despre copii: cui ii pasa?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Citat:
citat din mesajul lui h_3llena

Eu o am ca exemplu pe sefa mea. Ea s-a intors la serv cand fetita ei avea 1 an si cateva luni, acum are 3 ani. Dimineata trebuie sa se trezeasca inaintea fetitei sa plece la munca pentru ca altfel tipa si plange fetita pana vomita numai sa nu plece. Seara trebuie sa se intoarca acasa dupa ce a adormit fetita pentru ca altfel nu mai adoarme de fericire ca o vede pe mama ei.
Nu zic poate e o fetita mai sensibila si foarte atasata de mamica ei.
Imi aduc aminte ca intr-o zi ne povestea ca a trebuit sa stea 2 ore in masina sa astepte sa adoarma fata ei.
Culmea e ca fetita a fost crescuta de tatal ei si de bunica, deci n-a stat prin crese sau straini.
Mie mi s-ar rupe inima sa stiu ca serv meu are impactu asta asupra copilului meu.
Daca o sa trebuiasca sa ma intorc la serv cand baietelul meu o sa fie atat de mic o sa vb cu sefa mea sa ma puna part-time. Daca nu vrea atunci o sa-mi caut ceva unde sa lucrez maxim pana la 3-4.

poze Edy

Nu stiu daca chiar ar trebui sa astepti prea multa intelegere de la sefa ta; ea isi sacrifica propriul copil... de ce ar fi mai sensibila la nevoile copilului tau de a petrece timp cu mama lui (adica, cu tine.)?

_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008

Victoria Isabella, Printesa Noastra Perfecta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Citat:
citat din mesajul lui alex_andra

Citat:
citat din mesajul lui bird70
Eu personal cred ca este o greseala sa cresti un copil exclusiv cu mama. Normal ca se panicheaza si se lupta copilul daca asta se schimba. Copiii trebuie obisnuiti de mici ca e ok sa stea si cu tata si cu bunicii sau alte rude.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation

Subscriu, sunt perfect de acord

Andra, mami de leoaica Eva (03.02.2009)

BAZAR UMANITAR

Si cand efectiv NU ESTE nimeni altcineva? Cum am spus, noi suntem numai noi trei: Daddy, eu si Victoria.

_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008

Victoria Isabella, Printesa Noastra Perfecta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancadragoman spune:

Eu m-am intors la serviciu cand avea Maria 7 luni,am facut asta pentru ca asa simteam dar si ptr ca aveam cu cine sa o las acasa,pentru ca puteam eu sa simt pana nu mai puteam daca ea nu avea cu cine sa ramana.Iar acum este f independenta,pot pleca linistita fara ca ea sa urle dupa mine si petrecem cat de mult timp putem impreuna.

anca de Maria Alexandra (4 noiembrie 2007)
poze si filmulete
povestea nasterii
www.totsites.com/tot/mariadragoman" target="_blank">eu sunt Maria
www.onetruemedia.com/otm_site/start" target="_blank">Montaje Mariuca

AM PRODUSE LA BAZAR!!!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex_andra spune:

Desire, eu ma refeream la momentul in care esti obligat dpdv financiar sa mergi la servici, atunci cand copilul este mic.

Cum e la noi,in tara, acum, cand exista foarte multi bugetari cu salarii mici si atunci cand sunt 2 bugetari intr-o familie, nu poti sa ramai pe salariul unuia singur si sa traiasca 3 persoane cu cateva sute de lei.

La acest caz trist ma refeream.

Nu ma pronunt vis-a-vis de nivelul de trai din alte tari, ca nu-l cunosc.
Nu stiu cat costa mancarea si traiul de subzistenta.

Oricum, in cazul tau, strict, banuiesc ca nici nu puteai sa te intorci la servici, in condtitiile in care fetita voastra, din pacate, a fost diagnostigata cu o boala atat de cruda:(

Sper ca e mai bine, acum, am citit la un moment dat ca e in regresie

Iti mai dau un exemplu, concret, cazul meu: am credit ipotecar, foarte mare, pentru ca l-am facut atunci cand imobilele costau nesimtit de mult.
Euro a crescut fata de atunci cand am facut creditul, a crescut f mult.
Implicit a crescut si rata creditului.
Salariul meu a ramas acelasi, ca deh, criza

In conditiile astea , eu nu-mi permit sa nu lucrez.
Trebuie sa lucrez si nu-mi permit acum sa fac nazuri, pt ca pot ramane fara un acoperis deasupra capului, iar acum nu mai e vorba doar de mine, ci de puiul meu, careia trebuie sa-i dau tot ce-i mai bun pe lumea asta.
Asa ca am facut un compromis.

