Protestul MAMELOR /miercuri 08 decembrie Guvern /

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

pai s-au prins ca daca trimit mamele la munca o sa fie angajate o groaza de bone, care nu platesc impozit la stat. majoritatea sunt pensionare si chiar cele mai tinere nu platesc de obicei impozit la stat, nu-si declara veniturile.
si ce au zis, hai sa legiferam meseria de bona, ca sa plateasca si ele impozit. sa fie economie maxima de pe spinarea copiilor. parca daca isi platesc bonele impozit, asta inseamna ca o sa putem avea mai mare incredere in ele...

Ramonika Ruxandra (30.11.2009) tati si Vladutz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinab spune:

legea bonelor o legifereaza degeaba tot la negru vor fi platite ca nu ne convine nici noua mamelor sa aiba alea prea multe drepturi chiar daca trebuie sa raspunda pt copii si nici bonelor sa plateasca taxe. deci e egala fix cu zero.
sa speram insa ca udmr se opune in continuare si ca nu o sa ajung sa zic ca acum cateva luni bine ca au marit doar tva nu si cota unica, deci o sa zicem bine ca au taiat doar indemnizatiile nu si alocatiile sau invers ca domnii nu sunt prosti si trebuie sa fure sa faca banii pt campaniile precedente si viitoare. si sa dea la romi sa-i mai voteze odata. nu traim in comunism nu vreau egalitate vreau ca eu care am muncit mai mult si am platit mai mult la taxe sa primesc mai mult acum nu cat una care a tras vaca de coada.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_driana spune:

Citat:
citat din mesajul lui irinab
vreau ca eu care am muncit mai mult si am platit mai mult la taxe sa primesc mai mult acum nu cat una care a tras vaca de coada.

si cine a facut asta, dupa tine?

A_driana , de minunea mea David-Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina.click spune:

Poate exprimarea cu trasul vacii de coada nu e cea mai fericita, Irinab
Totusi si eu consider ca nu ar trebui sa existe o suma fixa, nu din perspectiva "cine cum munceste" ci mai bine zis "cine cum cotizeaza"

Daca impozitul meu ar fi o suma fixa as accepta si beneficii fixe.
Dar asa, eu contribui (procentual) mult mai mult decat cineva cu un salariu mult mai mic. De ce as fi remunerata cu aceeasi suma?

25 +
Panicoasa undercover.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinuk spune:

cu sprijinul fetelor de pe miresici (Rha, rallu) a rezultat o scrisoare deschisa catre FMI

