Sezatoarea canadiana ***(200)***

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns delphin spune:

NELIA ! comme dab' esti nemaipomenita!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mikiion spune:

Carmencita , cu impozitul, eu am principiul ca afacerile nu se fac cu prietenii Insa tin cont de recomandarile lor.
Nelia superba ideea.

Alina Drum bun spre Canada!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

Nelia, jos palaria! Esti geniala!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arturicii spune:

Nelia,
Super fain.
Musai sa ii sugerez si eu lui Santa....

Ioana & Arturicii'S

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Stati, stati, nu va grabiti sa-mi apreciati ideea, ca stiu eu ce cresc... orice am incercat pina acum a dat gres. Nu m-am mai plins eu, dar se inteleg groaznic de rau, au rare momente cind se iubesc si le simt surori si prietene. Mai ales Agata o invidiaza pe Tudora, i se pare ca are mai multe decit ea, iar Tudora are si ea momente cind o repede de nu se vede pe sora-sa...

Dar deocamdata merge, au desenat impreuna, au fost in curte, au facut castel, s-au jucat atit de frumos astazi toata ziua de-mi vine si mie sa ma felicit singura, desi stiu ca e prea devreme... Sint atente sa nu se rupa colierul, ca se duce magia si iar se vor certa, asa a spus Agata... of, poate imi asculta si mie cel de sus dorinta si le apropie ca tare imi rup sufletul in doua cind vad cum se impung tot timpul.

CORNELIA, mami de www.dropshots.com/agtuli#date/2010-09-19/14:00:33" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU

Life is just what happens to you, while you're busy making other plans. (John Lennon)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zavalita spune:

buna nelia. imi dau si eu cu parerea. eu sunt cu 10 ani mai mica si ma inteleg cu frati-miu ca si cum nu ar fi. Ai tot povestit de cea mare ca e f. activa si face multe si de toate, e competitiva adica.

asa a fost si fratele meu si tot asa am simtit invidia si chiar de-a dreptul rautate fata de mine. imi submina reusitele pe care eu nu puneam greutate( si in prezent continua), pe de alta parte eu il idolatrizam cand eram mica, mai apoi am inceput sa-l evit. Acum mi se pare chiar trist pt ca e ca si cum nu as avea frate.

eu zic ca spiritul asta de competitie e de vina. eu simt ca al meu frate ar vrea sa esuez total numai ca sa fie in avantaj absolut.

ai mei subliniau mereu ce face frati-miu, a avut intr-adevar rezultate mai bune la invatatura, eu nu am intrat in competitie cu el pt ca nu eram de aceeasi varsta. Sublinierea asta cred ca i-a intarit ideea ca el e soarele familiei. nu mai pune asa mult accent pe ce face agatha, imparte-ti timpul intre cele 2 fete. Chiar daca cea mare are nevoi mai mari, ai 3 copii. Eu m-am simtit mereu lasata in urma, maica-mea era preocupata de cel mare, cand a plecat de acasa a inceput sa se ocupe si de mine.

Edit. Ma deranja asa de mult spiritul asta de competitie incat evitam sa avem preocupari comune.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Zavalita, pai tocmai asta e problema, ca eu nu o las pe Tudora din miini, ma lupt cu toata familia pentru ea... si cu oricine s-ar lega de ea. Nu e situatia de la voi din familie, imi pare rau sa aud asta, dar poate nu e timpul pierdut. Ati putea repara voi, frate si sora, ceea ce au strica parintii. De ce nu discuti cu el? Acum, departe de el, lucrurile se pot schimba intre voi...

Eu nu procedez asa cu Tudor pentru ca o iubesc mai mult, ci pentru ca pur si simplu are mai multa nevoie de mine. Si Tudora are activitatile ei, ma ocup de fiecare copil exact asa cum au nevoie fiecare, nu ma simt deloc vinovata aici, acum vreun an si ceva sau doi ma simteam... Agata cu scoala, Lisandru crestea si ma solicita mai mult, Tudora era asa nici mica, nici mare, si cuminte si linistita, deci nu avea nevoie de mine... Fals!

Am inteles asta la timp si am reevaluat situatia si am rezolvat cred eu problema asta. Acum fiecare copil are locul lui in casa. Agata face multe, dar si Tudora creste, si ea a inceput sa faca. Si are foarte multe calitati, e speciala in felul ei, ca si Agata de altfel.

