***Colectia de toamna-iarna 2005, la 5 ani! (18)
Raspunsuri - Pagina 15
lavi02 spune:
Alinus, ce sunteti voi, detectoare de stres?
Da, nah, ce sa zic, ma stresez un pic, celebra "anxietate anticipativa" dar nu f rau, in sensul ca nu ma gandesc doar la asta, pot dormi, manca, etc.
Mi-e un pic ciudat ca imi fac diverse planuri de viitor dar cateodata ma auto-trag de maneca si-mi zic: dar stai asa, ca poate... nu se poate.
Cred ca totusi planurile de viitor ne fac bine noua, ca oameni.
Voi ce ati facut pana la urma cu celulele stem (stiu ca intrebai la un mom dat), ati recoltat?
Alinus, nu te supara pe nenea pensionarul, e posibil sa nu fie rau in sinea lui ci doar sa vrea sa stabileasca un baseline de relatie cu voi. Adica nu vrea sa para nici lenes, ca nu curata scarile, nici sa nu pice de fraier si sa va asteptati sa le curete mereu el.
Eh, vecinatate suportabila va doresc!
Meems ce ma bucur ca esti multumita cu schimbarea!
Feli cum te mai simti?
Bic spune:
Lavinu stiu daca tu ai mai apucat, ca tu esti mult mai mica decit mine, dar daca iti aduci aminte de penarul albastru dreptunghiular - ALA era din PVC. Deci, da, invelitorile de caiete... Si DAAAAAA, cu cit miroase mai bine, cu atit mai toxic.
Cit priveste vesela pt. copii din plastic, depinde. Aici exista niste coduri si daca sint cu anumit cod, atunci nu sint toxice. Oricum, orice plastic, oricit de safe, daca il aduci la temperaturi mari incepe sa scurga componente toxice: deci NU in nici un caz la microwaves, unii evita si masina de spalat vase (eu una nu, ca mi-e lene, dar microwave nu am). Eu ma feresc de orice are imprimeuri cu multe culori, pt. ca iti inchipui ca pentru a aplica acele culori pe plastic e nevoie de multa chimie. Si asta e valabil si la imbracaminte. Cu cit mai naturale, mai putine imprimeuri, cu atit mai bine.
lavi02 spune:
Bic eu microwave n-am, am rezistat tentatiei de a-mi cumpara (sunt contra in primul rand pt ca ocupa spatiu), masina de spalat vase nu ca nu gatesc zilnic, dar daca mai fac un bb imi va trebui.
Aoleu, cu mirosurile chimice - mie toate imi plac, incepand de la motorina, petrol, acetona, pana la coperti de caiete noi
peste tot ][bang
Bun, asa si PET-urile stiu ca daca sunt tinute in soare (la temp mari) degaja substante in lichidul pe care il contin; din pacate bem apa la PET.
Stii ce mi se pare naspa? Ca anumite chestii acum se par safe dar in cativa ani se va zice - aoleu, sunt ingrozitoare. De ex bunica-mea gatea la greu in oale de aluminiu.
Eu sunt adepta naturalului in mare masura, clar naturalul e validat de experianta practica a sute, mii de ani, dar nu se poate natural chiar la orice.
mara95 spune:
Urez si eu cu intarziere, La multi ani!, sanatate si impliniri , copilasilor Mateea Ioana,
Orlando-Andreas, Nichita Andrei,
Serban Matei, Maya,
Alexia Miruna,
Rianna Noelle,
Stefan
Tudor
si sarbatoritilor de azi:
Mihai ,Sorana Miruna
Miha, cicatricea flaviei a devenit roz, oarecum s-a mai netezit, a ajuns la nivelul pielii obrazului, dar inca e rigida.cand rade, inca face gropita.o tratam in continuare. probabil de craciun ma voi invrednici sa pun niste poze in contul comun si vei vedea atunci mai bine cicatricea.
