit asta la un psiholog, deci sunt zeci de opinii referitor la educarea unui copil)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Irina, canta-i! Cand incalzesti mancarea si el te urmareste din premergator, canta, prosteste-te, fii vesela, bate cu o lingura in farfurioara ritmul, "mama face papa, bebe papa tot", La volan la fel "mama conduce masina, bebe e cuminte", improvizeaza pe o muzica din asta de bebei... eu faceam ca toate maimutele din lume cand aveam treaba si nu puteam sa iau copiii-n brate (atat ca nu conduc) si cu ochii la show uitau ca voiau in brate, ca doar mami era asa caraghioasa ca nici nu stiau cand trecea timpul!

Pene colorate... cate putin din toate!

album
gradina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

educatia se face din secunda 1 pe principiul ca ce semeni, aia culegi:)
daca ii rapsunzi la nevoi, nu il lasi sa planga, il calmezi mereu cat poti de repede , o sa invete ca asa e normalul, bunatate si iubire.

Lucurile care tin de social (sa dea buna ziua samd) tot prin imitatie se invata.

am fost si eu cel mic pe la vreun magazin si a inhatat diverse chestii colorate, i=am cumparat una dintre ele (e vb de biscuti de pilda) si restui am zis la casa ca nu se platesc si gata....
Cu alte cuvinte, am incercat mereu sa inabus scandalul din fasa cat erau micuti.

Si explicatiile functioneaza f bine cand e copilul linsitit si zambaret, chiar daca zici de o mie de ori, tot se prinde.

si ca sa vezi un ex perfect despre educatia prin imitatie:
fimea avea perioade cand se alinta teribil, vroia supa in gura samd (deh, avea fratior de cateva luni), asa ca i-am dat tot cum a vrut ea, ei bine, cand fost invitata la o aniversare a fost extrem de laudata ca ce frumos mananca si ce maniere alese are (ea care e din aia care tipa cand vrea ceva acasa :P )

Deci, copiii fac ce vad, daca va vede pe voi ca va purtati manierat si frumos si ca salutati siamd samd, adauga la asta un climat afectiv sigur pt el (adica nu il lasi sa tipe, samdsamd) , si o sa ai un copil educat si sanatos emotional.

Sanatate emotionala inseamna si crizutele de pana la 4 ani.....e felul lor de invata sa-si gestioneze frustrarile.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxy spune:

irina, dupa ce va sti sa vorbeasca va folosi cuvintele in loc de tipat, si atunci sa te tii ce de argumente au in folosul lor, ca sa te faca sa le dai ce vor...atunci depinde iar de tine sa stii cum sa le deturnezi atentia spre lucruri cu adevarat necesare.Per total tine de noi ca sa-i invatam ce se poate si ce nu.Eu am doi baieti...cel mare e mare sa zicem, dar cel mic e acum la 3 ani la etapa cu testtul limitelor.Daca tu la 9 luni te plangi ca incearca sa va manipuleze, ce vei spune la 3 ani, cand poseda si limbaj si argumente si va profita de tot ce poate sa te aduca in situatia de a face cum vrea el.
Eu am stabilit niste reguli, cand plecam de acasa avem de luat asta si asta...clar ...nu luam tot ce vedem ca pe raft e pentru toata lumea, deci nu numai pentru noi...asta o poti aplic amai incolo...acum poti doar sa-i arati ca ceea ce-i dai tu e mult mai interesant decat ce vrea el si sa-l faci sa-si doreasca mai mjult acel lucru, uitand ce a vrut initial.Dar asta vine tot cu timpul, cu experienta.
Vei primi "sfaturi" de genul...vai da ce vei face cand va fi mare , te bate daca nu faci ce vrea el...TOTAL GRESIT, daca de acum de mic iti construiesti relatia de prietenie , nu de subordonare cu copilul tau, cand va fi mare va veni la tine sa se sfatuiasca ce e bine sa faca , ca mama le stie ca nimeni altu, si poate sa-l invete cum sa-i fie lui bine.Dar asta se construieste treptat, considerandu-l o fiinta cu dorinte proprii, nu o prelungire a ta, care face ce-i dictezi .
Sper sa nu te superi pe mine, dar si eu am primit aceste sfaturi de bine si totusi vad ca pe masura ce cresc, devin mai cooperanti, mai intelegatori cu ce pot si ce nu pot, cand si in ce conditii.
Multa rabdare iti doresc, si va deveni statul cu copilul tau cel mai placut lucru .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Citat:
citat din mesajul lui narcisam102

Cat despre punga...copiii au un instinct de supravietuire mult mai bun decat ne inchipuim noi iar la 9 luni ...in fine...fiecare isi creste copilul cum crede.
eu una nu il pun intr-un glob de sticla si nici nu imi traiesc viata prin el.

Doamne Sfinte, ti-au scris si alte mame, dar nu pot sa nu spun si eu din nou, spre binele copilului: de ce crezi ca a inceput sa se scrie pe pungi (de plastic, nu de-alea de corton, de cadouri) ca NU SUNT JUCARII, ca trebuie tinute departe de copii etc?! Tocmai fiindca au fost destule cazuri de copii nesupravegheati care si-au pus punga-n cap de distractie si AU MURIT SUFOCATI, si nu e vorba de nou-nascuti, ci de copii de 8-9 luni, 1 an, 18 luni!! Crezi ca aceia erau "pampalai" si al tau e descurcaretz si plin de instincte?! Nu m-as baza pe asta cand vine vorba de viatza copilului meu! Fiecare isi creste copilul cum crede?! Adica putem sa-i omoram prin neglijentza noastra, ca asa am crezut de cuviintza? Pentru tine a-ti feri copilul de o moarte stupida, prin accident de evitat, inseamna "a-l creste intr-un glob de sticla"?!
Si mai spui ca al tau copil nu s-a sufocat niciodata...pai se subintelege, ca doar nici cei care au murit nu se sufocasera inainte...doar o data! E deja macabra postarea mea, dar zau ca nu e de luat in ras si-n balon o chestie care tie ti se pare "nevinovata", gen lasat copilul sa se joace cu pungi! Daca-i plac pungile (tuturor copiilor le plac, altfel nici nu s-ar fi ajuns la accidente) da-i pungutze mici de cadou, de hartie, de carton lucios, arata-i cum se baga acolo jucarii, e super distractiv pentru ei...Gata, nu mai dau sfaturi necerute, dar faza cu punga nu e de lasat asa, fara lamuriri suplimentare

mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
18 luni
Manole forever
Sovata

Mergi la inceput