Nu, ele nu se inteleg pentru ca nu sint compatibile, sint total diferite! Una e ta-su, cealalta e ma-sa... dar sint fraiere, eu stiu ce relatie frumoasa poate iesi cu ele doua! Numai ca eu voi face tot posibilul sa le ajut sa se descopere, au un fon bun, nu au cum sa nu se iubeasca. Si, de fapt, si ele recunosc ca se iubesc, dar se enerveaza una pe alta din diverse motive.

Adevarul este ca eu stiu ca Agata nu si-a dorit o sora, nici macar un frate, la trei ani si ceva cind am ramas gravida, era iubita noastra si asa voia sa ramina. Nu ne-am dat unda verde decit dupa un an si ceva de lobby pe linga ea, pina a zis ca da, vrea, dar sa fie o fratioara... Cind a aflat ca e surioara, s-a suparat, cind s-a nascut, vreo 6-8 luni a facut foarte urit... dar o suprindeam citeodata ca vorbeste cu cea mica si ii cere scuze ca a tipat, ii povestea ce a facut la gradinita... ma induiosa pina la lacrimi. Si le-am vazut cum reactioneaza cind sint bolnave sau cind fac corp comun impotriva mea, atit de tare ma freaca relatia lor ca nici macar nu simt frustrare. E foarte bine ca sint prietene, ca se apara, le-am spus doar ca trebuie sa nu faca asta daca vreuna din ele e in pericol... de oricare.

Agata si-a dorit in schimb un fratior, atit de mult incit voia sa-l creasca ea... singura.

Complicata situatia la noi, nu stiu daca peste tot e asa, acolo unde sint mai multi copii si cu temperamente diferite sau eu dau importanta prea mare acestor lucruri.

CORNELIA, mami de www.dropshots.com/agtuli#date/2010-09-19/14:00:33" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU

Life is just what happens to you, while you're busy making other plans. (John Lennon)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorelaim spune:

Nelia - f faina ideea - felicitari si mult succes in continuare!

Pentru cine are timp si doreste - recom o carte care imi place enorm - plina de idei practice care ajuta (atat parintii cat si copiii) sa "vada viata" din perspectiva unui "problem solver": "Raising a thinking child" de Myrna Shure (Tamar E. Chansky care a scris "Freeing Your Child from Negative Thinking: Powerful, Practical Strategies to Build a Lifetime of Resilience, Flexibility, and Happiness" - o recomnada calduros)

In alta ordine de idei - taman ieri dupa-masa - pe cand tati si copila erau la joaca in parcul din apropiere - ma gandeam cat de mult mi-as dori sa dau o raita prin Stockholm downtown si Old City... Tocmai doream sa-i propun astazi sotului sa dam o raita pe-acolo... cand, facandu-mi informarea politica pe I-net, citesc: http://edition.cnn.com/2010/WORLD/europe/12/11/sweden.explosion/index.html?hpt=T1

Mi-a pierit orice dorinta de-a ma plimba prin Stck downtown...

Un weekend fain va doresc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zavalita spune:

Sper ca nu te-ai suparat nelia pt ce am scris, nu a fost ca sa te invinovatesc. Eu mi-am spus o particica de poveste, nu stiu cum este la tine, nu poti sa surprinzi complexitatea unei fiinte din 3-4 randuri pe net chiar daca sunt scrise aproape zilnic. E un pic de iad si rai in fiecare...am scris mai mult ca sa ma plang. mi-e ciuda rau pe frati-miu ca nu se maturizeaza!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralu80 spune:

nelia, majoritatea fratilor se impung cand sunt mici, cand cresc se mai schimba situatia..sunt de acord cu tine, ca situatia trebuie gestionata foarte bine de parinti, pentru ca fara sa-si dea seama pot strica relatia dintre ei. Asa a fost si la noi, nu ma intelegeam deloc cu sora mea pe de o parte, iar pe cealalta intotdeauna ii luam apararea si incercam sa o protejez..cand am plecat eu la facultate a inceput adeavarata relatie intre surori. Mi-a recunoscut la un moment dat, ca o enerva ca mama ii dadea impresia ca ma favoriza.
Acum avem o relatie super, si chiar nu stiu cum voi rezista fara sora mea, atunci cand vom pleca.

Raluca mami de Riana(2 iulie 2006) si Erica(3 septembrie 2009)

Mergi la inceput