lavi, bunicul era al meu, avea 92 de ani.a murit de batranete, nu a suferit vreodata de vreo boala si a avut o viata plina si multumitoare. a fost un om bun.copiii mei din pacate mai au o singura bunica. mi-ar fi placut sa petrecem sarbatorile intr-o familie extinsa, dar astea sunt circumstantele,nu avem cum alege.
am 2 intrebari.pe 8 ian, andru face 2 ani. deci , 1. eu tb sa incep serviciul pe 9 ian?(nu mai devreme) si 2. tb sa depun vreo hartie de reintoarcere la munca?
la flavi am inceput serv la 9 luni ale ei, deci alte hartii, si nu sunt sigura.
Mara , mami de Flavi (7 dec 2005) si Andru (8 ian 2009)
Bijuteriile mele handmade din sarma crosetata
Bic spune:
lavi
nu stiam de oalele cu aluminiu. Hai, ca ce mai aveam eu nevoie e inca o obsesie.
Eu gatesc in oale de otel inoxidabil si in fonta (asta e cel mai bun.) Iar Mosu' imi aduce oala visurilor din fonta emailata. A costat o avere, dar cica tine toata viata.
Mai bine iti cumperi un filtru sau bei apa minerala de la sticle.
Total de acord cu tine cu noile descoperiri stiintifice. Si in Europa nici macar nu e asa de rau, dar in America astia au o istorie in care eficienta a prevalat in fata intereslor umane si au folosit tot timpul materiale sau substante care in Europa au fost intotdeauna interzise, iar in America s-a descoperit ani buni mai tirziu ca erau nocive. Un exemplu este azbestosul. In Europa a fost interzi de nu stin cind, pe cind in America abia in 1978.
Din aceasta cauza eu m-am strsat ingrozitor cind au fumigat casa in care traim ca sa scape de furnici termite. Am dat telefon pina si la agentia de protectie a mediului si mi-au spus, in mod corect politic, ca nu exista nici o dovada ca acel gaz poate ramine in casa si ca poate fi daunator. Dar asta, stie orice consumator informat, este doar o frectie la picior de lemn, asta inseamna practic sa nu spui "da, e vatamator." Teama mea este ca peste ani vom descoperi ca DA, acel gaz este vatamator si ne-am intozicat cu totii. Macar eu cu fii-mea am fost plecate o luna din casa, dar barbatelul meu s-a intors dupa cele doua zile in care e musai sa stai afara din casa. Pe de alta parte, asta s-a intimplat cind fii-mea avea 8 luni, deci era in plina perioada de mers de-a busilea, taman bine sa respire tot ce era de respirat in mocheta.
Am pus si eu in balanta si la momentul respectiv disconfortul de a ne muta era mai mare decit un eventual risc. OF.
lavi02 spune:
Mara Dumnezeu sa-l odihneasca!
Si eu m-am intors mai devreme de 2 ani, nu stiu. Poate stiu cei de la munca, da un telefon!
Bic mda, unele le putem evita, altele mai greu.
Oala de fonta emailata e un fel de ceaun, nu? Soacra-mea are vreo 2, chiar ca sunt de zeci de ani.
Apa minerala de la sticle e pe cale de disparitie si acolo alta belea, nu stii cat de bine sunt spalate sau cu ce substante si cat de bine sunt clatite
Apa de la robinet e plina de diverse, mai ales cea din Bucuresti e din Dambovita, nu cred in niciun filtru.
maria_alexia spune:
'Neatza!
Bic, felicitari pentru job! Wow, asta chiar schimbare. In ce domeniu?
Am avut niste zile... . Pline-pline. Acum de-abia sed si eu linistita la birou, cu cafea si forum. Yep, de la serviciu. Dar avand in vedere ca e prima zi dupa o saptamana de foc si a doua inainte de concediu... imi permit .