Ca da, concediul e de 2 ani, legea ne da acest drept, dar ce se intampla dupa ce trec cei 2 ani?
Angajatorul mai poate fi obligat doar 6 luni sa ne tina pe post, asta in cazul in care nu desfiinteaza postul respectiv, asa ca....drepturile astea sunt cu dus si intors.

Asa ca, eu, avand parintii langa mine, si fetita mea simtindu-se f bine cu ei, am decis sa ma intorc la servici.

Nu mi-a fost usor, dar am fost multumita ca am avut totusi cu cine sa o las.

Cum spuneam, eu la cresa nu as fi dat-o asa de mica, as fi angajat bona, pt ca mi-as fi permis financiar.

Dar da, daca as fi fost bugetara si sotul meu la fel si daac nu am fi avut bunici care sa ne ajute, as fi fost nevoita sa o dau la cresa.

Ei, asta ar fi fost teribil, pt mine.

Sunt convinsa ca sunt multi copii care sunt la cresa si nu patesc nimic, dar eu ma bucur ca nu a trebuit sa apelez la aceasta varianta.

Si as fi cautat toate variantele posibile sa gaesc pe cineva care sa ne ajute cu copilul, pana face macar trei ani, pana cand poate vorbi si poate sa ne zica ce se intampla la gradinita, daca e certata, adca e pedepsita, daca e batuta.

Mi-e groaza sa ma gandesc ca cineva ar putea sa=mi loveasca copilul, sau sa mi-l umileasca.
Eu mi-o cresc ca pe o floare. Da, o mai cert, da, mai fac si eu greseli, dar incerc sa devin cat mai buna, pentru ea.

Dar un strain nu gandeste ca mine. Un strain , la gradinita/cresa, daca o vede ca o apuca vreo criza de nervi,cine stie cum poate reactiona?

De-asta, eu merg pe ideea de familie, pana la 3 ani. Zic 3 ani, pt ca atunci, in general, copii incep sa vorbeasca si sa spuna ce li se intampla.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Si eu sunt in situatia de a-mi reconsidera stilul de a gandi.

Mai exact, gandeam asa: nu vreau sa o dau la gradinita la 2 ani, pentru ca este prea mica, pentru ca nu o simt pregatita sa se integreze in colectivitate, in conditiile in care, in parculet, daca vrea o jucarie a altui copil, ma ia pe mine de mana si ma duce la jucaria respectiva, indicandu-mi sa i-o dau eu, ca ea nu are curajul sa faca asta, sa ia de la alt copil, in conditiile in care inca nu se joaca cu copiii, in conditiile in care se tine scai de mine, cu toate ca e si tati, si buni pe aici. Plus bolile de la gradi, o saptamana la gradi, trei acasa, cu tratament.

Acum ma gandesc asa: din 18 decembrie incolo, cei 8 milioane (indemnizatie + alocatie) dispar. Din acei 8 milioane, eu plateam facturile si lucrurile necesare pentru Daria - scutece, lapte praf, cosmetice, ce-o mai fi.

Bunicii paterni sunt aici, pe palier, dar sunt bolnavi amandoi, soacra nu stie sa o schimbe, sa o spele, sa ii pregateasca biberonul. I-am explicat si nu a retinut. Nu se angajeaza sa stea cu ea, zilnic, cate 6 ore, sa zic, pentru ca eu sa pot lucra mai mult. O oboseste si nu rezista, fizic vorbind. Acum cateva zile, se dusese dupa paine, in piata, si i-a scazut brusc tensiunea, a lesinat si a cazut pe spate, cu capul de caldaram. Au ridicat-o oamenii si o vecina a adus-o acasa. Biata de ea, nu se gandea decat la "daca era Daria cu mine? Ce faceam? Mi-o furau, pierdeam copilul". Pentru ca ea o mai scotea pe Daria la plimbare.

In conditiile astea, eu ce pot sa fac? :(

Blogul meu - de la noi, pentru ei!

Al doilea blog al meu - felicitari realizate manual!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

Daria-Nandini, haiosenii si dragalasenii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns escu spune:

Citat:
citat din mesajul lui Selene_Bunny

Mai exact, gandeam asa: nu vreau sa o dau la gradinita la 2 ani, pentru ca este prea mica, pentru ca nu o simt pregatita sa se integreze in colectivitate, in conditiile in care, in parculet, daca vrea o jucarie a altui copil, ma ia pe mine de mana si ma duce la jucaria respectiva, indicandu-mi sa i-o dau eu, ca ea nu are curajul sa faca asta, sa ia de la alt copil, in conditiile in care inca nu se joaca cu copiii, in conditiile in care se tine scai de mine, cu toate ca e si tati, si buni pe aici. Plus bolile de la gradi, o saptamana la gradi, trei acasa, cu tratament.

Acum ma gandesc asa: din 18 decembrie incolo, cei 8 milioane (indemnizatie + alocatie) dispar. Din acei 8 milioane, eu plateam facturile si lucrurile necesare pentru Daria - scutece, lapte praf, cosmetice, ce-o mai fi.

