Copilasi de Iulie-August 2004*CraciunFericit!

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cristalina spune:

La multi ani Simona!
Sanatate si voiosie alaturi de voinicii tai iti dorim!

Andries, iti pui in cap spitalul iar dupa 2 ani de chin te duci in Franta la peste 10 mii de euroi pe luna si ai terminat balamucul (un prieten de al nostru) sau te duci pe multi bani la firma de produse farmaceutice de mare angajament (nevasta prietenului).

Eu tin minte ca mi s-a intamplat, cand am nascut s-a luat o infirmiera de mine ca de ce mi-a curs sange pe jos! In prima noapte mi-au inchis usa la salon desi nu mergea nici un buton , ca sa nu se faca probabil curent pe hol.
Cand a fost Mariuca operata de polipi asistenta s-a suit (suit!!!) pe ea ca sa-i faca preanestezia de a ramas copilul socat (si eu la fel de socata)
De fiecare data am ramas muta si am plecat din spital asa cum am venit, nu am spus nimic. Sa-mi fie rusine ca nu am spus!!!

Eu am un chef nebun de munca, cred ca mai fac un referat si un raport si am pus in cui stiinta pe anul asta...:))
Insa imi fac liste cu ce am de facut anul viitor, tot e bine...:)))

Suntem in grafic cu serbarea, vin 15 prichindei, de la juma de an pana la 10 ani , costumul mosului va fi livrat azi, bradutii sunt impodobiti, microfoanele merg, cd-urile cu colinde sunt pregatite iar mosului a inceput sa-i treaca raceala...
Sa vedem ce o sa fie maine...:)))
O zi frumoasa sa avem!
(eu cred ca vine primavara la ce soare frumos e pe aici, insa fetele mele sunt tare dezamagite ca nu ninge )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns g_ioana spune:

Neatza
La multi ani cu multa sanatate si fericire Simona!!
Cristalina cand este serbarea?...tinem pumnii sa iasa faina!!...si io m-am bagat unde nu-mi fierbe oala,pentru ca nimeni nu vrea sa se implice,m-am gasit io sa strang niste banuti sa-l luam ceva doamnei educatoare....lumea nu vrea sa dea mai mult de 10 lei si cica de banii astia trebuie sa cumpar 5 cadouri,educatoarei,profa de dans,de engleza si femeilor de servici...vaz io cum ma descurc,le impachetez frumos si le pun in sacul moshului,cand imparte cadourile copiilor o sa le ofere si lor,io asa m-am gandit ca-i frumos
Olivia cum se mai simte Uka?
Daria, Giulik ce mai face,cum se simte?
Si noi cam tragem de niste mucisori de vreo saptamana,am vrut sa o duc azi s-o vada doctorita da' nu raspunde la telefon si fara programare nu mai poti merge nici la medicul de familie...ne tratam cu ceaiuri,miere si nazomer!
In rest m-am cam subrezit,azi dimineatza imi beam cafeaua linistita si m-am intepenit de spate,abia ma misc!
hai sa avem o zi buna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mitzura spune:

Mda, Robi, ma gandeam eu ca a fost o experienta horror. Si eu am trecut de doua ori prin asa ceva si de aceea, (v-am mai spus eu alta data), cand se imbolnaveste mai rau vreunul din copiii mei incep sa am simptome fizice efectiv, de la cat de traumatizati am fost atunci si eu si ei.

Mara e reactionat cel mai rau la experienta asta, vreo 6 luni de zile a avut cosmaruri dupa cele trei zile de stat in spital si acum, dupa 1 an e inca speriata de medici.

La un moment dat eu o sa chiar fac ceva pe tema asta, ce pot eu cu puterile mele. De ceva ani unul din domeniile pe care tot studiez (predau/scriu, etc) este Sociologia medicala. Mi-am propus de mult sa scriu (un articol stiintific) despre experienta spitalului in Romania si am tot amanat. Dar o sa vina randul si la asta. Atunci imediat dupa ce am stat in spital am vrut sa merg la ziar. M-am oprit si eu din pacate, fericita fiind ca s-a terminat si dorind sa uit cum a fost.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

Citat:
citat din mesajul lui mitzura
Mi-am propus de mult sa scriu (un articol stiintific) despre experienta spitalului in Romania si am tot amanat. Dar o sa vina randul si la asta. Atunci imediat dupa ce am stat in spital am vrut sa merg la ziar. M-am oprit si eu din pacate, fericita fiind ca s-a terminat si dorind sa uit cum a fost.

