FIV in Ungaria 121

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns samira33 spune:

rozali,daca citesti putin la semnatura mea...ai sa vezi ca imi este foarte cunoscuta perspectiva unei noi stimulari...nu-s chiar o incepatoare in domeniu.

si ca sa-ti raspund si la intrebare...personal,nu cred ca nr. ovocitelor obtinute influenteaza calitatea lor...adica nu-i ca si cum ai o "cantiate" prestabilita de calitate si aia e...daca ai multe ovo se imparte la mult si rezulta ovo slabe...sau invers.

3 sarcini extrauterine
FVL pozitiv,heterozigot-gena1691A
3 FIV-uri nereusite
1 FET nereusit
urmeaza FET 2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rozali77 spune:

...dupa ce am dat send mi-am dat seama ca e usor stupida incurajarea mea avand in vedere istoricul de la semnatura, dar intentia a fost buna.(I'm new) Cred ca judecam din perspectiva mea si ma gandeam ca ar fi fost bine sa am ceva la conge, mai ales ca ovarele mele nu arata prea bine dupa stimulare (cei de la Szeged mi-au spus sa mai asteptam cateva cicluri sa vedem cum se refac).

Legat de raspunsul tau, evident ca este logic, dar eu caut alte motive decat o eventuala calitate slaba a ovocitelor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denisa220972 spune:

rozali77 draguta iti dau exemplu meu, legat de nr. de ovocite
La fiv-ul din 2009 am avut 9 ovocite - din care am ajuns cu ei la blasto, test pozit, la fiv-ul din aceasta toamna am avut 5 ovocite rezultat 2 embrioni ametiti de ziua 3, facand o paralela intre calitate si cantitate, eu spun ca am avut embrioni de calitate anul trecut cand am avut 9 ovocite, anul acesta 5 si nimic, dar oganismul suporta modificari de la o luna la alta.
Incurcate sunt caile Domnului si nu putem sa intelegem nimic, singurul lucru pe care ti-l recomand este sa schimbi doctorul daca esti nemultumita si ai multe semne de intrebare.

Timpul vindeca ranile, acorda-ti timp.

Mutatia C677T-heterozigot, Mutatia A1298C-heterozigot, gena PAI1-4G/5G-heterozigot. O sarcina oprita din evolutie la sapte saptamani.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rozali77 spune:

multumesc Denisa, ma dau batuta cu cautarile.
Clinica am schimbat-o deja, desi in general sunt destul de consecventa- sotul meu a insistat. Poate intr-un alt laborator de embriologie situatia va fi diferita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corina_anam spune:

Buna dimineata la voi!

rozali77 unde mergi ca am vazut ca ai schimbat clinica si nu-mi aduc aminte sa fi citit... sau sunt eu mai uituca

Samira parca ziceai ca i-ai scris la dr., ce ti-a raspuns? Daca poti sa-mi spui

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adc spune:

Rozali77,
Un lucru e clar si dovedit stiintific: si daca embrionii sunt perfecti, si daca sunt mai slabuti calitativ, procesul de implantare e complet imprevizibil. Fara a vorbi de fiv, exista persoane care raman insarcinate "din prima", si asta nu o data, iar altele perfect sanatoase, fertile, etc au nevoie de 7-8 luni ca sa obtina o sarcina.
Gandind din perspectiva ca noi, cele care suntem nevoite sa recurgem la fiv, am putea "numara" fiecare ciclu fiv ca o luna de incercari "naturale", procentul de reusita nici nu ar avea cum sa fie mai mare (trebuie sa recunosc, o fata inteligenta de la acest topic m-a facut sa ajung la aceasta concluzie si sa o accept).
Bine, asta nu insemna ca nu vor fi si norocoase, chiar acest topic a dovedit-o, dar... majoritatea trecem prin deziluziile - cel putin - unei nereusite.
Stiu ca unii medici - nu e cazul ungurilor - incurajeaza pacientele cu aprecieri de genul "la ce embrioni ai, sunt 80% sanse sa reusesti de data asta".
Eu una nu as lua in considerare asemenea afirmatii.

Mergi la inceput

corina,sigur ca pot sa spun.
ne-a pus sa facem cariotp pe amandoi si pe mine in plus toleranta la glucoza.
nu vrea sa facem FETUL fara sa avem rezultatele cariotipului...probabil vrea sa le faca PGD daca iese ceva naspa la cariotip,sa ne asiguram ca nu transferam embrioni cu probleme.
vom merge imediat dupa sarbatori la Budapesta sa facem cariotipul acolo.

adc,asa este...cel putin PK mie nu mi-a spus vreodata vreo cifra,vreun procent etc,etc....cel mult mi-a spus ca-i mai bine ca data trecuta...si intotdeauna incurajarile lui incep cu "speram ca de data asta"
un dr care mi-ar spune ca ai sanse de x%...din start nu mi-ar inspira incredere.

3 sarcini extrauterine
3 FIV-uri nereusite
1 FET nereusit
urmeaza FET 2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kemskaia spune:

fetelor,
am o intrebare, sunt noua aici si nestiutoare
voi incepe tratamentul pt primul FIV in ianuarie la szeged
doctorul mi'a specificat cand sa intrerup AC, a estimat cand va fi prima zi a CM si mi'a spus sa merg in z2 la consult + eco
dar, nu a zis nimic de tratamentul de stimulare, de injectii...
citind in urma cate ceva din experientele voastre, am vazut ca vi s'a recomandat sa incepeti injectiile pt stimulare la un moment bine stabilit, indiferent de prezenta CM!!
credeti ca ar trebui sa cer lamuriri, o fi uitat sa'mi zica ceva, sau se poate ca tratamentul sa inceapa si din/dupa z2 a CM?

va multumesc!

felicitari alla pt sarcina! sa fie bine pana la capat

samira...te admir f mult

Mergi la inceput

kemskaia,daca te-a chemat in ziua 2 la eco...tot atunci o sa incepi si injectarea...deci nu ai de ce sa te ingrijorezi.
sa fie cu reusita.

3 sarcini extrauterine
3 FIV-uri nereusite
1 FET nereusit
urmeaza FET 2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns FIV_Ungaria spune:

Cap 122

Mergi la inceput