Bunicii paterni sunt aici, pe palier, dar sunt bolnavi amandoi, soacra nu stie sa o schimbe, sa o spele, sa ii pregateasca biberonul. I-am explicat si nu a retinut. Nu se angajeaza sa stea cu ea, zilnic, cate 6 ore, sa zic, pentru ca eu sa pot lucra mai mult. O oboseste si nu rezista, fizic vorbind. Acum cateva zile, se dusese dupa paine, in piata, si i-a scazut brusc tensiunea, a lesinat si a cazut pe spate, cu capul de caldaram. Au ridicat-o oamenii si o vecina a adus-o acasa. Biata de ea, nu se gandea decat la "daca era Daria cu mine? Ce faceam? Mi-o furau, pierdeam copilul". Pentru ca ea o mai scotea pe Daria la plimbare.

Stai acasa cu copilul tau si mai ia 2 contra cost. In felul asta ai serviciul acasa, platesti facturile, muncesti mult dar ai si satisfactii. Evolutia copiilor crescuti de tine va fi cea mai mare satisfactie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica70 spune:

Cand mama mea s-a intors la trei luni la munca eu am ramas cu bunica paterna ce locuia la noi,la fel fratele meu.In plus parintii si-au rezolvat sa lucreze in schimb invers asa ca aproape mereu erau sau mami sau tati cu noi (e drept ca inainte de '89 se cam lucrau fix 8 ore nu ca acum).Deci nici vorba de mers la cresa.La fetita si eu m-am intors la serviciu cand avea trei luni din motive financiare,dar a ramas acasa cu tatal,plus bunicii care locuiesc foarte aproape.Baiatul cel mic sta cu mine acasa,dar e la fel de independent si sociabil ca sora-sa - e si normal ca mereu vin ai mei pe-aici si il mai iau si la ei.
Legat de cresa eu una nu i-as fi dat acolo inainte de doi ani ... faceam cumva si gaseam vreo matusa sau tanti disponibila.Nu sunt contra colectivitate,de exemplu am dat fetita la gradinita de stat la doar 2 ani si 8 luni ,dar deja era independenta - scapase de scutec,manca singura,se imbraca/dezbraca singura,se descurca singura la wc,vorbea foarte bine si important ii placeau mult copiii si isi dorea sa mearga la gradi.
Daca era dupa ea se ducea si la doi ani la gradi
Ce vreau sa zic e ca nu e totuna sa lasi printre straini un copil la un an sau unul de 2-3 ani ,asta mai ales daca e un copil obisnuit sa stea doar cu mama,sau poate nu neaparat obisnuit sa stea doar cu mama,ci pur si simplu genul "mamos".Pai cati copii plang in ultimul hal zile in sir cand sunt lasati la gradinita si asta si la varste mari de 3-4 ani ???
Deci pentru cele care nu au bunici,matusi disponibile si nici bani de bone sau crese private ... cred ca-s intr-o situatie cam fara iesire.Iar copiilor nu stiu cat de bine le-ar fi.Am in bloc o vecina ce are un baiat de-o varsta cu fiica mea - ea a fost nevoita sa il duca la cresa la 2 ani si copilul saracul a tinut-o tot dintr-o pneumonie in alta,mai mult era pe la urgente si la spital decat la cresa. Cum era de il ducea la un an nu vreau sa stiu

MONI cu DIANA (01.01.2006) si TUDOR (14.08.2009)

www.dropshots.com/DIANATUDOR" target="_blank"> POZE

10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% din viata noastra este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla
ARADENCELE ALATURI DE MARIA_RUBI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristoiu spune:

Experienta mea:

Noi locuim in Germania. Familia mea este in Canada. Familia sotului este la 300 km de noi, tot in Germania insa sunt suficient de departe si de in virsta sa nu poata sari in ajutor tot timpul.

La 1 luna dupa ce am nascut am zburat in Canada cu copilul, unde am stat cam o luna. Timp in care s-au perindat toate rudele si toti prietenii de familie, practic o luna de zile in care copilul a trecut din brate in brate de la om la om.

Cind ne-am intors acasa am format un grup de mamici cu bebelusi de aceeasi virsta, care ne intilneam 1 data pe saptamina cite 4 ore sa ne jucam cu copiii, stam la palavre, lasat bebelusii sa se cunoasca intre ei, sa explore, etc. Am facut un pact si astfel am ajuns sa facem baby-sitting prin rotatie, ca sa putem avea fiecare cite o seara libera de cuplu din cind in cind.

In unele weekenduri mai mergeam noi la socrii si le-o lasam citeva ore doar lor.