ma voi stradui ca maine sa o avem tradusa
iat-o

SCRISOARE DESCHISA ADRESATA SEFULUI MISIUNII FONDULUI MONETAR INTERNATIONAL IN ROMANIA,
DOMNUL JEFFREY FRANKS

Stimate Domnule Jeffrey Franks,

Semnatarele acestei scrisori fac un apel urgent pentru reconsiderarea pozitiei pe care o aveti cu privire la relatia dintre institutia pe care o reprezentati in tara noastra, in contextul solicitarii de reducere a bugetului asigurarilor sociale raportat la diminuarea concediului pentru ingrijirea copilului si a indemnizatiei aferente.
Va facem cunoscut faptul ca Romania nu poate fi comparata cu nicio alta tara europeana din punct de vedere al conditiilor de ingrijire institutionalizata a copiilor in varsta de pana la 2 ani. In susinerea acestei afirmatii, va exemplificam prin existenta unui numar extrem de redus de crese, in cadrul careia un ingrijitor are in responsabilitate intre 20 si 30 de copii, conditii ce nu permit o dezvoltare normala si corecta a niciunui copil.
De asemenea, lipsa posibilitatilor financiare ale mamelor pentru angajarea de bone, posibilitatile multiple de imbolnavire ale copiilor in cadrul creselor, privarea copiilor de laptele matern si de o evolutie normala, lipsa programelor educationale, saracia si proasta gestionare a situatiei economice de catre guvernul tarii sunt tot atatea motive care ne diferentiaza de alte state.
Cercetarile sociologice cu privire la evolutia colaborarii dintre Romania si Fondul Monetar International releva faptul ca cetatenii acestei tari nu au suspectat nicio clipa institutia financiara pe care o reprezentati ca nu ar fi impartiala si ar urmari altceva decat relansarea si dezvoltarea economica a tarii noastre.
Acesta este motivul pentru care va rugam insistent sa luati o pozitie corecta fata de intentiile Executivului de la Bucuresti in privinta reducerii concediului pentru ingrijirea si cresterea copilului si a indemnizatiei pentru mame.
Va facem cunoscut faptul ca aceste intentii au starnit o stare de revolta si mahnire la nivel national, corelata cu lipsa de incredere din ce in ce mai mare in masurile Guvernului Boc, care se erijeaza in salvatorul natiunii, sub umbrela aplicarii unor masuri nepopulare indicate de catre FMI.
Toate variantele de lucru avute in vedere cu privire la reducerea acestei perioade si a indemnizatiei conduc inevitabil la pierderi financiare mult mai mari decat cele despre care se crede ca ar conduce la economii, cu implicatii sociale extreme de grave pe termen mediu si lung:
- Numarul insuficient de locuri in cresele de copii si imposibilitatile financiare de angajare a unor bone vor obliga mamele sa renunte la locurile de munca, avand drept consecinta scaderea contributiilor sociale;
- Conditiile precare existente in cresele din Romania, lipsa unor spatii pentru ingrijirea copiilor bolnavi, conditiile insalubre din aceste institutii vor obliga parintii sa apeleze la solutii extreme prin solicitarea de concedii medicale multiple, platite de la bugetul sanatatii, dar si posibilitatea pierderii locurilor de munca;
- Determinarea cuplurilor de a renunta la a avea copii, ceea ce va aduce Romania in pragul unei imbatraniri a populatiei, cu efecte grave pe termen mediu si lung;
Acestea sunt cateva exemple care vor obliga statul roman la cheltuirea unor sume infinit mai mari decat cele cheltuite in prezent cu femeile care au “indraznit” sa ramana insarcinate si sa dea viata viitorului tarii.
Graba aplicarii unor masuri in mod pripit cu scopul de a reduce cheltuielile face ca nimeni din conducerea Guvernului sa nu aprecieze costurile reale ce vor fi suportate de Romania.
Este cu atāt mai regretabil cu cat responsabilitatea si greul acestei crize cade pe umerii mamelor, acestea fiind singurele vinovate de esecul celei mai proaste guvernari pe care Romania a avut-o din anul 1989.
Nu faceti ca asa zisele masuri de relansare economica sa devina povara unei generatii si-asa mult prea incercata de vremurile pe care le traim!
Īn lipsa capacitatii clasei politice de a sprijini propriii cetateni, va adresam rugamintea de a fi solidar cu bunele intentii ale mamelor semnatare ale prezentei scrisori.
Cu multumiri si speranta vie ca apelul nostru va avea un ecou pozitiv!

Alinuk mama de Andu mik si Teo voinik

www.youtube.com/watch?v=spKBKGd6vro" target="_blank">Un vis implinit!

............................................................................
Nimic nu-i intamplator!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns unboticutz spune:

foarte buna ideea cu scrisoarea catre FMI, felicitari! multumim pentru eforturi

mami de strengarel dulce Rares Mihai
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Port in suflet povestea licuriciului Emma...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucialu spune:

Multumim Alinuk! Multumim Ralu! Excelenta scrisoarea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinab spune:

bravo fetelor super treaba ar trebui si una pentru cedo

Mergi la inceput

pt protest avem si pancarte
(suntem pastratoare )

multumim DC pt sponsorizare

http://picasaweb.google.com/bogdanralucam/Protest?authkey=Gv1sRgCOr_v5jGuO7ehgE#5472214775277640098

http://picasaweb.google.com/bogdanralucam/Protest?authkey=Gv1sRgCOr_v5jGuO7ehgE#5472214795117001810

Nimic nu-i intamplator!

Mergi la inceput

am facut revista presei pe prima pg a acestui subiect
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=159002&whichpage=1

Nimic nu-i intamplator!

Mergi la inceput