Prietene la bine si la greu - 85
Raspunsuri - Pagina 11
lylyana.ion spune:
RamoniX, eu ii fac orezul din supa de pui de tara facuta cu o zi doua in urma, si ii blenduiesc doar carnea
Di
Lili, mami de Alexandru (18nov'09)
poz(n)e
Lumi_Richard spune:
Buna seara
La multi ani,Iustin!
Sa cresti mare,sa fii sanatos si sa ai parte de zile senine si milioane de zambete!
Shtrumfy,m-a lasat Andruta cu gura cascata! Ce fata desteapta si harnica ai
Ancutza,ma bucur ca ati ajuns cu bine acasa. Ma bucur ca v-am vazut,si tare imi pare rau ca nu am putut sa ne jucam si noi cu voi
Samranditza,ce veste frumoasa ne-ai dat!!! Sa dea DD sa ai o sarcina fara probleme,sa fiti sanatosi si tu si bb mic,si sper ca si Timi sa inceapa sa pape mai bine si sa accepte bibe,daca asa trebuie!
Cum ii spuneam si lui Many,chiar daca nu va mai primi tzitzi acum,macar va avea un fratior/surioara toata viata
Floricik,multumim de intrebare . Annabelle papa mai bine astazi a avut 3 mese de solide
O pup pe Zburly-dragalasa!
RamoC,si noi tot pe acolo suntem cu solidele/consistentele....astazi a papat jumatate de galusca de gris,si jumatate de biscuite(restul alimentelor sub forma....semi-lichida)
Dozz,Monis,sa va fie de bine intalneala
Ionela,imi pare rau ca va chinuiti atata....sper sa revina Mihnea la sentimente mai bune . Probabil il chinuie si pe el vreo maseluta....
dana n. spune:
Citat: |
citat din mesajul lui laurairina13 ashea..am incercat transferu mandrei sa doarma in patutu ei si nici gand sa adoarma mai repede, mi-a pus paru pe moatze, o sa ramanem la cosleeping pan s-o marita, sau pana o sa ii cumpar un patut pentru ea. Mami de rechinasa Amalia Teodora (03.11.2009) Firefly's shop |
David dormea macar ziua la el in patut...a renuntat si la asta. Si noi tot cosleeping pana s-o insura
Dana, mami fericita de David (2 noiembrie 2009)
laura - andreea spune:
Seara buna fete dragi!
Inainte de a spune cate ceva vreau sa spun si eu La Multi Ani Iustin, sa fii sanatos si voios pana la adanci batraneti!
Draga Stephy, iarta-mi te rog intarzierea si primeste cele mai frumoase urari de bine si sanatate pentru familia ta si pt cele doua minuni
Dankutza, Dozz PM-uri
Lidia, felicitari, asta da realizare. Dupa ce vei avea si un samburel chiar ca te vei simti realizata maxim
Diana, ce curaj pe voi si ce copil cuminte aveti. Eu nu as indrazni nici fara copil sa plec la asa drum lung. Felicitari pt cadourile de Mos Nicolae, deosebit de frumoase
Dana, ce scump este David. Nici nu zici ca are doar un an, ce bine merge. Bravo mami
Monis, Dozz, bravo fetelor, sper sa se lase cu repetitie!
iar nu mai stiu cine ce a mai zis, imi aduc eu aminte.
Despre noi vesti mai bune, ieri dupa-amiaza a fost apogeul, temperatura rectala era aproape 40.0, i-am dat nurofen si cam asta a fost. In schimb azi a avut o maraiala maxima, in afara de fructe, lapte (ala de dimineata si inca vreo 120ml) si ceva branzica nu a mancat nimic. Astept sa-si revina. pana atunci eu si ta-su mancam mancare bebeluseasca, suntem la dieta
Raluci, de la vaccin i s-a tras febra, mi-a venit intre timp factura de la doctora si am vazut ca Priorixul i l-a facut de fapt. In mod normal ii lipeste eticheta in carnetul de vaccinuri insa nu l-am avut ultima oara, asa ca nu am stiut. M-am lamurit ce-i cu vaccinurile care se gasesc pe piata in Ro.
Din cate am inteles de la voi, Priorixul asta este optional in romania? Daca da, de ce?
poze
Lumi_Richard spune:
Dana,e bestial David cum merge vorbind la telefon
Laurairina,pai crezi ca asa repede renunta Rechi la patul adultilor???? Mult succes,mami,mai ales daca vrei bb2
Annabelle e mai bine,M sunt m acum,pofta de mancare a revenit,chiar daca de alataieri o mai pun si pe jos,sa exploreze bucataria si eu merg cu mancarea dupa ea(de fapt a mancat mult mai repede si mai bine asa- am vazut ca poate si ea sa deschida gurita mai mare).Si-a redus considerabil cantitatea de lapte,dar o inteleg,ca ii este greu sa bea bibe cu nasucul infundat.
ionelamaria spune:
Citat: |
citat din mesajul lui laurairina13 Da-o aici, ce e cumva offtopic? Hai ca poate o vrea si Kreliutz..Da sa stii ca io vreau reteta cu nuca ca nu posed julfa aka seminte de canepa, decat daca trag vro fuga la vreun magazin de etnobotanice Mami de rechinasa Amalia Teodora (03.11.2009) Firefly's shop |
Booooon, o dau aici dar te dezamagesc din start:
1. reteta nu e reteta cu cantitati ( nu avem asa ceva)
2. Eu tot julfa ii spun si la cea cu nuca
Acu sa incepem , ca e o poveste
1. Se face un aluat din apa, faina de grau si putina sare ( nimic altceva) Aluatul trebuie sa iasa tare si e putintel chin la framantat ( framantat care de fapt presupune o buna omogenizare sa nu ramana fainuta ghemotoace) .
