Suedia (3)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns RALU11 spune:

salutare fetelor.ce mai faceti?ce va fac bebeii?eu pe al meu l-am dus la scoala(am inceput sfi-ul),dar se pare ca nu-i place ca mi-a dat numai la ficati.
ce v-ati pus in gentuta cand ati plecat la spital?
am citit cate ceva ,dar majoritatea se refera la Romania(sa ai bani marunti de 5 si 10 lei pt asistente si multe alte lucruri.daca stai si citesti prea mult ar tb sa iei cam tot ce ai acasa.
cam cat va duce botezul aici,ati vb la biserica?in rom acum este 500 lei se da si chitanta mai nou.
mamici ,mai povestiti si voi cum e cu puiutii vostrii,cum se simt ,ce mai fac....
va pup si aveti grija de voi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Lili, imi cer scuze de intrebare...dar copiii sunt facuti cu acelasi barbat? Ca sa intelegi de ce intreb asta, noi am primit cu intaziere mare de peste un an barnbidrag-ul pentru fata cea mare, dar nu din cauza suedezilor, ci a romanilor. Pentru ca tatal ei(fostul meu sot) locuieste in Ro si conform formularului unic pe EU acum poti lua alocatia numai dintr-o tara sau daca o iei din ambele, atunci primesti diferenta in tara in care aceasta e mai mare. Asa ca statul suedez a trimis formularul in Ro la minister sa completeze cei de acolo daca cumva fostul meu sot nu ia alocatia acolo(asa sunt regulile, ei aici nu au de unde sti) si romanii au raspuns dupa nenumarate telefoane(la care nu raspundeau in minister) si apoi interventia aici pe forum(daca cauti in arhive, gasesti subiectul meu cu minunatul Minister al Familiei). Imediat cum a venit hartia din Ro am primit banii, retroactiv.
Cu Silvia a mers snur, in prima luna am si primit banii, la ea nu au fost probleme pentru ca tatal ei e sotul meu actual si suntem aici9 impreuna. Nu inteleg altfel de ce merge la voi atat de greu...daca ai toate actele, nu au motive sa taraganeze.

vorbe de copil...

Hobby

calator de profesie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LiliGrigore spune:

Nu, amandoi copiii sunt facuti cu acelasi tatic, dar el si-a schimbat jobb-ul intre timp si asta cred ca i-a bulversat teribil pe lucratorii din FK, Mihaela. Care FK va suferi taieri din personal am inteles, pe motive economice, ceea ce numai bine n-o sa aduca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RALU11 spune:

la multi ani si sa aveti o primavara frumoasa.

Mergi la inceput

La multi ani mamicilor si femeilor din Suedia! Sigur aici e numai ziua femeii, ziua mamei e in mai. Dar noi suntem mai norocoase, nu? ;)

Lili, am inteles. Ma gandeam doar sa nu fie acceasi problema de care ne-am lovit si noi.

Ati mancat ieri semla? A fost si ziua lor.

Spor la invatat! Bebei sanatosi! Numai bine la toate.

vorbe de copil...

Hobby

calator de profesie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Foxy-le spune:

La multi ani! mamici si femei
Cu intarziere, dar nu conteaza.
noi am mancat niste prajituri, dar nu stiu daca erau din acelea.
Asa deci, le mai taie din personal la FK?Super!(acu' sa vezi timpi de asteptare!!!)
Dar din aia de la Arbetsfm pe cand?
va doresc o primavara cat mai timpurie si calda
Flory - ai trimis la migrationsv?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns florysya spune:

Buna ziua fetelor.La multi ani va spun si eu cu intarziere.
Miha pe ce data este ziua mamei aici si ce anume este semla ca eu nu stiu?
Foxy nu am trimis la migration deoarece nu am imprimanta sa scot formularul si trebuie sa ajung la cineva sa-l iau dar nu stiu cand ca sotul vine tot tarziu acasa.Tu ai nasi pt botez caeu inca nu gasesc nasi si nu stiu cand voi face botezul.

Mergi la inceput

flory, ziua mamei in Suedia pica in ultima duminica din luna mai.

O semla e asta si semnificatia ei o gasesti aici. Daca nu intelegi in suedeza, gasesti in stanga si in engleza. Ziua lor a fost alataieri dar se gasesc de cumparat in magazine pana de Paste dupa cate stiu eu. Sunt tare gustoase.
Daca ai timp sa mergi la biblioteca, acolo poti sa scoti la imprimanta, cred ca e contracost dar tare putin. Bafta oricum!

vorbe de copil...

Hobby

calator de profesie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Foxy-le spune:

salutare, semla sunt un fel de savarine,nu?Nu le-am gustat pe astea ale lor inca.
flory-ce formular vrei sa scoti? da-mi linkul(pt formular) si adresa ta si ti-l printez si trimit eu
nasa o vreau pe sora-mea. am sunat la biserica si ma suna popa maine. sa vad daca vrea sa ne boteze pe 16.04 Atunci pot veni si nasa si bunica nr2. Tu nu ai pe nimeni apropiat sa-i fie nas?Noi tinem sa fie cineva care stim sigur ca il iubeste si ca-i poate fi prieten la nevoie.
va pup, zile bune

Mergi la inceput

Nu foxy, nu sunt savarine, nu au nimic din ce aduce cu o savarina. Poate doar frisca :). E cu totul si cu totul alta prajitura, nu seamana cu nimic asa ca trebuie sa o gusti ca sa o cunosti :).

Spor la toate!

vorbe de copil...

Hobby

calator de profesie

Mergi la inceput