chiar te rog sa faci asa ceva!!! ar fi excelent si promit ca contactez si reviste medicale ptr publicare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

Apropos' de cei 2 ani de chin si 10 mii euroi after - ce povestea Monica - pe principiul "asa nu e normal, uman si profi deci trebuie sa schimbam" stiu si eu unul care a "rascolit" un spital intreg de-au ajuns sa-l stie inca vreo alte 5 spitale cu renumele, nu e vorba de "chin" in spital, e vorba de un fel de viata, in garda non stop, 24 din 24, 7 din 7 sa raspunzi la telefon si sa ajungi sa ai 30 de consulturi pe zi si cate 3 sau 4 interventii in sala in aceeasi zi... ajungi inclusiv sa-ti lasi 40 de oaspeti in ziua botezului copilului sa te astepte vreo 3 ore pana "dai o fuga la spital", plecat de acasa pe nepusa masa (de ajunge consoarta sa asculte stirile din trafic sa afle daca si-au mai insirat unii matele pe sosele si pe la ce spitale au ajuns), vacante amanate pe ultima suta de metri, sute de ore lucrate neplatit si da.. dupa niste ani se cunoaste, lumea se schimba, rezultatele sunt altele, dar e nevoie de cateva mii de astfel de "nebuni", de unde-i iei? Si cine-i sustine (macar moral)?

Andries

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kim222 spune:

Daca toti vor fugi ..noi va trebui sa ne automedicam singuri..si daca la viroze se pricep toti mai nasol la boli cu adevarat grave..
Solutiile sunt doar doua..salarii f mari si bani multi bagati in sistemul de sanatate publica sau privatizarea 100%..hai 99%.

Mi-e f greu sa va decriu cum este sa ai 100% pacienti in spital..tigani..mey..100%.Sa ai parte de parinti redusi mintali si imputiti!..plus saloanele care arata ca la inchisoare...si vb de spitalul judetean din Cta..Sorin este si mai tare in butoiul cu depresie..pana acum nu au fost 100% tigani

Ioana merci de intrebare..Luca este f bine..are doctor bunSanatate si voua..sunt convinsa ca nu are nimic din ce spui tu. pt tine ketonal si mydocalm si in 3 zile esti ca noua..

Mergi la inceput

Aaa, deci am un sprijin in initiativa mea, Roxi

Acuma, fiind un articol de cercetare stiintifica sunt niste standarde, se face in urma unei cercetari, dar am ceva idei si legat de asta, deci ar fi un parcurs ceva mai anevoios, dar nu imposibil. Numai timpul nu ma ajuta deloc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

neata!

Citat:
citat din mesajul lui mitzura

Aaa, deci am un sprijin in initiativa mea, Roxi

Acuma, fiind un articol de cercetare stiintifica sunt niste standarde, se face in urma unei cercetari, dar am ceva idei si legat de asta, deci ar fi un parcurs ceva mai anevoios, dar nu imposibil. Numai timpul nu ma ajuta deloc

Mitzu, absolut! daca ai nevoie de alt ajutor, voluntari, mai stiu eu ce... zi-mi!
Cristal azi esti mos??? succes!!
ma apuc de munca... sa aveti o zi buna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristalina spune:

Neata!

Azi sunt moasa..
M-am imbracat in camasa rosie si m-am dat cu rosu de sanatate in obraji...
Fetele sunt pe drum si am gasit si mosh (pe ultima suta de metri) pentru ca mosul cu care aranjasem s-a virusat asa ca ieri dupa amiaza eu cautam mosh prin institut.

O zi frumoasa sa avem!

Mergi la inceput

Neata,

Pregatita si eu de o noua zi, va chem la o cafea, desi nu sunt prima pe aici

Ce mai fac bolnaviorii? Matei, Luca, Giulia? Vad ca si Mara a inceput sa tuseasca, cred pregateste ceva

Roxi, mersi mult, tin minte, si daca am nevoie, apelez.

Olivia, imi imaginez cum trebuie sa fie sa lucrezi intr-un spital public. Cred ca e mai mult decat deprimant.

Cristal, bafta multa azi! Era Funeriu azi la stiri (sau ieri) si zicea ceva despre un laser foarte performant, atat de performant incat cel care l-a realizat, ar putea lua chiar un Nobel. N-am vazut toata stirea, dar nu m-as mira sa ai vreo legatura cu asta

Va pup.

Mergi la inceput