Vineri am avut serbarea la gradi. Toate bune si frumoase, Cristi ne-a facut surpriza si a invatat poeziile si rolul... Anuca scumpa atat de tare a trait momentul cu Mosul! A incremenit cand a intrat Mosul in clasa. S-a mai relaxat cand au inceput copiii programul. Iar la final, cand a inceput impartitul darurilor, s-a ridicat in picioare, cu pumnisorii stransi: "eu vreau pupa (=papusa) mov". Asta e dorinta ei pentru Mos. Ei, si-a stat ea incordata, si sacul se tot golea... Pe la sfarsit a venit si randul baietilor, a primit si Cristi punga... Dar cand a vazut ca s-a terminat sacul, o vad cum pune buzita, si in 5 secunde a izbucnit in plansete. Dar dintr-alea, de se agita toata lumea s-o impace.
Taaare rau s-a suparat. Pana la urma am reusit s-o lamuresc: Mosul a venit la gradi sa le aduca cadou copiilor care au cantat si au spus poezii. Va veni si acasa la noi, cu sacul mare, si atunci primeste cadou. Cumintica mica a inteles si s-a linistit. Dar apoi l-a ignorat total pe Mos, nu s-a mai apropiat la pozat etc.
M-am tot cugetat si am discutat si cu educatoarea: zau ca nu stiu cum puteam rezolva altfel situatia. N-a vrut sa cante sau sa danseze cu copiii (eram in primul rand si o puteam integra usor, la o adica). Iar sa primeasca punga de la Mos iarasi nu era ok, caci mai erau si alti fratiori in sala - cu ei ce faceam? Ufff, bine ca a trecut.
Ieri l-am sarbatorit pe Cristi. In avans, acasa. De luni de zile se framanta cu ce sa fie tortul lui si de-abia cu o seara inainte a gasit rezolvarea: cu Wall-E si cu Eva. Maica-mea s-a minunat de ce stie copilul si i-a reusit un desen tare frumos.
O sa pun si poze cat de curand, sa ne mai vedeti.
Back to work now
PS. Perfect de acord cu plasticele, asta cunosc/gandesc si eu. Vorba unui user de pe forum (parca anul trecut, in plina epidemie de porcina): nu gripa o sa ne omoare, ci plasticul .
Iar cu apa plata: ma doare inima cand vad cate plasticuri putem consuma ca sa avem... apa. Idem pentru iaurturi. (alte imbuteliate in plastic nu consumam - bere, suc.) Un consum minuscul antreneaza probleme uriase de reciclare. Pentru noi filtrul de apa chiar ar fi o solutie, apa de aici se pare ca e ok. Plus ca apa plata are cam multe minerale, asta daca nu e apa de masa = apa de izvor.
lavi02 spune:
Maria draguta tare Ana ta, cam asa cu mosul de la gradi si fratii mai mici, am trecut si noi prin asta, prin pb cu codoul.
Si pe mine ma revolta plasticul aruncat pt 150 g de iaurt
Noi PET-urile de apa le strangem si le ducem la recuperare, de fapt toate plasticele si sticlele si hartiile curate pe care le putem aduna.
Macar atat. Intr-adevar, se strang f multe.
Si la noi la fel, suc si bere bem absolut ocazional, bere cred ca o data la cateva luni se bea la noi in casa, slava Domnului!
Apa plata nu are prea multe minerale, compara etichetele la apa plata si apa minerala. In plus de asta avem nevoie de minerale ca sa functionam. Singura problema ar fi sa nu contina foarte mult sodiu (dar avem nevoie si de sodiu ca sa traim, doar excesul nu e bun)
Apa plata e apa de izvor.
Spor la treaba! Si mie, ca si eu am tone!
lavi02 spune:
Maria - asa si la Timisoara, in cartierul in care am copilarit era apa din Bega, naspa la gust, f rece iarna si calaie vara. In cartierul unde ne-am mutat mai tarziu era apa din put subteran, temperatura constanta iarna-vara (asta e un indiciu ca e subterana) si buna la gust.
Aici in Bucuresti e apa din Dambovita, calaie vara si gheata iarna; nu-mi vine sa bem nici filtrata.