Cind s-a facut ceva mai maricica fata, cam pe la 6 luni, am avut eu un accident si a trebuit sa intru in spital sa ma opereze. Sotul fiind plecat pe alte continente, au sarit socrii in ajutor si au venit sa stea cu copilul. Au stat o saptamina cu ea, timp in care eu am fost internata. Imediat dupa am cumparat casa. De Craciun au venit parintii mei aici si am facut Craciunul in familie mare, cu familia sotului impreuna, nasii copilului etc. Iar, copil luat in brate de fiecare. In Februarie am inceput sa lucram la casa nou cumparata. Am dus copilul la socrii si o saptamina a ramas la ei, dupa care au venit ei la noi pentru inca 4 saptamini. Ei au avut grija de copil exclusiv, noi am muncit si alergat. In martie am avut o noua operatie. Sotul plecat, eu luata de socrii la ei acasa. Ei s-au ocupat exclusiv de copil, eu nu puteam sa merg.

La citeva luni dupa am inceput cu home day care. De obicei aici se face o acomodare de cel putin 2 saptamini. Copilul meu era gata sa ramina singura acolo dupa 2 zile. De la 1 an merge la day care in fiecare zi cite 5 ore. Din cind in cind o mai ducem cite o saptamina la socrii sau a mai venit mama o saptamina la mine si atunci n-a mai mers la cresa.

Acum nu pot spune cu siguranta ca al meu copil este asa cum este ca urmare a socializarii intense cu altii din a 5a saptamina de viata. poate tine de temperament. Insa eu cred ca a avut influenta asupra felului ei de a fi. Are 1 an si 7 luni si o pot lasa at the drop of a hat cu absolut oricine, are incredere in mine, stie ca mami se intoarce intotdeauna. Am avut de nevoie si un test in sensul asta. A trebuit sa o las intr-o zi cu o prietena pe care o cunostea oarecum, dar cu care nu ramasese niciodata singura. Am plecat cu inima strinsa, dar ea nu a plins, a ramas linistita si s-a jucat cu copiii prietenei si a urmat-o pe ea peste tot. Cumva a inteles.

Deci eu asa voi face si cu plodu' nr. 2 si voi continua cu vizitele la bunici de una singura. Si la cei din Germania, si la cei din Canada, fiindca relatia cu bunicii mi se pare extrem de importanta pentru pitici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex_andra spune:

Citat:
citat din mesajul lui cristoiu
Acum nu pot spune cu siguranta ca al meu copil este asa cum este ca urmare a socializarii intense cu altii din a 5a saptamina de viata. poate tine de temperament. Insa eu cred ca a avut influenta asupra felului ei de a fi. Are 1 an si 7 luni si o pot lasa at the drop of a hat cu absolut oricine, are incredere in mine, stie ca mami se intoarce intotdeauna.

Nu este general valabil
Si fetita mea a fost la fel, plimbata din brate in brate, dusa in vizite pe la toate rudele, zilnic in parc, de doua ori, pe vara, o data, iarna, cu un grup de mame cu copii de varste apropiate.
Deci, socializare la greu.
Cu toate astea, nu sta relaxata fara noi, parintii, decat cu bunicii materni.
In oriunde alta parte o lasam , e ok, pana nu ne mai vede, atunci intra in panica.
Eu o sa incep o acomodare de cateva luni, sa o las singura si cu alte persoane, cate 10 minute, jumatate de ora, o ora, etc, pana se acomodeaza.

Referitor la gradi, daca la anu, in septembrie, la 2 ani si 7 luni, va vorbi si nu va mai folosi pampers, o s-o dau la program de 4 ore.
Oricum o dau la stat, exclus particulara. Mi se pare risipa de bani.
Daca nu va fi pregatita, o sa incerc la 3 ani si 7 luni, dar tot program de 4 ore.
Cel putin, asa gandesc acum, cand bunicii ei sunt fizic capabili sa o ingrijeasca.

Selene, tu esti traducator autorizat?
NU poti sa iti gasesti o colaborare cu un notar?
Eu stiam ca se castiga bani bunicei din meseria asta.
La cum e Daria de linistita, da, nici eu nu as fi ok, s o las singura printre straini.

Nu stiu ce sa zic, e greu...situatia Selenei este exact cea la care ma refeream....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Citat:
citat din mesajul lui escu

Citat:
citat din mesajul lui Selene_Bunny

Stai acasa cu copilul tau si mai ia 2 contra cost. In felul asta ai serviciul acasa, platesti facturile, muncesti mult dar ai si satisfactii. Evolutia copiilor crescuti de tine va fi cea mai mare satisfactie.

Din motive personale, nu pot face asta. Nu m-am obisnuit inca nici cu propriul meu copil. In plus, nu garantez ca proprietarului apartamentului i-ar conveni.

Blogul meu - de la noi, pentru ei!

Al doilea blog al meu - felicitari realizate manual!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

Daria-Nandini, haiosenii si dragalasenii

Mergi la inceput