Gradinite Tg. Mures

Gradinite Tg. Mures | Autor: tyaa

Link direct la acest mesaj

Buna mamici din Tg Mures.
Suntem in situatia de a alege o gradinita pt fata noastra Elisa, de 6 ani. Ne vom muta in Tg Mures, cart. Tudor. Ea merge acum la gradi cu program scurt, de la 9 la 13. Acolo va fi mai greu in sensul ca va trebui sa mearga la o gradi cu program prelungit, adica cel putin pana la ora 16. Aici apare de fapt problema, ea nu mai doarme la amiaza de la 4 ani sub nici o forma si nici nu vrea sa auda de dormit la gradi. Aici sunt de acord cu ea, ar adormi foarte greu apoi ar fi trezita din somn si isi va intra greu in ritm. La gradinitele cu program prelungit ii obliga sa isi faca somnul de pranz?
In Tg Mures ce gradinite ati putea sa imi recomandati?
Multumesc

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dia_filipas spune:

Salut!

In cartierul Tudor, in zona Diamant sunt doua gradinite, ambele cu program prelungit. Una e "Dumbrava Minunata" in incinta scolii generale nr. 5 (acum ii zice si Mihai Viteazu) si una chiar peste drum, la Electromures. Cea de la Dumbrava Minunata am auzit ca e f. buna, educatoare bune, curat, cica au TV inauntru, totul e nou si curat (fetita mea e mica, ea merge deocamdata la cresa, dar parerile astea sunt ale unor mamici pe care le cunosc si care au copii acolo). Despre cea de la Electromures nu stiu ce sa-ti spun, decat ca tocmai au amenajat locul de joaca din curte si e fffff frumos, cu multe leagane, masute, tobogane, etc. La caminul asta am fost eu cand eram mica, da' bineinteles, parerile nu mai sunt de actualitate .

Acum depinde de zona unde te muti, ca mai tre' sa fie in cartier si alte gradinite (mai mult ca sigur, pt. ca e un cartier mare), doar ca eu stiu numai despre astea...
Sper ca ti-am fost cu ceva de ajutor!

Dia, mami de soferita in devenire Miruna (15.07.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dia_filipas spune:

Cu somnul la pranz cred ca depinde de educatoare...de ex. la Miruna la cresa nu se face caz daca nu dorm copiii, sau daca se trezesc mai repede (sunt unii care dorm doar 40 de minute). Ii ridica din pat, le da ceva sa se joace si asta e...Cred ca atunci cand gasesti gradinita, sa intrebi. Mai stiu cazuri cand copii de ex. nu mancau carne, si la fel, nu-i obligau, ci nu le mai puneau in farfurie...repet, depinde de educatoare.

Dia, mami de soferita in devenire Miruna (15.07.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tyaa spune:

Dia, multumesc. De luni o sa incep sa ma interesez, sa fie integrata undeva pana gasesc si eu un loc de munca.
Problema majora e asta cu somnul, la gradi cu program scurt nu vrea, si e mai bine sa fie la una cu program prelungit, sa o iau cand ies de la servici. Asa vrea si ea, poate gasim una la care nu-i obliga la somn.
Multumesc!

Mergi la inceput