SE POATE INTRA IN SOMAJ DUPA TERMINAREA C,C.C.?SI

SE POATE INTRA IN SOMAJ DUPA TERMINAREA C,C.C.?SI | Autor: moldayasi

Link direct la acest mesaj

DECI, IN FEBR.2011 MI SE TREMINA C.C.C. SI TREBUIE SA MA INTORC LA SERVICI (BUGETAR)DAR, VREAU SA STIU DACA POT INTRA IN SOMAJ SI CE TREBUIE SAU CONF.CAREI LEGI S-AR PUTEA? TEL.0766892374

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lorikay spune:

A mai intrebat cineva lucrul acesta. Nu poti intra din CIC direct in somaj. Trebuie mai intai sa ti se reactiveze CM (in CIC este suspendata) de catre cei la care lucrezi si apoi sa te concedieze ei. Daca iti dai demisia nu poti beneficia de somaj. Cel putin mie asa mi s-a explicat la ITM cand am vrut sa fac acelasi lucru ca si tine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariadna33 spune:

initiativa de a desface contractul de munca pentru a putea beneficia de somaj apartine angajatorului exclusiv, si este prevazut in Codul Muncii art.65
Angajatorul daca-ti desface contractul de munca cu acest articol nu va mai putea angaja timp de 1 an pe cineva pe postul tau.

CODUL MUNCII: SECTIUNEA 4
Concedierea pentru motive care nu tin de persoana salariatului

"Art. 65. - (1) Concedierea pentru motive care nu tin de persoana salariatului reprezinta incetarea contractului individual de munca determinata de desfiintarea locului de munca ocupat de salariat, din unul sau mai multe motive fara legatura cu persoana acestuia.

(2) Desfiintarea locului de munca trebuie sa fie efectiva si sa aiba o cauza reala si serioasa." (O.U.G. nr. 55/2006)

Art. 66. - Concedierea pentru motive care nu tin de persoana salariatului poate fi individuala sau colectiva.

Art. 67. - Salariatii concediati pentru motive care nu tin de persoana lor beneficiaza de masuri active de combatere a somajului si pot beneficia de compensatii in conditiile prevazute de lege si de contractul colectiv de munca aplicabil.

Mergi la inceput