Se rup bucati mici din acest aluat si , pe masa bine tapetata cu faina, se intind foi subtiri. Subtiri inseamna aproape transparente (se vor mai rupe bucatele dar nu e o problema asta). Foile trebuie sa fie uniform intinse, sa nu aiba marginile mai groase.
Se coc una cate una pe dosul unei tavi de cuptor ( cam asta e si marime la care ar trebui sa fie intinse) la foc mediu pana se rumenesc putin .
Ar trebui sa ai vreo 20 de foi sa intelegi ceva din treaba asta
Foile ar fi bine sa se lasa vreo 2 zile sa se usuce la aer (acoperite cu hartie)
2. Etapa de umplere:
Intr-un vas amesteci nuca macinata cu zahar ( nemacinat) dupa gust ( noi punem multisor ca ne plac dulci)
Intr-o oala faci un sirop dulceeeee de apa+zahar si arome de lamaie( poate fi si coaja de lamaie) si rom . Siropul trebuie sa fie fierbinte.
Iti mai trebuie un vas in care pui turtele, vas in care se vor afla si in momentul in care te servesti la masa din ele. ( noi punem un vas de sticla )
Rupi foile in bucati mari si de bagi in sirop una cate una. Cand s-a inmuiat o foaie (nu cat sa se rupa) o muti in vasul de care povesteam apoi pui un strat de nuca. mia inmoi o turta si apoi nuca. Pana se termina. Din cand in cand pui si ceva sirop peste straturile de nuca si turta ca sa fie bine insiropate. daca torni sirop doar la sfarsit la mijloc se vor insiropa foarte greu sau deloc
Ultimul strat sa fie de nuca... asa arata mai bine
Acu' asta e varianta clasica, de la bunica stiuta.
Eu am varianta mea, de mare lenesa si negospodina si nebucatareasa. Sar etapa "aluat facut in casa" si cumpar foi de placinta din comert. Le coc pe alea si fac restul operatiunoilor. Avantajul clar e faptul ca nu mori de oboseala. Dezavantajul e ca acele foi sunt mai groase ( da, alea facute in casa se presupune ca trebuie sa iasa mai subtiri) si se insiropeaza ceva mai greu
Mami fericita de Mihnea (14.11.2009 )
dana n. spune:
Laura-andreea, asa mare febra de la vaccin? Daca stau bine si ma gandesc cand am ajuns la urgente cu David din cauza de febra mare tot dupa Priorix era...numai ca el a avut si o bacterie.
Multa sanatate printesei.
Spuneai la un moment dat ca ma stii de pe Culi...asa este. Sotul meu comunica cu o prietena draga(de pe Culi) cand eram la spital. Nu am mai trecut de mult pe acolo...alt timp liber aveam cand eram insarcinata.
dana n. spune:
ma bucur ca va place de David mergaret si telefonist ...va dati seama ce este si pe noi cand il vedem asa.
krelia spune:
Bonsoir la fete!
Eu sunt supi...caci tati de Rares este supi....asa ca mi-a transmis si mie starea asta...sper ca intr-o zi sa rasara "soleiul" si la noi pe strada...si sa ne fie mai binisor.....
Nu prea sunt o companie placuta...asa ca...ma retrag intr-un coltuc...dar nu inainte de a spune asa:
Smara, felicitari tare tare multe, pentru samburel! Sa fie cumintel acolo in burtica si sa dospeasca linistit, fara prea multe picioruse la pateutz ! si sarcina usoara!
Flo, eu n-am nici o sansa cu Rares...am ramas tot la stadiul de lipait in pahar...in rest, combinatia cu minim de suc sa traiasca....asta e....Macar tu ai invins! Super, ma bucur mult!
(noi, pe ici..pe colo, sanatosi Doamne ajuta, dar putin cam tristi)
Diana, du bist sehr begabt !!(sau talentiert, ca e mai simplu )
Ionela, Licu...nici p'aci nu cred ca am vreo sansa la canepa..so, tot pt nuci as opta...dar, tb sa se mai gaseasca si niscaiva chef de asemenea prajitureala
Lyl, sa-ti fie de bine iesirea romantica!
Dozz, Monis - de asemenea, sa va fie de bine!
Dana, haios tare Davidelu telefonist!
Nu mai stiu exact, parca laura von Deutschland imi spunea ca s-a simtit movulie data trecuta....eh, uite inca otzar de movuliu in prag de miez de noapte
Va pup...sa aveti un mos darnic!
_
Krelia, mami de tzutzupid Rares-Mihai (05.11.2009)
Muhammad Ali
laura - andreea spune:
Si uitasem sa mentionez ca iar i s-a "stricat" si somnul de cand cu febra asta. Aseara si in seara asta a adormit imediat dupa bine si s-a trezit dupa vreo ora si ceva, urlete la greu si de neimpacat. Asa ca o las sa planga nitel si adoarme. Alta optiune nu am din pacate
Invatarea limbii germane, subiectul meu favoritDin pctul meu de vedere este foarte grea, asemanarea cu limba engleza este doar un mit, poate nemtilor li se pare iar eu personal nu o voi vb niciodata fara greseli sau la un nivel la care vb alte limbi. Poate daca as vb in fiecare zi sau as fi fost maritata cu un neamt. Bafta maxima cui se apuca si mie, sa ma reapuc de ea
poze